Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   282 / 583
(#) puskas87 válasza szolnok95 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Kicsikét erősebben csukd be az ajtót, el kell induljon.
Ezeknek a típusoknak elég a műanyag "oszlopocska"ami a helyén tartja a pasztillát az ajtózárban...



http://www.shopmania.hu/haztartasi-gep-tartozekok/p-beko-orion-moso...005331
(#) sepu666 hozzászólása Márc 22, 2014 /
 
Jó napot mindenkinek.
Van egy Daewoo DWD-F1011-es gépem. Mostanában olyant produkál hogy véletlen szerűen. Mindegy hol tart a programban és melyik program. Ki kapcsol. Van hogy a kis lakat világit rajta. Van hogy semmi. Mint ha ki lenne húzva a hálózatból. A reléket már ki cseréltem mind. És a csatlakozókat is átnéztem kontakt hiba miatt. Motorban a szénkefe félig van kopva az egyik a másik határ eset. De szerintem még jónak kéne lennie. Valakinek van valami ötlete merre keresgéljem a hibát? Köszönöm a segítségeket előre is. További szép napot.
(#) botesz válasza sepu666 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Paneltápot ellenőrizd,kondizd át.
(#) sepu666 válasza botesz hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
a vezérlőpanel be táprészét? Meg nézem akkor a kondikat.
(#) botesz válasza sepu666 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Igen azt.
(#) help válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szia botesz,

köszönöm a tanácsot, már én is egészen megbarátkoztam a vásárlás gondolatával, egész olcsón adják a mosógépet (20e), itt van szó szerint a szomszédban, tehát a szállítással sem lenne gond, stb.

Viszont.

Azóta események történtek

Tegnap dél körül csináltam vele egy próbamosást (költözködés miatt eladó a gép, ők már el is költöztek innen, de a gép meg pár bútor még itt van, én meg átvittem egy adag mosnivalót és mostam vele). A próbamosás remek lett, nem is túl hangos, nem is rázkódik nagyon centifuga közben, stb.
Ellenben ma reggel szólt az alsó szomszéd, hogy beázott Mármint a szomszéd alsó szomszédja.... Átmegyek, hát a mosógép hátán az alsó perem aljáról csepegett a víz. Mondjuk egy kis csepegéstől halvány sejtelmem sincs hogy ázhatott át ennek a nagyon régi, méter vastag falú és födémű háznak a födémje annyira, hogy egy kis csepegéstől az alsó szomszéd beázott, de hát beázott. Külön érdekes, hogy én a vizet nem nyitottam meg próbamosás előtt, és utána sem zártam el (viszont a mosógépet kikapcsoltam, és az áramból is kihúztam), tehát pont úgy hagytam ahogy találtam. A mosógépbe vezető csap eddig is nyitott volt, de csak azután áztatta el a csepegéssel az alsó szomszédot, hogy mostam vele. Te érted ezt? Mert én nem
Ja, a kimenő szennyvíz szépen bele volt vezetve a kádba, ott álltam, néztem, az rendben elment, az nem okozhatta. Mondjuk számomra a fő kérdés, hogy miért csepeg egy mosógépből a víz? Amikor nem megy, ki is van húzva az áramból.

Szóval ez így eléggé elgondolkodtatott, hogy megvegyem-e...
(#) csapo1002 hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
A következő lenne a problémám:
enne egy Whirlpool AWE 8723 típ. 6. érzékes mosógépünk. Már jó ideje megfigyeltem, hogy jóformán hideg vízben mossa a ruhákat, DE csak akkor nem fűti a vizet ha ruha van benne! Üresen (ruha nélkül) tökéletesen fűt! Ezt tegnap is tapasztaltam mikor kíváncsiságból beindítottam a leghosszabb programot (2:05) 90 fokon és egy idő után meleg volt a fürdőszobában, illetve meleg volt a mosógép oldala is. Viszont ruhával ez a jelenség nem érzékelhető ennél a programnál. Ugyan is mikor ezzel a programmal szeretnénk mosni akkor csak mos folyamatosan viszont nem lép tovább pl. öblítésre! Az időszámláló vissza számlál és 1 percnél meg is áll és annyi, viszont a mosóprogram megy tovább és csak mos és mos. Esetleg lenne a gépben valami súlyérzékelő vagy hasonló? Mert ugye a használati utasításban le van írva, hogy melyik programnál mennyi lehet a max. ruhatöltet.
(#) botesz válasza help hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szerintem ott nem a mosógéptől ázott be a másik szomszéd.Nem lakok és sosem laktam panelban de szerintem ott úszni kéne a fürdőnek hogy az alatta lévő szomszéd beázzon.Húzd el a gépet a helyéről keress vízfolyásra tócsára utaló nyomokat.Esetleg próbáld meg lealkudni 15 re mert nem sokat veszthetsz vele ha amúgy motorikusan működik.
(#) botesz válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Ez eléggé érdekes. A vízszintszabályzót nézd meg ugyanis át van rajta vezetve a fűtőszál egyik vezetéke.És ugye ha ruhát raksz vele akkor mindjárt több víz kell neki és lehet hogy nem kapcsol át.
(#) help válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szia, ez nem panel, amikor ez a ház épült, még fel sem találták a panelt Ősrégi tufaház, a történelmi belvárosban, (bő) méter vastag falakkal és födémmel.

Hogy mitől ázott be a szomszéd, az REJTÉLY. Nem értjük. Nagyon sok víz kellett ehhez, és el nem tudom képzelni, hogy egy csepegő mosógép ehhez elég lenne... De hát beázott, ez tény, lementem és meg is néztem a saját szememmel.

A gépet elhúztam a helyéről, alatta száraz volt, csak a bal hátsó-alsó sarka alatt nem, ahonnan indult a csöpögés. Az egész fürdőszobában volt egy annyi víz a padlón, mintha egy pohár vizet kiöntenél a fürdőszoba aljára. A nagyja egy kisebb tócsát alkotva befolyt a kád alá. Ez nem sok, egy zuhanyzás alatt is kimegy néha ennyi bárkinél, ez már akkor is ott volt amikor a próbamosást csináltam. Azt hittem szépen felszárad oszt annyi.

Na mindegy, beszélhetünk erről bármennyit, a rejtély az rejtély marad. Illetve az új lakó át fogja belülről alakítani a lakást, pont a fürdőszobát is teljesen szétverik, szóval ha valami régi ólomcső ment tönkre a födémben, akkor az ki fog derülni. Legalábbis remélem hogy kiderül majd.

Na de ez egy dolog, nekem a lényeg a mosógép. Igen, én is arra gondolok hogy lealkudom 15-re, végül is mosni jól mos, ha meg elzárom a mosógépbe vezető vízcsapot mosás után (amúgy is ezt csináljuk mindig a mostani géppel is), akkor olyan sokat már nem ereszthet.

Nagyon köszönöm a tanácsaid!
Szép hétvégét.
(#) botesz válasza help hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Igazából nem nagyon értem pontosan hol is folyik?Alulról,vagy a bekötő csőnél?
(#) help válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Azt én se tudom, amikor megnéztem azt láttam, hogy a hátsó kasztni alsó peremén csepeg le a víz a talajra. Jobban nem néztem meg, csak gyorsan elzártam a főcsapot hogy leállítsam a beázást.

De épp most megyek át, megjöttek a tulajdonosok is (a kulcs nálunk volt, ezért tudtam átjárni), megnézem újra... ha megnéztem, beírom.
(#) help válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Na úgy néz ki mégis meglesz a hiba oka, itt már hárman kerestük a hibát, úgy néz ki a bekötő cső csatlakozása a mosógéphez kicsit meglazult a gép mozgatása közben, valszeg onnan folyt ki. Most újabb próbamosás lesz, ha ezúttal nem folyik ki, megvesszük
(#) csapo1002 válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Megnéztem a vízszintszabályzót, belefújtam és kettőt kattan! Nem hármat kéne neki kattanni? Minimum-közép-maximum vízállások. Legalábbis tudomásom szerint.
(#) botesz válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Nem az újabbak már csak egyet kattannak.De át is ad vagy csak kattan?Mert lehet hogy belül el van égve.
(#) csapo1002 válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
És azt hogy tudom megnézni, hogy át is ad-e?
(#) botesz válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Multiméterrel/szakadásvizsgálóval rámérsz.Illetve megpakolod a gépet ruhával és megnézed hogy mennyi feszt kap(ha kap) a fűtőszál.
(#) csapo1002 válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Hát nem akarom magam elkeseríteni, de valószínű, hogy ruhával semmi feszt nem kap a fűtőbetét! Ezt már korábban is tapasztaltam, hogy valószínűleg eddig is hideg vízben mostunk...
(#) botesz válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Azt nézd meg hogy a szintkapcsolóig kimegy e a fesz.Ha nem akkor ott komolyabb gond van.Illetve (nem sok köze van hozzá de azért mégis) egy szakadás és testzárlat ellenőrzést megejtenék a fűtőbetéten(már csak azért is...)
(#) help hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Üdv, még egy kérdés, valakinek van tippje, honnan lehet leszívni a Privileg sensation 962 S mosógép használati útmutatóját? Vagy legalább egy hasonló gépét...

Bár magyarul kéne, de végül angolul találtam a neten egy manualt, ami a semminél jobb lenne, de azt 20 dolcsiért adják Azért ez vicc...
(#) T-Adee hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Üdv urak!
Az alany egy Whirlpool AWG 653.A hiba: Nem engedi le az öblítővizet és nem centriz.
Van vkinek ezzel tapasztalata? Köszönöm
(#) botesz válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Szivattyút ellenőrizd.Amíg nem engedi le a vizet addig centrizni sem fog.
(#) botesz válasza help hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Ha küldesz egy fotót privátban a kezelő szervekről akkor elmagyarázom a kezelését.
(#) help válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Küldtem, előre is köszi!
(#) szolnok95 hozzászólása Márc 23, 2014 /
 
Igen rendesen becsuktam és még így se jó.
(#) palko0125 válasza szolnok95 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
De, bezárja az ajtót?
Amikor elindítod és villog, akkor próbáld meg, hogy ki lehet e nyitni vagy sem!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
(#) botesz válasza szolnok95 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Az hogy Te becsukod az egy dolog de ha nem zár le még csak megmukkani sem fog.
(#) T-Adee válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Üdv! Köszönöm. Egy idős nénijé volt,már évek óta nem használták.Kapott egy tisztitókúrát trisóval 90C-on,a szivattyú csatlakozó vezetékeit megmozgattam és átfújtam kontaktsprével.Most úgy néz ki(kopp-kopp) jó. A 1/2 gomb melett van egy "e"
jelű gomb,az vajon mit funkcionálhat?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) botesz válasza T-Adee hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
Energiatakarékos mosás.
(#) T-Adee válasza botesz hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
A guglizgatással közben én is megtaláltam,de mit csinál vajon? Alacsonyabb hőfok? Rövidebb programidő?Kevesebb viz? Erről nincs infó sehol.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Következő: »»   282 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem