Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1517 / 2499
(#) femark hozzászólása Márc 4, 2014 /
 
Sziasztok!
König AMP2400KN végerősítővel tudom használni a Mc CRYPT CONTROL 150 passzív hangfalat?

Köszönöm a válaszokat!
(#) reloop válasza femark hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Szia! Semmi akadálya. A hangerőszabályzót kezeld azért óvatosan, mert az erősítő nagyobb teljesítmény leadására képes mint amit a hangsugárzó tartósan elviselne. Nem hagyatkozhatsz a Clip jelzésre! A fellelhető dokumentáció szerint a hangsugárzó 20W-os, az erősítő pedig 40.
(#) reloop válasza femark hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Futva egy kört a világhálón, látom milyen elkeseredetten keresed a választ. Mire szolgálna ez az összeállítás?
(#) klaca78 válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Köszönöm a választ, természetesen megvizsgálom a kábeleket, de laikusként kérdezve hogyan oxidálódhat több méteren keresztül ha a bevonat rajta van? ha pl egy 10 éves kábelt valahol középen "meghámozok" csak úgy virítanak a réz szálak
(#) BiG_Lui-Gee válasza klaca78 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Nem tudom, nálam X-akta. A képen is két 6 éves egyforma kábel, egyik oxidos másik hibátlan.
Tudnék még mutatni jó párat, több félét is, de azokat már nem is használom csak gyűlnek. Ja és nem koszosak hanem így mutat a képen a belső oxidáció a szigetelésen keresztül.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) speed008 válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Sziasztok!

Ezek ha jól sejtem S*L os kábelek.
Ezzel a márkával akadt egy nagyon drága problémánk, elektronikát kötöttünk vele össze, egyszerűbbnek tűnt ilyet használni.
Az volt a gond, hogy ahol megblankoltuk és leforrasztottuk eltört tőbe.

Erre sok pénzel később felkerestük a gyártót, aki jelezte, hogy ezek a "réz" kábelek valójában nem is réz, hanem alu kábel bevonva réz bevonattal...
A blank hatására megkarcolódott a réz bevonat ezért ki oxidálódott...

A hangfal kábel ára és típusa mindig minőségi legyen, mert az olcsó kábel, csak bajt okoz....
(#) lowzor hozzászólása Márc 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy " hibás" Fisher 109es Erősítőre.
Sajnos nem tudom hány Wattos, 4 hangfalas, közös GND-vel.Mindene jó, kivéve a Phono-FM-AM-Aux kapcsolója, kontaktos.
Javításra szorul, de működik.
Onken hangfalat gyönyörűen kihajtja padlón, torzításmentesen.
Véleményetek, esetleg valakinek tapasztalat?
(#) BiG_Lui-Gee válasza speed008 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Ez nem Sal-os attól jobb fajta, konkrétan már nem emlékszem most ez melyik, de egyébként van sal-os is nekem jól teszi a dolgát a 2,5es.
(#) Davidd hozzászólása Márc 5, 2014 /
 
Sziasztok! A mellékelt kapcsolási rajzal érdemese foglalkozni. Találtam rajta hiányosságot a kimeneti résznél hogy nincs forrpont odatéve attól félek máshol is van ilyen hiba.
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Szia! A nyugalmi árama, és az áramkorlátozója sem megnyugtató.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Beringer 600-kollégánk linkelt egy kapcsolási rajzot ami neki már működik. Az a baj hogy maga a kapcsolási rajz elég rossz minőségü és nem látom a forrpontokat, micsoda mihez megy. Kellene rajta sokmindent változtatni, ha +/-70V akarnám hajkurászni?
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Nem, és nem! Nem a kicsiből csinálunk nagyot, hanem pont fordítva: Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Ezigen! Ezek már erősítők magukért. Valamiért egyszerűen akarom megúszni a dolgot. Amiatt gondoltam ezekre az erősítőkre. Ezek mellett az st151 nem is bonyolult. Csak az stnél kell maradjak. Lenne egy kérdésem, mert sehogysem akar jó lenni. Van egy trafom amibol +/-70V 450W. 4 ohmon kellen 2x200W kiszedni belőlle. Ehez a táp magas így meg nagyobb teljesítményű táp kellene. Ha csak egy-egy diodával egyenirányitom, úgy ideális a tda7294 hídra. azaz +/-35V(33V) jön ki. 4 ohmon a híd bírná a terhelést, ha csillám nélkül, hővezető pasztával rakom fel bordára?
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Méréseim szerint ±22V-ig lehet/érdemes elmenni, ha 4 ohm-ot kötsz a TDA7294 hídra. Ehhez párosul még, egy nagyon rossz hatásfok. Nem is ajánlott ez a felállás.
A belinkelt erősítő topológia csak pár alkatrésszel múlja felül az ST151-et. Majd emlékezz erre, ha ebben kategóriában tervezel építeni.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Amiatt van számomra ez a nagy watthajkurászás mert pa erősítő lenne belőlle. Ahogyan látom ebből használt erősítő vásárlás lesz. Esetleg privátban ha mondanál néhány oldalt ahonnan érdemes venni erősítőt(akár rosszakat is). t.amp ta1050-es kellene minimum a meglévő 2400as mellé. Nagyon köszönöm a sok segítséget. Kisebb erősítőket azért még rakok össze. Szerinted akkor mitévő legyek. Maradjak 2pár 2sc+2sa nál és a trafó úgy is határolja? A trafó benne van egy vasban ami be van öntve lakkal.(olyan magas mintha 2 trafo lenne egymásra rátéve,toroid) Eredetileg egy AKAI erősítő trafója volt ami állítolag 2x170W volt 8 ohmra.
(#) kérdező hozzászólása Márc 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy osztálytársam a traktorba szeretne egy 100W-os monó erősítőt. Milyen egyszerű IC-s erősítőt ajánlotok? Jól terhelhető 12V áll rendelkezésre.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) Buvarruha válasza kérdező hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
100W-ra semmilyet, a tápfesz kevés hozzá.
(#) reloop válasza kérdező hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Jó lesz oda egy hidalt TDA2005-is.
(#) szamóca válasza kérdező hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Válassz neki.
Építeni nem érdemes, mert az egy dolog, hogy egy TDA izét összedobsz 100W-ra, de kell egy kapcsitáp is hozzá ami a 12V-odat felhúzza 2x xx V-ra.
(#) DjDammy hozzászólása Márc 6, 2014 /
 
Hello sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy valahogyan meg lehet-e oldani hogy egy egyszerű pc-s hang(fal)sugárzó erősítőjet fel turbózni.....Tehát kb 20 watt es amit hajtani akarok vele az 200 watt kb tehát ezt hogyan s mivel tudnám megoldani ha lehetséges. ...ha igen küldök majd bővebb leírást a hang(fal)sugárzó alapjarol
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) blasz válasza DjDammy hozzászólására (») Márc 6, 2014 / 1
 
Szia egyszerű a dolog nagyon. sehogy.
(#) Primary válasza DjDammy hozzászólására (») Márc 6, 2014 / 1
 
A pc hang(fal)sugárzó kiementi jelét leosztod akkorára, hogy az jó legyen, majd ezt felhasználod bemenetként egy 200W-os erősítőn. Ezt nehogy komolyan vedd!

20W-al is tudsz 200W terhelhetőségű hang(falat)sugárzót hajtani. Ha nem túl érzéketlen, akkor szobában bőven elengedő kell, hogy legyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) kérdező válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
1X 12V-on mekkora teljesítményt lehet egyszerűen kihozni?
(#) lukacsp válasza kérdező hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
3,5Veff kimenő fesszel számolva:
2 Ohm -on: 6W
4 Ohm -on: 3W
8 Ohm -on: 1,5W
(#) kérdező válasza lukacsp hozzászólására (») Márc 6, 2014 /
 
Az autórádiók hogy tudnak nagy teljesítményt? Van bennük egy kapcsolóüzemű táp? (Nem ismerem az autórádiók kapcsolástechnikáját.)
(#) Davidd válasza kérdező hozzászólására (») Márc 6, 2014 / 1
 
Szia! Még az autórádiók (többsége) sem képes kiadni akkora teljesítményt. Viszont az autórádiókban található végfok IC mind hidalva van. Azaz ha 4 ch van az 8 erősítővel van meghajtva. Emiatt van az hogy 4 ohm alatt nem szabad terhelni az autórádiót, mert 4 ohmal is olyan mintha erősítőnként 2-2 ohmal lenne terhelve. Van egy IC ami 50W rmst tud 4 ohmra.(erre is 70W van irva) tda1562. Ha majd megnézed a kapcsolási rajzát látod, hogy van 2 nagy kondi is. Ezekkel ő magának előállít egy magasabb feszültséget és így képes kiadni ekkora teljesítményt. Ha jól emlékszem H osztályban dolgozik.Azért írtam hogy a többsége, mert lehet van olyan autórádió ami 4 darab ilyen ICvel van szerelve, bár soha sem láttam még eddig ilyen icvel szerelt rádiót.
(#) Buvarruha válasza kérdező hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Davidd leírta, de hozzátartozik még az is, hogy 10%THD mellett..
(#) Alkotó válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Erősítője válogatja. Amennyire emlékszem, az enyém 4x96W RMS, és talán 0,05% az itt mért torzítása (igaz, többe került, mint az első Trabantom újonnan)
(#) lukacsp válasza kérdező hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Igen, valóban ahogy Davidd írta, jellemző a hídkapcsolás autórádiókban.
Ha külön kunsztot (mint pl. a beépített step-up konverter) nem tud az IC, akkor a max. teljesítmény hídban 12W @ 4 Ohm THD<1% csatornánként.

Amit meg a gyártó ráír az autórádióra az ennek a 3-4-szerese, esetleg a doksiban szerepel, hogy zenei teljesítményről van szó. Őszintén, mennyivel jobban hangzik a 4 x 40W, mint a 4 x 12W.
(#) martin66789 hozzászólása Márc 7, 2014 /
 
Sziasztok
Aki ért az erősítőkhöz az segítsen már van egy erősítőm aminek a Left kimenete nagyon rosszul szól. Felvetem róla egy kis hangot amin nagyon érezhető a rosszul szólás valamiért olyan mintha akadozna a hang de nem tudom mitől lehet, a zenét nem gépről hanem MP3-ról játszom le, úgyhogy szóba sem jöhet hogy a gép hibája. Mindenről ilyen rosszul szól főleg a basszus hangok de miért ?
Ja és még csak 12-es hangerőn van ha feljebb veszem még rosszabb.
És olyan ez az erősítő magyarul gyári nem én készítettem van benne egy venti ami ha feltekerem akkor értelem szerűen bekapcsol és hűti a cuccost. De már 12-es nél már megy eddig olyan 22-es hangerőnél szokott elindulni.
Válaszokat várok hogy mi baja lett ?
Remélem nem égett le, nem is volt túljáratva nem szólt még életében 22-es nél hangosabban.
Következő: »»   1517 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem