Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez 1 feladat a suliban.az izzót meg kapcsolót,kismegszakítót ismerem de a többit nem(
Hello!
Így semmiképpen. Először is (a 9V-ból gondolom) CMOS a kapu, aminek bemenete nem lóghat a levegőben. Másodszor nézd át az igazságtáblát. Ha egyik bement szintje alacsony, mit tesz a kapu, ha a másik bementet magasra viszed. üdv!
Köszi,
Elnéztem,valóban" vagy " kapura van szügségem,a tápot nem rajzoltam be természetesen kell neki,csak arra voltam kíváncsi,hogy esetleg kell valami még hozzá amit nem látok? Még valamit szeretnék kérdezni.A tanksapkát és a pót ajtaját védené egy áramkör a kéretlen vendégektől,kérdésem milyen hosszú vezetéket használhatok,hogy ne legyen vele gond?Megnéztem a Skori honlapján egy táblázatot néhány mA esetén gyakorlatilag nincs feszültségesés egy húsz méteres vezetéknél.ha jól értelmezem. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
K '0', azaz nulladik kapcsoló. Négysarkú, hogy egyszerre kapcsolja a fő és a segéd(vagy függő) áramkört, leválasztva.
Értem, de mire jó? Az nincs a feladatban?
NB1 és K0 még mindig homályba vész. Olyan mintha K0 is relé volna, de akkor miért nem olyan a jele mint K1-nek?
A K0 relé oldja le vagy húzza be a NB1 kapcsolót, nem?
Üdv granpa!
Ne vezesd már félre szegényt! :-/
Annak nem látom értelmét, mert nekem az a logikus, hogy ha N-L -nél kapja a vezérlést, akkor a 3-4 -es valószínűleg valamilyen kontaktus. Viszont akkor nincs értelme a saját kontaktusával sorba kötni.
Vagy nem így van, és akkor bármi lehet K0. Valahogy nem látom át hogy mit csinál és minek K0.
Sziasztok!lenne egy olyan kérdésem hogy tudsz e valami olyan megoldást amivel firmware-t lehet leszedni mondjuk egy megjelenítő eszközről.
Hello!
- Nem a kapu típusán múlik a dolog, hanem a kapcsoláson. Még az ÉS bemeneteit is össze lehet kötni. Nincs itt szükség csak az azonos fázisú kimenetre, hogy pozitív visszacsatolást lehessen létrehozni. Mert az tárol. - Általában nem a vezeték ellenállásával van gond, mert az legrosszabb esetben is OHM tartományba fog esni, hanem esetleg a zavarjelekkel azt meg kondival ki lehet küszöbölni. Mert nem kell végtelen gyorsan észlelni. Egy kis késleltetés jó is tesz az áramkörnek. (A rajzodon a bázis-táp közötti ellenállás nem kell.) üdv!
Ez attól függ, milyen kontroller/processzor van a készülékben. Ha a kódvédelem is be van kapcsolva, akkor szinte reménytelen az ügy. Ha a firmware külön memóriában van, akkor lehet esély a dologra, de akkor memóriához külön olvasó hardver építése szükséges.
Igen megvan a KO1 időkapcsoló,és ez az egész 1 lépcsőházi automata.
Sziasztok!
Ezen a rajzon a 6,8k-s potival mit lehet állítani?
Szia!
A végcsövek szimmetrikus meghajtását lehet állítani vele. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
Köszi.
Tehát akkor a hangerő állítása még az EF 80 előtt történik.
Ha jól megnézed, akkor trimmerpotenciométer-rajzjele van a 6,8kohm-nak. Már csak ezért sem nagyon lehet hangerőszabályzó potméter.
Heló!
Lehet mar megkérdeztem, de meg egyszer megkérdem , hogyan lehet egy felhasználó hozza szólásait kilistázni? köszönöm.
itt van róla egy kép erről kéne leszedni valahogyan ez egy vevő kijelző.
Sziasztok
Mikrokapcsoló prellezésének megakadályozására (5V) milyen értékű kondit illik használni? Köszönöm!
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ezeket a LED modulokat illetően? Ha igen, akkor kérem írja le a tapasztalatait... Köszönöm!
Hello!
Tud valaki olyan 8 csatornás drivert vagy tranzisztor tömböt, mint az ULN28xx vagy az UDN2981, pozitív logikás, és a bemenete elviseli a 24V-ot? Az ULN elviselné de invertál, az UDN meg adatlap szerint 15V. Igaz csak egy gombnyomás idejére kéne elviselni, de a 15 és a 24V azért messze van. Várom az ötleteket. Alternatív megoldásként az jutott még eszembe, hogy UDN-t használok, csak eltolom a tápján a földpotenciált 10-15V-al. Erre valami nagyon egyszerű megoldás esetleg?
Gombtól jövö 24V-t feszültségosztóval kötöd az udn -re.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
Ezt akarom elkerülni, mert most zéneres a terv de osztóval is ugyanannyi alkatrész. Van vagy 20-25 gomb, ebben az esetben nagyon sok ellenállás és kicsi a hely.
Mondjuk ha pl: SIP9-es ellenállás sort használok osztó egyik oldalára az csökkenti az alkatrészeket, de ha eltolom az UDN földjét akkor egy bemenetre sem kell ellenállás. Az áramkorlátozókat kivéve esetleg, de szerintem azt is elhagyhatom, főleg, hogy előbb utób cserélve lesz a panel uC-sre. Tehát ha nincs olyan 8 csatornás driver ami elviseli a 24V-ot, marad a földpont eltolása. Hogy világos legyen, vannak 24V-os bemeneteim, amik gomboktól jönnek. Ezek mennek tovább is, de ezzel a résszel nem kell foglalkozni, a PLC 24V-os. A panelra bejövő gombok D-flip-flopokat, ULN-eket és LED-eket hajt meg. Arra gondoltam az egész panel betápjának földjét feljebb tolom 19V-al és minden IC és egyéb jó érzi magát. Működhet? Nyilván, kérdés hogyan. Ha zénerezem akkor a kb. 100mA durván 2W körül fűt az ellenálláson. Step-down konverterrel megoldható? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
Hello! Elég a bemenetekkel sorba egy-egy ellenállás is. Csak az adatlapból nem lehet ugyan megtudni mekkora kell. De ha 15V-on megméred a bemenőáramot, akkor már kiszámolhatod. üdv!
Értem, köszönöm. Akkor majd elmegyek megvenni és méricskélek rajta egy kicsit.
Egyébként a földpotenciál emelése működhet, vagy akadhat vele probléma?
Halihó!
Az, hogy egy 7805 -ös hűtőbordán 5 V-van az normális?:\ |
Bejelentkezés
Hirdetés |