Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Böngészgetem a fórumot. Elárulod, hogy hol szerzed be az IC-ket?
89C-t sajnos nem tudsz vele programozni, ahhoz egyébként is "nagyfeszes" égető kell.
Nekünk is volt hasonló igényünk 1000 db. AT89C progizására, így kölcsönöztünk egy Beeprog2-t... AT89S51 és S52 amit tud az STK500, AVR Studio 4 alól. AVR Studio 4-el használom, Studio 5 és 6, illetve Bascom-AVR és "parancssoros" stk500.exe is kezeli. Az SJ1 az órajelgenerátor kimenete, amit AVR Studio 4 alól tudsz állítani. Az általam linkelt firmware verzióval működik, az eredeti tuxgraphics-os ezt még nem támogatja. Az általam ajánlott FUSE bitek beállítása Khazama-AVR esetén - csatolva! Programozás és sikeres teszt után: a lock biteknél a jobb oldali két pipát vedd ki, majd égesd be! Így a programozó védve lesz a véletlen "visszaprogramozástól". A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Köszönöm. Közben már én is rájöttem.
Igazság szerint egy olyan kapcsolás is kéne, amivel 89C2051-et tudok programozni (illetve kiolvasni - már ha nem tiltották le az olvasást). Egyébként van egy e-Bayen vett USBISP, amit STK500-nak ismernek fel a programozó szoftverek, de szeretnék én egy programozót építeni. Arról nem is beszélve, hogy itt mindenki fikázza ezt az eszközt. Igaz eddig még sikeresen programoztam vele MEGA8-at és állítólag tudja az M168, M328 IC-ket is. Mondjuk a 89C2051 esetében nem igazán vonz az LTP-s programozó kapcsolás (no meg a gépemen sincs LTP port ![]()
AT89C2051-et csak nagyfeszes párhuzamos programozóval lehet programozni.
Szerencsére nem használ erre (túl) sok lábat, ezért nyomtatóporton is mehet. DE: stabil 12V nélkül esélyed sincs... Itt találtam neked a legegyszerűbb égetőt: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Persze ahogy írtam nincs nyomtatóportom.
![]()
Köszi. De úgy néz ki sikerült kizárnom magam.
![]() Van valami egyszerű megoldás az AVR életre keltésére? Túrtam a netet, de mindenhol csak a fusebit doctor-t ajánlják, amihez megint csak AVR kell. ![]()
A mellékelt képen látható.
Miután a programot beírtam, beírtam a fuse beállításokat is. Azóta nem tudom elérni az AVR-t. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Neked nem RC hanem Crystal Oscillator kell(ett volna).
Sajnos ki kell forrasztanod a kristályt, de a kondik(22pF) maradhatnak(maradjanak benn!). Az XTAL1 láb és a táp(VCC) közé tegyél egy 2.2kOhm-os ellenállást és úgy próbáld meg! Az átállítás után újra nem tudod majd olvasni, majd ha visszatetted a kristályt és kivetted az ellenállást. Ext. RC Oscillator esetén így jön ki a freki: f=1/(3RC) Ha a CKOPT be van kapcsolva, akkor egy 36pF-os belső kondival is "rásegít". 22pF külső kondival és 2.2kOhm ellenállással ígyis-úgyis 3-8MHz között marad. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Sziasztok egy másik fórumból irányítottak ide, hátha megtalálom a választ a kérdésemre. Van egy HE-s AVR Doperem de nem tudom használni. A gépemen com3 portot hozott létre, de nem látja sz avrstudio 4 és 6 se. HID üzemben se sikerült működésre bírnom. Valaki tudna segíteni, hogyan használjam?
A hID üzemmód felejtős, úgy még nekem se ment soha. Studio 6 biztos hogy nem viszi.
A 4-es igen, de win7 alatt az aláírásellenőrzést ki kell kapcsolni.
azt hol tudom kikapcsolni, esetleg privátban is továbbtárgyalhatjuk
Igen, ezt kell, nálam bevált, de azóta sincs win7-em...
Köszönöm.
Ezek közül melyiket kell kiválasztanom?
az az utolsó az jó lesz. sikerült az ellenállással életre kelteni?
Úgy néz ki, hogy igen.
Először a Kanda nem akarta felismerni, de érdekes módon ki bírta olvasni a flash tartalmát. Ezen felbuzdulva beírtam a fuse biteket, majd megnéztem, hogy az AVR Studió 4.19 felismeri-e, tud-e hozzá kapcsolódni. A kapcsolat sikerült, felismerte. Köszönöm a segítséget.
Üdv az Uraknak.
Egy kis segítség kellene. Attiny 2313-at kellene felprogramoznom.. Pony progi 2000 -el . A setup beállítás után Test Faile hibát ír. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm a segítséget előre is, kezdő vagyok még. Az lehet hogy nem megy Win7 alatt? A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Sziasztok!
Tanulmányoztam az alaplapot, és van rajta soros/párhuzamos header, szóval stk 200-al gond nélkül lehetne avr-eket programozni, ha kivezetem az alaplapról? Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Xp alatt gond nélkül, win7 alatt nincs tapasztalatom, 8.1-nél meg főleg. LancOS féle megy gond nélkül, a 74LS(HC)244-es Ic-s. Csak figyelni kell, hogy a külső tápnál a test legyen közös.
Bővebben: LancOS stk 200 A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
Üdvözlet!
Megépítettem a Topi féle AVR- Dopert (pontosabban az atiotezer félét), de sajnos mivel még kezdő vagyok nem ismerem a fuse bitek használatát. Már rendelkezem egy stk 200/300 párhuzamos portos programozóval amit eddig használtam, de le szeretném cserélni ezért is készült el az új, de viszont a régivel csak a Codevisionavr-rel tudok égetni (64 bit Win7), és ehhez a programhoz kellenének a fusebit beállítások atmega8-hoz. Előre is köszönöm! Zoli
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az USBasp-n lehetséges e az USB kommunikációra használt lábak módosítása, cseréje más lábakra? SB
A V-USB firmware-re gondolsz?
Ennek kell 1 INT (PCINT nem jó) és 1 általános I/O láb. Persze firmware újrafordítást jelent.
Köszönöm szépen a választ!
Gondolom, hogy kezdőnek mint nekem, nem egyszerű, de a lényeg, hogy lehetséges. SB
Hahó!
A következő kérdéssel fordulok hozzátok: Megépítettem a Topi féle AVR programozót. Feltölteni sikerült a programot, minden simán ment. AVRCDC letöltve. A probléma ezután jön: A winfos (w7, 32x) nem ismeri fel a hardware-t, Unknown device- a neve is és az illesztőprogramja is. Az AVRCDC-t illesztve sem történik semmi: "A winfos nem talált az eszközzel kompatibilis illesztőt". Mappából telepítve: "A kijelölt INF fájl nem támogatja ezt a telepítési módot". Mondván, hogy nem megbízható, mert nincs aláírva. Másik módszer: Driver Signature Enforcement Overrider. Sys fájlt aláírja (aláhamisítja). Ezután megpróbáltam telepíteni. Így is semmi. Valakinek van valami ötlete?
Üdv!
A FUSE Biteket milyen értékekre állítottad? SB
Üdv!
Én is amikor megépítettem, szívtam vele nem is keveset! Jelenleg működőnek tűnik ( az eszközkezelő szerint), de még nem próbáltam ki, mivel azóta építettem egy USBtiny-t meg egy USBasp-t és tartaléknak megvan a DASA. A hiba forrása esetemben egy nem jól beforrasztott kristály és/vagy a hozzá tartozó kondenzátorok voltak. (Ez volt kb. a harmadik panel amit forrasztottam, ergo kevés volt a gyakorlás meg a tapasztalat) SB |
Bejelentkezés
Hirdetés |