Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ha már fájlformátumosdi...
BMP - natívan felbontás nélküli formátum, ami a Windows éppen aktuális sűrűségét (többnyire 96dpi) használja, nyomtatáskor nem jó, a helyes méretezést mspaint-tel nem fogod tudni megoldani (lehet próbálkozni wordbe beszúrással és úgy méretezni, de ezt se javaslom, túl sok macera és nehéz belőni, hogy jó is legyen) PNG - tömörített, veszteség mentes formátum, azonban ebben van sűrűség mentés is, azaz ha 600dpi a képed, azt ő úgy is kezeli. Nyomtatáskor sajnos a paint, meg a Win beépített nyomtatása nem tudja jól méretezni, de pl. Wordbe beszúrva megőrzi a helyes méretet! Szerkesztheted mspaint-tel is, de a paint.net jobb erre a célra (is). JPG - tömörített, veszteséges formátum, szintén megőrzi a méretet (fájlméretben a három közül a legkisebb tud lenni) Én a három közül a PNG formátumot javaslom használatra és hozzá vagy a Paint.Net, vagy a GIMP programot. Az eredeti problémához pedig találtam egy (angol) oldalt, ahol leírják, hogy ez a bug a 6.5-ös verzióban benne van, a 6.4-ben még nincs, ill. két egyszerű kerülőutat is mutatnak hozzá: http://www.element14.com/community/thread/30848/l/eagle-65-lite-ver...orrect A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2014
Azért kell Bitmap, mert ha azt csinálok, és paintba szerkesztek bele, majd elmentem, és ujra kinyitom, a nyomtatáki kép nem lesz méretarányos. Muszájlenne a százalékot állítgatni, hogy pontos legyen. Nemtudom miért nem lenne jó BMPből nyákot cisnálni, amióta csak vasalok, azóta csak BMP fájl kreálok, jó nagy DPIvel.
Bari- Ez mind szép és jó, de a 4. képen találhahóig már nem értem el. Beállítottam mindent, de hiába nyomkodtam ezerrel a mentés gombot, nem jött ki a másik ablak, ahova megadjam hova mentse. bbb kösz az infót, remélem megoldást ad majd a 6.4 verzió. Ahogy én csinálom már lelgalább 5 éve. Brd kinyit, csak a zöld és kék rétegeket hagyom meg, tehát a vonalvezetést. File/export/image. DPI eredetileg 150, én hozzádobok egy nullát, legyen jó nagy felbontás. Monochrom-ra pipa (ami a 6.5 verzióba nincs ott...) Katt okéra, és megvan a kép. Kinyitom paintba, invertálom, és elmentem. Ezt elküldöm faternak a melóba, nyomtassa ki, mert nincs itthon lézernyomda. Így szoktam már meg, nagyon egyszerű, és igy is akarom csinálni továbbra is.
Én így csinálom:
- Megfelelő rétegek kijelölése - Fekete-fehér, esetleg tükrözött (felső oldalon) pipa - Nyomtatás PDF-be Amikor NYÁK-ot vasalok, kis paneleknél általában sajnálom nem kitölteni a papírt (amit A5-re vágok), így több PDF-et összeillesztek, de ez most mindegy. Ezután nyomtatás PDF-ből - ez külön varázslat nélkül méretarányos és mérethű, meg persze jó minőségű lesz. Én sokkal inkább mernék PDF-et odaadni, mint BMP-vel vacakolni. Persze addig jó, amíg jól működik, de normális esetben PDF-ben szoktak nyomtatni valót átadni - elég általános formátum, és még mindig az tartja leginkább a dokumentum kinézetét változatlanul, külön vacakolás nélkül.
Most fejezzétek be ezt a szájtépést, mert zárolom a topicot!
Sziasztok!Nem tudjátok véletlenül,hogy eagle ben melyik konyvtárban találom meg a 12 voltos elem tartójàt?Illetve van e valahol ilyen könyvtàr amit le lehet tölteni és ez is benne van.Az elem tipusa 23 A.A vàlaszokat előre is kószönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy nyák nézetben eltüntessem egy alkatrész használaton kívüli lábait/ csatlakozását (Pad)? Egy USB mini csatlakozóról lenne szó, aminek csak a két szélső lábát használnám, a középső 3 lába eléggé útban van.
Szia. Manuálisan is megteheted. Egyszerűen áthúzod a vezetősávot a középső lábakon, az ott található pin-en keresztül, és mivel úgyis ki fogod törni a csatlakozóból azokat, így nem fog bezavarni. Ha megszerkeszted az alkatrészt, talán úgy lehet eltüntetni lábat.
Most így kapásból az LM2575 1-es 2-es lábat fordítva kell kötni. Bővebben: Link 1-es az Input; 2-es az Output
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
A Next és az Esc az fordítva van vagyis a Next az IC 4-es láb.
A fényerő ellenállás R24-1K az GND-re van kötve. (Az ellenállás felső fele kapjon + ot pl:C6 nál és az ellenállás alsó része megy majd az LCD A-ra. Nem látom a VEE(kontraszt) lábát az LCD-nek. A végére rakd be 4,7K alsó része GND ellenállás felső része meg lesz a VEE. Szerintem a többi jó. Még annyi hogy az R15(poti mellett) nem fog kelleni azt majd kösd direktbe.
A battester2575.lay -ban is ugy van be kötve vagy nem jól látom? Nem akartam
eltérni a rajztól . A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
De jól láttad.
Én nem is figyeltem elsőre anno,aztán mikor raktam bele az LM 2575 öt akkor valami nem stimmelt,aztán megnéztem az adatlapját és ezért is írtam,hogy az 1-2 lábakat meg kellett csavarjam(felcserélni) mert a nyák már kész volt. Látom a többit is beraktad. ,viszont felül a felső átkötést nem kötötted vissza a GND-re.
Én a Battery-hez csak azért raktam két-két kivezetést mert raktam egy fixet ami pl: Bővebben: Link és egy kivezetést aminek a végére krokodil csipesz van hogy pl: ilyen sorba kötött Nicd ; NiMh ; Li-Ion akkuknak a végeire egyenként tudjam ráakasztani.
Szervusztok,
ma sikerült beindítani Fedora linux alatt az Eagle-t. Használati utasitását követve megpróbáltam az első demo nyákot elkészíteni a demo1.sch -ból kiindulva de amikor elindítom az Autorouter parancsot a következő üzenetet kapom : C'ant open /opt/eagle-6.1/projects/example/tutorial/demo1.job . Ez a demo1.job file tényleg nem létezik de az sehol nem írja hogy létre kellett vólna hozzam ?
Szia !
Valami ok miatt nem tudja létrehozni a program itt "/opt/eagle-6.1/projects/example/tutorial/demo1.job" a fájlt. Ezt nem te hozod létre, hanem a routoláskor a program. Nézz utána miért nem tud a program írni ebbe a könyvtárba.
Kérdés:
Van a CopperCAM-hoz hasonlo, lehetöleg ingyenes program? Ahhoz a mennyiséghez amire nekem kell, 3-5 NYAK évente, nem éri meg. Ha nincs, van itt valaki, aki esetleg kigenerálná ez eagle NYAK-bol ( *.brd) a szükséges fájlot a CNC marogéphez? Kösz.
Szia,
Ja, nem gond, küld el emailben.
Szerintem találsz ilyet, ha gerber-->CNC vonalon indulsz el.
Eagle-ből ki tudod exportálni a szabványos gerber fájlokat, ezután pedig kell egy program, ami g-kódot gyárt belőle. Pár perc keresgélés után ezt találtam (tehát nem használtam még), de valószínűleg van több program is erre a célra.
Köszönöm a segitséget !
De inkább fólytatom a Windoszos gépemen azon simán megy csak akartam egy kicsit nagyzólni, de több időt elvesztek az operácios rendszerrel mint az effektiv nyáklap tervezéssel.
Ja, hogy Linux alatt próbálkozol?
![]() Nos, gerbert gondolom, le tudod generálni - ha esetleg gyártatni akarnál komolyabb NYÁK-ot, akkor mindenképpen szükség van rá. Gerberből viszont Linux alatt is tudsz G-kódot generálni. Szintén nem próbáltam (csak megütötte a szemem korábban), de van egy pcb2gcode nevű parancssoros program (Debian tárolóban benne van). Ez képes a gerber fájlokból (amit pl. a gerbv programmal is meg tudsz jeleníteni) olyan G-kódot előállítani, amit pl. a LinuxCNC (EM2) le tud gyártani. ...vagy nem ilyesmit kerestél?
Abszolut kezdő vagyok és azért próbálkoznék a linuxal mert úgy a bölcsek kövének van beállítva az igazi menők állitólag linuxon nyomulnak .
Sziasztok!
Lenne egy gondom szeretnék egy nyáktervben módosítani de ezt írja ki! "Ezt a parancsot nem tudom szinkronban végezni! Kérlek sémában tedd ezt!!!" Valaki tud segíteni? Köszönöm.
Ha alkatrészt akarsz elvenni, vagy hozzátenni, azt a schematic rajzon kell megtenned.
Szóval módosítani csak a kapcsolási rajzon lehet, ami után a board-ra rákerül, vagy eltűnik automatikusan az alkatrész.
Csak annyit tennék hozzá niedziela válaszához, hogy mindkét rajznak (kapcs. rajz és a NYÁK rajz) nyitva kell lenni. Ezt egy zöld korong jelzi a jobb alsó sarokban. Ha nincs a NYÁK rajz megnyitva, akkor konzisztencia hibát ír ki!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
Szervusztok.
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Hogyan tudok az eagle-ben pad-et, via-t vagy akár alkatrészt elhelyezni egy kőr és az origóból húzott sugár metszéspontjába? Most lehet hogy meg válaszolom magamnak a kérdést egy menetben. Mint látható a képen a raszter jelenleg 1mm a rajzolás végett,de ha kijelöltem a pontokat akkor átváltok majd a szabványos méretek valamelyikére. Gondolom ha minél sűrűbbre veszem a rasztert akkor jó közelítéssel el tudom majd helyezni a kívánt alkatrészt a metszéspontokhoz.Olyat nem lehet tenni a programban,hogy kijelölöm a két vonalat és az alkatrészt automatikusan elhelyezi a metszéspontra?
1-Nagyon kicsire állítod a raster-t és szemre oda teszed
2-Info gombbal megnézed a vonal végpontját és arra a koordinátára rakod le a pad-et (info gomb a pan-en és átírod a koordinátáit.)
Szia !
Lehet ezerféle módon kézzel, lábbal, meg a cmd draw.ulp-al is.
Sziasztok!
Mitől függ vagy hogy tudom azt elérni hogy a Ratsnets parancs működjön? |
Bejelentkezés
Hirdetés |