Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 19
(#) tibi5 válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 6, 2008 /

Amit én csináltam siemenshez az tökéletesen működik. Kaptam egy siemens telót és azzal ki tudtam próbálni.Az adat kábelbe van egy kis turpisság felteszem a rajzát próbáld átfordítani ericssonra hátha jó ahhoz is.

kabel1.gif

(#) bbatka válasza tibi5 hozzászólására (») Jan 6, 2008 /

Szia tibi5 ! Szimuláltam a programot 627-sen is kb. 1 óra alatt 1s-nyi szimuláció úgyanúgy futott, mint 628-son. Szóval szerintem jó a célra a 627-s is.
Azért nem írtam eddig mert a neved meg a fórum címét is elfelejtettem.
(#) tibi5 válasza bbatka hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Szia bbatka! Közben kiderült hogy működik mert kaptam egy siemens telót és azzal jó a kütyü.Csak annyi a bajom hogy valahogy át kellene ültetni a dolgot ericssonra mert abból van itthon egy szatyorral, a siemens után meg egy kicsit menni kellett. Már ki hámoztam asm ben hogy hol a baud de nem tudom hogy kell átírni és utána vissza tenni hexbe.
(#) (Felhasználó 2863) válasza tibi5 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Szia! Hidd el siemens el sokkal megizhatobb, az ericsson fele annyit nem tud. Valamikor én is ericssonnal probáltam, de már régota átálltam a siemensre.
(#) tibi5 válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Hello! Engem viszont az olcsóság is motivál és ericsson van itthon bőven.
(#) (Felhasználó 2863) válasza tibi5 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Pontosan azért drága a siemens mert riasztohoz tökéletes. Nekem is egyre nehezebb ezeket a telefonokat beszerezni.
(#) pepe33 válasza (Felhasználó 2863) hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Az ericssonnal neked mi volt a gondod ?
(#) (Felhasználó 2863) válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Az SMS-t ill a telefonkönyvet nem sikerült rendesen kezelni, és AT parancsokban is szegényes.
(#) Belami válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

A telefonok akkumulátora 3.6V vagy ennek a környékén van (szerintem az Ericsson sem kivétel), tehát vagy a proci tápfeszét csökkented le addig, ahol még biztonságosan működik, vagy a telefonból jövő jelet formálod megfelelővé.
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

A problémám az hogy néha hibásan fogadja az adtokat a telefon felől.
Tehát megoldást jelentetne ha mondjuk 3.6 voltra leveszem az egész áramkör tápfeszét ?

Vagy megépítsem a 2 tranzisztoros fogadórészt inkább.
Egyébként az ericsson elvileg 5 volton kommunikál.

Amikor jó a kommunikáció elég jól lehet kezelni szerintem ( legalábbis T610).

SIEMENS telefonok támogatják az SMS-ek text mdóban való küldését ?
(#) Belami válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

A telefon és a PIC-es áramkört összekötő kábel is okozhat hasonló hibát. A kábel legyen minél rövidebb (30-40 cm).
Szerintem elsőnek próbáld meg a tápot 3,3V-ra csökkenteni. Ennek "elvileg" működnie kell. De Te is tudod, hogy a "technika ördöge" néha keresztbe tesz.
Csak ezután javaslom az időigényesebb tranzisztoros megoldást.
Egyébként a PIC16F628-nál nekem is kellett a tranzisztoros áramkör, enélkül csak az egyik irányba működött a kommunikáció. SMD alkatrészekből raktam össze, hogy kis helyet foglaljon.
Siemens telefon esetén az SMS szöveget konvertálni kell PDU formátumra. Ehhez vanak a neten szoftverek.
(#) bbatka válasza tibi5 hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Sajnos ebben nem tudok neked segíteni. Nokiaim vannak.
Nem reménytelen a dolog csak időigényes visszafejteni a kommunikáció különbségeket. Azonban a Portmon programot ajánlom figyelmedbe. A háttérben monitorozza a portok kommunikációját.
A Google-val keress rá.
(#) nagysusu válasza Belami hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Az én riasztoim mennek 1m-es kábellel is, és nem kell semmi tranyo, majdnem közvetlenül csatlakozik a telo a pic-re
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

16f877A val probálom próbapanelen , 20cm kábellel.
Az előre PDU ba konvertált üznetek sajnos nekem nem jók, mert mért érték adatit akarom elküldeni sms-ben.
PDU konverter megirásába meg már egyszer beletört a bicskám .....
(#) Belami válasza nagysusu hozzászólására (») Jan 7, 2008 /

Tulajdonképpen a TxD vonalra szerintem is elég egy ellenállás ( kb. 1k). Az RxD vonalra pedig egy ellenállás osztó. De nem biztos, hogy minden telefonnál működik.
A Siemens tipusú telefonoknál úgy tudom bevált módszer.
(#) pepe33 hozzászólása Jan 8, 2008 /

Lejebb vettem a feszkót a panelen, igy már jobb a helyzet. Igy már müxik direktbe kötve a lábakra.
Csak lehet hogy nem a legstabilabb a pic.
A programot PICBASIC ben irtam , néha hibásan vesz , de elképzelhető hogy programhiba ( vagy még mindig kommunikáció).
Ami a fura még hogy 4mhz nál nagyobb kvarcal nem akar müködni sehogy sem a dolog , hiába irom át mindenhol a programban.
(#) Belami válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 8, 2008 /

Azért nem ártana egy-egy soros ellenállás (100R - 200R). Esetleg ezt is próbáld ki.

A telefon akksi töltését már sikerült megodanod?
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Jan 8, 2008 /

Úgy akarom megoldani hogy AT parancsal kiolvasom az aksi töltöttségi szintjét, és 20% alatt be 95% nál meg kikapcsolnám a töltést.
De ehhez az kellene hogy rendesen tudjak kommunikálni a telefonnal.

Eddig csak akkor ment a kommunikáció amikor optocsatolón keresztül vittem be a jelet, vagy levettem az egész panel feszültséget 4 voltra.
Persze sajnos ilyenkor is vannak hibásan vett karakterek.
Majd még ma próbálkozok.

Majd ha már működik az akksi töltő szoftvered, engem is érdekelne. Hardvert tudok hozzá tervezni, ha úgy gondolod.
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Jan 8, 2008 /

A szoftver már most is müködik , csak meg kell oldani hogy menjen a kommunikáció.
Most hogy bent van egy MAX232 igy megy ,csak sok a hiba ....

Becsatoltam egy kapcsolást, remélem sikerült.
Ezzel érdemes kipróbálni az akksi töltő szoftvert.
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Mondjuk én úgy gonoltam hogy csak simán rákapcsolom egy tranzisztorral a +5 voltot.
(#) Belami válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Tranzisztoros tápfeszmegoldással még nem találkoztam PIC vezérlés esetén. Érdekelne a konkrét kapcsolás.
Mindenesetre amit becsatoltam biztosan müködik és az LM2574-et kimondottan ilyen feladatokra találták ki.
(#) pepe33 válasza Belami hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

A tranyó is
Semmi extra , de itt van :
A J6 Jumper azért van benne hogy át lehessen kapcsolni direktbe a tötést.
(#) Belami válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Köszi és igazad van, ennyi is elég. A Te megoldásod olcsó és helytakarékos is.
(#) december13 hozzászólása Márc 1, 2008 /

Sziasztok!

Siemens C35 helyett egy ilyen riasztóba esetleg Siemens A30 is megfelelne?
(#) menyus válasza pepe33 hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Sziasztok!

Én most barátkozom egy GSM modullal és kerestem hozzá akksit. Amit sikerült vennem hozzá (nokia 6100 3,7V / 1100mAh) abban eleve (az akkuban) van valami töltés managmant mert ha simán adok neki 5 V ot / 1 A töltést ( 1100mAh / 1C kb. ) akkor leállítja a töltést 4,2 V on, terhelés közben pedig 3,5 V alatt pedig lekapcsolja a kimenetéről a feszültséget. Az érdekelne ebben az esetben is kell a töltőáramkör? Mert ezt ugye ebben az esetben levezényli az akkuban lévő elektronika, akkor meg minek? Vagy nem jól látom?

köszi
(#) Belami válasza december13 hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Szia!

Én kipróbáltam és kiderült, hogy a Siemens régebbi sorozata (A30, A40) nem alkalmas a célra.
(#) (Felhasználó 2863) válasza december13 hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

A30 nem jo, nincs benne modem. A60 már viszont megfelel.
Következő: »»   3 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem