Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Ránézésre is jobban mutatnak ezek az értékek.
A Cibola mostani gyári 14,3; 14,5; 14,7, de ott ugye már vigyázni kell, mert a Tv sorkimenő 15,6-gondolom
Én megpróbálnám a telep negatívjára. Nem tudom fejből, a fej hogy van, az árnyékolás ill a kábel árnyékolás hová megy? De bent a lakásban egy jó érzékeny gép felszed minden zavart, gyári is, ha kint nincs vele gondod, meg nem pattog zörög ha megérinted, akkor sokat ne vacakolj vele.
Szia attól függ milyen géphez akarod , meg mekkorát ,
Ez a gyakorlatban olyanoktól is függ, hogy milyen potenciálon van a fejed árnyékolása. Mert ha az például testen van, de a házat negatívra rakod, akkor nagy valószínűséggel a fejcsatlakozód fémháza negatív lesz, és alatta egy vékony szigetelésnyire ott lesz a test. He elvásik a szigetelés, akkor lesz egy rövidzárad.
Próbáljad meg az SMW tekercsadatait. Az jó 4 és 11 kHz között. (legalábbis nálam jó volt)
Persze, nem kizárt, hogy például a TGSL fejet is gond nélkül össze lehet lőni 5 kHz-en A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Én nem vettem észre különbséget, amikor kötözgettem az árnyékolást nullára, testre, és pozitívra.
Szerintem csak fix, kis impedanciás ponton legyen, és szeretni fogja.
Így néz ki jelenleg. Lehet hogy jobban járnék ha a dobozt és a tekercs árnyékolását a negatív tápra tenném át.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Ennél most pozitívon van az árnyékolás. Ez is roppant érdekes hogy akkor melyikre lenne célszerű kötni. Lehet hogy hagyom így és a vevőerősítőt alakítom át és csinálok egy új tekercset árnyékolt adóval.
+testelést csak spec esetekben szokás alkalmazni. Mateatek adta a korrekt választ, bár, ha a féltáp virtuális, mint a legtöbb esetben, elméletben célszerűbb a telep negatívját választani. Nem feltétlen van érzékelhető hatása, inkább zavaros, sztatikusan töltött környezetben lehet érdekes, pl ha villámlik, vagy adótorony van a közelben, vagy ha érzékeny arra, hogy megfogod, esetleg vízben használod.
Ja, most nézem az előzőt. Hm, ha a + van körbevíve, akkor ezt a tervező valóban lehet, hogy + testélésűre tervezte. Az ilyen zárt hurkoktól én eleve menekülni szoktam, kb másodikos koromba kapott rángógörcsöt a tanárom, ha ilyet csináltam, mert nekem is tetszett (esztétikailag ). Most ezt a kütyüt vagy valami nagyon okos ember tervezte, akkor nem feltétlen kell megérteni, elég követni, bár ha már a bemenetéről is kiderült, hogy nem igazán méretezett, és ahogy mondod, szinte senkinek nem működik rendesen, akkor egyre nagyobb fenntartásaim vannak vele kapcsolatban. Ruszkiknál divat félkész paneleket árulni, lehet ez is olyan, hogy kínlódj, aztán ha nem megy, vegyél? A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
Módosítottam Mateatek adatai alapján a bemeneti erősítőt. Pár centivel jobban lát a gép de elég instabil. A húsz forintost levegőben 45cm-ről jelezte szépen most meg olyan 48-50 között.
Amúgy a talajkiegyenlítésre panaszkodtak sokan akik megcsinálták de nálam jól működik a kisebb induktivitású vevővel. A gép használható és szépen teljesít a terepen csak mint említettem az interferenciára elég érzékeny és ezt szeretném kiküszöbölni.
Egyáltalán nem mondanám hogy rossz gép már több mint egy éve járok vele. Előtte a TGSL-t építettem meg és használtam majd az IDX-et és le is tettem a TGSL-t. Megcsináltam hozzá a VDI kiegészítést és amennyire tartottam tőle, olyan kellemesen csalódtam benne. Amikor egy bizonyos formájú és elhelyezkedésű vasdarab a földben megtréfálja a gépet és olyan ássam vagy ne ássam jelet ad akkor sokat szokott segíteni ha a kijelzőn pl. -11-et ír. Ennek ellenére eleinte ráástam a kétes jelekre és a VDI által mutatott negatív számra és valóban nem volt érdemes kiásni. Sajnos nem tudja a vezetőképességet bemérni csak egy bizonyos távolságon de így is hasznosnak bizonyult meg persze az is hogy mutatja az elem töltöttségét. Az tény hogy ezzel a géppel jóval kevesebb vasat ások ki mint előtte a TGSL-el és jobban is lát. Szóval még nem szeretném elásni ezt a gépet.
Akkor ha jól sejtem, a pozitív testelés miatt jobban ki van téve az interferencia hatásának. Tehát mindenképp előnyös lenne már csak emiatt is átrajzolni az áramkört vagyis meg kell bontanom azt a pozitív hurkot ami most ott van, elrendezni a vezetőket és kivezetni a negatívot.
A hurkot egy tapétavágó pengével egy pillanat alatt megbonthatod.
Az árnyékolás másik potenciálra való kötésével kísérletezhetsz, de szerintem nem sok érdemlegeset fogsz tapasztalni. Ha mégis, akkor helyesbítsél.
Az lesz. Nemrég forrasztottam vissza a vevőerősítő eredeti RC tagjait. Csak azokkal akar rendesen működni. Kipróbáltam amiket kiszámoltál (nagy köszönet érte!) és pár centit hozott de a talajkiegyenlítés megbolondult. Ott is lehetett volna játszani a kondival és az ellenállással de mivel nem volt nagy változás, inkább hagytam úgy ahogy van.
Yowie hozzászólása bogarat ültetett a fülembe: "Nem feltétlen van érzékelhető hatása, inkább zavaros, sztatikusan töltött környezetben lehet érdekes, pl ha villámlik, vagy adótorony van a közelben" megpróbálom a másik potenciálra kötni az árnyékolást és kimegyek arra a helyre ahol olyan interferencia szokott lenni hogy a biciklit neki lehetne támasztani... ott egyből kiderül majd hogy melyik potenciál lesz a jobb de az is lehet hogy megint sírva jövök haza.
nem egészen jó a gondolatmenet. Ha az ember egy problémára választ keres, hajlamos az információk csak azon részét figyelembe venni, ami azt sugallja, ez megoldja a problémát.
A helyzet a következő, a bemenet nincs jól méretezve és illesztve, viszont a kapuzójeled ennek az erősítőnek a fázistolásához van állítva. (biztos tudod, hogy gyakorlatilag minden elemnek van hatása a fázisviszonyokra, a szűrőknek frekvenciafüggő fázistolása van, ami kifejezetten jelentkezik, ha egy sáverősítő nincs megfelelően méretezve) Ennek nyilván nem az a megoldása, hogy továbbra is a rosszat használod, hiszen ha az erősítő nem abban a sávban dolgozik leginkább, pont akkor produkál rendellenes működést. A hurkot szakítsd meg egy helyen szikével. Ha esetleg a jövőben mégis azt választanád, csak rápöttyintesz. Az erősítőnél, ha marad a magasabb freki, használd a ciboláét, vagy használd Mateatek értékeit, ha a 6,5KHz maradna. Korábban leírta, mivel tudod eltolni a kapuzójel fázisát. Ha ez már tuti (mert az lesz, ha beállítod), akkor lehet mással kísérletezni. Biztos, hogy lesznek még csapdák ebben az áramkörben. A dologban az a nehéz, hogyha változtatst a bemeneti szűrőkön, ezzel megváltoztatva bemenőjel fázisát, minden csatornán kell állítani. Ehhez nézd meg a geotech1 idx topikjában vannak-e errevonatkozó szkóp ábrák, ha nincs, rajzold meg miket kell látni a kaluzás után, úgy nagyon könnyűállítani.
Igen ha a földben is tudja legalább 3/4 ét és stabil nem zizzen fűre rf zajra akkor egy szuper gép mai technika mellet nem nehéz csúcserősítőket csinálni mikró csip formájába ami több ezerszerest erősít torzítás nélkül na meg a digitális technológia
Szívesen kipróbálnám.
Itt az árlistájuk is: http://www.akadetectors.com/products.php?page=price-list-of-all-aka...oducts a fejek nagyon jó árban vannak
Szia Yaessu!
Töltöttél nekem fel egy komplett Írást a tgsl-ről.Elképzelhető hogy az alkatrész jegyzék és a rajzon található alkatrészek nem egyeznek meg.Gondolok az r13 r14 5k1 vagy 4k7.meg van még egy két eltérés.Melyiket vegyem alapul.
Őszinte leszek az enyém is most készül de vannak akik megcsinálták és működik azért álltam neki én is én a beültetési rajz után mentem nem a sematikus után nem tudom hogy így jó e lesz de Mateatektöl vagy Yowiet kéne megkérdezni látod én ezt nem is figyeltem, én 4.7k tettem
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Gondolom az adótekercse ennek sincs árnyékolva, mert még a fickó kezét és lábát is jelzi. Több ezerszeres erősítés sehova sem kell, a fej néhány mV-os vagy néhányszor 10mV-os jelét kell felerősíteni max. 1-2V-ra, meg utána a DC szint változást valamelyest.
A proci előnye abban van hogy precízebb jelfeldolgozást lehet csinálni vele, ha kell több szinten is, és a kijelzés is többféle lehet. Mindezt nagyon egyszerűen, egy programban megírva. Az tény hogy ez a gép a levegőben komoly, nagy nevű márkákat is megszégyenít, de azért megnézném hogy mit tud a talajban, azokkal összehasonlítva (vasszűrés, GEB, nedves föld, stb.). Komoly adóteljesítménye a 6db AA ceruzaelemből ítélve biztosan nincs.
Igen Ge Lee biztos igazad van -ez úgy lehet mint idézőjelesen, az MD-1023-G 25- repülőgép látóhatáron előbb jelzi mint a radar meg harmatpont mérőnek is jobban megfelelne mint detektornak de ha fel lógatnám a fára, akkor még fű magasságmérőnek is jó -ügyesek ezek a kínaiak univerzális gépet adnak fillérekért de ez kézre nem érzékeny --el tudom képzelni hogy ez a kézre jelez akkor ez szint használhatatlan a terepen kivétel ha csak a sztyepére el nem viszi valaki ahol semmi nem repül és nincs hajóradar
Ezek baráti árak -én a tgsl re néztem csak kíváncsiságból fejet 60 ezer ami normális az egy kicsit sok nekem árban
Azt szeretném kérdezni csak merő kíváncsiság az a sef fejek mért annyira különlegesek? mert nem igen látok sef után építést,
Én a tgsl ennyire jutottam, jó időigényes mert a kondikat, ellenállásokat,diódákat 1% körülire válogattam mégis csak műszer --mivel előtte rádiókat építettem nagyon rászoktam a pontos alkatrészekre amúgy a vfok bfok igénylik is a minőséget , főleg a kondik mert frekvencia függő tagok ----hétfőn bele az ícék fettek azt meglátjuk mit csinál vagy mit nem meg hogyan
|
Bejelentkezés
Hirdetés |