Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Köszönöm, már kezdem érteni.
Az "Instant No Pre-Alarm (Sleep)" azt jelenti hogy előriasztás nélküli éjszakai módban? Van 3 db külső infrasorompóm amit csak éjszakai módban szeretnék használni. Igen a szirénám Al128 biztosan.
A 2.31 verzió jó pár változást hozott, többek között ezt a funkciót is.
Mellékelek egy kis kivonatot a zónák működéséről. Felülbírálja a [720] címen beállított késleltetést. Ha az infrasorompókat CSAK éjszaka szeretnéd élesíteni, akkor azt másképp lehet megoldani. Még a Paradox régebbi központjával (Esprit) kellett megoldanom, hogy egy infrasorompó éjszakai élesítésnél azonnal riasszon, míg teljes élesítésnél kapjon késleltetést. Jó 12 évvvel ezelőtt az első munkák egyike volt. De megoldottam a feladatot ![]() Ezen központnál is megoldható. Szirénához van doksid, vagy egy kép esetleg vagy bolt linkje?
A winloadban hol találom meg ezt az opciót?
A sziréna: http://www.eriasztobolt.hu/webaruhaz/reszletek/923/ps-128/a-kulteri...signal csak a két kis led villog rajta az izzó szélein riasztás után Ha nem állítom a központon a riasztási időt és számot akkor meddíg fog riasztani?
A szirénán a két led jelzőfény mert szervíz mód után is villog tovább nem befolyásolja a riasztás.
A központ alapbeállítás szerint 4 percig működteti a szirénát egy érzékelő jelzése után. Ha a négy percen belül újabb jelzés érkezik, akkor sem indul újra az időzítés. Régebbi DSC központoknál ez gond volt. Mert ha a sziréna működtetése közben ismét jött érzékelés, akkor a központ újraindította az időzítőt. tehát akár SOHA nem állt le a sziréna.
![]() Az időzítéseknél és a partíció beállításoknál lehet állítani. Megadható az is, hogy egy zóna csak két jelzés után riasszon, valamint az is hogy x db jelzés után a kikapcsolásig már ne adjon jelzést az a zóna. Idézet: „A winloadban hol találom meg ezt az opciót?” A kültéri infrasorompók kétféle élesítési üzemmódjához keresel beállítást? Olyan nincs a programban alapból, de segíthetek megoldani. A szirénád egy Signal PS128 egyébként. Ebből van még a PS128-7 kicsit több funkcióval (a LEd-ek vezérlése távolról például). Milyen bekötési móddal használod? A korrekt az, ha a +12V és -12V direktbe érkezik a központtól (Bell+ és Aux- pontokról) a sziréna kapcsaira, hogy kapja a töltést. A START kapocs a központ Bell- pontjára kapcsolódjon. A sziréna paneljén legyen a Trigger -[negatív] állásba rakva. A LED jelzőfény független a riasztásoktól. Alapból villog mindig.
Igen a kültéri infrasorompókat szeretném csak Sleep-re tenni. Kérem hozzá a segítségedet. Ha csak a kezelőn lehet programozni, ahoz megvan a leírás a képet is megtaláltam benne. De jobb lenne a programban.
Akkor ez mire jó: "Instant No Pre-Alarm (Sleep)" ? A sziréna a sima PS128-as a +12v-ot én az Aux+ ra tettem de átkötöm. A többi stimmel.
A szirénát azért célszerű így bekötni, mivel van egy kis különbség a BELL és AUX kimenetek között. AZ AUX csak 1A terhelést visel el, utána elektronikus védelme lekapcsol. A BELL 3A terhelést visel el. Az elektronika kialakítása olyan, hogy a BELL kimenetnél a negatív oldalt kapcsolja, a pozitív fix. Az AUX negatív pontja pedig fix. Tehát így terhelhető.
Az Instant No Pre-Alarm zóna csak a fentebb is leírt késleltetési opció megkerülésére alkalmas. Amennyiben azt szeretnéd, hogy az infrasorompó csak éjszakai bekapcsolásnál adjon jelzést, akkor a teljes bekapcsolás esetén ki kell söntölnőd. Ezt úgy lehet elérni, hogy az egyik PGM kimenetre kötsz egy kis relét, amelynek az érintkezője zár, amikor a teljes bekapcsolás megtörténik. A programban be kell állítani, hogy az a PGM a Full Arm-ra adjon tartós (nem időzített) jelzést. Sajnos ennek a megoldásnak van egy nem a legkorrektebb. - A zóna lezáró ellenállásaiból a rajzon láthatóak közül az alsót a központnál kell elhelyezni. A másik legyen az érzékelőnél, hogy a vezeték zárlat érzékelhető legyen. Viszont ez több vezetéket kíván. -Figyelmesen le kell tesztelni, hogy valóban jól működik-e a kapcsolás.
"Az Instant No Pre-Alarm zóna csak a fentebb is leírt késleltetési opció megkerülésére alkalmas." Elmagyaráznád mégegyszer, elvesztettem a fonalat.
A kezelőknek a zónáját nem tudom használni 1 és 2 ellenállásnál is próbáltam "nyitott zónát" ír. A winloadban kiválasztom a kezelőt fel is töltöm a központra de utánna is piros marad. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Az előriasztás, ahogy a neve is mondja előjelzést képes adni a zóna riasztása előtt a fentebb mutatott táblázat szerint adott élesítési módoknál.
Ha mást módosítasz a Winloadban és az pirosra vált (pl: zóna típus más zónánál), akkor a program feltöltése után az rendben van? A kezelő sorozatszáma ugyanaz, mint amit a Winload mutat? Lehet, hogy egy kis firmware frissítés szükséges lesz. Főleg, ha szürke-importos a drágaság (amire nagy esélyed van) Én a kezelő zónát egyébként is 2db soros 1kohm ellenállással zárnám le. Ebből az egyiket zárná rövidre a reed kontaktus az ajtó becsukásakor.
Igen ,ha mást állítok be akkor feltöltés után visszaáll fehérre és veszi is a beállítást csak a két kezelő marad piros.
Sorozatszámok ugyanazok. Firmware majd holnap, a központhoz nincs azt már néztem. 2 soros ellenállással se megy már próbáltam.
Érdekes a dolog.
Ajánlott a firmware frissítés a kezelőkön is. Winload a legfrissebb? Amíg nem engedi fel a programra a kezelőt, addig nem is látja a zónát sem. Kíváncsi vagyok, írj hogy sikerült-e frissíteni.
Winload 5.71
Nem látja a kezelők verziószámát sem. A központét igen. Az LCD doboza szerint 6.10 Hun van rajta. 2013 46. hét, nem lehet régi. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Nekem is 5.71 a verzió. Buld 5.
A 2013. 46. hét nem régi. Nem szokott sokkal frissebb lenni. Mire behozzák, vám, kereskedés, elmegy pár hét. Csatolok egy képet. Nekem így látszik szépen a zóna bemenet kiválasztásánál az eszköz. A legördülő menüben látszódnia kell neked mindkét kezelőnek, Ha ki tudod választani, akkor fel is kellene vennie a programnak. Egy helyen használod a kezelő zónáját ugye? Bár jelezné, ha ismét felvennéd máshol és nem is látnád a legördülő listában, max kézzel tudnád beírni. Ha egyáltalán nem menne, akkor TELJES reset, újraprogramozás (nem mentésből!). Esetleg reset után de programozás előtt lépj be a telepítői menübe és ott a [955] címre. Ez végrehajt egy BUS modul keresést, végignézi az eszközöket és törli a nem létezőket.
Próbáltam:
- resetert, 955 is volt - 955-el megnézettem és fel is ismeri a kezelőket - lekötöttem az egyik kezelőt - a kezelőre közvetlen kötöttem 1Kohmot - újratettem a kezelőlk firmware-ét /legújabbak voltak rajtuk/ Feltöltés után piros marad a mező, de ha lelöltöm a központról akkor meg 000000-t ad. Valami beállítási gond van. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Kezelő zónaszámot winload egy hiba miatt nem tölti fel. Vagy babyware vagy kézzel kezelőről üsd fel.
Köszönöm szépen, kézzel felprogramozva jó lett.
Sziasztok!
PARADOX SP7000 központhoz vettem egy Paradox-320S villámvédő modult, melynek a földelését a 230V földeléséhez kössem ami a dobozra is van kötve vagy tegyek le neki külön e földelőszondát?
Megteszi a doboz érintésvédelmi földje, ha jól ki van építve.
Újra lett réz vezetékkel húzva a lakás 1.5mm2 vezeték jön a riasztóig ott 2m 1mm2-es vezetékkel kötöttem be.
Azt honnét lehet tudni hogy a villámvédő modul túlfesz követően jó e még? Vagy működés után zárlatos\szakadt lesz?
A telepítőkódod, karbantartókódod és a mesterkódot célszerű megváltoztatni?
MIvel biztonságtechnikáról beszélünk .....
De akár ki is írhatod a kezelő mellé a kódodat ennyi erővel ![]()
Mesterkóddal hatástalanítani tudod a rendszered.
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy vettem egy lakást és summit 3208 központal van feszerelve.Én egy sagem rt 30g-t analog gsm adaptert kötöttem rá .Ha felhivom a számot a központ nem veszi át a vonalat,pedig tudomásom szerint át kellene vennie.Ha van valakinek valami ötlete kérem jelezze felém. Elöre is köszönöm..
Sziasztok!
A Signal Al128 sziréna riasztás alatt milyen időközönként villog?
Kb 1,5s a villogás sebessége, de a világít/sötöét aránya nem 1:1-hez.
Köszi!
Közben felraktam a füstérzékelőet /DSC-601P/ 15-ös zónára, de amint áramot adok rá a 9-es zóna nyitást ír amint a 16-os zónára is teszek egyet a 9-es zóna már szabotázsra vált és a füstérzékelők nem villognak. A zónákat Azonnali tűzre tettem. A15-16 zóna zölden mutatja hogy zárva, Ha lekötöm az egyik zónáról akkor se mutat hurok hibát, ha mindkettőről akkorse. Van ötleted? A könyve az 1-es zónát írja füstzónának,de a program szerint bármelyik használnató.
Üdv mindenkinek!
Keresek Paradox SP4000 panel telepítői, programozási leírást. Főleg magyar verzió érdekelne. Sajnos mindenhol ahol árulják más verzió leírását találtam csak meg. Előre is köszönöm.
Nem vagyok szakértő de szerintem ugyanaz mint az sp5000 azért van mindenhol az. Szerintem a szekciók mindegyiknél egyezik. Én Winloadal programozom elsőre jóval egyszerűbb mint kezelőről programozni főleg ha nincs hozzá lcd. Egy 1000ft-os átalakító kell csak hozzá, de ha van egy usb -serial adaptered akkor meg egy Max232 Ic.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |