Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1529 / 2544
(#) Beringer 600 válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia! Nekem már meg volt építve,és szerintem egészen jó hangja volt.Igen hidalni is lehet,úgy talán meg kapod a 400w-ot,4 ohmon.
(#) kriszti1998sub válasza Beringer 600 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Már csak volt?Mi lett vele?
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
(#) Phoenix82 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia

Köszönöm

Meg fogom mérni mindkét oldalon.

Egyébként a felvett nyugalmi teljesítmény is 10W-al kevesebb mint egy másik ugyan ilyen erősítőnél.
(#) reloop válasza Phoenix82 hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Gyanús, hogy abban az ágban nem folyik áram. Ha ez bebizonyosodik, egykét célirányos méréssel megcsíphető a hiba.
(#) Phoenix82 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Értem köszönöm

Akkor ezt meg fogom nézni holnap.
(#) martin66789 hozzászólása Ápr 9, 2014 /

Sziasztok
Adott 2Db TDA1015-ös IC és ezt a kettőt felhasználva szeretnék készíteni belőle egy erősítőt. Valami egyszerű kapcsolási rajzot keresek hozzá ?

Régi rádióba tervezem mert az csak 1,5W-ot tud és ha már van akkor legyen 2x 4W.
(#) reloop válasza martin66789 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia! Nincs sok változatosság a rajzokban Bővebben: Link Azt nem tudom hogyan lesz az 1,5W-ból 4W, ahhoz megfelelő táp is szükségeltetik.
(#) martin66789 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Jó régi az a rádió de mintha úgy rémlene hogy van benne 12V és 16V-is de azt még megnézem a biztonság kedvéért.
(#) reloop válasza martin66789 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Nézd meg azon feszültségek terhelhetőségét is!
(#) freechat hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Lehet rossz helyre írok, de hirtelen nem találtam más hasonló témát.
Kaptam egy olcsó "Hifi-t" és az a problémám vele, hogy sípol. Vagyis amikor bekapcsolom a hangfalak nem folyamatos, hanem a környezet rádió jeleit követve sípolnak. Wifi, BT stb...
Lehet ezt valamivel orvosolni? Annyira olcsó volt, hogy ha ezt akár szereléssel vagy szervizzel ki lehet küszöbölni még akkor is megérte .
(#) reloop válasza freechat hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia! Kellemetlen probléma. Szűkíteni kell az átviteli sávot.
(#) SzT3 hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Sziasztok!

Nem teljesen erősítő, de mégis...

Szeretném kicsiny házam hangrendszerét kicsit feldobni!
Mégpedig úgy hogy lenne egy "média központom" !
3 bemenettel ( PC bemenet, HI-FI bemenet, és aux bemenet)
és 4 kimenettel (dolgozó szoba, nappali, háló, konyha,)

Minden helységnek szeretném ha a hangját külön külön tudnám szabályozni, így gondolom digitális poti ami kell nekem.
Az erősítőt ugye az osztó elé kell tervezzem? mi alapján méretezzem? " sima " sztereó rendszer szobánként 2x2 hangfal sacc 10-15 W
Ha adnátok tippeket bemenetválasztóra illetve kimenetre azt nagyon megköszönném..
A vezérlés azt PIC el tervezem, csak nem tudom hogy a bemenetet és a kimenetet mivel szaggathatom meg? Relé, vagy valami kapcsoló ic vagy mi???
Köszönöm előre is!
(#) lukacsp válasza freechat hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Hogy a terem búrájába zavarhat egy hangfrekis erősítőt a 2,4 GHz-es RF jel...?
(#) pucuka válasza lukacsp hozzászólására (») Ápr 10, 2014 / 1

Éppenséggel zavarhat. Ha túl közel van a sugárzó forráshoz, és az erősítőben hidegítési, földhurok problémák vannak.
(#) lukacsp válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Igen, ebben igazad van, ha nagyon közel van akkor okozhat gondot.
Legjobb nem az erősítő tetejére tenni a router-t, laptop-ot, okostelefont, stb.
(#) dave500 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia! Megépítettem a kapcsolást próbanyákon, de egy deka jel nem jön ki belőle.. átnéztem, de nincs benne hiba.. becsatoló kondi 100 uF, ez volt a rajzon nem sok egy kicsit?
(#) gpeter92 hozzászólása Ápr 10, 2014 /

Üdvözletem
Még kezdő vagyok a témában, de segítséggel sikerült egy megfelelő erősítőt összerakni. A kérdésem csak az lenne ez ügyben, hogy vannak-e rejtett hibái, milyen lehet a hangja. A trafó előtte 2*18V 2A.
(#) reloop válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Igen, a 100µF a szimuláció kedvéért került oda. A gyakorlatban 1µF elegendő.
Ha nem jön ki jel belőle akkor nem jól építetted meg. A VP1 kimeneti ponton mekkora az egyenfeszültség testhez képest?
(#) reloop válasza gpeter92 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia! Elég homályos a feltöltött kép, ha ilyen, akkor minden rendben.
A tápfeszültség stabilizálását nem igényli a kapcsolás, kiváló a táphullámosság-elnyomása.
A tápegység rajzában milyen szerepet szántál az R27, 28, 29 ellenállásoknak?
A hangja meglepően jó, sajnos a gerjedékenysége miatt nem igazán stabil kapcsolás. Bővebben itt olvashatsz róla.

2,5 V, minimálisan változik. +- 12 V-ról próbáltam!

Csak ±12V-ról? Akkor R7 helyére átkötést kell rakni! A jelenlegi állapot némításnak felel meg

Na pillanat, megpróbálom nagyobb feszültségről!

Megy az ±12V-ról is R7 0 ohm-mal

Mérés_2.gif

(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

+-35V-ról a BC212 felrobbant ..:/

Vajon milyen tápfeszültséggel fogsz még ezek után meglepni? A 70V persze, hogy necces egy 50V-os tranzisztornak, bár a produkált hibát valami más okozhatta.

Tesztre akartam a +-12 V-ot, erősítőben kb +- 45 V-van, Te erre is adtad a kapcsolást. Holnap frissen megépítem újra.. pedig még a elrendezés is ugyan az, mint ami a shematikus rajzon, nehogy elbaszarintsam. Ezek szerint sikerült. A kapcsolás szimmetrikus tápról működik, nem?
(#) Phoenix82 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Szia

TR323 hibás, ez egy 2SA988-as 2SA970BL lenne helyette,de ez csak 0.3W-os viszont 0.1A-es.

Erre ki lehet cserélni vagy van esetleg van helyette valami jobb?
(#) freechat válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /

Elnézést rosszul fogalmaztam:
Sípol és a közelben lévő Wifi-BT adatátvitel változásra változik a sípolás is. És ugyanúgy vagyis, ha átküldök pl egy fájlt majd még egyszer akkor amennyire hallani lehet a sípolás változása ugyanaz.
Ezért gondoltam azt, hogy ez lehet a baja, de ahogy "pucuka" megjegyezte a probléma oka nem biztos, hogy a Wifi csak lehet segít a hibaforrás megállapításában, ha mondjuk már más is tapasztalta ezt.

A ±45V-tal lesz még némi tennivaló, mint írtam a kapcsolás elvi jellegű.
Ha a konkretizálás rám hárul, akkor felhívom a figyelmedet, hogy a T3, T5 pozícióba 90V feszültségtűrésű tranzisztorokat kell választani (például MJE340 MJE350; MPSA42 MPSA92)
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014

Holnap megpróbálom mégegyszer, valószínűleg a próbapanelon rontottam el valamit..
Következő: »»   1529 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem