Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Csáó!
Hát nem tudom, h még van-e vmi, de most nem vagyok otthon, viszont amint hazaértem, megnézem és akkor írok, ha találtam vmit...Egyébként mit keresel?
hy
Kapcsi rajzot keresnék a tvdhez akkor megmondhatnám mit kell kicserélned,van foto masinád?csinálhatnál néhany képet a tv belsejéröl föleg a középsö részéröl
Nem az a fokusz és ne maceráld ha nem muszály.
A G1 álltalában a földön van vagy a földhöz képest 1-1,5kohm al van a földre huzva. Ha ellenállásal van a földön akkor az ellenálás szakadására csont sötét lesz. A G2 az már izgalmasabb. Az a sorkimenön lévö egyik poti, /mert a másik a fokusz/ na azt a G2-öt kellene beállitani. Régebbi tipusnál a G2 szabályzója elöfordult az alaplapon vagy a képcsönyak áramkörön is. Kb ennyi. Ja amig a G2- feszültségét nem tudod beállitani, addig az Y jelet felejtsd el mert az végkép nem fogod érteni.
Hello
Azzal már nincs problémám, az rendbe van, mikor tekerem felfelé a potiját egy bizonyos mérték után teljesen kivilágosodik a kép vagy inkább kifehéredik. Amúgy a potija a sorkimenő oldalán van. De viszont úgy se lehet látni rajta a képet.
Csáó
Hát azt én is kerestem,de sajnos nem sok sikerrel...Lefotózni meg max. telefonnal tudom, de megpróbálom(vmikor még mostanában), aztán majd megkátjuk...
Sziasztok. Van 1 kis gondom nekem is.
A TV-m Orion 2195MTX típusú, és miközben bámultam rajta este a pucér lányokat, ő egyszer csak úgy gondolta, hogy megfoszt engem ettől az örömtől, mert először elment a kép, de 5 másodperc múlva már a hang is. Lekapcsoltam a főkapcsolóval, majd vissza, de azután már nem kapcsolt be, csak a standby Led világit, az is amolyan impulzusszerűen mintha nem lenne szűrve előtte a táp vagy a tö... tudja. Szóval valaki tudna tippet adni mi lehet a problem? Csatoltam két képet a masináról, illetve arról a részről ahol a hiba esetleg lehet. De ha máshol keresendő nyugodtan javítsatok ki.
Először is a tápjába cserélj ki minden kondit(kicsiket is), meg nézd meg a sorkimenő melletti tranzisztort, mert valószínű hogy az szállt el.
Holnap megnézem ezeket, aztán irok a fejleményekről.
Addig is THX.
Ma odáig jutottam, hogy néhány kissebb kondit kicseréltem, és kiforrasztottam a D2499-es tranyót lemérni, csak éppen nem tudom milyen érték számít jónak mérés közben. Meg tudnád mondani(vagy valaki)?
Mérd diódavizsgálóval!Bázis-collektor,bázis-emiter ezeknél egyik irányba szakadást mutat (semmit) másik irányban 400-1000 között a jó!Emiter-collektort is mérd meg nincs e köztük zárlat egyik irányban szakadás kell,hogy legyen másikba pedíg vagy szakadás vagy magasabb értékű számot mutat ha jó!Ha valamelyiknél nincs záróirány akkor zárlatos a tranzisztor!Ez a mérés csak sima tranzisztorra érvényes (darlingtronra)nem!
B-C=387 fordítva 670.
B-E=043 fordítva szintén annyi. E-C=389 fordítva 645. Akkor ez most milyen? Amúgy ez nem sima tranzisztor ,van benne valami külön dióda, vagy ilyesmi.
Nekem mostanábn azt csinálja, hogy csatornaváltások után, vagy nagyobb ugráskor a csatornák között elmegy a kép és vagy 10-20 percig nem jön vissza... ilyenkor ki kell kapcsolni, és várakozás...
a típusa Thomson 21DM182 szerintetek mi lehet a baja?
Ok valóban, ennyit is mértem (43). De akkor ez most jó vagy sem? Az E-C között mindkét irányba kell áteresszen, vagy csak az egyikbe?
Sziasztok
Van egy NOKIA 6355 TV típusú Tv-m az vele a probléma hogy mikor bekapcsolom lassan jön meg rajta a kép, tápjába kicseréltem a kondikat, meg a sorkimenő melletti 2,2uf kondit is, meg beállítottam a tápfeszt is. De ugyan az a helyzet. Hol keressem a hibát??? Vagy mi lehet a baja??? Egy leírást csatolok, róla, hátha segít v.mit.
Sziasztok!
Orion tipusu TV keszulekben a BU 2520DX tipusu alkatresz az neha antenna kabel mozgatas soran elszall.Leszedtem a hatuljat de a koax arnyekolasa hozzaer neha az RF modul hazahoz.Gondolom ettol szall el.Azert van ez mert idokozonkent mozgatni kell a kabelt mert kontaktos valami.Megy egy ado egyszercsak gondol egyet es elmegy a kep, majd kabel megmozgat maris tokeletes. Amikor mar hosszabb ideje megy a keszulek akkor nem megy el az adorol.Mitol lehet ez? Forrasztas lehet rossz vagy mas a baja? ill a fenti alkatreszt hogy lehetne levedeni, hogy ne adja meg magat? Udv: Gabor
Sziasztok.
Adott egy tv (torzít a hang). Benne egy TDA8191 -es IC. A HQVideo -nál Idézet: leírással (Bővebben) majd 3000HUF. Elkezdtem nézelődni máshol, és több helyen is találtam ugyanúgy TDA8191 fedőnevű IC-t 600-800 HUF környékén, ezen leírással: „TV SOUND CHANNEL 20p” Idézet: (többet nem tudtam meg róla)„THOMSON TV TON-ZF +NF-E 4W(24V/16R) DC-CTRL.” Na most akkor a kettő ugyanaz, csak más gyártó?? Gondolom helyettesíthetem az olcsóbbal, nem? Ja, az IC adatlapjában Idézet: címen fut, és azt írja 4Wattos. Az olcsóbb leírásában pedig szerepel egy olyan, hogy "4W".„TV SOUND CHANNEL” Előre is köszönöm.
Ez valószinüleg két külön hiba. Vedd ki a tunert, valószinüleg a bemeneti rész forrasztása elengedett. Ettől megy el a kép.
A BU elszállása valami más lehet mivel a koax árnyékolás és a Tuner vagy KF doboz elméletileg azonos potenciálon kellene legyen / test /. Azonkivül mind kettő messze van áramköri viszonylatban a BU - tól. Nézd meg a sorvégfok forrasztásait és az eltéritőkörét, ha ott van valami KH akkor mozgatásra esetleg elszállhat a BU.
Sziasztok
Ha valaki tudna [u][b]TELEFUNKEN PALColor S5400[/b][/u]-as vagy PALColor s490-es TV-hez kapcs rajzot azt nagyon megköszönném, mindkét TV paneljén van egy-egy SMD zener és annak nem tudom az értékét, meg azt se hogy hová kell állítanom a tápfeszt.
Hello!
Koszi megprobalom holnap elmegyek a Lomexbe es veszek Bu-t mert nincs itthon:o aztan atnezem az osszes forrasztast. Udv: Gabor
Szevasz zoz11 Probáld a Telefunken rajzot megkeresni ezen a weblapon,www.paius.go.ro itt rengeteg(mindenféle)rajzot találsz és szeretném a forum olvasói figyelmébe is ajállani,hogy ami nincs meg neki és itt megtalálja és letölthető azt töltse le,mert a web tulaj azt irja hogy apukája gyüjteményét (aki nincs már közöttünk)tette fel a webre "egy idöre".Megkérdezhetem jó lett az Orion?-vagy nem lett olyan mint volt?(a javitás elkezdése elött)Mert ilyen is előfrdulhat. Üdv. Misi.
Először azt ellenőrizném, hogy a sorvégfokozat indulásához képest is késik-e a kép(fény).Könnyű ellenőrizni, a kécső jellgzetes hanggal töltődik fel , hallani a sortrafó 15Khz hangját és látni a képcső nyakán hogy fűt.Nyilván ez csak indulás de ennyi infó alapján itt indulnék.
Üdvözletem mindenkinek. A problémám az hogy a plazma tvmen van két fekete csík.Azt már kiderítettem hogy nagy valószínűséggel nem kijelző hiba hanem IC. Tudja valaki hogy ezek az IC-k milyen árba vannak? Lehet-e egyáltalán az alkatrészboltokban kapni? Előre is köszönöm.
Sziasztok.
Van egy sony tv és a zöld szín túlsok és látszanak a visszafutási csíkok is . a képcső végén a panelen egyformának tűnnek mindhárom szín alkatrészei de bekapcsolt állapotban a zöld katódon csak 74 voltot míg a másik kettőn 170 V körül tudok mérni . Nem találom a hiba okát szeretnék egykis segítséget kérni.
Pontos tipusszám??Ha vannak potik próbálj azokon állítani ha nincs nézd át a panelon lévő ellenállásokat ne csak a kis értékűeket előfordult már nálam,hogy vannak Mohmos ellenéllások is mindegyik színnél és pont egy ilyen okozta,hogy látszottak a csíkok és színhibás volt!Lehet,hogy a visszafutási csíkok a sorkimenő,sokszorozó (régi tipusnál külön van de az újjakon egyben) szóval van két poti az egyik a fókusz a másikall a nagyfeszt állítod mozgasd meg lehet,hogy kontaktos a poti vagy esetleg el van a "kutyától" válva és nem érintkezik rendesen mert megrepedt a burkolat!Én ha ezt megnéztem volna és akkor is rossz akkor a képcső végén lévő panelon keresném a hibát!Mérj át mindent külön!Ha nincsenek potik akkor csak szervízmenüből lehet állítani a színeket!Szerintem azonban más oka van ha látszanak a visszafutási csíkok is!Lehet azonban két különböző hiba is írd le pontosabban a tv tipusát,hiba keletkezését,stb!ha itt lesz Fery ő bizti tud rá bővebb magyarázattal szolgálni mert ő a penge a tv javításban
Sajnos Én már jártam rosszabbul is. Igaz az GRUNDIG volt.
A képcső volt emisszió vesztes és a sugáráram korlátozó felborította a videót. Ha mód van rá, akkor a katódok felcserélésével ellenőrizheted. Én sem akartam elhinni, de ez volt. (A zöldben látszott a visszafutás csík, mert a video IC felszabályozta) üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |