Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Azért aljas, mert ha nem regisztrált is a példány, mint MŰKÖDŐ demo példány mutatják be. Namármost: Hogyan lehetne egy példány MŰKÖDŐ, ha mondjuk kezdőként tervezek egy panelt, de mivel éppen hogy kezdő vagyok, nem sikerül elsőre tökéletesen. Emiatt - hogy később is foglalkozhassam vele! - elmentem naivan, hogy majd egy fél óra-óra múlva előveszem megint. Erre betöltéskor kiírja a jól ismert üzenetet, hogy "illegal copy", és nem engedi visszatölteni.
Megértem én, mint azt már sokszor kifejtettem, hogy egy gyártó (szoftvergyártó!) megpróbálja mindenáron védeni a termékét, ezzel nincs is semmi bajom, de azt már aljasnak tartom, hogy erre nem hívja fel a figyelmet, illetve hogy ilyen trükkel próbál rávenni, hogy vásároljam meg a - nem magyar pénztárcához méretezett árú! - terméket. Ha abban korlátozna le pl., hogy nem lehet (mittudomén) 200 forrpontnál több, vagy N x M cm-nél nagyobb a NYÁK, vagy nem használhatom mondjuk a Top éayert, vagy minden indításnál, és utána 5 percenként feljönne e baxokgtató ablak, hogy regisztrálj és vegyél meg, vagy valami ilyesmi, akkor azt mondanám, hogy igen, ez eléri a célját, tessék, akinek ez nem elég, vagy akit ez zavar, az vegye meg, regisztrálja, mittudoménmicsoda, de ez aljas, piszkos kis trükk. De erről már beszélgettünk egyszer, privátban, és ezt - vagy nagyjából ezt - akkor és ott is elmondtam, electrocad! Remélem, ezzel nem sértettem meg senkit, ez a magánvéleményem kifejtése volt, sem több, sem kevesebb.
Idézet: - ez nem igaz, a demóval készült dolgokat a legális programmal minden probléma nélkül megnyithatod. Az illegal copy jelentés csak a tört programok esetén jelenik meg - erről meg valóban többször beszéltünk.„elmentem naivan, hogy majd egy fél óra-óra múlva előveszem megint. Erre betöltéskor kiírja a jól ismert üzenetet, hogy "illegal copy", és nem engedi visszatölteni” Idézet: Semmi hasonlót nem tartalmaz az Eagle. A telepítés után kérdezi, hogy milyen módban akarod futtatni, ha "demóban" a "Run as freeware"-ra kattintasz, ha van kódod beadod azt. Amennyiben a kód nem legális, lásd az előző bekezdést.„és utána 5 percenként feljönne e baxokgtató ablak, hogy regisztrálj és vegyél meg, vagy valami ilyesmi, akkor azt mondanám, hogy igen, ez eléri a célját, tessék, akinek ez nem elég, vagy akit ez zavar, az vegye meg, regisztrálja, mittudoménmicsoda, de ez aljas, piszkos kis trükk” Idézet: Én semmilyen trükköt nem találtam. A gyártó honlapján világosan megtalálhatók az egyes verziók korlátozásai, így az ingyenesé is. Szerintem a Cadsoft nagyon is egyértelműen felhívja a figyelmet a korlátokra.„egy gyártó (szoftvergyártó!) megpróbálja mindenáron védeni a termékét, ezzel nincs is semmi bajom, de azt már aljasnak tartom, hogy erre nem hívja fel a figyelmet, illetve hogy ilyen trükkel próbál rávenni, hogy vásároljam meg” Miről beszélünk?
Én is azért a baxogató ablakért vettem meg a windowst kb egy éve. Azóta sportot űzök az újratelepítgetésével. Komolyan mondom, míg a kalózváltozat volt a gépemen legalább másfél évig bírta egyfolytában. Most hogy legális a program ,van hogy havonta kétszer befosik a windows és, újra kell azt a vacakot telepíteni. Frankye küldök egy privit!
Nekem márciustól minden probléma nélkül, egyetlen lefagyás, vagy újratelepítés igénye nélkül működik a legális Windows, az új gépben eleve benne volt a telepítő. Biztos, hogy a Windows-szal van a baj?
Mondjuk nembiztos , de ugyanazokat a kínzásokat végzem rajta mint előtte, és nem volt különösebben gond akkor vele. Az elő aktiválás után , kb egy hétre rá be is adta az unalmasat. Azelőtt sosem volt vele gond, most meg csőstül jön minden. Lehet hogy a biztonsági frissítésekkel van a gond, nem tudom de én arra gyanakszom. Most nem töltöm le őket, kíváncsi vagyok meddig bírja így..
Azért az előző hozzászóláshoz hozzá kell tennem, a gépet Zone Alarmmal és Avasttal védem. Bármit nem engedek be.
Idézet: „Frankye küldök egy privit!” Kösz, válaszoltam is! No de erősen OFF-ba mentünk el, ez a topic nem igazán a winről, meg a legalitásról szól...
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Hogyan tudok EAGLE-ból A4 fóliára többször ugyan azt a nyáktervet kinyomtatni. Van erre lehetőség? A válaszokat előre is köszi.
Mármint ugyanarra az 1db A4-re többször egymás mellé ugyanazt a grafikát egyetlen nyomtatással?
Nem tudom...
Igen ugyanarra az A4 vasalható fóliára ugyanazt a grafikát többször.
Nyomtassam többször? Félek hogy azt a fólia nem szereti.
Van erre egy cél ULP, de most - ha agyoncsapnak itt, helyben,
![]() Utána kellene olvasni az ULP-k leírásában, de annyira azért nem jó az angolom... ![]() ![]()
Azt hiszem a panelize.ulp kell neked. Itt keresd.
Szia!
Nem kell hozzá a Power Tools. Ingyen elérhető a bmpEagle.exe, 256 szinmélységű bmp képeket lehet scr-be konvertálni, méretarányosan, jól működik. Üdv!
Sziasztok!
Nagyon régen használtam, és elfelejtettem dolgokat. Terveztem egy kijelzőt, de a panelrajzon nincs meg a kellő számú huzalozás, csak 1-2 lábnál. (Az én verzióm a 4.09r2, ha ez segítség.) Mi lehet a gond?
Itt van a csatolásban az anyag. A paneltervnél nincsenek áthúzkodva az alkatrészek a keretbe-helyükre, az nem változtat semmit.
Előre is kössz minden segítséget!
Az a gond, hogy nem a lábakig, hanem a lábakra húztad a vezetéket!
Egyébként a DIS3 kijelző 14 és 13 lábát a 4 és 9 lábbal közösre akartad kötni? Mert az is egybe van vezetékelve a rajzon!
Köszönöm! Akkor reggel nekihasalok megint.
Jó hogy szólsz, nem közösek a 13-14-ek. Hibáztam a rajzban, a tizedespontok a közösek (4-9). A lábakhoz "kötést" csináltál, ezek szerint kell? Vigyázok hogy ne húzzam lábokra a vezetéket.
Hadd kérdezzem még meg, ha nem haragszol, hogy hogyan tudom beállítani a paneltervnél az egyoldalast? Nem sikerül sehogysem... A vezetékelést sikerül nagyjából úgy alakítanom ahogy szeretném (optimalizálás).
Köszönöm a segedelmet!
Szia!
Autoroute setup - general ....Top (N/A) vagy Bottom (N/A) tetszés szerint. Üdv!
Helló. A nyáktervezőbe milyen név alatt keressem a 6pólusú D=6-os kapcsolót?
Sziaztok!
Bmp képet szeretnénk importálni Eagle-be 4.16r2 használok. Letöltöttem a Eagle power tools. Feltelepítettem, minden ok volt a Image processorba átkonvertáltam a Bmp képemet .scr filet csinált belőle. A problémán az, mikor az eagleben rákattintok a scr ikonra és megkeresem majd elindítom akkor ilyen hiba üziket ír ki line1: rossz parancs: GRID line2 : rossz parancs: change már vagy 3 féle képpen konvertáltam de sehogy sem tetszik neki. Valakinek valami ötlet? ![]()
Szia !
(#162782) Mint az írtam nem kell hozzá Power Tools. Töltsd le a bmpeagle.exe -t 256 szin bmp -t lehet konvertálni. Méretarányos, pontos jó jépet készít. Üdv!
Szia!
Mint írtam nem a .scr file gyártása a problémán egyébként most probáltam ki a te általad javasolt BMPeagle konvertert. ![]() Az lenne a lényeg, hogy lehetne a hiba üzit kiküszöbölni vagy hogy tudom probléma nélkül .scr fileket importálni az eaglebe. (egyébként a a bmpeagle is ugyanazt csinálja szóval az egalebe van a bibi)
Gyors kérdésem lenne: megy az Eagle Windows Vista alatt? (Felrakám, de ez a másik kedvenc progim, ami ha nem megy, akkor marad az XP).
Gyors válasz: Bővebben: Link
![]()
Most már ok, a probléma megoldva. Megosztom a topikkal mert ebből sokat lehet tanulni.
Semmi gond nem volt scipt gyártással, mikor elfogadtattam az egaleval akkor kiírta ezeket a hiba parancsokat. A gond a következő volt mivel lehet az eaglet C ben progizni megnéztem a Helpet elővarázsoltam a scipt hívót megattam neki az áltam gyártott fügvvényt majd meghívtam. Ekkor jött a hasonló baj mint amiket írtam. Itt láttam, hogy mi gond. ![]() ![]() ![]() Tanulság, hogy más ne kösse el a hibákat ha .scr fájlokkal akarsz variálni, meghívni csak angol módba tedd mert különben nem fogja elfogdani ![]() ![]()
Szia !
Idézet: „Van itt egy magyarosítás feltettem, hogy mégse angolul kell nézni” He ezt előbb írod...... Nem jó a magyarosítás, más dolgok sem mennek vele. Üdv!
Üdv!
Volna egy kis problémám, ha valaki tud rá megoldás nagyon hálás lennék. Csináltam Eagle-ben Polygon-nal egy nagyobb rézfelületet. Ebbe a rézfelületbe szeretnék két darab furatot úgy, hogy a furat ne legyen izolálva a rézfelülettől. Van erre megoldás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |