Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Idézet: „Az Arduino _nem_ támogatja a 7/24-es üzemet” Akkor ne bízzunk rá eseményvezérlést, több napos hetes időzítések ? Nem megbízható hosszú távon ? Avagy bizonyos programozási "trükkök" segítségével kell elkerülni az ilyen "túlcsordulásokat"? Egyéb hiányosságai , korlátai ? Időnként resetelje magát hosszú távon?
Chipbe BOD berak. És még pár:
MCUSR regiszterrel figyelés (mitől van reset), tápszűrés,, külső resetáramkör, I/O lábak védelme, memóriavédelem (túlcsordulás/alulcsordulás), profi(bb) hibakezelés, Watchdog használat + bootloader-módosítás, bekapcsolási/kikapcsoláyi tranziensek HW/szoftveres megakadályozása/védelme....
Sziasztok.
Kezdő vagyok még a témában most tanulom programozni. Olyan gondom van, hogy egy relét akarok ki/be kapcsolgatni de nem delay-al. Amiket találok példa programokat időzítésre nem működnek. Írna nekem valaki egy kis példa programot? Előre is köszi.
A delay() azzal nem meghúzod.
Nézd meg a time() date() függvényt. Illetve a seconds(), milis() függvényeket.
A delay tudom hogy várakozás idő csak akkor úgy semmi más sem megy.
Akkor megszakítások használatával időzíteni.
Igaz ekkor már előjöhet az arduinós környezet korlátoltsága is. Akkor érdemese lehet áttérni az uC C vagy ASM nyelvére és a "VAS" összes regiszterének és funkcionális egységének működését Te magad tarthatod kézben. Idézet: „Olyan gondom van, hogy egy relét akarok ki/be kapcsolgatni de nem delay-al.” Arduino IDE helyett próbálkozhatsz a Wiring++ bétaverzóval is. Lásd korábbi beírásomat! Ebben lehet eseményeket (events) vagy szálakat (threads) definiálni. Utóbbiak esetében a delay nem azt jelenti, hogy leáll a program, hanem akkor futhatnak a konkurens szálak. -------------------- A "hagyományos" Arduino IDE esetében pedig használhatod pl. a SimpleTimer könyvtárat Bővebben: Link Elég bonyolultnal tűnik a leírása, de a lényeg az, hogy callback függvényeket írhatunk, maelyeket külökféle időzítési eseményekhez rendelhetünk hozzá:
A fenti linken részletes leírás és kidolgozott mintapélda is található. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Most vagy én vagyok béna vagy nem tudom mi van a példa programodra is hibát ír illetve az
általad ajánlottban található példa programra is. "A "hagyományos" Arduino IDE esetében pedig használhatod pl. a SimpleTimer könyvtárat Bővebben: Link" Idézet: „a példa programodra is hibát ír illetve az általad ajánlottban található példa programra is.” A SimpleTimer.h és SimpleTimer.cpp állományok is kellenek a fordításhoz. Nem gyárilag beépített könyvtár, hanem bővítmény.
Bocs tényleg nagyon kezdő vagyok. Ez mit jelent pontosan?
Le kell tölteni SimpleTimer.h és SimpleTimer.cpp állományokat és be kell másolni egy SimpleTimer mappába, amit a vázlatfüzetedben (Sketchbook) található libraries mappában kell létrehozni.
A Sketchbook lelőhelye az Arduino IDE File/Preferences menüpontjában ellenőrizhető, illetve állítható be. Alapértelmezetten a felhasználó Documents\Arduino mappája. Nálam Arduino 1.05 van telepítve, azzal simán lefordul a mintapélda, sőt, az MS430 Launchpadhoz való Energiával is!
Nekem is 1,05 van meg néztem a mappát nincs benne csak egy jegyzet füzet.
Majd tele lesz, ha elkezdesz gyűjtögetni! Addig is, gyorsan másold bele ezt. (Az examples almappában megtalálod a mintapéldát is. Onnan lehet futtatni, de ha módosítod, máshova kell majd elmenteni - ezeknél felülírást nem enged az IDE).
Hálám örökké üldözzön!
Most már csak azt nem értem ezt mért nem írják sehol? Pl ingyenes tanfolyamon se. Csak mindenütt a példa programok de hogy mitől megy vagy nem az nincs. Köszönöm még egy szer. Már majdnem fel adtam az egészet.
Már hogyne írnák! Bővebben: Link
Sőt, külön menüpont is van hozzá: Sketch/Import Library/Add Library. Én csak azért nem használom, mert az Energiához vagyok szokva, az valamivel fapadosabb. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Akkor csak én nem találtam rá. Esetleg van még valami ami kellhet?
Hogyne lenne... Nálam pl. az EEPROM bemutatásánál került bevezetésre, hogy nem standard rendszerrész. Illetve a későbbiekben van 2-3 külső könyvtár a bemásolás logikájával körbejárva...
A haladóbb Arduino könyvek is írnak róla néhány helyen... De az ilyen hibákból lehet tanulni ...
Sziasztok.
Luxmétert kellene csinálnom egy Atmel csippel, csak hát programozáshoz egyenlőre nem nagyon értek... Honnan lehetne az alapoktól kiindulva gyorsan megtanulni? Olyanokat kellene tudni a műszernek, hogy: legyen menüje, mentse el a mért adatokat, és USB-vel ha rákötöm PC-re, akkor kimentse táblázatba az adatokat, és csináljon belőlük grafikont is... Köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
Minderre van .... Ő.... Mennyi idő is?
Mennyi egy ilyen műszer önállóan, készen? LUX-nál hogyan kalibrálsz?
Nem tudom mennyi lenne önállóan, de nekem mindenképp összeraknom kell... suliba...
Szia!
Bővebben: Link Ez kicsit többet tud mint ami neked kell de egy full leírás.. Igaz nem usb, hanem neten keresztül bárhonnan, grafikonnal..
Akkor csak tájékoztató jellegű. Gondoltam, hogy a fény színe, eloszlása alapján mérés, és ennek precíz kiértékelése.....
A menükezelés az soroporton vidd, ne LCD-n. de találsz rá Arduino mintákat LCD/sorosra is. menteni I2C EEPROM, óraadattal. Vagy SD-re. Menüt kivéve megoldás: SD logger
Ez szuper, köszi. Esetleg nem tudsz valami olyan olvasmányt, legjobb lenne magyarul, ami az alapoktól foglalkozik arduinoval? Most kezdek foglalkozni vele, és szűkös a határidőm...
60 nap alatt Arduino?
Arduino tutorial? A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
Egy ilyesmi sémát dobtam össze eddig azokból az infókból, amit innen onnan szedegettem össze... Mit szólsz?
Ebből semmi nem látszik.
Az x1-1 bemeneten mi az at IC? milyen AVR van középen? Ic2A értelme? jobbra fenn az fél LCD? Bocs, de ez a rajz semmit nem mond egy kívülállónak... se típus, se megnevezés, se leírás, hogy mit _szerettél volna_ ábrázolni
Bocsi, akkor a magyarazat:
x1-1 bemenetnel az egy feszultsegstabilizator, 3,3V-ot ad. ATmega88A van kozepen, Ic2A egy NAND, a kapcsolok miatt van, igy ugyanis eleg 1 bemenet. jobbra fent az igen egy LCD.
3.3-as stabIC: LD33
ATmega88: nem arduino kompatibilis. Min 168 vagy 328. NAND bemenet felesleges... |
Bejelentkezés
Hirdetés |