Fórum témák
» Több friss téma |
Jelen esetben a dimension a te kijelzodnel a fizikai mereteket, a belinkelteknel pedig a lathato kijelzomeret. Nem sok kozuk van egymashoz.
Igy ranezesre egyik sem stimmel. Jo volna egy foto az eredetirol, a meghajto IC meg altalaban magan a GPS alaplapon szokott lenni. A meghajtas mikentje is fontos. Igazabol annyi parameter valtozik, hogy nem erdemes latatlanban rendelni, mert szinte minden elterhet.
Típusa: WayteQ x960BT.
Akkor érdemesebb lenne újat venni?
Szia!
Azt meg tudod mondani , hogy az LCD lábait, a PIC melyik lábaira kötötted? Van vmi szabály , hogy mindegyiket mondjuk ugyanarrra portra kell? Nincs vmi alapbekötés, amivel, ne kelljen az LCD konfiguránál állítani valamit? vagy bárhova kötöm és menni fog? Köszönöm
Hali. Szükségem lenne egy kis méretű LCD modulra, aminek a bemenetév van egy analóg videó jel bemenet. Kamerát kötnék rá. Miyen néven keressek rá? Van valami hasonló az ebay-en?
car lcd monitor video
Bővebben: Link
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy 4x16 lcd-m És véletlenül fordított polaritással kötöttem be attól tönkre mehet?
Sajnos igen, és elég valószínű, hogy így is lett.
Persze azért egy próbát megér. Add rá a tápfeszültséget(csak azt), persze helyesen, és ha minden rendben van vele, elvileg meg kell jelennie a tesztképnek, ami általában az egyik sor tele teli karakterekkel. ( a legtöbb ilyen karakteres kijelzőnél legalábbis ez van.) Ha ez rendben, akkor lehet reménykedni. Ha viszont valamelyik ic fűt mint állat, akkor biztosan kuka.
Hello mindenki! A köv. problémára szeretnék segítséget kérni. Van egy pár napja vásárolt mini lcd képernyő amely elejében működött rendesen, viszont egyszer azt csinálta, hogy elkezdett halkan magas hangon sípolni miközben remegett a kép,
kikapcsoltam a tápról(12V körül), majd ujra bekpcsoláskor csak felvillan a háttér világítás, és semmit nem mutat. Leszedtem az alját, és az lcd panelra futó flex kábel csupasz részét érintve mutat háttérfény nélkül valami összevisszát ami valszeg nem a valós kép. Mi lehet ami hibás? Bővebben: Link<-ez az. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2014
Valoszinuleg taphiba, a sipolas arra utal.
Az, hogy latsz valamit a kijelzon, az a kezed altal odavitt ellenallas miatt van (valamivel osszeerinted), de azt mindenesetre mutatja, hogy a tap masik aga, ami a kepernyot latja el, nem karosodott. Probald meg az invertert lehuzni es ugy vizsgalni. (az inverter NEM a fenycso!) A masik lehetoseg, hogy LEDes a cucc, szoval kellene par kep a csupasz hatuljarol, jo minosegben es nagy nagyitasban. Tobb szogbol es oldalrol is lehet.
Elnézést, hogy még csak ma jelentkezem. Itt vannak a képek, a talp részben lévő áramkörről. A fehér flexkábel csatlakozik az lcd panelhoz, amit sajna nem sikerült szétnyitni. Nagyon össze van gyártva
A nagy ic (középen) melegszik bekapcsolás után. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2014
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy utp kábellel kb. 30m-re ellátott 1602a lcd mutatna e valamit? Az 5v-os tápfeszt már helyben kapná csak a jelkábel lenne hosszú. Tehát lenne egy arduino nano board dht22 szenzorral és ezt kellene nekem az irodába elvinni. Így esetleg érthetőbb
Talan egyszerubb lenne a DHT-t tenni hosszu kabelre. persze alacsonyabb pullup-al. De hat egyszeru, csak ki kell probalni.
Csak az a baj hogy ha ez majd stabilan működik akkor lesz még bővítve, így célszerűbb lenne a boardot ott hagyni és csak a kijelzőt elvinni.
De ha ezt nem lehet akkor nem viszem el. Amúgy tényleg egyszerűbb lenne kipróbálni csak gondoltam hátha valaki vitt már ilyen távolságba kijelzőt.
Közben sikerült szerezni 65m 6eres riasztó vezetéket, teljesen jól működik!
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Adott 2 db LCD kijelző.Az egyik eltört, ennek a típusszáma PE12864LRF-001-HC1 Powertip gyártmányadatlapja; a másik amire cseréltem pedig egy Raystar RX12864C2-FHW(adatlap). A beépítés után a Raystar modulnak nem lehet szabályozni a kontrasztját,továbbá kissé hiányosnak is tűnik a kijelzés(lehet hogy csak a magas kontraszt miatt.Egyetlen különbséget fedeztem fel,mégpedig a meghajtó chip típusszáma.Az egyik vége "S",a másiké pedig "P". Okozhat ez ilyen gondot,vagy peches voltam,mikor levették a polcról ? István
Szervusztok !
A Winstar WH1602 kijelzőnek mik a helyettesítői, ami kapható is idehaza ?
Hi Mesterek!
A kocsiba raktam egy LCD, annyit tudok róla hogy kék a háttárvilágítása s 2X16 karakteres. Na ez elfáradt, azaz alig lehet kivenni hogy mit ír ki, szinte csak pálcikák vannak a kijelzőn. Arra tippelek hogy a fagy megrendezte. Tudnátok olyat ajánlani aminek nem árt a hideg? Segítséget előre is köszönöm.
Vannak olyan kijelzok, ami 70 es -40 kozott mukodik, ez az adatlapjabol kiderul.
Nem tudom, nalad nem-e csak kontraszthiba van, hidegben fakulnak az LCD-k.
Igen? Ez az LCD kint van a motortérben, diagnosztika feladatott lát el. Tegnap beindítottam s nem nagyon lehetett rajta olvasni semmit. Na majd megnézem, csak macerás mert akna kell hozzá hogy a vezérlőig eljussak Köszönöm akkor keresgélek. Nincs ilyen kvarc kijelzővel amin ugyanaz a HD44... valahányas vezérlő ic van?
Sziasztok! szeretnék késziteni egy kijelzőt ami ki írja pl. hogy bekapcsoltam a ledszalagot,csengettek stb.
ha lehet szeretnék tenni mellé gombokat ha kell tudok venni rca mini monitort csak nekem az kell emi vezéreli A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
pl. mint itt Bővebben: Link
Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában és segítséget szeretnék kérni. Egy ks0066 chippel hajtott LCD 2X16-ost (bolymin BC1602A)szeretnék életre kelteni. A tünet az hogy minden pixel fekete a kijelzőn, és amikor elmegy a tápfeszültség akkor jelenik meg a szöveg a kijelzőn fél másodpercig. 5 volttal hajtom, adatlap szerint lehet 3.3v és 5.0 v is. Adatlap szerint VDD-Vo 5volt, értelmezésem szerint +5volt - 0volt az +5. Vo láb földre van húzva. Mi lehet a gond szerintetek? Előre is köszönöm
Azért jönnek neked elő a karakterek kikapcsolást követően , mert csökken a tápfeszültség .Vagyis az következik ebből , hogy van a kijelzőnek olyan pontja ahová egy mondjuk trimer potmétert kell tenni , és azzal beállítani a kontrasztot.Valószínűleg fixre kötötted , ezt a pontot.
Igen .
Köszönöm a segítségedet , valóban a kontraszt láb a földre húzva túl nagy kontrasztot ad . két ellenállással megoldódott a probléma. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget
Üdv. Van egy ilyen karakterű LCD.
LED kijelzőnél oké, hogy van egy közös, és van 7 segmens. De LCDnél hogy van? Amia lényeg, a felső sor 2 karakterét szeretném kihasználni, tehát összesen 14 segmenst egy hőmérőre. Hogyal lehetne ez lehetséges? (LCDvel is létezik oylan hogy multiplex kijelzés) Amit a képen látni, azt az összes karaktert 26 kontakton keresztül van vezérelve.
Igen van multiplex vezérlés. Itt ahogy számolom valószínűleg 4 COM lába van és 22 szegmens. Léteznek spéci meghajtó ic-k vagy lehet mikrovezérlővel, ami tud LCD-t vezérelni (pl. PIC16LF1904).
A helyzet a következő :
Úgy akarnám megoldani, hogy működjön az eredeti kijelzes is, és valami apró relekkel atkapcsolni hogy a hőmérséklet is menjen. (egyszer részkilóméter mutatás egyszer hőmérséklet) Vélemény?
Sajnos sokkal komplexebb jelalakok vannak itt, mint egyszerű 1/0. Ennek a leválasztása és az új szinkronozása nem egyszerű feladat. Talán egyszerűbb lenne az egész kijelző leválasztása, csak akkor a többi kijelzés nem működne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |