Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jó lett!
Ami nekem kicsit fura, hogy a potmétereknél a felső az áram, az alsó a fesz, a panelmérők meg fordítva vannak. Logikusabb lenne, ha a kijelző melletti potival a kijelzőn mért értéket tudnád állítani.
Köszi!
Ez igaz, de azért csináltam így: A feszültségmérő jobb fent, mert az a legfőbb számomra. A feszültség állítás pedig jobban kézre esik nekem lent. De ezt úgyis nekem kell megszokni, igaz én bele sem bonyolódtam.
Ha direkt így akartad, akkor tökéletes
Szép lett, jól meg lett építve. Látom van benne ventilátor rendesen. Nem zajosak nagyon? Nekem kívül van a borda, kb fele akkora, mint neked az egyik oldalé és 2db 3A-es tápot visz hűtés nélkül.
A kék ledek kicsit vakítóak szerintem. Valami más kevésbé szemégető jobban állna. Mennyire van haszna a finombeállító potinak? Az én tápomban nincs ,de igazából nem is hiányolom, mert tizedes pontosságot így is tudok, igaz nekem csak 30V-os a tápom. Ha meg véletlenül 5V helyett 4,8V-ot kap egy kontroller, abba nem hal bele. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
A kék DC disabled és a COMMON LED direkt kék extra fényű, hogy észrevegyem, hogy ki van kapcsolva. Mert az üzemszerűen azért be van kapcsolva. Max ha vakít, akkor megköszörülöm a tetejét, s majd akkor nem lesz vakító. A piros CC is direkt extra fényű, hogy feltünjön, hogy elérte az áramkorlátot. Szóval engem nem zavar.
A finom állító poti hasznos, egy fordulat kb 4.5V-ot szabályoz, így 0.1V pontosan beállítható vele minden.
Nagyon tetszik,jó lett.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Szia!
Ügyes kialakítás, tetszetős küllem. Az egyetlen ami szúrja a szemem, hogy az előlapi csavarok és a grafika nincsenek köszönő viszonyban egymással. Egyébként gratulálok, papus51.
Köszi!
Igen, egy helyen a csavart bele kellett fúrnom a feliratba, mert nem kalkuláltam bele, hogy csak oda tudom fogatni. Egy kis hiba belefér.
Óra! Mi más..?
Bővebben: Link
Remek! A videó nagyon megfűszerezi az egészet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Jó az óra és a videó is, ahogy tőled megszokhattuk. Gratulálok hozzá. A videó a kazánházban készült? Mert elég meleg van.
Szép munka! Nálam a hang a nyerő. Én a túláramot zümmerrel oldtam meg. Oda se nézek, és hallom.
Ez igen! És most már jók az arányok is amikor szöveget ír ki !
Vagy kalóz szimpatizáns...
davix95 Tetszik!
Sziasztok.
2 napi alkotásom eddigi eredményeit megosztanám veletek. Egy 2x60 wattos hibrid erősítő.
Szia!
Gratulálok szép lett A nyák,hogyan sikerült feketére?
Szia.
Egyszerűen marás és fúrás után lefújtam az alkatrész felőli oldalt feketére Nyáklap áttetsző és így az alja is feketének tűnik.
Szia!
Ez igazán jól néz ki. Kérdés: a tranzisztorok miért nincsenek felcsavarozva a hűtőlapra?
Addig még nem jutottam el , egyenlőre ezt próbálom élesztgetni, aztán a fúrás faragás.
Elővettem egy több, mint 1 éve készülődő projektet. Igaz, már több formában elkészült a PIC-es frekvencia mérő, amit itt találtam a fórumon, de egyik sem sikerült elég kicsire. Egy hordozhatót szerettem volna. A fő probléma a kijelző volt. Nem találtam olyat, amit egy tenyérben elférő dobozba be tudok rakni. Végre leltem egy bontás során 1*16 karakterest, kellően kicsi méretben(COG). Ez éppen belefért a P79-es típusú doboz előlapjába. A nyák 0,8mm-es, egyoldalas, vasalva készült. Amit csak lehetett, smd-re cseréltem. Táp kapcsolónak egy tact nyomógomb elég lett, mert megspékeltem az egy gombos ki-be kapcsolóval, szintén a fórumról. A kijelző alá is tettem egy darabka teli fóliás nyák darabot árnyékolásnak. Sajnos a műanyag doboz nem ideális nagyobb frekvenciákon, de nekem pár 100kHz-ig kell csak, ellenőrzési célra. A 6-os képen a nagyítós asztali lámpához tettem, így mutatja a kompakt fénycső üzemi frekvenciáját. A bemenő fokozat Vicsys-féle MOSFET-es, elég érzékeny. A képeken látszik a belső szerkezet és az előlap ragasztása is. Sajnos a forrasztási oldalról nem látszik sok minden. Nem is baj, mert az ónozás miatt elég csúnyára sikeredtek a forrasztások. Igen, a feliratok angolul vannak...
Sziasztok,
Inkább összeraktam, mintsem építettem egy akkumulátoros hordozható erősítőt. Egy medence szélén lévő hangdobozt hajt meg, ezért kellett a biztonságos akkus kivitel. 12V / 12Ah akku van benne, DC dugasztápba épített töltésvezérlővel tölthető. A végfokmodul a végében Conrados 12V / 40W kocka. A doboz elemeinek egymással érintkező részeiről a festék le van csiszolva, és be van kenve szilikonpasztával, így a fedelet kivéve az egész doboz részt vesz a hűtésben. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Nagyon jó ez a fekete. Csak valami fehér silkscreen jó lenne rá.
Na, ez vajon mi lesz...?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |