Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LPT 2 COM
Témaindító: vtsoftware, idő: Dec 30, 2007
Sziasztok
Van egy olyan problémám hogy nincs a gépemben COM port ![]() LPT viszont van, tudtok valami kapcsolást amivel az LPT portról COM portos eszközöket tudok vezérelni? Vagyis egy LPT -> COM konverter kellene nekem. Köszi szépen
Hello, PCI soros kártya kihúzva?
Amúgy egyszerű lenne, Egy MAX232-t (klón) kell csak ráakasztani a kívánt bitekre.
Itthon nincs sajna...
Meg helyem sincs. Egy háló-kártya, egy usb-kártya, meg egy wifi-kártya.
USB soros átalakító sem drága, csak vannak (lehetnek) vele problémák.. Marad a MAX?
Na igen az USB-s.
Az nem nagyon kőne. Gondolom Maximra gondolsz. Pontosan melyikre, és ha van hozzá akkor tudsz kapcsolást mutatni?
Tökre mindegy, MAX232. KA232, HIN232...ami a kezedbe akad. Az adatlapon láthatod, (4. ábra) hogy hogyan kell bekötni. Tápfeszt rá 5V-ot, az öt kondi kötelező, s a két-két ki, ill. bemeneti illesztőt tetszőlegesen felhasználhatod. Ez végül is egy szintkonverter, a TTL szintet invertálja, és ráteszi a kb 12V-os szintre. A másik pár ugyanez visszafelé.
Szerintem erre gondolsz.
De ezzel hogy csinálok LPT-ből COM-ot?
Pontosan. Az RxD-t és a TxD-t rákötöd az LPT azon be ill kimeneteire, amit a szoftver kezel.
Óóókés, így már értem, köszi szépen...
Ha keresel pl egy PIC-ekben alkalmazott "szoftveres" USART progit, abban láthatod, hogy hogyan szokták...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |