Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Celestion K12T100-as mélynyomóm. Torzít, alacsony hangerőn is. Ha egy bizonyos ponton a perem mellett megnyomom a membránt, akkor eltűnik a torzítás, ha vele átellenben nyomom meg, akkor még erősebb, és a mély is eltűnik. A mebrán állapota amúgy teljesen jó, mondhatnám újszerű. Mennyibe kerülhet ennek az orvoslása? Hol tudom megcsináltatni? Privátban is jöhet.
Újra központba kell tenni. Árak változóak.
Sziasztok!
A jelek szerint tönkrement a szeretett hangfalam(Genius 2000x). Ezt abból gondolom, hogy füstölt is, és azóta nem mondanám, hogy rendeltetésszerűen működik. :'(( Tudnátok ajánlani egy jó szervizt, vagy esetleg magánembert, ahol szakszerű segítséget kaphatok? Bármilyen megoldás érdekel... Előre is köszönöm
Részemről: Székesfehérváron, Budapesten, Nagykanizsán, Kaposváron igen.
Szerintem ha google-ban rákeresel biztos hoz helyi találatot. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Szia!
Közben mégis sikerült rávennem egy ismerőst, hogy segítsen aki szokott ilyenekkel foglalkozni Mindenesetre köszönöm hogy írtál, ha mégsem jönne össze, akkor még jelentkezem.
Porkoláb lehet, esetleg vagy valami ukrán-orosz téma. Bárki megcáfolhat...
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy szeretném megjavítani régi Vidi DP 202A típusú hangfalaim mély hangszóróinak elporladt peremét. 1) Az új habszivacsperem felragasztásához feltétlenül szükséges a központosítót is felszedni? Amúgy a közepét leszedtem, hogy tudjam központosítani ami helyett majd újat ragasztok fel. 2) A membrán hátoldalán maradt peremmaradványokat mivel lehetne szépen eltávolítani? Köszönöm a segítségeteket, Üdv.
Aromás higítók jöhetnek szóba, a központosítás nem hátrány, szerencsés esetben bontás nélkül is peremezhetőek. *
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Épp az elmúlt hetekben csináltam meg a Videoton HA 25/ 1038 -as 25 cm-es hangszóró peremét. Nem is gondolkodtam azon, hogy kell-e központosítani. Központosítottam. Életemben először csináltam ilyet, de elsőre tökéletes lett mind a két hangszóró.
A központosítás a biztosítékod arra, hogy nem kell kétszer dolgoznod.
Szia,
érdeklődnék, hogy ha sikerülne hozzájutnom (ha minden igaz, akkor vasárnap lesz az enyém) egy ilyen hangszóróhoz (Jamo BX 150), akkor hogyan is lehetne rendberakni ezeket az általad írt dolgokat a hangváltóval kapcsolatban. Ha jól emlékszem, írtad korábban, hogy egy ellenállással megoldható a dolog. A nick mögött a hangszóró 2000 kft. áll? mert akkor a profilon a weblapotok linkjét átírnám!
Ellenállással nem javítunk hangváltót, ha eredetileg nincs benne ilyen elem, mert ezzel az adott hangszóróra jutó energia. ellenállásra eső része elmelegszik a levegőbe.
Igen de mi van ha épp az érzékenységet kellene szintezni. Vagy ez egy notch filter eleme. Igenis javulhat ha tudjuk mit csinálunk. Ellenkező esetben minden mindegy.
Helló!
Kaptam egy magnat 250-es hangszórót,működik,csak hiányzik a porvédő a közepéről? Esetleg, mivel lehetne pótolni és ehhez is jó a palma-tex ragasztó?
Palmatex jó a ragasztáshoz. *
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2014
Sziasztok!
Szert tettem egy Epicure M50-es hangsugárzópárra, amit szeretnék kicsit helyrepofozni. Előző tulajdonosa sajnos gumiperemet (eredetileg szivacs) ragasztott rá úgy ahogy, ez szerintem nagyban befolyásolhatja a hangját. - Érdemes javító kitet rendelnem pl.: Bővebben: Link vagy a javítóműhelyekben alkalmazott szivacsperem is megteszi. - Szokás más javításokat is végezni ezeken a mély közepeken? A magas hangszórók igényelnek karbantartást? - A kondit megmértük, megvan a kapacitása, az ellenállás is rendben van. Érdemes esetleg újabb fajtára cserélni őket? - A belső kábelezés elég vékonyka, azt is kicserélném vastagabbra. Nagyban fog változni a karakter? Ezt tervezem a rendszerembe, ilyet tennék a dobozokba is: Bővebben: Link - Sárga üveggyapot szerűséggel van megtömve a doboz, megfelelő vagy tegyek bele inkább vatelint? - A csatlakozókat is cserélném. Bármilyen alap aranyozott megteszi? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni hangszóró javításban. Egy házilag épített hangfalban egy ideje eléggé furán kopogva, sisteregve szólt az egyik hangszóró ( SAL SR 1010 50W 8Ohm WOOFER 100mm ) ezért szét is kaptam.Látszólag semmibajt nem vettem észre (nem szakadt, normális gyárinak látszik). Na de mikor oldalról rápillantottam akkor meg lett a hiba is. A hangszóró egyik oldalán a peremet a vashoz fogó ragasztó feljött / kinyúlt és ezzel itt sokkal kijjebb lett a membrán és így súrolja a tekercse a vasat (mellékelem a képet). Ebben szeretnék kis segítséget, hogy milyen ragasztót ajánlotok amivel újra rendesen le tudnám ragasztani ? Én arra gondoltam hogy csak a feléig szedném le rendesen, a jó rész nem piszkálnám meg. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Palma ragasztó az jó. Megszáradva is rugalmas.
Köszönöm a választ, megpróbálkozok vele.
Körbe kell bontani, mert csak úgy tudod a központosított, súrlódásmentes állapotot összehozni. Ha nem megy, keress meg privátban és segítek.
Találtam itthon 2 fajta ragasztót ( mellékeltem a képet róluk). Az egyik Palma tex (univerzális erős ragasztó), a másik pedig Pattex Palmatex (univerzális erős ragasztó).
A kérdésem hogy az előbb említett ragasztókból melyik lenne a legcélszerűbb hangszóró javításra (az előző hangszórómat ragasztanám vele a SAL SR 1010 50W 8Ohm WOOFER 100mm) ?
Szerintem ugyanaz a kettő.
A pattex-es hígabb.
Mind a kettő jó hangszóró ragasztáshoz ?
Amire szeretnéd használni mindegyik megfelel.
Köszönöm a választ.
Készített már valaki közületek membránt házilag? Ha igen akkor elmondaná hogyan készült?
Ez engem is érdekelne! És a gyárakban hogyan készül? Van róla valakinek valami videója?
ui.: Persze nem arra gondolok hogyan kell egy körcikkből "tölcsért" hajlítani, hanem a merített membránra.
Sziasztok!
Tudnátok nekem szakit ajánlani, vagy valami megoldást amivel javíthatnám vagy kiválthatnám a Pioneer HPM-300 hangfalaim tweeterjeit? Köszi a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |