Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Köszi a választ. Elég nehéz kiszűrni mert időnként normálisan működött. aztán nem töltötte be még a Microsoft oldalát sem . Egyébként Invitel nem UPC bocs hogy elfelejtettem közölni. A Dlink go rt n 150 most minden eddig problémás oldalt azonnal és gyorsan betölti. A Nerót meg letiltom már ami az index szolgáltatást illeti. Még egyszer köszi. Üdv belfi! A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Azt rögtön gondoltam, hogy nekem lehet csak gondom.. Akkor csak az ismeretlen eszközt tiltsd le, ahogy írtam is. Bár én inkább leszedném a gyártótól, ami hiányzik, mert ismeretlen eszközökkel készenlét sem lehetséges többnyire, mégis egy félig befejezett telepítés így.
A Linuxról nem hiszem, hogy az egyéni igények taglalásakor általánosságban kellene véleményt formálni, mert ebből is sztereotípiák lesznek aztán, hogy az nem jó. Közben meg mennyi androidos eszköz létezik mégis (amiben most nem az a lényeg, hogy mennyire linux, hanem hogy nem windows, és mégis mennyi felhasználó használja).
Igen nekem is ez szokott lenni. Több gépen is. Félő hogy elavult és/vagy túlterhelt vonalat kaptál. 120% ki szokták használni a szolgáltatók a vonalakat minél többet nyerjenek minél kevesebb befektetéssel. De ezt sosem fogják beismerni hivatalosan
Neked írok, de a többieknek is szól ...
Köszi a véleményeket, segítséget . Érdekes többen a tört * win-re gondolnak .. Szerintem a CampusLicence keretében osztogatott telepítőnek illene jogtisztának lennie ? A problémám ilyenekből adódott : win őfelsége nem "akarta" a hangkártya analóg részét használni . Ha telepítettem a gyártó driverét, akkor pár hétig ment (6 csatornás analóg ...) egyszer gondolt egyet és indítás után csak digitális hangot "talált". De volt arra is példa, hogy a videokari HDMI kimenetét akarta hangnak kezelni, és nem "találta" az alaplapi hangot ... Köszi a segítséget, szerintem procicsere után megkóstolom a W8-at .. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Szia!
Sajnos router hiba volt. Csere megoldotta a problémát.
Sziasztok! Nem akartam én új topikot nyitni ezért. A kérdésem az lenne hogy van egy ilyenem
Bővebben: Link csak micro USB-vel a végén. Szerintetek az asztali gép felismerné ha sikerülne valahogy USB véget csinálni rá? Ha igen hogyan tudnám kimérni hogy melyik drót hova megy a nagy USB-re? Nem találok olyan kábelt ami Micro USB anya > USB Apa. Válaszokat előre is köszönöm!
Ez nem androidos táblagéphez van?
Már csak azért kérdezem, mert láttam már olyan usb-s kártyaolvasót is, ami csak MAC-kel működött, PC-vel nem. Azaz, PC kompatibilis a hardvere?
De igen,Androidos táblagéphez van. Egy My Audio7 a táblagép és ez is My Audio billentyűzet.
A táblagép mini USB-s a billentyűzet meg micro USB-s. Lett véve hozzá egy átalakító de nem megy a táblával. (viszont láttam már ugyan ilyen gépet ugyan ilyen billentyűzettel csak mini USB-s volt na ott minden stimmelt-működött is). Ez valamiért nem akarja az igazságot. Valami ötlet? Ezért is raktam fel a kérdést itt hogy nem e menne PC-vel. Eszembe sem jutott hogy Android billentyűzet> PC
Az USB szerver-kliens alapú (nem így hívják de így működik). Na most a legtöbb telefon az host (kliens), ezekhez nem lehet külső dolgokat csatolni. Elméletileg át lehet billenteni főnöknek a többségét (régóta készülök, hogy kipróbáljam, még nem jutottam oda). Táblagépeken ezért szokott két USB lenni egy a PC felé, egyen pedig tud fogadni eszközöket.
Ha ez a billentyűzet sima eszköz, akkor elméletileg mehet PCre is. Ha ő játssza a főnököt akkor PCvel biztos nem működik.
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 3690-es laptopom win7-el ami fura dolgokat produkál. A képeken látható pöttyök jelennek meg néha az LCD-n. Gondoltam GPU-ra, de az az érdekes hogy ha picit mozgatom a gépet akkor semmi sem változik, hozzáérés nélkül újraindítva megszűnik a gond. Az egeret ha a pöttyök fölé viszem akkor körülötte megszűnnek a pöttyök és maga az egér is tiszta. Ha képeket nézek az egyik tökéletesen tiszta, arrébb lépek azon pöttyök megint arrébb a másik már megint tiszta. Felmegyek a böngészőben egy oldalra az pöttyös, leteszem tálcára az asztal és háttere kristály tiszta, előhozom a weboldal megint pöttyös. Azt is megfigyeltem hogy csak bizonyos képeknél, vagy oldalaknál stb... nél csinálja csak. Tehát a hobbi oldala és azon minden tartalom mindig tökéletes, de pl a citromail oldala már pöttyös (persze amikor elkezdi ezt a pöttyözősdit), aztán ugyan ez van a képenél is, van ami mindig jó és van ami mindig rossz... Szerintetek ez mi lehet? (a képeken halvány lilás-pirosas körvonalként látszódó valami az amiről szó van) Szerk: Ahogy megírtam ezt a hsz-t abba is hagyta a gép... A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Video RAMban folynak át az adatok egyik helyről a másikra. Vagy gyengék már a cellák, vagy az adat útvonalán vagy egy gyenge szem, ami, ha nem elég erős jelet kap, zaj (másik szálon vitt adat) hatására váltja az értékét. Mintha fentről lefelé haladva az árnyék végénél megjelenne még egy kontúr vonal.
Grafikus cserét megpróbálnák, ha lehet. (csak próbára) Esetleg a megmelegíteni a RAMokat meg a GPUt, de csak ha zavaró lesz. Lehetséges akár egy gyengébb forrasztás is, ami már nem érintkezik jól. Saját vélemény, ötlet szintjén, könnyen lehet, hogy tévedek. Más ötletem nincs a jelenségre.
Mivel integrált GPU-s a laptopom így nincs külön videó memória, mindig a RAM-ból csíp le, de ha a RAM lenne a ludas akkor az a gép egyéb működésében is megjelenne, nem? Bár attól függ hogy random jelöl ki magának egy 256mb-nyi részletet, vagy mindig ugyan azt foglalja le a GPU. Igazából ez egy 8 éves gép, így bőben előfordulhat már akár a forrasztás hiba vagy egyéb GPU gyengeség, de azért szeretném ha még egy darabig szolgálna a gép... Az a legfurább nekem hogy tényleg ketté lehet osztani a képeket hogy ha az egyiket nézem akkor van pötty, ha a másikat akkor nem... és ráadásul teljesen random, tehát azt sem mondhatom hogy a pöttyös képeken több pl a piros, vagy erősebb a kontraszt, élesebb a kép stb... hanem össze vissza van. A GPU hibát én mindig is valami olyannak képzeltem el hogy megjelenik és onnantól kezdve van (esetleg fizikai behatásra elmúlik vagy újra előjön), de hogy egy lapozástól egy weboldalon változik, na ez új
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Szerintem meg kéne próbálkoznod néhány napig pl. egy nem-feltelepítős verziójú Linuxot használni, ha megengedhető. Azzal kiküszöbölhető lenne szerintem elvileg mindenféle Win. vagy driver jellegű hibajelenség. Nem kell teljesen rászokni, csak néhány napig kéne kibírni, a teszt erejéig.
Azt a memóriát ellenőrizd le. Szedtem szét laptoppot, tudtommal osztott memóriás grafikus volt rajta, de a 256MBos RAM chip szépen ott volt a lapon. Lehet driver hiba, de jó fura. A gyártó (Acer) által adott driver van fönt? Ha nem az, hanem egy újabb, akkor valószínű a driver hiba. Valamiért nem szokványosan építik be a dolgokat, és van egy apró eltérés, a chipgyártó által használt driver nem hibátlanul működik.
Sziasztok! Van egy ftp szervenek használt gépem, volt már róla szó egy pár oldallal feljebb. Most megint van vele egy "kis" gondom. A gép hibátlanul működött, azt a furcsaságot leszámítva, hogy amikor tápot adtam, minden felpörgött egy pár mp-re, majd leállt. Ezután bekapcsgombra indult. Viszont kb egy hátig nem volt bedugva, megint tápot adtam neki, most pedig vagy 40mp-ig pörgött benne minden, majd abbahagyta, és elindult. Nem látta azt a vinyómat amit egy Sata->ide átalakítóval kötöttem be, ezért újraindítottam. Most viszont a ott megakad az indulás, hogy megmutatja az alaplap logoját, és utána csak a sarokban van egy kis villogó kurzorom, innen nem megy sehova. Biosban nézve már látja a második vinyót is, de ha nem látná is el kellene indulnia. Nem értem mi van vele. Reinstallt meg nem szeretnék még, mert van már rajta egy pár dolog amit macerás visszavarázsolni.
Tekintsük félig tárgytalannak, egy bios elem ki/be és egy bios beállítás után elindult végre. A kérdés továbbra is fent áll, mitől lehetett ez, illetve az elején a gyors felpörgés normális?
Régebbi gépek így indulnak, mikor bekapcsolod. Az összes venti felmegy 100%-ra, majd mikor a bios készen áll és megjönnek a pwm adatok elkezdi szabályozni a fordulatokat és lehalkul a gép.
Mik jönnek meg? Késő van éjjel fórumozni. A ventilátor sebességjele jön meg, nem a PWM jel, az maga a szabályzás módja már. Amúgy a ventilátorok fordulatszámszabályzása régi lapoknál analóg és a kezdeti működése BIOS-tól független, újabb régieknél PWM, de ott is külső HW intézi alapvetően. A felpörgés oka többrétű, részben a hamis ventilátorhiba jelzés kikerülése, meg a sebességállítást intéző áramkör inicializálási rutinja (biztosan elinduló ventilátor, üzemi állapot, stb). A BIOS csak bemenő adatot szolgáltat.
Sejtem mire gondolsz, de felpörgés után nem lassulnak be, hanem az egész gép leáll. Tehát az elejére vezetett főkapcsoló, ami a táp bemenetét bontja, felkapcsolom, minden felpörög, ledek világítanak (PWR, HDD), majd leáll és úgy is marad. Innen én indítom el gombnyomásra. Azt hittem hogy a biosban a "power on self test" lesz a hibás, de azt kikapcsolva ugyanúgy csinálja ezt.
Esetleg arra tudok gondolni, hogy az alaplapon úgy indul a bekapcsolás, hogy egy input pint gnd-re húz a gomb, és az esetleges pillanatnyi kontakthibák vagy bármi miatt van egy kondi, és amíg az nem töltődik fel bekapcsoláskor, akkor mintha indulna, de közben rájön, hogy nem kellett volna, és leáll. Vagy nem tudom.
Szia!
Régebbi (amit biztosan tudok Netvista) IBM gépek így indultak .Ha a táp áramot kapott akkor felpörögtek a ventik ment 1-2 másodpercet azután a gép leállt, várta hogy bekapcsold. Ez egy normális dolog volt tőle , írták hogy miért.
Jó, köszi, akkor megnyugodtam.
Hali!
Hogy lehet ezt a hibát elhárítani? (csatolmány) Annyit tudok hogy a hálózattal van kapcsolatban.Egy DLink routeren keresztül kapcsolódok még 2 géphez. Az egyiken XP , a másikon Win 7 fut.Minden indításnál kijön.
Gondolom a Win7-es gépen jön elő, mert az XP-ben nincs otthoni csoport.
Szerintem, ha nem használod ezt a funkciót, akkor lépj ki az otthoni csoportból és tiltsd le a szolgáltatást.
Szia!
A gépem Otthoni csoport tagja, és szoktam használni a hálózatot.Érdekes módon ,mikor még a TPLink router volt fenn ilyen hiba nem volt. Rooter csere után csinált 3 hálózati kapcsolatot, amit nem tudok törölni. Hiába keresem nem találom. Most a "Hálózati kapcsolat 4" alatt működik a hálózat.Sajnos a neten nem sok infó van erről.
Ajánlom akkor a router manual-ját, ha az nem segít akkor pedig a gyártóval kapcsolatot létesíteni.
Sziasztok!
Egy hete vettem a Dlink go RT N150 routert.Fentebb már írtam róla. Az esay beállításokkal beállítottam , a fenti "hibáktól" eltekintve működik. WIFI kikapcsolva!Ma reggelre viszont újra kellett indítani.Szerintetek ez utalhat hibára?
Sziasztok!
Valasztanom kell ket videokartya kozul de nem tudom melyiket valasszam. Az egyik egy Powercolor Radeon HD 3450 256 Mb DDR2/64bit a masik egy Gigabyte Geforce 7300 GT 256 Mb DDR2 800/128 bit. Melyiket tegyem a gepembe, mindketto az enyem de nem tudom melyik lehet performansabb, probaltam mar jatekokban mindkettot de egyes jatekba a Radeon teljesit jobban, masokban pedig a Geforce. Mi a velemenyetek?
Szia!
Én a GeForce-t javasolnám, annak jobb a támogatottsága - általában. De ha megnézed pl.: EZT a benchmark oldalt, ott csak 22pont különbség van a GeF javára (Radeon: 90pont, Gef: 112) De már csak a memória bitszélessége miatt is naná hogy a Gef-et használnám. Én...
Nekm a Gigabyte verzioju DDR2 800 Mhz-es van es nem 666! Ez egy kicsit jobb es majdnem eri a DDR3-as teljesitmenyet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |