Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   230 / 579
(#) turgi hozzászólása Márc 22, 2014 /
 
Kedves Hozzáértők!
Junkers euroline kombi cirkónk van. Sajnos valami hibázik benne. Amikor meleg vizet használunk, akkor is fűti a radiátorokat. Csak fűtés jól működik. Ha nem használom a meleg vizet, akkor nem fűt indokolatlanul. Mi lehet az oka? Javítható-e, vagy egész egységet kell cserélni? Tudja Valaki?
Turgi
(#) DoDo69 válasza turgi hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
A váltó szelep tönkrement , és a fűtés felé nyitva van. Az egységet lehet cserélni , használtan kb 15 .A készülék pontosításra szorul, mivel az egyik euroline motoros. A kicsi kerek hibajel törlő gombos szokott ilyeneket csinálni. A háromszög hibajeles motoros . Privátban írtam.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
(#) Vaillant hozzászólása Márc 22, 2014 /
 
Sziasztok.
Vaillant vuw 240 2/3 kombikazán melegviz engedéskor nem gyujt be.
Csak a hideg viz folyik.A fűtés része jól müködik.A kazánra menő hidegviz mielőtt rácsatlakozik a kis hőcserélőre van a csőszerelvényben egy kis müanyag dugóféle,a hátlapján van egy kis ventillátorféle lapát.A ház külső részén pedig van egy kis müanyag kütyü három vezetékkel .Gondolom a belépő viz áramlását érzékeli valahogy.Szóval ezt a kis ventillátoros kütyüt kiszedtem ugyanugy visszaraktam .De nem indul a láng.Ezt nem lehet szerintem rosszul visszarakni vagy nem zudom mi lehet a gond.Amikor megnyitom a melegvizcsapot akkor az áramlástól ez a kis lapát felpörög és utána kéne a váltószelepnek is átváltania és a gyujtani a gázégőt.Gondolom legalábbis.Mi lehet még az oka hogy nem ad melegvizet?
Köszi.
(#) turgi válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
A mi euroline-nunk motoros.
(#) DoDo69 válasza turgi hozzászólására (») Márc 22, 2014 / 1
 
motor rögzítő villa kihúz, ki -be kapcs pozícionálnia kellene, ha nincs motor hang , motor halott,vagy a panel nem vezérli a motort .De lehet nem is gyujt ha kinyitod a csapot???
(#) turgi válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Mikor kell hallanom a motor hangot?
(#) DoDo69 válasza turgi hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
ki kapcsolod aztán be
(#) merciabc válasza turgi hozzászólására (») Márc 22, 2014 / 1
 
Szia! Mielött motor pánik lenne, elöször is ahonnan kihuztad a motort,ott látsz egy fém tengely végét. Azt egy tompa csavarhuzóval nyomd csak be! Csak egy rugónak erejét kell ellentartania! Ha szépen mozog,az jó,ha be van feszülve, esetleg be van állva,ott a hiba!
A fütési rendszer eliszaposodása ragaszthatja be ezt a váltószelepet.
Alapállásban,azaz kint van a tengely vége-melegvíz készítésen van, benyomva fütésre vált a szelep.
Ha beragadt,darabokra kell szedni,fel lehet ujítani,nem is olyan drágán!
A beragadástól a motort is vissza kell állítani alapállásba, mert félreugrik benne a programtárcsa. Nem nagy dolog.
(#) merciabc válasza mkk68 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Szia!
Felakadt az áramlás kapcsolód. Lehet csak ki kell takarítani, de lehet hogy csere lesz. Félrekopik,és tönkre tud menni. Ez még nem a drága kategória.
Zoli
(#) turgi válasza merciabc hozzászólására (») Márc 22, 2014 /
 
Egy kicsit bonyolultnak tűnik nekem. Írtam üzenetet!
(#) DoDo69 válasza turgi hozzászólására (») Márc 23, 2014 /
 
A váltó szelep ha kint van , meleg vizet gyárt ha bent fűtésen van . Kint nem lehet mert akkor lenne meleg víz .Fűtés nem lenne .Túl melegedne . és …. Ha bent van a tengely , akkor a motor tud pozícionálni. Ha a kettő közt van . Ami lehetséges. akkor a motor tartó villáját ,ha kihúzza, egy fél centit kijön a motor , de azonnal tud megint pozícionálni, mivel a rudazatot ami esetleg megvan szorulva, nem kell nyomnia. a motoros váltó szelep, a panelről úgy kap áramot, hogy ha bekapcsoljuk a készüléket , alapban a tengelyt fűtésre nyomja , majd meleg vízre áll. Ha a motor hang nem halható bekapcsoláskor , akkor van esély a tengely megszorulására, de az volt az első amit írtam, hogy a motor tartó villát kikellene húzni, hogy ne feszüljön. Azonnal kiderül ,mi a baja . Azért nem mentem bele a szelep javításának részleteibe, mert ha a palástot sem tudja levenni valaki, vagy a villát nem találja, a ki-be kapcsolást is magyarázni kell , valljuk be, a javításra esélye nem sok . Itt ha a motort letudja venni a helyéről , a rudazat alaphelyzetbe ugrik esetleg , egyből lesz meleg vize. Csak ezt nem fogja látni, és arra gondol majd ,hogy ezt is meg javította, minek szerelő ide. Többször találkoztam ,olyan vezérlő panellal ahol a motor erőlködött. és akkora áramot vett le a panelről ,hogy a relé lába ki olvadt. öt centi hosszan ki égette a panelt .
(#) tothlas1 hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Sziasztok! Ariston Class B 24 FF típusú kombi kazánunk van. Múlt hét szerda óta nem fűt és nem ír semmi hibát. A termosztát kapcsol, de a kazán nem fűt. A termosztát kiiktatásával sem működik. A vizet gond nélkül melegíti. A fűtést 2-3 óránkénti kéményseprű funkcióval tudjuk megoldani. Eddig 3 szerelő látta (köztük a szakszerviz is). A szakszervizes egyből rávágta, hogy vezérlőpanel hiba (70 ezer). A 3. szerelő elvitte a panelt javításra, állítólag megcsinálták (ha volt egyáltalán baja), de a megcsinált panellal sem működik. Van valakinek valami tippje, hogy mi lehet vele, mert tartok tőle, hogy holnap amikor jön a szakszerviz az új panellal azzal sem fog működni és sok jót nem nézek ki abból a csókából.

Üdv: Laci
(#) merciabc válasza tothlas1 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Szia!
Egy próbát megér ha belerakják!
Ha azzal sem jó, nem buksz rajta,mert nem fizetsz!
De szerintem sem az lesz a baja, ha csak nem relé feküdt ki rajta.
De arra meg kiállna hibára...
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2014
(#) DoDo69 válasza tothlas1 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Szerintem lehet panel hiba, de ez holnap kiderül. Az ujjal mükszik , ki kell fizetni. A rossz panelt viszont ne add oda , mert javítható a hibája. Meg éri meg javíttatni
(#) JZoli válasza tothlas1 hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
Ugyan ehhez a típushoz konkrétan nem értek, de nem lehet, hogy az idő melegedésével függ össze a hiba? Van hozzá külső hőmérséklet érzékelő? Lehet, hogy azt hiszi, hogy nyár van, és tiltja a fűtés!
(#) tothlas1 válasza merciabc hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Az új panellal működik. 60 plusz munkadíj :S. Azt senki nem tudja mi a baja a régi panelnak.
(#) tibibalogh520 válasza tothlas1 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Írtam privátban.
(#) DoDo69 válasza tothlas1 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Mi van a régi panellel?
(#) merciabc hozzászólása Márc 26, 2014 /
 
Ugy látom,ez az oldal most már nem arról szól hogy egymásnak segítünk, hanem egyeseknek a pénzszerzés egy formájáról...
Kérlek ezt vegyétek figyelembe!
(#) tothlas1 válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Elvitte a szakszervizes a szerelő ismerőséhez, aki mint kiderült tibibalogh520.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
(#) tothlas1 válasza merciabc hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Azzal segít, hogy megnézi a régi panelt hátha javítható. Nem vagyok műszerész, ha elmondja, egy fórumban, hogy mit forrasszak hova és mit telepítsek fel rá, akkor se tudom megcsinálni. Se eszközöm, se a kellő tapasztalatom nincs meg hozzá.
Nem kell messzemenő következtetéseket levonni egy Írtam privátban. üzenetről. Ő is ugyanúgy segít, ahogy te is, amit megköszönök.
Mellesleg a fórumbejegyzés előtt már beszéltünk telefonon is csak a fórumban nem ismertük egymást
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2014
(#) Inhouse válasza tothlas1 hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Azért majd írjátok már meg ide, hogy mi volt a baj és hogyan lett megjavítva.
(#) Bendegruz hozzászólása Márc 27, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Nekem is panelcserés volt a kombi kazánom. Szerencsére remek időben, de lehetett volna -12 C fokban is. Tartaléknak szeretném megjavíttatni. Úgy látom itt vannak szakértők a témában. Előre is köszi a segítséget.
(#) tothlas1 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Hello,

Ha megtudom leírom.
(#) Libus válasza Vaillant hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Ha felpörög a kis lapátkerék, akkor azt érzékelnie kellene a HALL elemnek, ami egy háromlábú fekete pici érzékelő, bele van dugva a műanyag kupakba.
Ha ez érzékeli az átfolyást, akkor ki kell gyulladnia a megfelelő LED-nek és indulnia a kazánnak.
Lehet hibás a HALL elem, lehet nincs a helyén, rossz az alaplap vagy csak a csatlakozója.
De lehet az elmenő flexicső is eldugulva én már jártam így, ha nincs nyomás.
Köss a kazán kimenetére egy csapot + slagot és úgy ellenőrizd le mi történik, ha továbbra is csak csurdogál, akkor a kazánban van a hiba.
Lehet a hőcserélő, a bemeneti szűrő is eldugulva.
(#) Vaillant hozzászólása Márc 27, 2014 /
 
Igen az volt a hiba amit leirtál,nem volt a helyén az a kis müanyag lapátkerék.Előzőleg kivettem és nem dugtam vissza az eredeti helyére.Egy milliméterrel kellett beljebb tenni ennyit számitott.Utána rögtön begyujtott a kazán.A dugulás ugy néz ki hogy a falban lévő csőben van mert a kazán jó,a kimenő melegvizcsőre tettem egy könyököt és egy vödörbe engedtem amint nyitottam ki a hideg vizet ugyanazzal a nyomással jött a melegviz oldalon is.Majd lesz tehát egy cső dugitás is a falban,de ez már nem a kazán hibája.Köszi a segitségedet egyébként.
(#) zoszka válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 28, 2014 /
 
Szia!

Kíváncsi lennék arra a panelra mint érdekesség, amit a váltószelep motorja égetett le a kimeneti zónában az erőlködéstől az általad leírt módon. Már csak azért is, mert én javítom ezeket és még nem találkoztam ilyen égéssel amit leírtál, pedig pár átment már a kezem alatt. Sőt leégett váltószelep motorral se! Elázott, kontakthibással sokszor. Ezek szinkron motorok és teljes megakasztás esetén sem égnek, vagy melegszenek túl. Az áramfelvételük meg max 10%-al emelkedik akadásnál, ami 2-3 Watt tartósan.
(#) zoszka válasza HubaBubba hozzászólására (») Márc 28, 2014 /
 
Párszor találkoztam ezzel a hibával ceránál (ZW 24-2). Miután minden más lehetőséget kizártuk (hőcserélő, áramlás, ntc, gázszelep, gáz nyomáscsökkentő.... stb) kiderült, hogy a panel a lemodulálást mérhetően valami miatt késleltette/lassította, ezért túlfűtötte a meleg vizet és lekapcsolt, majd megint vissza. Panel cserével megoldódott. Ez nem azt jelenti, hogy mindenképp panelt kell cserélni ilyen hibánál, csak azt, hogy ez a panelhiba egyértelműen mérhető és/vagy kizárható.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
(#) zyzy78 hozzászólása Márc 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Örülök, hogy Rátok találtam, remélem tudtok segíteni. Immergas Avio kazánunkkal nincsen vmi rendben. Melegvíz melegítéskor bekapcsol a fűtés is. Akkor is, ha a termosztát ki van kapcsolva. Ha a kazán melegíti a vizet, forróak a radiátoraink. A szerelő egyenlőre visszavonulót fújt, egyeztet a kollégával, mert a kazánnal mindent rendben talált! Van esetleg ötletetek, hogy hol keressük a problémát? Köszi
(#) toro válasza zyzy78 hozzászólására (») Márc 29, 2014 /
 
Koszos a kazánod fűtőköri rendszere és a váltószelep nem tud teljesen átváltani.
Ez sajnos a vasiszap! Egy rendes takarítás kell neki.
Következő: »»   230 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem