Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Androidos okos telefonok
 
Témaindító: Igi13, idő: Feb 26, 2012
Lapozás: OK   7 / 60
(#) kameleon2 válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Amúgy teljesen jó volt, de kissé váratlanul ért, hogy a grafikus felületen sima userként elérhető reset az IMEI számot is törli... Nyilván ha ezt előre tudom....
(#) rockersrac válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Hát igen, ez elég szívás. Én ebben sajnos nem tudok segíteni... :S
(#) Travolta válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Ott valami más gubanc miatt lehetett az IMEI vesztés. Gyári állapotba történő visszaállítás miatt ilyenek nem történnek.
Itt írnak az IMEI helyreállításáról, igaz egy másik telefonra, de egy próbát megér.
(#) kameleon2 válasza Travolta hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Köszi! Ezt az oldalt már láttam. Az az igazság, a telefonon futó Ubuntut is ismerem közelebbről, a root jogokkal sincs igazán problémám, inkább azzal, hol a fenében tárolódik a két szám és milyen módon. Amiket a neten találtam, azok olyan parasztvakító programok, amikre nagy betűkkel ráírják, hogy IMEI editor, meg IMEI changer, csak éppen nem tudnak mást mint lekérdezni a telefon IMEI számát, amit a tárcsázóból is könnyedén meg lehet tenni a *#06# sorral csak éppen adtak neki egy nagy grafikus csilivilit. Tisztában vagyok azzal is, hogy bűncselekmény - ha nem backup céllal nyúl hozzá valaki. De nekem - sajnos - muszáj és abszolút legális célzattal kellene, hogy újra használhassam. Jól hangzik a szerviz - csak éppen tudom, mi megy egy-egy szervizben. Az illegálisabb, mint az IMEI átírása. Főként, mert a "tudatlan" felhasználók látják a kárát. Ebből nem kérek. Megkértem a kínai partnert is - hátha van valami user számára is használható firmware, ami orvosolja a gondot - hiszen ez valahol az ő hibájuk, hogy user jogosultsággal törölhető - akaratlanul az IMEI szám. Csak gondoltam - hátha nem kell addig sem csak játékra használnom az amúgy munkaeszköznek szánt telefonomat.
(#) neocska válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Szia!
Ha Mediatek procija van akkor halott ügy az IMEI kulcs visszairása, hacsak nincs hozzáférésed egy JTAG-hoz ami tudja a procit kezelni.
(#) kameleon2 válasza neocska hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Kissé nem értem a dolgot. Userként hozzáférhettem, rootként nem??? Egyébként tényleg MTK. A Kínai már írt, hogy kért segítséget a gyártótól.
(#) nagysus válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Flashtool MTK-t simán ír. Netröl le kell szedni egy mentést, és flashtool-al feltölt. Lesz imei.
(#) neocska válasza nagysus hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
kiváncsi vagyok az eredményre, ha sikerül akkor talán én is megprobálom azt a tucat telefont meggyogyitani ami mtk procival van ellátva
(#) nagysus válasza neocska hozzászólására (») Jan 28, 2014 /
 
Lenovo p770-em van, először nekem is eltűnt az imei de vissza tudtam varázsolni. Nem volt egyszerű. Mobileuncle Tools -al lehet imeit menteni, és egy gombnyomással visszaállítani. ALP is tud elvileg imei beirni, de ez nem mindig megy.
(#) kameleon2 válasza nagysus hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Szia! A flashtool-t nem ismerem. De gyanítom, hogy PC-oprendszer függő is a dolog. Utánanézek. Kifejezetten MTK-hoz írt szoftverek sem látták - igaz XP alól próbálkoztam csak eddig.
(#) nagysus válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Szia! Xp alól megy, de többféle verzióval kell kipróbálni. Scatter file kell hozzá a netröl!
(#) neocska válasza nagysus hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Scatter File beolvasással csak ovatosan, nem tudja mindenik modelt (Alcatel ot918D sikeresen félreolvasta).
Program leirásában keresd meg a te processzor tipusodat, s ott irja hogy arra a tipusra hány particiot "ismer" fel.
(#) kameleon2 válasza nagysus hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Tök jó. Csak éppen nem értem. Flashtoolt letöltöttem - bár mindehol csak xperia-s hozzászólásokban bukkan fel. MTK droid toolst javasolják több helyen, de mindegyik letölthető verzió hemzseg a férgektől. Van ezen az elátkozott neten esetleg valami normális hely, ahonnan ilyeneket be lehet szerezni? Mert Reklám, szemét, félrevezetés és féreg az van doszt, csak tudnám minek kell ennyi processzor, tárhely meg memória ennek a sok hulladéknak? Mire jó a scatter file? Nem teljesen értem a folyamatot. Mit, mivel, miért, hogyan. Kísérletezni meg nem az eddigi legdrágább telefonomon szeretnék - és nem a notebookomon, ami tele van munkával, amire nem igazán vannak jó hatással az internetes szemetek.
(#) nagysus válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Itt: Bővebben: Link mindent megtalálsz.

Mentések meg általában orosz fórumokon, vagy itt: Bővebben: Link

Scatter a telefon memória kiosztása flashtool-hoz kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
(#) kameleon2 válasza nagysus hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Köszönöm a segítségeket. Apránként én is ugyanezeket a forrásokat találtam meg. Azonban van valami biztató is. Találtam a telefon menüjében egy pontot, ami az IMEI infót kérdezi le és úgy tűnik, van valami lementve, de nem tudom honnan veszi. Azt írja ugyanis:
IMEI(Slot1) ismeretlen
IMEI SV(Slot1) 78
IMEI(Slot2) ismeretlen
IMEI SV(Slot2) 78
Lehet, hogy én gondolom rosszul, de az is lehet, hogy a hardveres IMEI helyett eleve szoftverest használna, csak rossz pontra mutat a szimlinkje? Mert Nem 4 csak 2 adatnak kellene lennie....?
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
(#) Csongi_ hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Olyan alkalmazas kellene, amivel ha az oldalso hangeroszabalyzo gombokat hosszasan lenyomva tartom, tudom valtani a zeneket. Xperia Ray-em van, ami elott Sony Ericsson Cedar volt, es azon megvolt ez a funkcio. Nagyon hianyzik, foleg mikor biciklizes kozben akarok zenet valtani.
(#) neocska válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /
 
Szervusz! Egyes zenelejátsó programokba belehet állitani (settings) hogy mit csináljon a hangerö gomb (tabomon külön a fömenü, majd beállitásokba valahol volt egy olyan beállitás még hogy a gombokra külön funkciot állithattam be.)
(#) Csongi_ válasza neocska hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Kerestem ilyen funkciot, de nem talaltam ilyent, ezert kerdeztem ra itt. Az alap gyari lejatszot hasznalom, es 2.3.4-es android van a telefonon.Probalkoztam neten rakeresni, de meg magyarul se nagyon tudom hogy mi a megnevezese ennek, nemhogy angolul.
(#) neocska válasza Csongi_ hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Probáld meg JetAudio-val(ingyenes is van meg fizetös) nekem azzal müködik.
(#) Lali24 hozzászólása Máj 17, 2014 /
 
Sziasztok, lehet rossz helyen kérdezek. De lenne egy kérdésem, meg lehet e azt csinálni hogy sony ericsson telefonom vigye a full hd videót is?
(#) neocska válasza Lali24 hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Szia. Egyszerüen lehetetlen, oda egy eröss processzor/video processzor kell és nem beszélve a nagy felbontású kijelzöröl.
(#) Lali24 válasza neocska hozzászólására (») Máj 17, 2014 /
 
Szia.
Elfelejtettem oda írni a modelt Xperia Arc S
Ez sem tudná lejátszani mert a sima HD t lejátsza.
(#) SzervízMacska válasza Lali24 hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
Próbálkozz alternatív lejátszó programokkal - de lehet, hogy csak diavetítés lesz belőle...
(#) kameleon2 hozzászólása Jún 20, 2014 /
 
Sziasztok! Felötlött bennem egy ötlet a napokban, miközben tallózgattam a netet. Tönkrement a hagyományos telefonunk - amit nyilván megjavítok, de megérett már arra, hogy kiváltsam, bővítsem. A család minden tagjának van már valamilyen okostelefonja. A házban már működik IP telefon - erre volt kötve a hagyományos készülék is. Van Wifi is. Nincs valamilyen "okos" alkalmazás, ami dect-ként használhatóvá tenné belső hálózaton a készülékeinket? Van valakinek tippje? Eddig sajnos csak a Panasonicnál találtam olyan speciális DECT telefonokat, amik androidosak - de az csak arra jó és drága, valamint megint csak egy csomó készülékkel több lenne feleslegesen.
(#) marty9228 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 20, 2014 / 1
 
Szia. Én Fritz box-ot használok( néhány ezek közül már tudja A DECT-et).
Lehet, hogy más gyártóé is, de arról nem tudok.
Androidra és iOS-re is van Fritz alkalmazás. Pontosan úgy működik, ahogy te is szeretnéd.
Egymást tudjuk hívni belső hálón, illetve a kimenő-bejövő hívásokat is kezeli.
Ha érdekel, adok bővebb információt.
Én konkrétan ezt használom, nem a legolcsóbb, de profi.(ingyen jutottam hozzá)
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Annyi hibája van, hogy német nyelvű(illetve nekem valamiért angol), de ez nem zavar.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
(#) kameleon2 válasza marty9228 hozzászólására (») Jún 20, 2014 /
 
Szia! Nagyon köszönöm. Az a bajom, hogy már van egy Telekom-os routerem ami tudja az IP telefont - csak szoftveres megoldás nincs ? Mert kézenfekvő lenne. Wifi van a telefonban, mikrofom hangszóró van, oprendszer van, kodekek vannak... - Amúgy nagyon szimpatikus kütyü. Mennyibe kerülhet vajon?
(#) sprofan válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 21, 2014 /
 
Szia!
Nem tudom milyen árkategóriában keresgélsz, de én például egy RTX Dualphone 4088-ast használok, egy kicsit drágább mint egy hagyományos vezeték nélküli vezetékes telefon ( ) Viszont használható Skype-hoz külön PC nélkül csak internet kapcsolat kell hozzá. Nem egészen úgy magánhálózat ahogy te írtad, de az otthon vagy bárhol máshol lévő Androidos skype alkalmazással ingyen hívhatjátok egymást wifi-n vagy 3-4-5-6-7G-n.
(#) Hexy hozzászólása Jún 21, 2014 /
 
Üdv. Adott egy galaxy fame telefon, amit történetesen eső ért. Nem nagy mennyiség, de elég volt ahhoz hogy megadja magát. Mivel víz érte így a garancia ugrott. Volt gsm szervizbe, ott ezzel az ultrahangos módszerrel kiszárították, de továbbra sem üzemel. Bekapcsoló gombra nem reagál, töltést nem veszi, stb. Az elázást követő nap reggelén bekapcsolt, legalábbis a lenti gombok kivilágítottak, de kép nem volt. Most itt van előttem szétszedve, de sem vizet, sem eloxidálódott részeket nem látok benne. Menthető még?
(#) kameleon2 válasza sprofan hozzászólására (») Jún 21, 2014 /
 
Ez egyszerű. Mivel szoftveres megoldást keresek - ingyen .. Persze ha a kaputelefonnal. videokaputelefonnal is össze lehetne hozni - az más tészta.
(#) lanti válasza Hexy hozzászólására (») Jún 24, 2014 /
 
Ennyi infóbol nem derül ki semmi. Valószínűleg kevesebb mint 50 százalék az esély hogy menthető.
Következő: »»   7 / 60
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem