Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   309 / 443
(#) bbb válasza jdani hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Ha már fájlformátumosdi...

BMP - natívan felbontás nélküli formátum, ami a Windows éppen aktuális sűrűségét (többnyire 96dpi) használja, nyomtatáskor nem jó, a helyes méretezést mspaint-tel nem fogod tudni megoldani (lehet próbálkozni wordbe beszúrással és úgy méretezni, de ezt se javaslom, túl sok macera és nehéz belőni, hogy jó is legyen)

PNG - tömörített, veszteség mentes formátum, azonban ebben van sűrűség mentés is, azaz ha 600dpi a képed, azt ő úgy is kezeli. Nyomtatáskor sajnos a paint, meg a Win beépített nyomtatása nem tudja jól méretezni, de pl. Wordbe beszúrva megőrzi a helyes méretet! Szerkesztheted mspaint-tel is, de a paint.net jobb erre a célra (is).

JPG - tömörített, veszteséges formátum, szintén megőrzi a méretet (fájlméretben a három közül a legkisebb tud lenni)

Én a három közül a PNG formátumot javaslom használatra és hozzá vagy a Paint.Net, vagy a GIMP programot.

Az eredeti problémához pedig találtam egy (angol) oldalt, ahol leírják, hogy ez a bug a 6.5-ös verzióban benne van, a 6.4-ben még nincs, ill. két egyszerű kerülőutat is mutatnak hozzá:
http://www.element14.com/community/thread/30848/l/eagle-65-lite-ver...orrect
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2014
(#) jdani válasza eyess hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Azért kell Bitmap, mert ha azt csinálok, és paintba szerkesztek bele, majd elmentem, és ujra kinyitom, a nyomtatáki kép nem lesz méretarányos. Muszájlenne a százalékot állítgatni, hogy pontos legyen. Nemtudom miért nem lenne jó BMPből nyákot cisnálni, amióta csak vasalok, azóta csak BMP fájl kreálok, jó nagy DPIvel.

Bari- Ez mind szép és jó, de a 4. képen találhahóig már nem értem el. Beállítottam mindent, de hiába nyomkodtam ezerrel a mentés gombot, nem jött ki a másik ablak, ahova megadjam hova mentse.

bbb kösz az infót, remélem megoldást ad majd a 6.4 verzió.

Ahogy én csinálom már lelgalább 5 éve. Brd kinyit, csak a zöld és kék rétegeket hagyom meg, tehát a vonalvezetést. File/export/image. DPI eredetileg 150, én hozzádobok egy nullát, legyen jó nagy felbontás. Monochrom-ra pipa (ami a 6.5 verzióba nincs ott...) Katt okéra, és megvan a kép. Kinyitom paintba, invertálom, és elmentem. Ezt elküldöm faternak a melóba, nyomtassa ki, mert nincs itthon lézernyomda. Így szoktam már meg, nagyon egyszerű, és igy is akarom csinálni továbbra is.
(#) VaZso8 válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2014 /

Én így csinálom:
- Megfelelő rétegek kijelölése
- Fekete-fehér, esetleg tükrözött (felső oldalon) pipa
- Nyomtatás PDF-be

Amikor NYÁK-ot vasalok, kis paneleknél általában sajnálom nem kitölteni a papírt (amit A5-re vágok), így több PDF-et összeillesztek, de ez most mindegy.

Ezután nyomtatás PDF-ből - ez külön varázslat nélkül méretarányos és mérethű, meg persze jó minőségű lesz. Én sokkal inkább mernék PDF-et odaadni, mint BMP-vel vacakolni.

Persze addig jó, amíg jól működik, de normális esetben PDF-ben szoktak nyomtatni valót átadni - elég általános formátum, és még mindig az tartja leginkább a dokumentum kinézetét változatlanul, külön vacakolás nélkül.
(#) Moderátor hozzászólása Márc 14, 2014

Most fejezzétek be ezt a szájtépést, mert zárolom a topicot!
(#) jointsilver36 hozzászólása Márc 21, 2014 /

Sziasztok!Nem tudjátok véletlenül,hogy eagle ben melyik konyvtárban találom meg a 12 voltos elem tartójàt?Illetve van e valahol ilyen könyvtàr amit le lehet tölteni és ez is benne van.Az elem tipusa 23 A.A vàlaszokat előre is kószönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) zolek hozzászólása Márc 23, 2014 /

vladcepes átnzed?
(#) ISF79 hozzászólása Márc 23, 2014 /

Sziasztok!

Van arra lehetőség, hogy nyák nézetben eltüntessem egy alkatrész használaton kívüli lábait/ csatlakozását (Pad)?
Egy USB mini csatlakozóról lenne szó, aminek csak a két szélső lábát használnám, a középső
3 lába eléggé útban van.
(#) Kovidivi válasza ISF79 hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Szia. Manuálisan is megteheted. Egyszerűen áthúzod a vezetősávot a középső lábakon, az ott található pin-en keresztül, és mivel úgyis ki fogod törni a csatlakozóból azokat, így nem fog bezavarni. Ha megszerkeszted az alkatrészt, talán úgy lehet eltüntetni lábat.
(#) ISF79 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Köszi.
(#) vladcepes válasza zolek hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Most így kapásból az LM2575 1-es 2-es lábat fordítva kell kötni. Bővebben: Link 1-es az Input; 2-es az Output
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014

A Next és az Esc az fordítva van vagyis a Next az IC 4-es láb.
A fényerő ellenállás R24-1K az GND-re van kötve. (Az ellenállás felső fele kapjon + ot pl:C6 nál és az ellenállás alsó része megy majd az LCD A-ra.
Nem látom a VEE(kontraszt) lábát az LCD-nek. A végére rakd be 4,7K alsó része GND ellenállás felső része meg lesz a VEE.
Szerintem a többi jó. Még annyi hogy az R15(poti mellett) nem fog kelleni azt majd kösd direktbe.
(#) zolek válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

A battester2575.lay -ban is ugy van be kötve vagy nem jól látom? Nem akartam
eltérni a rajztól .
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014

De jól láttad.
Én nem is figyeltem elsőre anno,aztán mikor raktam bele az LM 2575 öt akkor valami nem stimmelt,aztán megnéztem az adatlapját és ezért is írtam,hogy az 1-2 lábakat meg kellett csavarjam(felcserélni) mert a nyák már kész volt. Látom a többit is beraktad. ,viszont felül a felső átkötést nem kötötted vissza a GND-re.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Én a Battery-hez csak azért raktam két-két kivezetést mert raktam egy fixet ami pl: Bővebben: Link és egy kivezetést aminek a végére krokodil csipesz van hogy pl: ilyen sorba kötött Nicd ; NiMh ; Li-Ion akkuknak a végeire egyenként tudjam ráakasztani.
(#) brugo hozzászólása Márc 25, 2014 /

Szervusztok,
ma sikerült beindítani Fedora linux alatt az Eagle-t. Használati utasitását követve megpróbáltam az első demo nyákot elkészíteni a demo1.sch -ból kiindulva de amikor elindítom az Autorouter parancsot a következő üzenetet kapom :
C'ant open /opt/eagle-6.1/projects/example/tutorial/demo1.job . Ez a demo1.job file tényleg nem létezik de az sehol nem írja hogy létre kellett vólna hozzam ?
(#) niedziela válasza brugo hozzászólására (») Márc 25, 2014 /

Szia !

Valami ok miatt nem tudja létrehozni a program itt "/opt/eagle-6.1/projects/example/tutorial/demo1.job" a fájlt. Ezt nem te hozod létre, hanem a routoláskor a program.
Nézz utána miért nem tud a program írni ebbe a könyvtárba.
(#) Massawa hozzászólása Márc 26, 2014 /

Kérdés:

Van a CopperCAM-hoz hasonlo, lehetöleg ingyenes program? Ahhoz a mennyiséghez amire nekem kell, 3-5 NYAK évente, nem éri meg.
Ha nincs, van itt valaki, aki esetleg kigenerálná ez eagle NYAK-bol ( *.brd) a szükséges fájlot a CNC marogéphez?

Kösz.
(#) niedziela válasza Massawa hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Szia,
Ja, nem gond, küld el emailben.
(#) VaZso8 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Szerintem találsz ilyet, ha gerber-->CNC vonalon indulsz el.

Eagle-ből ki tudod exportálni a szabványos gerber fájlokat, ezután pedig kell egy program, ami g-kódot gyárt belőle.
Pár perc keresgélés után ezt találtam (tehát nem használtam még), de valószínűleg van több program is erre a célra.
(#) brugo válasza niedziela hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Köszönöm a segitséget !
De inkább fólytatom a Windoszos gépemen azon simán megy csak akartam egy kicsit nagyzólni, de több időt elvesztek az operácios rendszerrel mint az effektiv nyáklap tervezéssel.
(#) VaZso8 válasza brugo hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Ja, hogy Linux alatt próbálkozol?

Nos, gerbert gondolom, le tudod generálni - ha esetleg gyártatni akarnál komolyabb NYÁK-ot, akkor mindenképpen szükség van rá.

Gerberből viszont Linux alatt is tudsz G-kódot generálni.
Szintén nem próbáltam (csak megütötte a szemem korábban), de van egy pcb2gcode nevű parancssoros program (Debian tárolóban benne van). Ez képes a gerber fájlokból (amit pl. a gerbv programmal is meg tudsz jeleníteni) olyan G-kódot előállítani, amit pl. a LinuxCNC (EM2) le tud gyártani.

...vagy nem ilyesmit kerestél?
(#) brugo válasza VaZso8 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /

Abszolut kezdő vagyok és azért próbálkoznék a linuxal mert úgy a bölcsek kövének van beállítva az igazi menők állitólag linuxon nyomulnak .
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Sziasztok!
Lenne egy gondom szeretnék egy nyáktervben módosítani de ezt írja ki!
"Ezt a parancsot nem tudom szinkronban végezni! Kérlek sémában tedd ezt!!!"
Valaki tud segíteni? Köszönöm.
(#) niedziela válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Ha alkatrészt akarsz elvenni, vagy hozzátenni, azt a schematic rajzon kell megtenned.
Szóval módosítani csak a kapcsolási rajzon lehet, ami után a board-ra rákerül, vagy eltűnik automatikusan az alkatrész.
(#) elektrorudi válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Csak annyit tennék hozzá niedziela válaszához, hogy mindkét rajznak (kapcs. rajz és a NYÁK rajz) nyitva kell lenni. Ezt egy zöld korong jelzi a jobb alsó sarokban. Ha nincs a NYÁK rajz megnyitva, akkor konzisztencia hibát ír ki!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
(#) Koree hozzászólása Ápr 4, 2014 /

Szervusztok.
Egy kérdéssel fordulok hozzátok.
Hogyan tudok az eagle-ben pad-et, via-t vagy akár alkatrészt elhelyezni egy kőr és az origóból húzott sugár metszéspontjába?
Most lehet hogy meg válaszolom magamnak a kérdést egy menetben.
Mint látható a képen a raszter jelenleg 1mm a rajzolás végett,de ha kijelöltem a pontokat akkor átváltok majd a szabványos méretek valamelyikére. Gondolom ha minél sűrűbbre veszem a rasztert akkor jó közelítéssel el tudom majd helyezni a kívánt alkatrészt a metszéspontokhoz.Olyat nem lehet tenni a programban,hogy kijelölöm a két vonalat és az alkatrészt automatikusan elhelyezi a metszéspontra?
(#) vzoole válasza Koree hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

1-Nagyon kicsire állítod a raster-t és szemre oda teszed
2-Info gombbal megnézed a vonal végpontját és arra a koordinátára rakod le a pad-et (info gomb a pan-en és átírod a koordinátáit.)
(#) niedziela válasza Koree hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Szia !

Lehet ezerféle módon kézzel, lábbal, meg a cmd draw.ulp-al is.

capture.jpg

(#) szebee hozzászólása Ápr 8, 2014 /

Sziasztok!

Mitől függ vagy hogy tudom azt elérni hogy a Ratsnets parancs működjön?
(#) niedziela válasza szebee hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /

Mi az amit szeretnél konkrétan, mi a gond ?
Csatold a rajzot.
Következő: »»   309 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem