Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Volt talán audi, vagy valamely blaupunktnál típushiba,Mivel EEPROMba mentette mindig a hangerőt, a cella elunta,és csak processzorcserével javítható (illetve inkább nem javítható).Bár azt nem tudom a tiéd ilyen-e, vagy ez e a hibája. Ha a ballansztot és a többit is ugyan az a gomb állítja,és azok működnek, akkor a gombhiba valószínűtlen.(esetleg valamelyik másik gomb ragad be.)
Sziasztok!
Adott egy autó rádió egy 12V trafóval és egy egyenirányító graetz híddal. Amikor föl kapcsolom a lámpát, vagy valamit csatlakoztatok a hálózatba akkor halszik hogy kattan egyet. Miért van ez? Azt halottam pufferkondival meg lehet ezt szüntetni.Utána olvastam a dolognak és kiderült hogy ezzel meg nő a feszültség.Ki is próbáltam egy 4700µF elektrolit kondenzátort köttem a híd egyenáramú pólusaira párhuzamosan, de semmi változás. Segítsetek kérlek!!!
helló mindenkinek nemtud nekem senki sem segíteni a gondomba fontos lenne!!??
Ha magnót hallgatsz .akkor is? Lehet rádiót zavarja , nagyfrekvenciásan.
Proba igen pont audim van és a gyári fejegység csinálja ezt. akkor jobb ha inkább veszek bele egy normális fejegységet !?
Van rajta egy 3.5 jack bemenet azon keresztül kapja a jelet!
Szia!
Elvitték szervizbe. Egy évig volt oda, de épp a minap jött vissza hozzám. A végfokot kicserélték, de még mindig nem jó. A diódához(UF) hozzá sem nyúltak amit meg beleraktam az csak egy próbálkozás volt, amihez szintén nem nyúltak. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
Sziasztok!!
Lenne egy olyan problémám van 1 pioneer DEH 2900MP tipusu fejegységem,ma kihuztam az iso csatlakozóról a fejegységet,és visszadugtam anélkül h. akármit is bántottam volna,és furcsamódon nem kapcsolbe a fejegység,megse nyekken,1 pár rca-t dugtam rá vissza és ennyi,de ha kihuzom belőle akk sincs semmi változás,nem kapcsol be egyszerüen:/ ha valakivel történt ilyesmi és van tapasztalata az pls help!
A 2 db 12V megvan a csatlakozóban?A rádió hátuljában(ha van) biztosíték nem égett ki?
A rádió csatlakozó , rádión belüll , a panel forrasztási hibás.
Idővel megreped. Öreg Tom
Ráadásul ez már az ólmos időkben is állandó tipus hibája volt a Pioneer rádióknak...
Sziasztok!
Vettem egy uj, pen driveos autos radiot. De az a problema, hogy az eredetit nem tudom kiszedni. Tesom regi fiatjaba olyan volt, hogy egy kart kellett lehuzni, es mint egy taska, kihuzni. Kepet mellekelek, 99-es vw polo 1.4.
Két vékony lemezt(kb1cm széles) kell elvileg a két oldalán becsúsztatni, és ezután ki lehet húzni. Van egy másik fajta kiszedési módszer, ez meg úgy működik, hogy ha van két kis borítás az előlapon a szélen, ezt lepattintjuk, ott találunk két lyukat oda egy-egy U alakban meghajtott acélos drótot bedugunk, és ki lehet húzni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Arra a 2 szelso gombnak tuno valamire gondolsz?
Egyebkent minden fajta autoradio belemegy ugye?
Szabvány 1DIN méret, elvileg igen, belemegy.
Nem arra gondolt. Itt látszik, hogy két oldalt szokott lenni, egymás felett 2 luk, ehhez kell az U alakú pálca a végein kis kampóval. Aztán vannak a lemezcsíkkal (a végein szintén kampós) kiszedhetőek, és vannak még a csak a műszerfal szétbontásával kiszedhetőek... A VW-nnél szerették a 2 lukkal ellátott fejegységeket, ez nem olyan. Próbáld meg azt a 2 vak gombot kipattintani, de lehet, hogy ez is a műszerfal bontásával, vagy legalábbis a hátulján levő csavar oldásával szedhető ki. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2014
Rendben. Probalkozok majd
Azt mondtak az egyik autosboltba, hogy a 2 vak gombok melle (szeleihez) dugjak be egy kis lemezt, pl szamitogep hatuljaba levo vekony kis lemezcsikot.
Leszedtem a 2 szelso vakgombot. Mindegyik oldalon 2 pici lyuk. Hajlitottam drotbol U alakba de nemtudom mi a trukk.
Sziasztok!
A nemrég vásárolt autómba (Audi A6, 2002) Navi Plus van beépítve gyárilag. A problémám az, hogy nem tudom megszólaltatni a cd-lemezeket. A rádió, tv minden szépen szól, a cd-tárban lévő, elindított lemeznél a lejátszási időt szépen írja (szóval tudja "olvasni" a lemezt), de azt írja ki, hogy az audio forrás elnémítva (Die Audioquellen sind stumm geschalten). Én már nyomkodtam rajta mindent, sajnos eredménytelenül. Van a cd-nél (az audio menüben) egy olyan, hogy "audio ein-aus". Ezt sehogy sem tudom átállítani "ein"-re és nem tudom, hogy miért. Olyan is van, hogy nem szólnak az első hangszórók. A hangszórók jók, mert a Navi-beállítások menüjében a telefon résznél csak azok szólnak, hátul nem. Viszont nem tudok állítani rajta. Mit csinálok rosszul? Mi lehet a hiba? Hogy lehet "Reset"-elni a cuccot?
Sziasztok!
Az egyik barátom autójába kéne betenni egy fejegységet, csak elég hiányos a kábelezés. Az ISO tápcsatlakozóról a narancssárga (világítás vezeték) le van vágva. Majd kicsit jobban lebontom a műszerfal alját, hogy előkerítsem a vezetéket, viszont mi a teendő, ha nincs meg? Honnan kéne levenni a rádió világításhoz a feszültséget? Lámpakapcsoló? Műszerfal világítás? Elég érdekes a dolog, mert a fejegység gombjai világítanak gyújtás nélkül is, viszont a kijelzője nem, bár hozzáteszem, hogy valami nagyon gagyi dzsunka fejegységről van szó.
Sziasztok! Segítségetek szeretném kérni. Adott egy kenwood kdc-3080r tipusú fejegység. Az lcd világítás nem megy. Ma kaptam kézhez, szét is szedtem, és láttam hogy a két izzó ki van égve.
Próbáltam rámérni a lábaira, de sajnos nem mutatott pontos értéket, 3.5 volt körül ugrált. . Esetleg valami ötlet, hány voltosak lehetnek? Úgy próbáltam hogy a képeken lévő állapotban csatlakoztattam. Képek: Link
Ohm méréssel könnyen kiderítheted, sorba vagy párhuzamosan voltak kapcsolva.Egyébként lehet csak egyik égett ki, és a soros kapcsolás miatt besötétült mindkettő.(6V) ha párhuzamosan vannak akkor meg 12V.
Biztos mindkettő ki van égve, dióda mérővel próbáltam rá. De az biztos hogy sorba vannak kötve.
Köszi a segítséget, már ki is cseréltem!
Hello!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem. I-es octimhoz vettem cd tarat, olvassa is a lemezt, jatsza le, de nem nagyon tisztan, mint ha valami zavarna a radio adast ugy sistereg a dolog. A tortenethez hozza tartozik, hogy mikor uzembe volt helyezve a tar es csavartam a helyere az oldal falra, akkor kicsit szikrazott a csavarnal, valami test problema lehet??? Van meg kihangositom az autoba parrot ck 3100. Zavarhat o esetleg? Radio szepen szol tisztan azzal nincs baj. Kiprobaltunk meg 3 tarat de mindnel ezt csinalta 6 lemezzel. A kabelnel van egz fekete vezetek ami nincs sehova kotva, csak ugy log. Ezt a cd tar kabele. Lehet o valami test kabel akar lenni? Balazs
Szevasz! Egy cd-tárnak természetesen kell testelés. Többnyire a belsejében lévő elektronika nincs masszívan a házához földelve, esetleg csak egy ellenálláson keresztül. Ha nincsen dedikáltan bekötve a test kábele, bizonytalan, honnan veszi az éltető villamos energiát. A többnyire festett/porszórt felfogató konzolok amúgy sem biztosítanak jó elektromos kontaktust, ha innen táplálkozik, tuti alacsonyabb feszültséget kap. A másik lehetséges áramút a jelkábelen át vezet, ami szintén nem arra lett kitalálva. Ez is minimum tápfeszültség csökkenéshez vezet, vagy a fejegység meghibásodásához. Ugyanis a "gyári" rendszereket nem szokták user-biztos védelmekkel ellátni - főleg nem egy bemeneti csatlakozónál. Ezért meg kellene mérni, van-e rendes tápja azon az áramerősségen, amit a tár saccra kívánhat. Én így vakon 2A környékére saccolom...
Egyébként nem kell telemásolni az összes topicot ezzel a kérdéssel pláne, hogy a fórumszabályzat kifejezetten tiltja!
Rendben. Es tudsz nekem segiteni? Lehet irni telepulest, email cimet?
udv:Balazs
Sziasztok! Nem rég vettem az autóba egy Hyundai fejegységet használtan. Semmi bajom vele makulátlan, müködik minden rajta csak egy problémám van vele. Ha CD ha Pendrive van benne, nem tudom tekerni a zenét, nyomom hosszan a gombot elengedem (elvileg rögtön abba kéne hagynia a tekerést) Erre csak teker tovább jön a következő zeneszám azt is tekeri megállítani sem tudom, közbe a kijelzőn villog hogy "pause" ha nyomom a visszafelé tekerést akkor is ugyan ezt csinálja. Ilyenkor átkell váltanom rádióra majd vissza és utána játsza tovább a zenét. De ha csak simán léptetem a következő zenére akkor semmi gond nincs vele. Valaki tud nekem segíteni? Nagyon hálás lennék érte, köszönöm előre is.
Sziasztok! Nem rég vettem az autóba egy Hyundai fejegységet használtan. Semmi bajom vele makulátlan, müködik minden rajta csak egy problémám van vele. Ha CD ha Pendrive van benne, nem tudom tekerni a zenét, nyomom hosszan a gombot elengedem (elvileg rögtön abba kéne hagynia a tekerést) Erre csak teker tovább jön a következő zeneszám azt is tekeri megállítani sem tudom, közbe a kijelzőn villog hogy "pause" ha nyomom a visszafelé tekerést akkor is ugyan ezt csinálja. Ilyenkor átkell váltanom rádióra majd vissza és utána játsza tovább a zenét. De ha csak simán léptetem a következő zenére akkor semmi gond nincs vele. Valaki tud nekem segíteni? Nagyon hálás lennék érte, köszönöm előre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |