Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1160 / 1679
(#) djhans válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Szia. Köszi! Nem lesz festve, nagyon csúnya amikor lepattog a festék. Csiszolva van a felülete. 5mm vastag az L-idom. Van hőveszteség de máshogy nem tudtam megoldani. Itt még éppen elég, nem sülnek meg a tranyók. 2x20 vattosnál már a 4 végtranyót 4 külön bordára tenném, akkor csillám se kell viszont a bordákat kell elszigetelni a sasszitól.
(#) enree válasza lajos1969 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Ez gyönyörű lett! Írj egy cikket belőle!
(#) Chipmunk1960 válasza djhans hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Az, hogy lepattog-e a festék, az alapozón, illetve a megfelelő zsírtalanításin múlik. De ha nem akarod festeni, vond be öntapadós műanyag tapétával. Szerintem megérdemli, hogy a külseje is legalább olyan jól nézzen ki, mint belül
(#) slogan válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Jó meglátás
(#) lajos1969 válasza enree hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Köszi szépen!
(#) tiggersoft hozzászólása Márc 26, 2014 / 1
 
Mivel meguntam a kézből fúrást és a sok törött fúrót összedobtam egy kis állványt a minidrill-hez.
Szinte az egész maradék/bontott cuccokból van, tehát nem volt drága.
Ahhoz képest nagyon pontos és kottyanásmentes. A gázrúgónak köszönhetően pedig "csillapítva" emelkedik ki, ha elengedem.
(#) vicsys válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Idézet:
„Összedobtam...”
Na, ja. Én is szeretnék ilyesmiket csak úgy összedobni... Jól néz ki!
(#) tiggersoft válasza vicsys hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Na jó bevallom pár délután volt.
(#) gajdossmd válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Nagyon klassz!
(#) tiggersoft válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Az épülő CNC adta az ötletet.
(#) gajdossmd hozzászólása Márc 26, 2014 / 1
 
Sziasztok!
A tegnapi és mai napom elfoglaltsága egy készülőben lévő TDA7294-es erősítő ami ha elkészül akkor zenekari célokat fog szolgálni. Köszönet itt a fórumokon begyűjtött tervekért minden fórumtársnak nélkülük ez a projekt nem jöhetett volna létre!
(#) daneg86 válasza gajdossmd hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Nagyon jól néz ki
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Köszi Zolikám!
(#) Alkotó válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Hmm... Ilyesmihez egy hokedli nem elég.
A gépek építése, általában lényegesen több szellemi erőfeszítést igényel, mint maga a készítés. Sok mindent jól ki kell előre találni, aztán ha papíron "működik" utána jöhet az élő teszt. A kész szerkezet láttán, főleg ha az egy letisztult konstrukció, nehéz elhinni milyen jelentős töprengés rejlik a háttérben.
Ez egy ügyes szerkezet, gratulálok. A megvezetés külön figyelmet érdemel, csak házilag szinte lehetetlen kivitelezni, hogy teljes hosszban azonos legyen a felfekvő felület távolsága.
(#) tiggersoft válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Valóban a kivitelezés sokkal gyorsabb volt, mint a tervezés.
Szerencsére a 2 alu profil amire a köszörűlt tengelyek lettek csavarozva elég egyenesek voltak,
hogy alkalmasak legyenek a megvezetésre. Kézzel sehol sem érezhető kottyanás.
(#) djloui válasza gajdossmd hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Nem rossz bár én nem vagyok a TDA-k híve főleg zenekari célokra. 4db TDA szolgál 1 csatornaként vagy 4 csatornás?
(#) gajdossmd válasza djloui hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Én sem vagyok a TDA párti,de ezt kérték. Én csöves előfokot ajánlottam és fetes vagy tranyós végekkel sajna sokallották. Egyébként nem annyira rossz,kinek mi tetszik amúgy meg a Marshall is használ TDA IC-ket. 4 csatornás.
(#) zsuscsinyo hozzászólása Márc 27, 2014 / 7
 
Sziasztok!

Elkészültem egy hangfrekvenciás spektrumanalizátorral. 4 csatornás, 2 csatorna DC leválasztással, 2 csatorna soros kondenzátor nélkül. Bemeneti oldalon védelem + 2 offszet állító trimmer poti + precíziós műverősítő. Az AVR-ben egy saját FFT-DIF-Radix2 algoritmus végzi a dolgát, amit Etherneten keresztül küld a PC oldali programnak, amit ugyancsak jómagam írtam. USB-ről kapja a tápot és ezen keresztül lehet felkonfigurálni az eszközt mint pl: IP cím, MAC cím. Továbbá egy 8-bites GPIO port valamint a TWI bővítés céljából még helyet kapott a panelon.
(#) (Felhasználó 46585) válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Szép munka, gyönyörű.
Hány bites az A/D konverter és mekkora a max frekvenciája? THD-tud számolni?
(#) zenetom válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Szia!
Ez nagyon durva.
Gratula!
(#) zsuscsinyo válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Köszönöm szépen!

Az A/D 10-bites belső, a mintavételi freki most 10kHz és 20kHz között állítható. THD-t nem tud számolni. Már készül a nagytestvér AVR32-re vagy Cortex-M4-re.
(#) (Felhasználó 46585) válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
És mit fog tudni ezen a téren a nagytestvér? ( nem ismerem az ide való áramköröket... )
(#) zsuscsinyo válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Gyorsabb pontosabb, és sokkal szebb lesz. És még számos DSP algoritmust szeretnék rá megírni.
(#) lukacsp hozzászólása Márc 27, 2014 /
 
Sziasztok!
Legutóbbi elkövetésem egy a képen látható TL072 "temető".
Van rajta két szimmetrikus bemenet, csúcslimiter, három aluláteresztő, és két felüláteresztő szűrő (negyedfokúak), szimmetrikus kimenetek (teljes sáv, és szűrők után is).

Gondolom azért építettem, hogy végfok elé milyen jó lesz egy limiter + aktív cross. A valóságban bemértem a paneleket, beállítottam, hogy 0,775V-nál limitáljon, aztán eltettem egy dobozba. Nem ritka nálam, hogy mire végére érek egy projektnek, addigra fókuszt vesztek.

Egyébként a csatolt kapcsolás adta a kezdő lendületet az egészhez, ez egy nagyon elmés kapcsolástechnikájú, és kiválóan működő limiter kapcsolás. Mindenkinek ajánlom.
(#) reloop válasza lukacsp hozzászólására (») Márc 27, 2014 /
 
Így igaz, innen ismerős.
(#) efraim hozzászólása Márc 28, 2014 / 1
 
Öreg barátom kizárólag másfél voltos AA elemeket használ és természetesen belezavarodik, hogy melyik jó még és melyik rossz. Első körben rendeltem az ebay-on egy battery testert, filléres apróság, csak az a baj, hogy a hajszálvékony mutatót nem látja. Miközben autóztam haza Jerusalaimból, már tudtam, hogy csinálnom kell valamit. Eredetileg egy 3914-es IC-vel készült el egy próbakapcsolás, kitűnően működött, de végül félredobtam. Rendeltem Ausztráliából egy "DC digital voltmeter car DC0-100V three-wire LED Panel Voltage Meter HP-t" fillérekért, egy hibás telefontöltőt életrekeltettem, hulladék panelekből készült a doboz és Kínából jött a teleptartó. Igaz meglepetés volt, mert az AA telep hosszában bőven lötyögött. Kegyetlenül kivágtam velőle egy darabot és a megmaradt részeket 4 db. csavarral szereltem a dobozra.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
(#) vicsys válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Márc 28, 2014 /
 
Nem kispályás! Gratula!
(#) pont hozzászólása Márc 28, 2014 /
 
Egy pár kép a készülő "kispályás" dolgaimról. Az egyik egy nyomógombbal "is" vezérelhető számláló, a másik a készülő fűtés-napkollektor-melegvíz vezérlő tápegység része. Ebben van sima +-15 táp, vezérelhető táp a reléknek tartóáramra is, relépanel, és egy a hét hőmérséklet érzékelő jelerősítő moduljai közül.
(#) esemve hozzászólása Márc 28, 2014 / 3
 
Sziasztok!
Többetek segítségével elkészült a frekvenciamérőm prototípusa. A projekt érdekessége, hogy soha az életben nem építettem még semmit, ~2 hónapja kezdtem el foglalkozni az elektronikával, eddig semmiféle hasonló képzettségem/tanulmányom stb nem volt még, teljesen autodidakta vagyok. Ehhez súlyosbító tényező, hogy pl még fúrót is most fogtam életemben először a kezemben...
Naszóval ő egy frekvenciamérő. 2 bemenete van, az egyiken 1-kitudja meddig tud frekvenciát mérni, a másik pedig egy "counter". Arra van, hogy hosszú jelet tudok belekötni (pl ha 555-el 5 percenként akarok jelet kiadni), akkor számolja, és kiírja, hogy hány másodperce volt az utolsó jel amit kapott. A frekvencia meghallgatható egy kis sípolón át is, aminek nincs sok értelme.
A projekt lényege nem feltétlenül az volt, hogy tökéletes legyen az eredmény, csak szerettem volna gyakorolni valamin, illetve összerakni valamit. (Emiatt vannak benne olyan dolgok amik nem is kellenének, illetve abban sem vagyok biztos, hogy ez a konstrukció így valóban alkalmas a műveletre). Emiatt van benne például egy 16-os osztó, ami valszeg sokat nem segít a mérésben, viszont a bekötés gyakorolható volt vele, meg például egy biztosíték ami felesleges, de miért is ne?
Kód szempontból elég egyszerű, egy Attiny2313 a lelke az egésznek 20Mhz-es kvarccal. 1 másodpercig számolja a bejövő jeleket, majd kiküldi az lcd-re, nullázza a számlálót és kezdi előröl. Ez azért volt hasznos, mert az időzítéseket és a megszakításokat tudtam gyakorolni vele.
A megjelenése elég amatőr lett, a kivitelezés is (és nem csak a próba panel miatt - hiszen nyákot gyártani még nem tudok, hanem pl a rengeteg takonypisztoly miatt is), de a fentiek ismeretében bíráljátok
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
(#) vicsys válasza esemve hozzászólására (») Márc 28, 2014 /
 
Első projektnek nagyon jó lett!
Következő: »»   1160 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem