Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Témaindító: Thomas10100, idő: Jún 5, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan tudom a forrasztási oldalt kilógó lábakat eltüntetni? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Szia !
Vagy a generált pov fájl forrásában keresed meg az objektumok ezen részét, és azt átírod, vagy a 3D-ben lévő objekrumok forrását szerkeszted át. Egyik sem egyszerű ha a 3d objektum programozásában kicsit sem vagy jártas.
Nahát ez elég rosszul hangzik... Azért köszönöm.
Egyébként erről lenne szó, csatoltam. A kondikat nem rajzolja ki, a tüskesort se, meg hát van 1-2 érdekes dolog is benne.
Miért gond, hogy átlógnak a lábak ? Azok valóban átlógnak.
Amit nem jelenít meg, azt hozzá kell rendelni, ezt meg is kérdezi a konvertálás alatt. Ez a 3D amúgy csak játék, különösebb értelme nincs. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Nekem csak a PIC-et, meg a jumpereket meg a ledeket kérdezi, mást nem. Amúgy nem gond a lábak kilógása, csak a kondik zavarnak meg a tüskesorok hiánya...
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Aha értem, azon tudsz módosítani ha megkeresed a "3dpack.dat" és a "3dusrpac.dat" fájlt.
Ebben vannak az objektumok hozzárendelései. példa...
C025-025X050 az eagle alkatrész neve ami hozzá van rendelve a CAP_DIS_CERAMIC_25MM_50MM -hez. Tehát a megjelenítendő kondenzátorod nevét megnézed eagle-be, és választasz hozzá a pov-ból egy objektumot. de elsőre talán az lenne a legjobb, ha átneveznéd a "3dusrpac.dat" fájlt és akkor a nem definiált alkatrészeket újra meg fogja kérdezni. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Meg kell nézni a 3d könyvtárban , hogy egyáltalán létezik e annak az alkatrésznek 3d képe, amiből felépítetted az áramkörödet.Mert ha nincs hozzá kép , akkor nem is tudja megjeleníteni sem .Mivel nincs mit .Gondolom ez nem olyan nehéz.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Idézet: „Gondolom ez nem olyan nehéz.” Azért nem kell gúnyolódni... A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Nem gúnynak szántam segítségnek , de nem tudhatom azt sem , hogy mennyire ismered az eagle programot , illetve komponenseit , hogy meg tudod e nézni.Ha igen , akkor tudod miről van szó , ha nem , akkor úgy is jelezni fogod gondolom.
Kondenzátor és tüskesor van benne, bár már régen láttam de van benne.
Rendben, igazad van, nem közöltem, hogy ma készítettem el az első 3d nyáktervemet, szóval még nagyon kezdő vagyok benne. EAGLE-ben annyira nem, azzal már dolgoztam többször is. Akkor szívesen fogadom a segítségedet.
Idézet: „de elsőre talán az lenne a legjobb, ha átneveznéd a "3dusrpac.dat" fájlt és akkor a nem definiált alkatrészeket újra meg fogja kérdezni.” Most kerestem át a gépem ezután a fájl után, de nincs ilyen a gépemen. Most ilyenkor mi van?
Ok semmi gond .
Nos a proglam files -- Eagle..--ULP--Eagle 3d--img. Ezt az útvonalat keresd meg ott lesznek az alkatrészek képei png kiterjesztéssel , nézd át , hogy benne van e , ami neked kell.Ha igen , akkor már tudod , hogy ha hozzá is kell rendelni egy alkatrészt , akkor melyik is lesz az.
Amúgy a két fájl az eagle3D könyvtárban van.
3dpack.dat Ez megvan, de a másik nincs.
Az is jó. A kondi nevét nézd meg az Eagle-be, és rendeld hozzá(írd át) a fájlban. ahogy fent írtam.
Bocsi.... azt hiszem egyszerűbb a helyzet, csak rég volt nem emlékeztem....
Jelöld ki a konfigban az ismeretlen alkatrészt, és akkor tudsz már hozzárendelni. Meg van ott még ez-az nézegesd meg azokat is mit csinál. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Gyerekek, nem sikerül. Rámegyek a nyáktervre, kijelölöm a kondit, adok neki egy olyan értéket, amit az EAGLE\ulp\Eagle3D\examples mappában találtam kondi érték és akkor sem csinálja meg.
Annak igy nincs is értelme.
Irtam PM.t A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
Ő azt írja , hogy nem tudja feldolgozni azt a sort .Menüből kell választanod olyan elemet , amit meg tud jeleníteni. Valószínűleg a szerkesztett alkatrésznek nincs 3d képe.
Egyébként ez valami hanglejátszó áramkör akarna lenni ? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Nem, egy egyszerű PIC-es bemenetválasztó. Tudom is mi a baja, van bent egy relé, aminek én hoztam létre a "rajzát". Nem lehet valahogy figyelmen kívül hagyatni vele?
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Amikor generálod a pov fájlt , akkor szokott feldobni kérdéseket ott kellene mindenre azt a választ adni , hogy nem, vagy pedig addig a relét kihagyod , vagy választasz egy már a programban lévőt addig amíg megcsinálod a 3d nézetet.
Például most egy gyors generálás neked a hibákat kiszedtem persze sokk minden mást is , de legalább valamiféle képet kapsz , hogy milyen is lenne. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
A fájl nevét alakítsd át, hogy ne legyenek ő,é,á..stb karakterek, azt a pov nem szereti.
Nézd meg feljebb a 3dconfig.jpg-t és pipáld ki az ismeretlen, és saját alkatrészt. 3D generálása közben a listából rendeld hozzá a rajzodhoz a megfelelő 3d makrót pl: TO92xxx-hez keress a listából egy ilyen makrót és rendeld hozzá. (TR_TO92_L) A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Arra mi a megoldás, ha rámentem a user parts-ra de nem jót választottam, viszont, hiába pipálom ki újra, még egyszer, nem dobja fel. Van valami visszaállítási lehetőség?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |