Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   54 / 443
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Azért aljas, mert ha nem regisztrált is a példány, mint MŰKÖDŐ demo példány mutatják be. Namármost: Hogyan lehetne egy példány MŰKÖDŐ, ha mondjuk kezdőként tervezek egy panelt, de mivel éppen hogy kezdő vagyok, nem sikerül elsőre tökéletesen. Emiatt - hogy később is foglalkozhassam vele! - elmentem naivan, hogy majd egy fél óra-óra múlva előveszem megint. Erre betöltéskor kiírja a jól ismert üzenetet, hogy "illegal copy", és nem engedi visszatölteni.
Megértem én, mint azt már sokszor kifejtettem, hogy egy gyártó (szoftvergyártó!) megpróbálja mindenáron védeni a termékét, ezzel nincs is semmi bajom, de azt már aljasnak tartom, hogy erre nem hívja fel a figyelmet, illetve hogy ilyen trükkel próbál rávenni, hogy vásároljam meg a - nem magyar pénztárcához méretezett árú! - terméket.
Ha abban korlátozna le pl., hogy nem lehet (mittudomén) 200 forrpontnál több, vagy N x M cm-nél nagyobb a NYÁK, vagy nem használhatom mondjuk a Top éayert, vagy minden indításnál, és utána 5 percenként feljönne e baxokgtató ablak, hogy regisztrálj és vegyél meg, vagy valami ilyesmi, akkor azt mondanám, hogy igen, ez eléri a célját, tessék, akinek ez nem elég, vagy akit ez zavar, az vegye meg, regisztrálja, mittudoménmicsoda, de ez aljas, piszkos kis trükk.
De erről már beszélgettünk egyszer, privátban, és ezt - vagy nagyjából ezt - akkor és ott is elmondtam, electrocad!
Remélem, ezzel nem sértettem meg senkit, ez a magánvéleményem kifejtése volt, sem több, sem kevesebb.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Idézet:
„elmentem naivan, hogy majd egy fél óra-óra múlva előveszem megint. Erre betöltéskor kiírja a jól ismert üzenetet, hogy "illegal copy", és nem engedi visszatölteni”
- ez nem igaz, a demóval készült dolgokat a legális programmal minden probléma nélkül megnyithatod. Az illegal copy jelentés csak a tört programok esetén jelenik meg - erről meg valóban többször beszéltünk.
Idézet:
„és utána 5 percenként feljönne e baxokgtató ablak, hogy regisztrálj és vegyél meg, vagy valami ilyesmi, akkor azt mondanám, hogy igen, ez eléri a célját, tessék, akinek ez nem elég, vagy akit ez zavar, az vegye meg, regisztrálja, mittudoménmicsoda, de ez aljas, piszkos kis trükk”
Semmi hasonlót nem tartalmaz az Eagle. A telepítés után kérdezi, hogy milyen módban akarod futtatni, ha "demóban" a "Run as freeware"-ra kattintasz, ha van kódod beadod azt. Amennyiben a kód nem legális, lásd az előző bekezdést.
Idézet:
„egy gyártó (szoftvergyártó!) megpróbálja mindenáron védeni a termékét, ezzel nincs is semmi bajom, de azt már aljasnak tartom, hogy erre nem hívja fel a figyelmet, illetve hogy ilyen trükkel próbál rávenni, hogy vásároljam meg”
Én semmilyen trükköt nem találtam. A gyártó honlapján világosan megtalálhatók az egyes verziók korlátozásai, így az ingyenesé is. Szerintem a Cadsoft nagyon is egyértelműen felhívja a figyelmet a korlátokra.

Miről beszélünk?
(#) orizon válasza Frankye hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Én is azért a baxogató ablakért vettem meg a windowst kb egy éve. Azóta sportot űzök az újratelepítgetésével. Komolyan mondom, míg a kalózváltozat volt a gépemen legalább másfél évig bírta egyfolytában. Most hogy legális a program ,van hogy havonta kétszer befosik a windows és, újra kell azt a vacakot telepíteni. Frankye küldök egy privit!
(#) elektrocad válasza orizon hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Nekem márciustól minden probléma nélkül, egyetlen lefagyás, vagy újratelepítés igénye nélkül működik a legális Windows, az új gépben eleve benne volt a telepítő. Biztos, hogy a Windows-szal van a baj?
(#) orizon válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Mondjuk nembiztos , de ugyanazokat a kínzásokat végzem rajta mint előtte, és nem volt különösebben gond akkor vele. Az elő aktiválás után , kb egy hétre rá be is adta az unalmasat. Azelőtt sosem volt vele gond, most meg csőstül jön minden. Lehet hogy a biztonsági frissítésekkel van a gond, nem tudom de én arra gyanakszom. Most nem töltöm le őket, kíváncsi vagyok meddig bírja így..
(#) elektrocad válasza orizon hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Azért az előző hozzászóláshoz hozzá kell tennem, a gépet Zone Alarmmal és Avasttal védem. Bármit nem engedek be.
(#) Frankye válasza orizon hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

Idézet:
„Frankye küldök egy privit!”

Kösz, válaszoltam is!

No de erősen OFF-ba mentünk el, ez a topic nem igazán a winről, meg a legalitásról szól...
(#) BlackStar hozzászólása Jan 3, 2008 /

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Hogyan tudok EAGLE-ból A4 fóliára többször ugyan azt a nyáktervet kinyomtatni. Van erre lehetőség?
A válaszokat előre is köszi.
(#) még1MbR válasza BlackStar hozzászólására (») Jan 3, 2008 /

Mármint ugyanarra az 1db A4-re többször egymás mellé ugyanazt a grafikát egyetlen nyomtatással?
Nem tudom...
(#) BlackStar hozzászólása Jan 3, 2008 /

Igen ugyanarra az A4 vasalható fóliára ugyanazt a grafikát többször.
Nyomtassam többször? Félek hogy azt a fólia nem szereti.
(#) Frankye válasza BlackStar hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Van erre egy cél ULP, de most - ha agyoncsapnak itt, helyben, akkor se tudom megmondani, melyik az - ami éppen erre szolgál! Ezzel ugyan arra a fóliára többszörözve lehet kinyomtatni, mert egy-az-egyben "lemásolja" az összes layert egy lapra.
Utána kellene olvasni az ULP-k leírásában, de annyira azért nem jó az angolom...
(#) elektrocad válasza BlackStar hozzászólására (») Jan 4, 2008 /

Azt hiszem a panelize.ulp kell neked. Itt keresd.
(#) PCB válasza Bubu54 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Szia!

Nem kell hozzá a Power Tools.

Ingyen elérhető a bmpEagle.exe, 256 szinmélységű bmp képeket lehet scr-be konvertálni, méretarányosan, jól működik.

Üdv!
(#) Szergejes hozzászólása Jan 10, 2008 /

Sziasztok!
Nagyon régen használtam, és elfelejtettem dolgokat.
Terveztem egy kijelzőt, de a panelrajzon nincs meg a kellő számú huzalozás, csak 1-2 lábnál.
(Az én verzióm a 4.09r2, ha ez segítség.)
Mi lehet a gond?

Itt van a csatolásban az anyag. A paneltervnél nincsenek áthúzkodva az alkatrészek a keretbe-helyükre, az nem változtat semmit.
Előre is kössz minden segítséget!
(#) Frankye válasza Szergejes hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Az a gond, hogy nem a lábakig, hanem a lábakra húztad a vezetéket!
Egyébként a DIS3 kijelző 14 és 13 lábát a 4 és 9 lábbal közösre akartad kötni? Mert az is egybe van vezetékelve a rajzon!

Köszönöm! Akkor reggel nekihasalok megint.
Jó hogy szólsz, nem közösek a 13-14-ek. Hibáztam a rajzban, a tizedespontok a közösek (4-9). A lábakhoz "kötést" csináltál, ezek szerint kell? Vigyázok hogy ne húzzam lábokra a vezetéket.

Hadd kérdezzem még meg, ha nem haragszol, hogy hogyan tudom beállítani a paneltervnél az egyoldalast? Nem sikerül sehogysem... A vezetékelést sikerül nagyjából úgy alakítanom ahogy szeretném (optimalizálás).
Köszönöm a segedelmet!
(#) PCB válasza Szergejes hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Szia!

Autoroute setup - general ....Top (N/A) vagy Bottom (N/A)
tetszés szerint.

Üdv!
(#) jdani hozzászólása Jan 12, 2008 /

Helló. A nyáktervezőbe milyen név alatt keressem a 6pólusú D=6-os kapcsolót?
(#) Lala456 hozzászólása Jan 13, 2008 /

Sziaztok!

Bmp képet szeretnénk importálni Eagle-be 4.16r2 használok. Letöltöttem a Eagle power tools. Feltelepítettem, minden ok volt a Image processorba átkonvertáltam a Bmp képemet .scr filet csinált belőle.
A problémán az, mikor az eagleben rákattintok a scr ikonra és megkeresem majd elindítom akkor ilyen hiba üziket ír ki
line1: rossz parancs: GRID
line2 : rossz parancs: change
már vagy 3 féle képpen konvertáltam de sehogy sem tetszik neki. Valakinek valami ötlet?
(#) PCB válasza Lala456 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szia !

(#162782) Mint az írtam nem kell hozzá Power Tools.

Töltsd le a bmpeagle.exe -t
256 szin bmp -t lehet konvertálni.

Méretarányos, pontos jó jépet készít.

Üdv!
(#) Lala456 válasza PCB hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szia!

Mint írtam nem a .scr file gyártása a problémán egyébként most probáltam ki a te általad javasolt BMPeagle konvertert. meg csinálja szépen a .scr filet mint másik(image proci). De az bajom, hogy az Egale nem eszi meg mert mikor el akarom vele fogadtatni akkor ezt írja ki, amit fentebb leírtam mint hiba üzit.
Az lenne a lényeg, hogy lehetne a hiba üzit kiküszöbölni vagy hogy tudom probléma nélkül .scr fileket importálni az eaglebe. (egyébként a a bmpeagle is ugyanazt csinálja szóval az egalebe van a bibi)
(#) Rapidus hozzászólása Jan 13, 2008 /

Gyors kérdésem lenne: megy az Eagle Windows Vista alatt? (Felrakám, de ez a másik kedvenc progim, ami ha nem megy, akkor marad az XP).
(#) MPi-c válasza Rapidus hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Gyors válasz: Bővebben: Link
(#) Lala456 válasza Lala456 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Most már ok, a probléma megoldva. Megosztom a topikkal mert ebből sokat lehet tanulni.
Semmi gond nem volt scipt gyártással, mikor elfogadtattam az egaleval akkor kiírta ezeket a hiba parancsokat. A gond a következő volt mivel lehet az eaglet C ben progizni megnéztem a Helpet elővarázsoltam a scipt hívót megattam neki az áltam gyártott fügvvényt majd meghívtam. Ekkor jött a hasonló baj mint amiket írtam. Itt láttam, hogy mi gond. a gond egyszerű és idegesítő volt ( 6 órája csücsültem rajta). Van itt egy magyarosítás feltettem, hogy mégse angolul kell nézni juppi de aki magyarosította értelemszerűen átírta scipt pancsokat is ( helyesen). A konverter pedig az angol parancsokat használta. Így mikor beakartam adni az Eaglenek persze hogy nem értették egymást (olyan mint egy kínait meg egy japánt összeengednénk). Így két megoldás maradt vagy a convertert magyarosítom vagy az Eaglet vissza angolosítom. Utóbbit választottam, sikerült meg oldani a problémát olyan szépen betette a logókat hogy csak csuda
Tanulság, hogy más ne kösse el a hibákat ha .scr fájlokkal akarsz variálni, meghívni csak angol módba tedd mert különben nem fogja elfogdani saját káron tanultam :no:
(#) PCB válasza Lala456 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szia !

Idézet:
„Van itt egy magyarosítás feltettem, hogy mégse angolul kell nézni”

He ezt előbb írod...... Nem jó a magyarosítás, más dolgok sem mennek vele.

Üdv!
(#) Rapidus válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

(#) KiborgX hozzászólása Jan 16, 2008 /

Üdv!

Volna egy kis problémám, ha valaki tud rá megoldás nagyon hálás lennék.
Csináltam Eagle-ben Polygon-nal egy nagyobb rézfelületet. Ebbe a rézfelületbe szeretnék két darab furatot úgy, hogy a furat ne legyen izolálva a rézfelülettől.
Van erre megoldás?
(#) Attila86 hozzászólása Jan 16, 2008 /

Show-al ha rányomok egy vezetősávra, akkor az világosabb lesz.
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehet beállítani az Eagleben, hogy még világosabb legyen? (Laptopon nem látszik annyira.)
Következő: »»   54 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem