Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ebben az esetben , amit nem tudsz mérni az a legbiztosabb , ha kicseréled újra.
" ITT " CRT tv ezt csinálja elég sűrűn és nem tudom hogy mia baja, Ha megütöm a TV a kor vissza jön a szine.
És látszik is a videókon is hogy más színű miután megütöm mint előtte vissza jön az összes szin azaz vissza ál az eredeti szinekre. Né ha magátol is. Az idítást követő kb. 1 óra hosszában csinálja ezt utána emúlik. A válaszukat előre is köszönöm.
Szia!
Gyanakodj a képcsőpanel forrasztási hibájára!
A megoldása gondolom hogy ujra kell forsztani az a alkatrészeket ?
Köszönöm a szakmai segítséget. Majd az eredményről írok is.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2014
Szia.
Kicseréltem mindent amit leírtál, a C422 tokja meg volt repedve , de ugyan úgy kép a csíkban de nem nyílik ki a potméter mozgatására sem.
Sziasztok!
Van egy Orion televízióm olyan kb. 70cm. Pontos rajzot nem találtam hozzá, van a típusához de más a panel van benne mint a rajzon, mások az alkatrészek paraméterei. A hiba jelenség az, hogy vízszintesen és függőlegesen is összébb van menve a kép. A FET körül a Fóliakondikat kiszedtem, megmértem jók, visszaraktam őket. A 145V kondiját kicseréltem a táp felől. A szinkron diódát is kicseréltem, ha így hívják azt az izmosabbat ami a FET után jön. A flyback picit sziszegett de arrébb igazítottam a körülötte lévő vezetékeket azóta csendesebb. Szerintetek mi lehet a gond kb. 8cm-t ment össze körben. Még a FET-re gyanakszom de nem szeretnék másikat venni amíg nem biztos. Hogy lehetne kideríteni a hiba pontos okát?
Ha körben kisebb a kép,akkor a sorvégfok tápja lehet kisebb.Ha az jó,akkor elmentek a szervizbeállítások(ritkább eset).A 145V-ot mérted is,vagy csak kondicsere volt?
A tápnál 154V-ot mértem. Ez után jön egy tekercs és egy kondi a flyback 2-es lábára, itt 152V-ot mértem.
A 12 és a 24 voltok is bőven megvannak 12,3-12,5V és 24,7-25V. Szóval minden jó csak a kép van összezsugorodva. Most már én is csak a szervizbeállításokra tudok gondolni. A TV típusa T2835 STX. Most találtam egy leírás, lehet, hogy adatbusz hibás. Azt írják, hogy az átütött sorkimenő okozhatta a hibát és kinyírhatta valamelyik IC-t. Hát volt, hogy át-át húzott alul, mikor állítgattam a SCREEN-potin. Meg a vezetékek felé is sziszegett. De most megigazgattam mindent, nem csattog nem sziszeg. A sorkimenőt cserélni már nem érdemes, ennek így kell jónak lenni. A szervizkódja ez lenne: feature(szolgáltatások) – kikapcsolás - 1923 Ezt egyenlőre nem tudom, hogy kell érteni, de majd próbálkozom vele.
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérhetnék:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1600916.html#1600916 És a hárommal alatta lévő Samsung tv-vel kapcsolatban is jó lenne egy kis infó. Köszönöm!
Úgy néz ki, hogy a memória körül van a gond. Nézegettem a menüt összevissza váltogatta a nyelveket ahányszor rámentem és az áttetszősége is változott.
Beírtam a szervizkódot a szolgáltatásoknál "1923". A következő opciók voltak: Options: itt B1-B4 sorok voltak bináris kódokkal Geometry: itt lapozni lehetett V.S 4/3 50Hz ... V.S 16/9 60Hz, +- állítani, de csak 5 féle volt. Video Tuner De sehol sem találtam, hogy hol lehet állítani a képszélességet, magasságot stb. Tudja valaki, hogy hol lehet ezeket állítani vagy esetleg van másik kód is? A memóriahibára tudja valaki esetleg a megoldást?
Szia!
Pedig ott lehet állítani a geometria menüpontnál. De ha ilyen rossz állapotban van, menürendszer, akkor kezdd egy EEPROM-cserével, mert az ugrálások meg nyelvváltások annak a hibájából erednek.
Sziasztok! Nincs senkinek se semmi ötlete, tanácsa?
Szia!
Az a baj, hogy értelmetlen ötletekre nehéz ráhangolódniuk a gyakorlatias szakiknak. Egyébként pedig nincs olyan kapcsolófeszültség a modern LCD-tévékben, amit fel lelehetne használni ilyen speciális célra. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
Miért értelmetlen? Fejtsd ki! Este ha pl TV nézés közben elalszok és a TV be van állítva, hogy kikapcsoljon, akkor minek fogyassza tovább az antenna is az áramot? (Mielőtt jönne, hogy miért nem kapcsolom ki...)
Arra ott az USB feszültsége, ha az a pár tized watt számít neked. A tévéd a készenléti állapotában sokkal többet fogyaszt, mint az az egy vagy két tranzisztor..
Az USB-t leírtam már miért nem tudom használni. De egyébként igen a TV többet fogyaszt, ez igaz. Mindegy, a fentebb leírtakra még mindig várok jó ötleteket.
Szerk.: Azzal a pár tized Wattal, ami kb 1W (5V* max 200mA-rel számolva) be lehetne húzi a relét. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
Ezt a leírást találtam AV-ra kapcsolva nekem sem sötétedik el, nekem is ez lehet a hiba?:
Hibajelenség: Az átütött sorkimenő cseréje után a készülék működik, ki/be kapcsolható, csatornát keres, de nem talál, a kép szemcsés, a függőleges méret kb. 10-10 cm-rel kisebb. AV-ra kapcsolva az OSD kijelzés megjelenik, de a kép nem sötétedik le, hangyás marad. A nyelvet át lehet állítani magyarra, de ha kilépünk a menüből, elfelejti a beállítást, és visszaáll. Új memóriatartalommal semmi változás, sőt a kivett memóriával is ugyanígy viselkedik. Oka: Hibásan, vagy nem működik az adatbusz. Ezt okozhatja valamelyik az adatbuszra felcsatlakozó elem (tuner, dzsungel IC, függőleges végfok IC, MSP audió processzor) terhelő hatása, vagy a vezérlő mikroprocesszor openkollektoros portjainak hibája. Elhárítása: A terhelést okozni képes elemek egyenkénti kiiktatásakor a hiba az STV9306 függőleges végfok IC-nél megszűnt. IC csere után, és a szervizmenüben történt beállítások után hibátlanul működik.
Szia!
Ha Pt90 sasszi és STV 9306-al van szerelve a függőleges eltérítés az okozhat ilyen hibát. Stv9306 van benne? Milyen sasszi van benne? jani
STV9306a van benne. Az az igazság, hogy a sorkimenő sem 100%-os, a színek szalagkábele felé sziszegett, azt odébb igazítottam. Mikor a Screen-t állítgattam alul át is húzott, de lehet, hogy csak a korom miatt. Most egyenlőre csak statikus pattogásokat hallani, azt hiszem ez normális. Ha jó lesz akkor majd alaposabban kitakarítom, esetleg beöntöm valamivel, de új sorkimenőt már nem éri meg venni bele.
Van egy ugyan ilyen panellel szerelt donor TV-m is, de elvileg másik típus. Annál viszont a sorkimenő az alján áthúzott és még a nyákot is felégette. Szerintem abban az STV9306 tutira elszállhatott e-miatt.
Szia!
Ha az STV 11 lába zárlatos, akkor tuti, hogy rossz.Mérj rajta feszültségeket. Akkor Pt90? jani
Szia!
Sajnos azt gondolom,hogy a képcső gyenge.Esetleg nem kapja meg a kellő nagyságú fűtő feszültséget.Ha a segédrács feszültség jó,akkor ez a baja.
Sziasztok!
Hozzám került egy régebbi típusú (kb. 30 éves) Tele Star kis TV, sokáig porosodott egy garázsban.Tudom nem érdemes nagyon vele foglalkozni, de még adok neki egy esélyt. A problémám vele, hogy nincs rajta kép, csak hang. Amit elsőre észrevettem, hogy a képcső vége nem izzik fel. A szervizelési kézikönyv innen letölthető. A kapcsolási rajzot követve rámértem a cső 5 és 6. kivezetésére (fűtés) multiméter szakadás vizsgálójával. A műszer zárlatot mutatott. Esetleg zárlatos lehet a fűtése csőnek? Van valamilyen ötletetek, hogy mit lehetne megnézni így elsőre? Azt hogyan tudnám megállapítani , hogy a cső "halott" -e?
A fűtésnél a csőnek közel zárlatot kell mutatnia, a cső valószínűleg jó. A fűtőfeszültségnek kellene utánanézned, hogy miért nincs meg.
Az R8-as ellenállás nem szakadt, a sorkimenő 8-as lábán van feszültség? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma reggel az Orion TV-m elkezdett zizegni, közben a kép is vízszintesen becsíkozódott, és pár másodperc után kikapcsolt és füstölt. Leszedtem a burkolatot és a sorkimenő mellett egy talán kondenzátoron találtam égést. Csatolok róla képet is, de sajnos csak telefonos. Gondolom nem ok nélkül égett el, mi lehet még a gond vele? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |