Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   280 / 581
(#) botesz hozzászólása Márc 4, 2014 /
 
Sziasztok!Van köztünk olyan aki járatos ezekben a Candy gépekben?Vez. panel kéne méghozzá egy GO 610 TXT hez.Az érdekelne hogy van amelyik típuséval egyezik?Illetve van valakinek eladó?
Köszi előre is !
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Meg van a hiba oka!
Kiszedtem két feszültség stabilizátort és egy triakot a panelból.Kimértem őket,mindegyik jó volt.Ezután kiszedtem három kondenzátort,amelyikek közül az egyik 100nF-os volt,de csak 50nF-ot lehetett rajta mérni.(Ez ott van a fojtótrafó mellett közvetlenül)Ezt kicseréltem és azóta tökéletesen működik!A számlálója is méri az időt.

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Üdv:Tivadar
(#) zolika60 válasza Tityi hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Örülök, hogy sikerült, mindenki okulására. Jó mosást sokáig.
(#) Tityi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Köszönöm Zoli!
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Szia!
Na sikerült megfejteni a hiba okát. Észrevettem, hogy egy mosás után némi víz van a mosógép alatt. Utánanéztem a csöpögés eredetének, és kiderült, hogy meglazult a bilincs, ami összefogja a műanyag házat és eresztett egy kevés vizet. Ez a víz pontosan a motor csatijára folyt és gondolom az elektronika ezt nem igazán tolerálta.
Kijavítottam a hibákat és azóta már 2 kör is lement rendesen.
Köszönöm a segítséget.
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 7, 2014 /
 
Nincs mit!
(#) obszidian hozzászólása Márc 8, 2014 /
 
Tisztelt Fórumozók !

A 16 éves hajdu energo lux mosógépemmel a következő a problémám : nem fűti fel a vizet . A programot végig viszi (hideg vízzel). Hol érdemes a "gyógyításhoz" kezdeni 0.001 szaktudással ? A palástot már levettem ,de a fűtőszálat se találom !

Üdv. !
(#) obszidian hozzászólása Márc 8, 2014 /
 
Azóta megtaláltam a fűtőszálat ,de nincs multiméterem . Más módon ki tudom mérni a fűtőszál 4 érintkezőjét ?

(#) obszidian hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
Idő közben megkezdtem eltávolítani a fűtőszálat . Azonban nem akar kijönni ! Annyira meglazult ,hogy 1-1,5cm mozog ,de nem tudom kihúzni. Lehet ,hogy a vízkő miatt ? Vagy az üst felől kell eltávolítani ?

(#) mazso1988 hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Zanussi TA833V felültöltős mosógép, ami sajnos mikor lezárom a tetőt és elindítok bármilyen programot nem hajlandó működni. Az ajtó kapcsoló szerintem jól működhet, mert centrifugálás az működik rajta. És a vízszint kapcsoló is jó lehet, mert ha bele fúlyok akkor utána már elkezdene mosni de egyébként a vizet simán nem engedi be a mosógépbe.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Üdv.
(#) palko0125 válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Ha elindítasz egy programot, az ajtót bezárja? Aztán, vízcsap ki van nyitva? Ha bezárja az ajtót, lehet e hallani a mágnesszelep búgását, mert ha nem akkor lehet a vízfelvevő csőben el van dugulva a szűrő.
(#) palko0125 válasza obszidian hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
eléggé nehézkesen szokott kijönni. Ha a dobból kiveszed a műanyag "ruhatörőt" ott benézhetsz, hogy annyira vízköves e, hogy amiatt nem jön ki.
(#) obszidian válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Köszönöm válaszod !

Így jól rálátok , nincs jelentős vízkő ,nem látom okát a nehéz kijövetelnek . Csavarhúzóval kívülről erősebben megfeszíthetem ?
(#) benji13 hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
Sziasztok.Van 1 INDESIT IWC 7105eco tipusu mosógépem.Sajnos a vezérlőpanel ment tönkre nemtudom javitani!!!Hol lehetne 1 másikat bele keriteni,vagy szerezni!!Nemtudom menyibe kerülne!! Köszi.
(#) botesz válasza benji13 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Újonnan sokba kerül 30-40eFt de ha a procija jó és nincs szétégve akkor javítható(sokkal kevesebbért)
(#) botesz válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Vagy a szelep rossz vagy dugulás van a csőben.
(#) obszidian hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
Sikerült kivennem a fűtőszálat ! A 220 v-ot ráadva szépen melegszik mindkét fűtőkör , hogyan tovább ???
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Hőérzékelőket nézd meg.Ha energo lux akkor egy az üst alján,ha szemben állsz a géppel akkor ha minden igaz a bal oldalon alul van a 90 és a másik oldalon a 40/60fokos.Multi nélkül nem igazán tudod ellenőrizni.Esetleg öngyújtóval melegítheted hogy kattan e de akkor sem biztos hogy jó.
(#) obszidian válasza botesz hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Értem , akkor beszerzek vagy kölcsönkérek 1 multimétert. Mindenesetre a fűtőszálat vissza teszem ,mert az ugye jól muzsikál. Még 1 bugyuta kérdés :addig ugye bojlerből vett melegvízzel használni tudom a mosógépet (a programot végig viszi) ?
(#) benji13 válasza botesz hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Heló.Sajnos a trafókörűl a smd alkatrészek kifüstöltek és nemtudom az értéküket!!!Esetleg valahogy be lehetne éleszteni,ki kerülve?Talán működne!!
(#) obszidian hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
A mosógép fűtőszál saruihoz a bementekhez rákötöttem stek lámpát ,s ha zártam az áramkört (minkét estben) világított az égő. Tehát áramot kap a fűtőszálam. Merre tovább ?
(#) mazso1988 válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Igen az ajtó retesz bezár és elvileg az ajtó tényleges zárt helyzete is megvan. De maga a vízvételezés már nem indul meg. De ha viszont belefújok a vízszint érzékelőbe utána már egyből átvált a mosási ciklusra. így én arra következtetek, hogy ilyenkor már úgy veszi, hogy teli van vízzel a dob.
(#) mazso1988 válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /
 
Még annyit az előző hozzászólásomra, hogy megmértem már a mágnesszelep sem kap feszültséget.
(#) obszidian hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
A helyzet a következő : összeraktam a technikát és a fűtőszál melegít szépen megy a mosás . Lehet ,hogy csak a saruk voltak oxidálódva s megmozgatva újra vezetnek ? Egyenlőre kivárok és használom tovább a gépet .

(#) palko0125 válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Szia!
Vissza kell követni a mágnesszelep vezetékeit, és megmérni a panelon, hogy ott megvan e a feszültség, ha nincs, akkor a panelon tovább menni, hogy mi kapcsolja a szelepet.
(#) dave500 hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Sziaszok!
Van egy Ariston AVSL 105 típusú mosógépem. Tegnap azt a hibát produkálta, hogy nem indíotta el a mosást, se semmilyen más programot. Amikor bekapcsol, felvillan az összes led ( mint eddig mindig) aztán égve marad az az egy, amelyik programon épp van. Ekkor megnyomom a start gombot, elindul egy pillanatra az öblitő/mosópor adagolónak a szivattyúja, majd abban a pillanatban le is áll, és a kis kulcs melletti led villog. Tegnap szétszedtem, megigazgattam a csatlakozókat, jó lett, de ma reggel megint ezt a hibát produkálta, és már nem segített semmilyen kábel-igazgatás. Megpróbáltam az összes csatlakozónal fémtisztára kaparni, de ez sem segített. A vezérlő panelen semmilyen égésnyom nincs. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
(#) botesz válasza dave500 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
A led normál sebességgel villog?Ajtót lezárja?
(#) dave500 válasza botesz hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Igen, kb. másodpercenként villan fel, majd 1 másodperc szünet, az ajtót lezárja.
(#) lukovicsek hozzászólása Márc 10, 2014 /
 
Sziasztok.
Whirlpool AWE 6514, kiált NTC rövidzár hibakódra és onnan nem tágit a gép, vagyis akármit csinálok vele, ahogy bedugom a gépet rögtön ezt mutatja és a szerviz led is ég még programot se lehet választani se törölni. Valaki látott már ilyet???
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Az NTC jó?
Következő: »»   280 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem