Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Hozzájutottam egy Asus p5vd2-mx alaplaphoz aminek a 12v-os segédtáp csatlakozója zárlatos. Ezzel lehet még kezdeni valamit, vagy ne is próbálkizak vele?
Van egy Emachines tipusu mini leptop és inditáskor ezt írja ki fekete háttérenn Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-ROM. Select 'r' at the first screen to start repeir. Ezenn azt értem hogy kéri az eredeti telepitő CD-t hogy kijavitsa a hibát. Csak hogy ennek a gépnek nincs CD-ROM ja és a rendszer telepitő CD je sincs meg. Mi a teendő? ha tudna valaki ebben segiteni.
Szia!
Ha van megfelelő szerszámozottságod , és türelmed na meg persze forrásztási gyakorlatod , elképzelhető a javítása . Általában nem a csati a zárlatos hanem az arról tápot kapott alkatrészek. Kondi , FET, illetve a proci (STB). Sajnos SM nincs hozzá így csak találgatni lehet hogy melyik hibás alkatrész.De ha látsz púpos kondit akkor a hiba valószínűleg meg is van. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Szia
A rajta lévő operációs rendszer telepítőjét USB kulcsra kellene kiírni és arról bootoltatni ,a gépet már ha lehetséges. Mivel nem írtad a konknrét típust és a rendszert csak találgatni tudunk.
Sziasztok,
Volna egy ASUS alaplapom am gond nélkül indul alaplapi VGA-val de ha belerakok PCI-E VGA-t akkor nem minden esetben indul el a berakott kártya van, hogy több próbálkozás és újraindítás után elindul de már másodjára nem indul majd megint próbálkozás és időnként elindul. Mi lehet q gond az alaplappal? A táp és a VGA másik gépben kipróbálva.
Biosba lehet ki kell kacsolni az alaplapi vga-t. Milyen kártya, és milyen, mekkora táp. Ill a gép többi része?
Igen, ha sok IC-t kell meghajtania a vezérlőnek, akkor csökken a sávszélesség. Azonos márkán belül lehet sokféle altípus, és azonos altípuson belül is előfordul többféle IC.
FET lehet zárlatban, többnyire a felső oldali (ami a 12 V-ra támaszkodik közvetlenül). Ki kell venni és mérni egyenként, ha nem látszik, hogy melyik. A púpos kondi ritkán zárlatos, nem függ össze ez a két jelenség általában.
A system itt a rendszerleíró adatbázis HKLM/system alkulcsa, az ugyanilyen nevű fájllal van baj. Oka lehet lemezhiba, vagy bejegyzésbeni hiba. Mindkét lehetőséghez kell egy konzol, ez lehet a windows javítókonzolja, vagy pl. Hirens boot cd mini XP alól indított paranccsor. Először egy lemezvizsgálatot érdemes csinálni: chkdsk c: /f, illetve windows javítókonzol alól chkdsk c: /p, feltéve, hogy a c a rendszerkötet. Ha ettől nem javul meg, akkor a system hibás. Ebből van mentés vagy helyben (system.sav néven például), vagy a windows/repair mappában. A hibásat nevezd át és másold oda valamelyik helyről az egyiket. Nevezd át kiterjesztés nélkülire. Ekkor elindul a gép, csak nem lesz telepítve egy hardvere sem. Ezeket végigviszi (többnyire helyben megtalálja, ami már megvolt egyszer), újraindul és körülbelül rendben is van.
Szia!
Bár valóban nem jellemző de elő fordul.A napokban javítottam egy lapot (a nevére nem emlékszem pontosan) de a 9 kondiból 9 volt púpos és kettő még zárlatos is .
Szia
Pontosan én sem tudom hogy milyen operációs rendszer van rajta, az bíztos hogy Win xp de azt hogy sp 2es vagy 3as csak találgatom. A gép nem az enyém csak szeretnék segiteni és természetesen kihivás is hogy megoldjam. Arra már gondoltam hogy styck re kellene késziteni egy telepitöt és azzal megpróbálni a rendszerjavitást ha ez így müködik. Csak nem ismerem a pontos folyamatát egy ilyen telepitő pontos elkészitésének. Van Win xp sp 2 es és 3as telepitő CD m csak hogyan kell átmásolni az adathordozóra egyszerü adatmásolás, vagy van valamilyen szpéci folyamat?
Köszi megpróbálom, akkor leszek csak gondba ha a lapon rövidzár van pl egy hibás SMD formájában azt nem lesz egyszerű megtalálni.
Szia,
Egy ASUS P5GZ-MX alaplap egy ASUS 9800GT VGA volna benne egy E6300 Proci van a lapban 2GB RAM valamint egy 500W-os Chieftec IARENA tápegység. Bios-ban szinte mindet kipróbáltam de változó, hogy el indul-e vagy sem. Üdv
Szia!
Jó lenne tudni hogy melyik ágon folyik el az áram , ami a tápot zárlatba viszi. Erre én egy " herült " tápot csináltam ahol a tápból ki van vezetve egy egy, az adott értéknek megfelelő feszültségű és teljesítményű izzón keresztül a tápfesz, egy panelre , és onnan van tovább leosztva a Molexek illetve az ATX csati felé.Ahol folyik az áram ott világit az izzó, de még így is elég nehéz lesz lokalizálni a hibás alkatrészt.
Mindenkinek köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
Sziasztok!
Adott egy laptop Win7-el. Van egy mobil stik Huawei Mobile Broadband E153. Három hónapos a kütyü, működött aztán egyik napról a másikra nem. Vagyis laptop bekapcsol nett sehol.(bármit is csináltál nett sehol). Programja,driverje le lett törölve,aztán újra,bedugva (itt már nem írta ki hogy új hardver,-ez már furcsa volt) annyi hogy az eszközkezelőben ott volt. Ha frissíteni akarjuk a driver-jét talál is a netten de a végén kiírja hogy "ami a képen". Szedtem le hozzá drivert és megpróbáltam úgy,gépen keresztül betallózni neki,ugyan ezt a hibát írja ki a végén. El lett víve a kütyü Szervizbe ott megmutatták hogy jó. Aztán próbáltunk ezen a gépen egy teljesen másfajta sztikket,(másik szolgáltatótól) egyből felismerte és működött is. Remélem mindent leírtam. Szerintetek mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm!
Kell hozzá valami pár V-os, nagy terhelhetőségű táp, például kiherélt laptopakku. Polaritáshelyesen kösd rá és nézd, hol jelenik meg a füst.
"Jó lenne tudni hogy melyik ágon folyik el az áram"
"12v-os segédtáp csatlakozója zárlatos"
Registryben van elbarmolódva az eszköz bejegyzéskészlete, illetve annak jogosultságai. Ennek sok oka lehet és sok, érdekes megoldása. Így messziről vagy próbálj meg rendszert visszaállítani, vagy te is csináld azt, amit feljebb írtam a system ág visszaállításáról.
Szia! Okés köszönöm, akkor megpròbàljuk ìgy.
Most próbálom a visszaállítási pontot,ez a system ág visszaállítás egy kicsit magas de elolvasom még egy párszor.
A táp, akkor nem kevés a géphez. Biosresetet próbáltad? Vagy esetleg biosfrissítés, ha régi van rajta.
Próbáltam a visszaállítási pontot,nem engedte. Vagyis a végén hibára hivatkozott.
Most haza hoztam a gépet, csatlakoztatok hozzá bármilyen külső (pendrive- merevlemezt) nem ismeri fel. Gondoltam mentem amit kell a gépről aztán Újra rakom a Wint.
Nos a 12 V-os segédtáp csatlakozó zárlatot kizárnám mert a nélkül is ez a jelenség. Megpróbáltam az alaplapi atx csatlakozón méricskélni multival diódavizsgáló állásban az 5V és a GND között rövid csippanás után nem mér zárlatot. Gondolom a kondik miatt csippan egyet. A 3.3V-os részen is ez a helyzet viszont 12V-on nincs csippanás. Ezért is fure ez a dolog nekem mert akkor már itt is kéne zárlatot mérnem, vagy nem?
Azé az alaplapra nem csak ez a 3 fesz megy. Az összeset megmérted?
Igen a 12V os ágon kívül csak egy rövid csippanás az összes többin. 3.3V, 5V, -5V, 12V, -12V, +5VSB ezeket mértem GND-hez. Az atx csatlakozó forrasztását is átmelegítettem de a helyzet változatlan. Ezt a laptop akksis dolgot nem igazán szeretném kipróbálni mert lehet több kárt csinálok vele mint hasznot. Biztos van ésszerű megoldás csak még nem jöttem rá de nem akarom feladni mert ez nekem egy amolyan vizsga mert ilyen bonyolult áramkört még nem javítottam.
De ha a táp zárlatba megy akkor ezt a feszültségeket hogy mérted le a lapon?
Ha egy műszer csipog az általában nem dióda állásban van hanem egyszerű szakadásvizsgálóban.Mindenesetre ha a lapon a processzor melletti kondikra rámérsz mind két irányból akkor valamelyik polaritásnál igen hosszan "fütyülni" kell a műszernek. Ha nem, ott igen jelentős kapacitás vesztés van.Azt hogy hol folyik el az áram , csak valamilyen áramkorlátozós megoldással tudod lemérni. Azért javasoltam az izzós megoldást, mert nem teszi még jobban tönkre a lapot, de kimutatja hol megy el a kefusz. Azon a sávon már el lehet indulni , de kell hozzá rengeteg türelem és szerencse is.Viszont azt hogy melyik alkatrész a ludas , az nem lesz egyszerű kitalálni, főleg nem nagy áramú méréssel, mert a vezetősáv hamarabb el fog füstölni mint pl egy drótba eset FET. Mid ez úgy hogy a vezetősáv a lap belsejében van (több rétegű PCB) SM , és persze a kellő technikai felszerelés , elektronikai jártasság nélkül ,gyakorlatilag lehetetten. De vannak csodák. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Még valami! Ha netán mégis ráakadsz a hibás alkatrészre és ki is tudod cserélni ,az nem biztos hogy megoldja a problémát. El kell gondolkodni hogy mitől ment tönkre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |