Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2248 / 3610
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Vagy a szarvasokról: Bővebben: Link
(#) Hp41C válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Hova tűnt a füst? Modern korunkban egyre több elekromos kütyüt használ mindenki. Ezeket a kötyüket alkatrészek működtetik. A működésükhöz füst kell, hiszen ha kijön belőlük a füst, többé már nem működnek. Ezért a többi iparágnak (ld. húsipar) egyszerűen nam magad belőle. Csak Kínában van jó világ, mindenhez jut bőven füst.
(#) pjg válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Csak ott szmog-nak hívják. Egy harapás a nyers kolbászból, egy szippantás a szmogból.
(#) pjg hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Idézet:

Kíváncsi, hogy önről mit írnak?
Eldugták ugyan a funkciót, de az Ügyfélkapu rendszerben bárki megnézheti, mit tud az OEP az elmúlt 15 évéről. Az oldalon az Ügyintézés fülre kattintva a Szolgáltatások menün belül a T betűre kell kattintani. Itt a TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatásokon belül, a taj-számunkat megadva az OEP oldalán kérhetjük le adatainkat.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Egy jó brunyálás. Ja, hogy Pizza Hut? Bocs!
(#) Prendick válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Nos, jogod van a véleményedhez, de azért én megmaradok a magaménál.

A kollagén alapú anyagokról eszembe jutott egy régi scifi. Valamikor a jövőben játszódik, kissé ínséges élelmiszerellátási viszonyok között és állandóan felhangzik benne a vezető kajagyártó cég reklámja: "Egyen zöld kockát!". Mindenki abban a hitben él, hogy növényalapú, egészséges táplálékról van szó, de kiderül, hogy a hullákat dolgozzák fel és etetik meg az emberek millióival.
A technológia már megvan, de még csak az állatokat etetik meg velünk a körmük végétől a farkuk hegyéig.
(#) Prendick válasza pjg hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Jaja! Én már megcsíptem régebben és kissé meglepve olvastam, hogy 2001-ben lumbágóval kezelt a körzeti doki. Ami igaz lehetett, de mit fel nem jegyeznek az emberről a Szervek, mi?
(#) Kari55 válasza pjg hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Regisztráció nélkül nem működik?
(#) silent15 hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Sziasztok, hagy kérdezzem meg, hogy ki milyen műszaki jellegű angolnyelvű oldalakat tud? A magyarok egy jórészét már elolvastam ami érdekel, de rengeteg külföldi oldalt is találtam, amik nagyon érdekesek szoktak lenni, ilyen HE-tipusura gondolok, vagy olyanra, amin vannak leírások, stb. Ki milyen oldalakat tud ?
(#) mikrokapcsolo válasza silent15 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Helló!
Én Őt szoktam nézni, rengeteg hasznos dolgot tud és tudott mondani, van weboldala is, hasonló mint a HE, ott is ilyesmi témák vannak, megtalálod a youtube fejlécében.
(#) nagym6 hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Nem csak a húsfélék ilyen szuperek. Tavaly nyáron fulladás-légszomjrohamok törtek rám, utána állandósult. Éjszakánként pár órát tudtam csak aludni. Orvos, kardiológia terheléses, ultrahang, stb. minden oké. Nem tudják mitől. Elkezdtem a kajára gyanakodni, minden nap bolti külföldi szőlőt ettem. Próbára abbahagytam, pár nap múlva kezdett javulni, 1 hét múlva tünetmentes. Újabb próba. Kis szőlőevés. Másnaptól fulladás 3 napig. Még egy próba kis szőlővel, ugyanaz a fulladás. Próba azóta többször máshol vett másmilyen fajta szőlőkkel, semmi gond. Mit ettem én akkor azzal a szőlővel. Együnk sok gyümölcsöt, mert nagyon egészséges. Volt valamikor régen. Ma nem tudni mennyi ártalmas mérget eszünk a gyümölcsökkel, ha tünetmentes, még nem biztos, hogy nem telünk akármivel ami esetleg 1-10 év múlva agyonvágja az embert..
(#) vicsys válasza Prendick hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Talán a Zöld szója c. film? Bővebben: Link
(#) Prendick válasza vicsys hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Tényleg ez lehetett, bár mintha akkortájt más lett volna a címe.
(A nyolcvanas évek elején kezdett beszivárogni hozzánk a szója adalékanyagként (pl. szójalecitin a csokoládékba), és nem akarták elvenni az emberek kedvét.)
(#) silent15 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Kösz, elkezdtem nézni az FPGA-as videóját, és teljesen érthető
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Ahogy Friderikusz mondta egy régi műsorában: 40 felett minden férfi a csapba ...
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Most már csak coca kéne! Az nem gyártanak bürkéből, meg emulgeáló szerekből...?
(#) nagym6 hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
A húsfélék nem csak feldolgozáskor kapnak "jó" adalékokat, hanem az állatot amivel etetik. Sok hízást gyorsító, gyógyszer, stb. adalék van a tápban. A hazai termény esetenként penészes, ennek toxikus tartalmának jó része állatból nem ürül ki, mi emberek is megkapjuk. Időnként megugrik az elhullás állattenyésztő telepeken, nem véletlenül. Folytathatnám még.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) vicsys válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Ne folytassátok a diskurzust, mert vega leszek...!
(#) silent15 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Volt már, hogy csináltam magamnak egy piritóst, a felénél jártam, amikor láttam, hogy kb. penészt csócsálok, folytattam, gondoltam magamba, ha már eddig lement, menni fog a másik fele is
(#) sany válasza silent15 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Na igen a kenyér, arról is lehetne beszélni.
(#) silent15 válasza sany hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Szoktuk venni ezeket a "kenyereket", 2-3 nap után ( és akkor ez már a jófajta ) ahogy vágom úgy esik szét, 4-5 nap után meg már ehetetlen. Itthon is sütünk kenyeret, anyukám és én is. A saját kenyerek egy hét után is puhák, és nem esnek szét, egybemaradnak, és finomak
Bár megjegyezném, a héten vettünk a maradas tecsóban isteni finom zsömlét, még friss meleg volt, na az nagyon finom volt még üresen is !! ( Bár sajna ez ritkaság)
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) sany válasza silent15 hozzászólására (») Feb 25, 2014 / 1
 
A házikenyérnek nincs párja.
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Lehetne bizony!

Érdekes módon a tecskós kenyértől én mindig beteg vagyok. Pedig általában nem vagyok túl válogatós. Egy kenyér legyen gusztusos, és finom. Na az említett kenyérszerűség mindkettőnek megfelel, utóbbi ugyan csak frissen és még melegen. De akárhányszor próbáltam mindig beleállt a gyomromba, hogy két napig semmit nem tudtam enni. Mintha követ ettem volna. Érdekes, hogy a zsömléjüktől meg semmi bajom. Ki érti ezt?
Mondjuk a többi "pékség" is kb félnyersen teszi ki a polcra. Hol van már az az idő, amikor a boltból hazafelé elrágtam a kenyér sarkát, és a kifliről is le lehetett körbe fejteni a héjját!
(#) Leraz válasza silent15 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Azért ha megnézel egy kenyércímkét rá van írva,hogy "szavatossága 24-48 óra." Tehát lehet örülni ha a hajnalban sütött kenyér este még ehető.
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Már a kenyér héjján látszik, hogy nem azt kapjuk, mint kb. 15 évvel ezelőtt. A barlangokról , nem is beszélve , amit rejt a kenyér.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) nagym6 hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
A kenyeret régen rongyba "konyharuha" tekerve tárolták. Nem neylonban, mint ma. A neylonban párás közeg alakul ki, nem szellőzik, ebben beindulnak a penészgomba spórák, majd szaporodnak, ez a penészesedés. Rongyban tud szellőzni a kenyér, azaz eltávozik az a nedvesség, ami a penészgombáknak táptalajt jelentene. Persze ez sem örökös tárolás, de a hermetikus lezárásnál -neylonnál- jobb.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) pjg válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Nem hinném.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Nem akarok reklámozni, de a CBA-s nemzetünk kenyere igazi minőségi kenyér. Ha veszem a kenyeret, csak ezt szoktam. A szomszéd városban a boltban sütik. Ezért mindig friss és nagyon finom még egy hetes korában is.
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Két hétre 4 nagy kenyér (sokan voltunk), kamrában, konyharuhában. Minden újabb kenyér előtt kemence felfűt, nedves ruhába a kenyér, bevet, melegít, megzabál, mintha friss lenne! Nem akarok reklámozni, de a 'tacskó'ban, helyben sütött kemencés-kenyér kiváló, és nem morzsál, penészedik, 4-5 nap után sem. Legalábbis Zuglóban, és Keszthelyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Ezek szerin 4 műtétem volt. Az egyik plasztikai. Haha. Egy sem volt még.
Következő: »»   2248 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem