Fórum témák
» Több friss téma |
Az XP prof támogatott 2 CPU-s lapokat, ez egy akkori core 2 quad procival, azaz kettővel, 8 CPU mag.
De, fog menni a hetes, és adott esetben az XP is, ha nagyon akarom. Néha kell ilyet csinálni, akármilyen (érthető, racionális) okok miatt. A Ghostról meg írtam már, hogy GPT-s lemezekhez, UEFI-hez NEM jó, van helyette más a Symantecnél IS.
Kapcsold ki a ClearType-ot és rendszerfontnak állítsd be a Tahomát.
köszi
Köszi, valószínűleg egyszerűsítek, lementem azokat a dolgokat amik kellenek a vinyóról, majd formattálom, remélem abba már nem köt bele.
Üdv
Sziasztok! Tegnap vettem egy alaplapot ( asrock P4i65GV) beleraktam egy prescott magos 3 ghz-es procit (p4), tökéletes működött. tegnap este kikapcsoltam, ki is kötöttem , kihúztam, stb. Ma újra össze dugtam, és nem indult. Cseréltem tápot, úgy sem. Rövidre zártam a zöldet és a GND-t, mind két táp elsőre indult.. cseréltem processzort, ramot, mindent amit lehet, és így sem indul. Mi a fene történhetett?
asrock - lehet, hogy eddig tartott...
Nézd meg hogy nincs-e púpos kondenzátor az alaplapon, esetleg a Cmos kisütő jumpert tedd át egy percre. Ha ezután sem indul, akkor alíghanem annyi.
Rendben, köszönöm, holnap megpróbálom. Ezt a *.
(púpos kondi nincs, szinte vadi új) Szerk.: Kipróbáltam, nem jó... A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Hát akkor...(ha szinte vadi új, akkor garancia is kell rá legyen)
Milyen gyártmányú, és mennyi idős az a két bizonyos tápegység? (az hogy önmagukban, terheletlenül beindulnak, számomra semmit sem bizonyít. Terhelés alatt kellene a leadott feszültségeket megmérni.) Vagy legalább egy hasonló konfigurációval is megpróbálni őket - a 3 ghz Prescott az egyik legtöbbet zabáló processzor. De sajnos a legvalószínűbb az alaplap hibája.
Hali!
Én azért átnézném a kapcsolót, és a csatlakozókat is !
Sok béna hekker akad, biztos vagyok benne.
Egy kis érdekesség egy vírusvédelmi fórumon olvastam azt, hogy kapcsoljuk ki a frissítéseket és mi kézzel frissítsünk. Érdemes vajon? Én hetente futatom a takarító programokat lehet ezt is kéne? Nem szoktál te a HWSW fórumon moderálni véletlen?
Sziasztok!
Win7 Starterre milyen ingyenes vírus írtót javasoltok? (Szerény képességű net bookra kellene....) Üdv: L
Udv!
Olyan problemam van, hogy az alaplapi vga adapter ami egy x1250, telepitett driverrel is 75 Mhz-en jar a gpu-ja. A biosban 400 Mhz-et ir de a GPU-Z 75 Mhz-et mutat, vajon miert van ez? es hogyan birjam magasabb orajelre?
Hali!
Szerintem energia takarékos üzemmódban van azért ilyen kevés az órajel.Dolgoztasd meg valamilyen progival , mondjuk egy video teszterrel és utána a GPUz-t elindítva a szenzor fülön nézd meg a változást.
Köszi, ez segített! Úgy látszik mégsem kerestem eléggé kitartóan a probléma megoldását!
Szia, probaltam mar es akkor is 72 Mhz-en mukodik, h csak energia takarekos modban lenne akkor a memoria orajelei is alacsonyak lennenek es akkor nem irtam volna ide. Sajnos ez nem normalis igy a mukodes. Valami otlet?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
Igaz akkor a memória is alacsonyabban megy , amit nem is figyeltem.Próbáld egy másik progival is pl Everest (Aida). Lehet nem jól olvassa be az adatokat.
Üdv!
Ott valami nagyon nincs jól! Ennek a GPU-nak az órajelének 350MHz és 400MHz között kell lennie. Lehet, hogy nem megfelelő drivert raktál fel, vagy az is lehet, hogy a GPU-Z valami miatt nem tudja kiolvasni. Azt is megpróbálhatod, hogy felrakod a 3DMark2001SE-t és leteszteled. Olyan 6000-8000 pontot kellene elérnie 1024*768-as felbontásban standard beállítások mellett, a hardveről függően (Lásd bővebben itt.). Ha jól megy, akkor szerintem nem kell törődnöd vele. Ha nem, akkor driver frissítés, a chipset-et is mindenképpen! Ha még mindig nem jó, akkor előfordulhat hardver hiba is akár (bár ilyennel még nem találkoztam). Illetve most látom, hogy a Microsoft Corporation-ös driver van fent. Azt mindenképpen frissítsd a megfelelő gyárira. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
Szia, fentebb irtam mar, hogy a driver felrakasa utan is ezt mutatja. Azt elfelejtettem irni, hogy BIOS frissites utan lett ennyi az orajel az elott 400 Mhz-en jart. Holnap megnezem a 3dmark-al is es everestel is hatha ott normal ertekeket mutat es csak a gpu-z nem tudja beolvasni. amugy minden driver fennt van, csipsett es minden. Majd irok, hogy mi az eredmeny egyebb tesztprogramokkal mint a gpu-z.
Sziasztok,hogyan lehetne letiltani egy weboldalat windows xp-ben,ugy hogy a Firefox azt irja ki ,hogy az oldal nem talalhato?
A valaszt elore is koszonom.
Hello, 1-2 oldal letiltásához a windows\system32\drivers\etc\hosts szövegfájlt kell bűvölni, átfogóbb letiltáshoz pedig már érdemes programhoz nyúlni, pl. Parentalfilter www blocker.
Főleg, hogy sok ilyen program szintén a hostsot babrálja. Akármennyit is le lehet ott tiltani, csak ha sok oldal van felsorolva, a DNS kliens szolgáltatást is tiltani érdemes. A Hosts az egyik legalapvetőbb domain szerinti tiltás, baromi hatékony és egyszerű, globálisan hat, nem kerüli ki sem böngésző, sem svchoston belül futó folyamat. Ugyanakkor nincs erőforrásigénye és egyszerű szerkeszteni, védeni.
Ha valakinél zavaró a WU erőforrásigénye, és pl. havonta frissítőkedden ránéz a microsoftupdate-re, akkor végülis ki lehet kapcsolni, de védelmi oldalról ennek inkább aggályos a hatása. Takarítóprogramokban én nem hiszek, mert amiket csinálnak, azt én is el tudom végezni, és a legtöbbje kamuware. De biztos van köztük használható (CC), viszont az a tapasztalatom, hogy aki felrakja, egyszer rácsodálkozik, talán még pozitív is az eredmény, aztán feledésbe kerül, de a tálcaalkalmazás meg a riogatómodul az megy, én meg rögtön szedem is le, hogy ez se lassítsa a gépet.
De, szoktam moderálni.
Esetleg ha routert használsz, van amiben alapból van Parental control, és nem csak egy konkrét címet tudsz tiltani hanem mindent amiben pl egy bizonyos szó előfordul.
Sziasztok!
Nem igazán számítógép probléma ,de hátha tudtok segíteni. Van egy nyomtató,és olyat csinál hogy a szöveges dokumentumokat nem nyomtatja ki. Ha fénykép is van a szöveg mellett akkor a fényképet kinyomtatja. Teszt módot is csináltam a kép kijön szöveg nem. Járt már így valaki? mi lehet a probléma? Válaszokat ötleteket előre is köszönöm!
Sziasztok.
Akadt egy kis? problémám a számítógépemmel. Tegnap - többször is - azt produkálta, hogy kikapcsoláskor újraindult, ezt a tápegység kikapcsolásával orvosoltam, ám ezután meg a billentyűzet POWER gombjára, de még a gép főkapcsolójára sem reagált, gondoltam majd ma utána járok a hibának. Gondoltam a tápegységgel lesz a gond, kivettem kitisztítottam vissza tettem és indítottam, persze csupaszon, semmi periféria. Indult rendesen, ki és be is tudtam kapcsolni. Nosza vissza a gépet a helyére, mindent bedug, - nyomtató, monitor, billentyű, modem és egér, erre ugyanazt csinálja. A tápegységgel, vagy az alaplappal lehet a gond? Az elkókat néztem, nem látszanak púposnak. Kérlek segítsetek. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |