Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   455 / 1156
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Nem csak a gépen tárolt adatok lehetnek hasznosak. Egy DoS támadás esetén csak a felhasználható gépek száma számít...
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 12, 2014 / 3

Ha betöltés alatt a rendszer betöltésére gondolsz, az win8-nál trükkös, mert nem tiszta rendszerindítást hajt végre alapértelmezés szerint-ez nem az EFI miatt van, BIOS-nál is ugyanezt csinálja. Maga az EFI shell persze jóval gyorsabb, mint a BIOS-é, bár én úgy vagyok ezzel, hogy nem a rendszerbetöltés ideje érdekel, hanem a használat közbeni reakció, ha a gépet gyakran kell indítgatni-leállítani, akkor az S3 készenlét az gyorsabb sokkal mindkettőjüknél. A leállításkori memóriahiba azért nem a BIOS jellemzője, nálad lehet ott valami egyedi oka ennek, ami nem is biztos, hogy a BIOS-hoz kötődik. De a Win8 egyformán szereti mindkettőt, vagy az MS programozói nagyon elrontottak valamit . Összehasonlítani meg csak azonos hw-rel lehet igazán, de a betöltés sebessége a rendszerindulás során nem múlik már a BIOS-on, hiszen átadta a vezérlést a rendszermagnak.
A BIOS az évtizedek alatt mindig valami korlátba ütközött és azt mindig valami kis trükközéssel oldották fel. Hogy ezt barkácsolásnak, vagy bővítésnek hívjuk-Az nézőpont kérdése. Persze ezeken ideje volt túllépni, csak a BIOS funkcionális egyszerűsége, szigorú korlátoltsága számos hibalehetőséget zárt ki a megírásával kapcsolatban, az EFI-ben meg aztán szabadon van engedve a gyeplő, lehet, hogy maradi vagyok, de egy alsószintű rendszerkonfigurációba szerintem nem illik a villogó csillagokkal szabdalt, animált csicsa, amit egyik-másik gyártó beleképzel, az egérkurzor meg nekem soha nem hiányzott, ezek meg a bonyolultabb programozással törvényszerűen vetnek fel hibalehetőségeket is. Bár szerencsére normális gyártók megmaradnak a konzervatívabb felületnél, és az ésszerű plusz szolgáltatásoknál.
(#) jani1987 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

De a te géped is lehet "zombi gép". Soha nem lehet tudni mire használnák.
(#) Ricsi89 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

De ha azt nézzük, hogy az xp-re 12 év alatt folyamatosan jöttek a biztonsági frissítések a hibák miatt, akkor az újabb win7-8 sem jobb. Azok is tele vannak biztonsági résekkel, csak arra vár, hogy valaki megtalálja. Tehát ugyanúgy védtelen az újabb rendszer is a támadásokkal szemben. Ha az xp-nél ennyi idő alatt nem tudták befoltozni a réseket, mivel mindig keletkezett új, akkor az új rendszereknél sem lehet jobb a helyzet.
(#) glatzkrisztian86 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Önéletrajzot a gépen nem szoktál csinálni mondjuk. Megtalálja a hekker ami neki kell. Inkább a te gépedel szorakozik mint egy nagyválalatéval. Mert a nagyválalatnál gyorsaban kattan a szép karperec a kezén. Nincs kedve éjjel kiugrani az ágyból mert elepték a házát a fekete ruhások.
(#) glatzkrisztian86 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Tehát ha jól értem szerinted a hiba ugyanugy fenn állna?
(#) glatzkrisztian86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Ezer bocsánat a Microsoft Wordot elfelejtetem elindítani. Ott szoktam írni és ide átmásolni.
(#) zenetom válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Én kedden váltottam xp-ről win7-re. Az a poén, hogy teljesen véletlenül akkor, mikor megszűnik a támogatottsága. Ugyanis új winyót vettem a laptopba, és elhatároztam, hogy egyefene', haladok a korral... De gyakorlatilag semmivel se jobb, mint az xp. Sőt, feleslegesen akadályoztatja a felhasználót, és egy fokkal sem biztonságosabb. Az xp-n én is kikapcsoltam egy jó ideje a frissítéseket.
(#) nedudgi válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Nem szükséges a Word használata. A Firefox böngésző például tud helyesírás ellenőrzést.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Mondom, ez az egész XP mizéria egy nagy agymosás. Olyan mint a Y2K volt. Csak azért, hogy vegyél új oprendszert.
Az éjjel feltelepítettem a laptopomra a Windows 7-et. 17 óra körül kezdtem és kb. 03 órakor mondtam azt, hogy kész. Addig maszírorztam, míg már majdnem XP. Rengeteg felesleges elbarkácsolás van benne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) sargarigo válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Ha már ennyien telepítgettek, akkor hadd javasoljak valamit! Érdemes elkülöníteni egy 5-20 gigás partíciót rendszer mentésnek, és a friss telepítést követően, amikor már minden fent van ami kb kelleni fog (nero, word, winamp..) akkor nekiereszteni egy ghost-ot, és a c:-ről egy partíció mentést csinálni. Hú, ez jó hosszú mondat lett.
Ha bármi gebasz van, akkor kevesebb mint öt perc alatt vissza lehet állítani a frissen telepített állapotot. Amíg windózoltam, ez nagyon bevált nekem.
Linux telepítésnél meg a /home könyvtárat érdemes külön partícióra tenni a rendszertől (felhasználónként), és ha valamiért újra kell rakni a rendszert, akkor az összes beállítás automatikusan átmegy az "új" rendszerre.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Én WIN7-el vettem használtan a laptopomat, rövidesen az XP került rá. Jórészt azért, mert néhány fontos régi progim nem ment a Win7-en, de igazából nem is tudom a csicsás megjelenésen kívül mi előnye van. Nem hiányzik a Win7, vagy sok mindent én nem tudok.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Régi vinyó win7 és program files könyvtárát akarnám kitörölni.
Win 7 természetesen nem engedi levenni róla a rontást...ööö írásvédelmet
"hozzáférés megtagadva" üzenettel, pedig a biztonság fülön minden joggal felruháztam a rendszergazdát (meg már kínomba az összes felhaználót)
Tisztába tudnánk tenni ezt a kérdést? Mert úgy látom az ilyen "gyakori kérdések" tippjei kilőve, mint pl uac lebutítás.
Üdv
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Azért természetesen van néhány igazi pozitívum is benne, pl. többproccesszoros alaplapok támogatása, 4GB fölötti memória kezelése, 64bit, új driverek az új hardverekhez... stb.
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Idézet:
„többproccesszoros alaplapok támogatása,”

Kétmagos a gépem, akkor XP alatt nem igazán van ennek előnye?
Vagy lehetne WIN7 is, és WinXP is rajta, két külön partíción.
(#) Hx-2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Egyszeru fogsz egy LiveCD-t es torlod ami neked nem kell (azert olyat ne ami a rendszernek viszont kell )
(#) vicsys hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Nos, lehet kövezni!
Tudom, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak az újabb vasat, mert nem kis beruházás... de! Ha van lehetőségetek, próbáljátok egy komolyabb hardveren az XP-t és W7-et is! Komolyan meg fogtok lepődni! Egyrészt ugrásszerűen megnövekszik a sebesség, másrészt határozottan lecsökkent a programok indításának az ideje. Nálam egy szimpla RAR kicsomagolása vagy egy HD video renderelése is jelentősebben rövidebb idő alatt történik mint XP-n. Jó, jó, tudom... könnyen beszélek. De! Egy régi autóba hiába teszünk új olajat, nem lesz komfortosabb. Miért kell frissíteni? Ezt elég jól kitárgyaltátok. A biztonság és kompatibilitás miatt. Aki nem frissít, az tulajdonképpen kizárja magát ezekből a lehetőségekből. Az XP-t nem azért kellett frissíteni mert alapból nem volt jó. Azért kellett, mert nap mint nap újabb programok (jó vagy rosszindulatú) jelentek meg és tartani kellett a lépést. A gyakorikerdesek.hu tele van olyan kérdésekkel, hogy miért nem fut ez vagy az, miért nem jó az akármilyen alkalmazás vagy hardver. Ezért. A frissítések és naprakész dolgok hiánya miatt. Aki nem hiszi, tanuljon a saját bőrén!
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Itt most inkább a fizikailag több processzoros rendszerekre gondoltam. Tehát amikor egyszerre több processzor(foglalat) van egy alaplapon. Bár a felhasználók körében csak az vesz ilyet, aki nyert a lottón, és/vagy megszállott.
Az XP a 2 magos processzort támogatja.
Mindenféleképpen jobban jársz, mint ha csak 1 magos lenne a procid, XP alatt is.

vicsys-szel egyet értek.
(#) kérdező hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Ha nem torrentről töltök le Windows-t, hanem valamelyik sima letöltős oldalról, az is illegális? Windows 98 alatt megy a Firefox meg a Skipe?
(#) pjg válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Vagy 20 éve használom a Ghostot. Tényleg nagyon hasznos program. Van mikor egyszerre 30 gépet húzok vele újra. Egyszerre. Persze mind egyforma gép. (egy tanteremnyi).
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Persze lehet. Előbb az XP-t kell feltelepíteni, azután a 7-et.
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Ez így igaz is meg nem is. Ha veszel egy 2014-es tervezésű gépet, azon a winxp, de a 7 sem fog elindulni. Csak a 8. Így gyártják. Ugyanígy a régebbi gépen a 8 már nem megy. Abban igazad van, hogy az újabb jobb, mivel sokkal frissebb a 7-mint az XP és nyilván rengeteg korábbi hibát kijavítottak. Egyre inkább megvilágosodik bennem a gondolat, hogy a mai számítástechnika már szemfényvesztés, üzlet. Munkára a legkevésbé alkalmas. (töltsd fel, oszd meg vedd meg.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Igen. Akkor jogos, ha számla van róla.
(#) Qju válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Szia! Nem a torrent az illegális. Illetve nem a letöltés illegális hanem a jogvédett kereskedelmi forgalomban értékesített tartalom ingyenes megszerzése. Ha w89 alatt szeretnéd futtatni a Skype-t vagy a Mozilla Firefox-ot akkor azokat valami software múzeumból próbáld beszerezni. A manapság futó változatok ritkán elégszenek meg xp-nél avultabb software környezettel.

De miért is nem jó Neked a Linux Mint ? A legmodernebb vastól kezdve a ~10 évvel ezelőttiekig bezárólag jobban fut mint bármelyik windows.
Idézet:
„System requirements:

x86 processor (Linux Mint 64-bit requires a 64-bit processor. Linux Mint 32-bit works on both 32-bit and 64-bit processors).
512 MB RAM (1GB recommended for a comfortable usage).
5 GB of disk space
Graphics card capable of 800×600 resolution
CD/DVD drive or USB port”

Ha ez meghaladja a lehetőségedet akkor a Puppy linuxok tengeréből választhatsz egy neked tesző változatot ami az igazán régi vasak újraéleszésére is alkalmas.
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Sajnos ez is igaz
Az utóbbi időkben mintha nem arról szólna a technológia felhasználása, hogy jobbá tegye az életünket.
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

A minap 2 gépre próbáltam felvarázsolni a SolidWorks 2009, 2012, és a 2014 verziókat. Utóbbi 2 ontotta a hibákat. A 2009-es hiba nélkül dolgozik.
(#) kérdező válasza Qju hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Megpróbálom a Linux-ot. Ha nem tetszik, akkor otthon ráteszem a Windows-t.
Itt le akarom tölteni, de ott van a szó, hogy torrent. Elvileg legális, de biztosan? Egy szintén Németországban élő magyar barátunkat 1600 euróra büntették, mert letöltött egy rakás filmet, programot. Ez 480 000Ft! Valamennyit le tudott alkudni belőle, de így is sokat kellett fizetnie.
(#) Szárnyas hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Nálam fent van a gépen az XP, a Win7 és az Arch Linux, de többnyire az XP-t használom. Egyetlen dolgot nem tudok megszokni a Win7-ben, a ClearType betűtípust, egyszerűen hiányzik az XP-n megszokott tűéles, egy pixel vastagságú fontok. Amikor föltelepítettem a Win7-est, mindenféle, a neten elérhető beállítást kipróbáltam, de nem tudtam elérni, hogy tökéletesen az XP-s betűtípust idéző hatást kapjam.
Egyébként mindkét win. op.rendszert primary partícióra telepítettem, boot managernek, meg a grub2-t használom, mert nem bízok a Windowsok rendszerindító alkalmazásában. (nagym6 kérdésére válaszolva)
(#) pjg válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Pedig nincs velük baj.
(#) pjg válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Van amikor a Ghost helyet az Acronis True Image -et használom. Az is nagyon jó.
Következő: »»   455 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem