Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Az az ellenállás inkább 0,51 vagy 5,1 ohm lehet. Nincs rajt még egy sáv? Bár nem lényeges egyáltalán mert ha az melegszik akkor az jó
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
Igen 5.1-es lehet, csak itt a fórumon lévő ellenállás értékszámláló 5100-nak írta ki.
Amit szürkének látsz, valószínűleg ezüst színű gyárilag.
Szia!
A PIC16f886 controllerű óránál. És egy jó bázis rajzot is ha tudnál felrakni megköszönném.... Üdv. Subi
Ott az oldalon lévő cikkben leírt 100/150 áttétel 0,23-0,3 huzalból tökéletesen megfelel. Bázis van itt a topicban több féle is mindegyik működik.
Bocsánat, nagyon restellem a kérdést, főleg azért mert már építettem propeller clockot, de melyik menetszám az állórész, melyik a forgórész menetszáma.
Üdv. subi
100 primér,150 szekunder.20% eltérés belefér.
szia
Én bizony nem számoltam három sor a forgórészen Kb 12mm szélességben szépen menet menet mellé az állórész ugyan így tekerve 14mm szélesen szintén három sor Tökéletesen megy vele a a 886-os smd rotor
Sziasztok. Végre rászántam magam tegnap, így elkészült az én első darabom is. Végül 12cm-es ventit választottam. Kiegyensúlyozás csavarral történt, ahogy a képen is látható. Tekercselés 0,3-as húzalból, 140 menet secunder, 120 menet primert. Gond nélkül megy, tranyó nem melegszik. Amugy kevesebb mint két óra alatt megtekertem (és szépen!), tehát ez a "két nappal öregebb leszel, mire megtekered" szöveg kicsit túlzás. Annyi hogy két oldalas ragasztószalag fel, arra kell tekerni a húzalt, és akkor nem ugrik le. Egy sor után pillanatragasztó, és így tovább. Természetesen a képen látható darab egy deszka model. Még a motoron is gondolkodom, mert picit vibrál, és tudom hogy ebből ez hozható ki, de azért bolgoggá tett hogy elsőre szépen működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
szépen alakul a wireles power átvitel is Spirálisan feltekertem 1mm -es huzalt az adó és vevő oldalra is 10 menet igaz elég randa lett, kicseréltem a szofita izzót (Mert kiégett) vettem egy 20w-os halogén izzót (12V/20W) 1,6A teljes fénnyel világít igaz a kondik elég melegek a teljes áramfelvétel 2A ha elveszem a vevő tekercsét akkor 440mA vesz fel az adó
Tiszta szívből örülök,hogy többeknek alakulnak a dolgai! Csak így tovább! Jó látni az egyre több órát! Gondolom ki először lát ilyet mikor megmutatjátok leesik az álla De az áll azért van,hogy leessen
Ha a kitöltésen is állít valaki akkor drasztikusan is el lehet térni az ajánlott áttételtől. Mit írtam az a cikk béli feszültséggel az alapbeállításokra érvényes. Szerintem az 1/1,5 arány az optimális a dsPic óránál teljesen más mert az 5V stabilt igényel.
Köszönöm az infót..... Hamarosan nekilátok a tekercsek elkészítésének.
Üdv. Subi
szia
A dspic tápja mennyinek kell legyen? A tekercs végről mennyit kell levenni? 12V primer fesznél megközelítőleg 12v szekunder feszültséget le lehet venni és a 2A sem jelent gondot Na de ezt a frekit mivel lehet egyenirányítani?
Szeretném még kérdezni, mi az a KP2010P3C alkatrész?
Köszönöm! Subi
Egy fototranzisztor olyan, mint a KP-2012P3C (Lomex 84-00-57).
Szia! kly oldalán ott van minden info. Egy kapcsitáp kell mi előállítja a stabil 5V feszültséget.
Üdv
Köszönjük erre van az apróhirdetés! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Valamit elnéztem vagy rosszul értettem? Nem látom a hibát!
Nem sikerült "szóra" bírni a HDD motort. Vettem 2db MTD6501C vezérlő IC-t csináltam hozzá nyákot is.
Hol adod rá a 8 lábra a PWM vezérlőjelet (ami a fordulatszámot szabályozza)?
Szia!
Nagyon ötletes.Milyen kondenzátort használsz?Ezeknek legalább 1µF-nál nagyobbnak kell lenniük.Én először 9V-os elemmel próbáltam ki.A Vdd-re nemkötöttem semmit,és PWM szabályozás nélkül is elindul. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
Sziasztok!
Kész vagyok a forgórész tekercselésével. Szeretném kérdezni, mennyi a primer szekunder között az optimális légrés? Köszönöm. Subi
Optimális? Minél kisebb!! 0,5mm
Azon gondolkodom, hogyan lehetne a 64 ledes óra táppaneljának az élére vagy az alsó lapjára rögzíteni a wireles pówer szekunder tekercsét ? Ez 2 menet 1mm-es huzal. nagyobbra hagyni a panelt 2mm nyákon kialakítani fólián a menet helyét a fóliából majd arra rá forrasztani az egyik oldalra az elsó és a másikra a második menetet a kiegyensúlyozás kissé nehézkes lesz. De forrasztó ónnal megoldhatónak látom
Szia!
Tartozom egy BLCD meghajtású videofej motor képével a multhétről."Mirtcsof"-ilyenre gondolhatott.
Olyant itt nem alkalmaztok, amikor kódólt jeleket küldtök a pozicionáláshoz?
A káros jeleket kiszűrendő?
Sziasztok!
Nos, készen vagyok az öntartó tekercs primer tekercs elkészítésével és a forgórész megtekercselésével. Emellett átolvastam a fórumot a 278. oldaltól azért, hogy a már modernebb bázist építsem meg, de nekem még a régi fajta 16f886 panel van meg, azt hiszem a 4 - 5 -s lay. Szeretném azonban a modernem kapcsolást megépíteni, már csak azért is, mert a régebbit már egyszer elkészítettem. Kérlek, segítsetek először is egy kis áttekintéssel (mert nem találtam), hogyan is működik a bázisról történő adatátvitel (bluetooth, vagy egyéb módon)? Egy csomagban megtalálom-e a valahol (mert eddig nem sikerült, persze lehet én vagyok béna a keresésben) a bázis, a propeller rajzot, lay-t, hexeket? Az alkatrészek megrendelése már megtörtént, és a régi propeller felokosítása is érdekelne? Illetve, még azt szeretném kérdezni, hogy láttam több hexet ami 12_0, 15_50, 15_60, stb. nevet viseli. Ha jól értem itt csak a pwm kitöltési ideje változik, pl. 20%, 30%, 40%. Akkor viszont mit jelent a két szám a bázis elnevezésekben? Nagyon köszönök előre is minden információt és segítséget. Üdv. Subi
Szia! A 16f886 bázis a legokosabb! Ha kicseréled a kontrollert 18f2550-re akkor usb-ről is megy. Ezek is tudják az új verziókkal az adatátvitelt 16f886 rotorral.
Szia Patexati!
Köszi az infót. Én is erre a következtetésre jutottam, de mivel 2 éve nem nagyon figyeltem a fórumot, így nem voltam biztos a dolgomban. Megtaláltam a 16f886 va-s layoutját, amit terveztél és le is töltöttem. De amint írtam, én nekem még a régi v4 -s verziójú propeller van készen kimaratva (régről): Ezt hogyan okosítom fel? Illetve, milyen módon kommunikál a bázis a propellerrel (bluetoot, rádió, egyéb)? Mit hagyhatok el a régi propellerről ha az új bázist építem (egyébként tettszik az általad kivitelezett)? Hexeket vagy programot hol találok? Illetve van-e valami jelentősége a hexek két számmal (pl. 18_40) elnevezésének, azon kívül, hogy a pwm kitöltési tényezője (20%, 30%, stb) más? Bocsi, ha rád zúdítottam most a kérdéseimet!!!!! Üdv. Subi |
Bejelentkezés
Hirdetés |