Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
szeva,
Nekem is volt ugyanilyen gondom. Ebben a topikban meg is született rá a megoldás. Ha visszakeresed megtalálod. Gyakorlatilag asszem annyi, hogy a gombot lenyomva rádugod az usb-re, akkor elindul (villog valamelyik LED), és azthiszem ekkor frissíti a szoftverét... kb valahogy így.
Sajna az csak "elvi" megoldás. A gyakorlatban nem segít. Visszalapoztam: teljesen ugyanaz a hiba mint "menyus"-nál volt
#116138 (2007.aug.22) " Az MPLAB meg ezt írja : "PK2Error0009: Write failure (GetLastError = A művelet sikeresen befejeződött.) PICkit 2 Ready" Nyomkodhatom én a gomját akármikor, semmi változás. Azt még mindig kérdezem, hogy a watt féle programozóval lehet majd a későbbiekben "kezelni" ?? (most persze visszaküldöm, de azért nem akarok ebből rendszert csinálni) KÖSZI MINDENKINEK AZ EDDIGIEKET !!! Idézet: „Azt még mindig kérdezem, hogy a watt féle programozóval lehet majd a későbbiekben "kezelni" ??” Lehet.
Sziasztok !
Nincs valaki az ismerettségi körödben akinek van programozója? Ha van akkor felesleges visszaküldeni, elküldöm a firmware t. De ha jól emlékszem felraktam ide is a fórumra ha le nem lett törölve azóta. Ha kell szólj és felrakom újra. Az 5 db tüskét meg a PICkit2 be beleforrasztani nem nagy pukkanás.
Én is amondó vagyok, hogy első körben ki kell cseréltetni(mint ahogy ez is a szándék, ha jól követem az eseményeket..), ill. amíg jótállásos ez az ésszerű megoldás, mivel az ICSP becsatlakoztatása a jótállás elvesztését jelenti sajnos.
Ha ez a szempont a túlzott macera miatt(utiköltség, időkiesés, bosszankodás) elvethető, akkor jöhet szóba más égető, csak itt meg az lehet akadály, hogy esetleg nincs LPT port a gépen, hiszen mi másért volt szükség USB-s égetőre! (vannak kivételek, és más megfontolásból választott USB-s égetők, akkor szerencsés a helyzet) Egyébként meglepődtem, hogy mennyi baj van ezzekkel a PICKit2-kel! Még akkor is, hogy sokan baj nélkül használják. Nem nagyon értem a dolgot bevallom!
Amúgy a PicKit2 hogyan lett lehúzva az USB-ről? Csak simán egy mozdulattal, vagy pedig a "hardver biztonságos eltávolítása" bulin keresztül?
Egy ismerősömnek halt már be pendrive emiatt... (Én nagyon meg vagyok elégedve a PicKittel, eddig még soha semmilyen disznóságot nem csinált... jó, mondjuk nem használom napi szinten)
watt-nak
Igen én is arra godoltam, hogy "biztos" gyári dologgal kellene kezdeni. Úgy látszik pechem van. Most még nem akarnám forrasztgatni inkább visszaküldtem, nem akarom a garit elveszíteni. Azért mindenesetre nekifogok egy általad tervezett programozót csinálni... még1MbR Bevallom őszintén csak simán lehúztam. Nem igen szoktam használni a hardv. leállítás menűt az USB-s cuccoknál. Lehet hogy akkor ez egy figyelmeztetés volt ? Különben "asszem" csak kétszer volt lehúzva, egyébként végig rajta volt a gépen. Mostmár viszont bizonytalan vagyok. Ennyire kényes a szerkezet vagy csak bennem van a hiba...
A PICKit2 kommunikál az MPLAB-al, vagy az égető programjával a programozáson kívül eső dolgokban is, és ha egy ilyen folyamat közben lerántod, akkor sérülhet valami. De ez csak egy elképzelés, lehet, hogy nem helyes.
Úgy emlékszem egyik program sem futott közben. De majd mostmár óvatosabb leszek az USB- eszközökkel. De az előbb 'szilva' írta, hogy durvább dolgokat is elvisel.
Lehet, hogy nagyon LÁMA lesz a kérdés, de akkor milyen sorrendben kell egy céláramkörhöz csatlakozni ?
Nem tudom, nekem nincs széles mintavételi köröm, amire statisztikát alapozhatnék, egy ismerősöm ajánlotta a PICkit2-t, több, mint egy évvel ezelőtt, amikor a PIC-ekkel foglalkozni kezdtem. Azóta is ezt használom, az ismerősöm is a sajátját, nincs gondunk vele.
Ettől még lehet, hogy előfordulnak problémák. A Microchip fórumain vannak PICkit2-es topicok, lehet, ott kellene olvasgatni kicsit, vagy rákeresni a hibajegyek között a support.microchip.com-on, hátha volt már ilyen másnál is. Mondjuk én a PICkit2-t mindig a saját szoftverével használom, nem az MPLAB-ból, mert a saját szoftvere sokkal több mindent enged kapcsolgatni (Vdd értéke, ilyesmi). Csak akkor kezeltettem a PICkit2-t az MPLAB-bal, amikor valamit lépésenként akartam nyomkövetni. Nem tudom, ez hatással van-e a meghibásodás eshetőségére.
Milyen sorrendben? Hát sorrend nincs, hacsak az nem, hogy előbb rádugod a PC-re és elindítod a programot.
Aztán mikor rádugod a céláramkörre, az ne legyen áram alatt. Ennyi.
Sector99,
A PicKit2-t nem nagyon zavarja a ki-be dugdosas (kiveve mikozben a firmware-jet update-eled termeszetesen). Valaki emlegette a "hardver biztonsagos eltavolitasat" is, az csak usb mass storage eszkozoknel van, itt nem kell vele foglalkoznod mivel egy egyszeru HID eszkozt valosit csak meg es a programozo szoftverek ezen keresztul kommunikalnak a PicKit2-vel. Nem tudom ez-e a problema, de a PicKit2-nek van nemi gondja nehany USB hoston, azt meg a PicKit2 fejleszto mernoke sem tudja egyenlore, hogy ez chipset hiba-e, vagy driver vagy egyeb. Mindenesetre athidalo megoldaskent meg lehet probalni USB HUB-ra radugni es megnezni ugy megy-e. Amugy hogy firmware hiba-e ugy is meg lehet nezni, hogy egy teljesen mas chipsetu gepre radugod es megnezed ugy latja-e a PicKit2 szoftvere (ne MPLAB-bol nezegesd egyenlore). Masik, hogy ha "eddig mukodott es most mar nem" akkor elkepzelheto egy olyan is, hogy a PicKit2 MPLAB pluginje serult - pl valami virus vagy spyware miatt. Az egy COM server ami az MPLAB IDE konyvtarban talalhato DLL. Sajnos eleg gagyin mukodik mivel regsvr32-vel mikor megprobalod eltavolitani akkor hibaval ter vissza (eddig ahol probaltam mundenutt). Vistan meg meg regisztralaskor is... Mindenesetre ha nincs naprakesz virus/spyware kergetod akkor gyozodj meg nincs-e korokozo a gepeden es megprobalhatod ujra telepiteni a PicKit2 tamogatast. Az ICD beforrasztasat csak mentoovkent alkalmaznam. Ja, amugy piros vagy fekete gombos a keszulek? Elmeletileg a piros gombos az ujabb amiben tobbek kozott egy 2.7k ellenallast tettek be a +5 VSB es a fold koze hogy lehuzaskor a kondi kisujon es legkozelebbi bedugaskor normalis power on reset alljon be. Enelkul gyakran nem ismerte fel az USB host a PicKit2-t. Ha mar itt tartunk, az USB eszkozok kozott latszodik a PicKit2? Az eszkoz kezeloben ket HID bejegyzest is kellene latnod, 04d8:0033 azonositoval. Udv, Tamas
Szia!
Találtam egy ugyanilyen hibát itt: Bővebben: Link "config bit issue" - olyasmire tudok gondolni, hogy gyárilag pl. a bootloader terület nem volt írásvédett és valamivel felülnyalta magát.
Na, kozben Szilva ratalalt a lenyegre Szoval a piros gombosnal a BOR nem szabad engedelyezve legyen, de nehany keszuleknel hibas firmware-t kuldtek ki - ill a config opcio hibas, mivel a BOR engedelyezett igy reset all elo a PicKit2 chipjeben.
A lenyeg, hogy kulso programozoval ezt lehet javitani az ICD beforrasztasaval persze, ill kicsereltetni, avagy betenni egy 3.3V regulatort igy a BOR nem all elo... Itt a PicKit2 fejleszto mernokenek uzenete a Microchip forumon: http://forum.microchip.com/fb.aspx?m=298430 Koszi Szilva! Tamas
Mondok egy érdekes dolgot, amit észervettem a Pickit 2 saját programozójával kapcsolatban. Ha benyomja az ember az auto import hex gombot, akkor ha a hex-fájl frissül, akkor azt egyből beégeti. Tehát az ember Mplabban programozik, megnyomja a compile-t, a másik szoftver egyből beégeti, a feszültséget le sem kell venni, és egyből lehet látni mi az eredmény.
Ezt ismerem, volt is, hogy használtam.
Mostanában viszont "rászoktam" arra, hogy amikor javítok, vagy fejlesztek, akkor viszonylag sűrűn nyomok "make"-et, mert ilyenkor az elírások kiütköznek és még frissiben javítom azokat. Persze nem akarok mindig égetni is, ezért kézzel szoktam a PICkit2 progiban. Az első menüpontban ott van az utolsó talán 4 használt hex file, elég azokra rákattintani, majd a program gombra. Ez sem sok macera, mostanában ezt használom.
Így van, tetszett is, mikor rájöttem...
En meg a PicKit2-n levo gomb nyomasara torteno programozast allitottam be es ugy a keszuleken nyomkodok (ne kerdezzetek ez miert jobb mint az eger gomb, de nekem bevalt).
Szia Tamás !
hálás köszönet a információkért !!!! Már postáztam a cuccot,lehet, hogy egy kicsit korán...Sajna nem próbáltam másik gépen. De ami fontosabb ennél, hogy nekem csak egy HID eszközöm van: Bluetooth HID enum device. Nem tudom,hogy amíg az eszköz működött akkor milyen számú és nevű volt fenn....Hát ennyit a LÁMASÁGOMRÓL ! Ezek szerint akkor csak újra kellet volna telepíteni a szoftot. Különben naprakész vir.és spy progi van fönt a gépemen (és XP SP2) Persze az is számításba jöhet amit "szilva" írt, majd tanulmányozom.(még angolból sem vagyok túl jó) MÉG EGYSZER MINDENKINEK KÖSZÖNET !!!! Üdv.: Gyula
Szia Gyula,
Amit legeloszor irtam az ugy tunik csak spekulacio volt Amit Szilva talalt az a megoldas ugy tunik, szoval ha vissza kuldted, akkor kuldd el nekik azt a linket amit Szilva utan irtam - gyakorlatilag nekik kellene frissiteni a firmware-t, most vagy ugy hogy nekik mukodik es akkor a legujabb firmware majd atirja maganak a config-ot, vagy ha nekik sem ismeri fel az eszkozt akkor az icd bekotesevel kell ezt megtenni ill mindenfele hardver trukkokkel elerhetove lehet tenni a win szamara. Egyik trukk a 3.3 regulator (ami csak annyi ideig kell amig a firmware update-elodik), a masik meg gany de allitolag mukodik, hogy a regulator helyett a Vusb-re egy 470 ohmos ellenallassal teszik ra a +5V_USB -t - ezt is csak ameddig update-elik a firmware-t... Szoval lehet biztos ami zicher alapon el kellene nekik ezt meselni ill ramutatni arra a Microchip forum linkre ahol ez le van irva es akkor ok meggyogyitjak es igy nem lesz mar nyug vele. Udv, Tamas
Szerintem a szervizesek előbb tudták ezeket az infókat, mint mi...
Valoszonuleg, csak aggaszt, hogy ha tudtak rola miert adtak el upgrade nelkul a ketyeret - hisz ez nekik is tobblet munka.
Nem tudom, hogy hogy megy az információáramlás náluk, de ahogy nézem ezt a microchipes fórumot, tavaly november 27-29. közöttiek a hozzászólások, tehát nem annyira szakállas bugnak tűnik. Aztán hogy a Karácsony előtti és alatti őrületben hogy volt energiájuk és idejük foglalkozni a témával, azt sem tudjuk.
Minden esetre ha ennyi a baj, és ezzel megoldódik, akkor szerintem jó lesz a vége, én még mindig egy nagyon szerethető kis eszköznek tartom a PICkit2-t.
Üdv mindenkinek!
Mostanság kezdtem foglalkozni a picel 16F877 és a timer0 vál van egy kis gondom. PL 20MHzes az internal óra jel és 256 osztásal egy másodperc alatt 78125 megszakítás történik? Azt nem vágom hogy most akkor csak akkor történik megszakítás amikor a 8bites regiszter tulcsordul vagy minden egyes periodusban? ÉS a Timer1 csak akkor generál megszakítást csak ha tulcsordúl. CCSel próbálgatom igaz asmel kellet volna kezdenem de majd azt is.
Alapvetően minden Timer akkor generál megszakítást, amikor alul- vagy túlcsordulás következik be a regisztereiben.
Azaz akkor az elöző példával élve a timer0 regiszter másodpercenként (kerekítve)"305"* csordultúl és generál megszakítást?
20000000/4/256/256=76.29 megszakítás történik másodpercenként.
Azt tudni kell közben, hogy 20 MHz esetén az órajel periódusideje: 0,2 us (magyarul négyszerese, mint ami 20 MHz-ből adódna; ez a fetch ciklus miatt van így)
Ebből adódóan: - a Timer0 alapesetben 0,2 us-onként lépkedne egyet felfelé - de mivel be van állítva neki a 256-os osztó, így 51,2 us-onként lép egyet felfelé! - tehát a Timer0 túlcsordulása ezek alapján 13,1072 ms-onként fog bekövetkezni - ebből következően másodpercenként közel 76-szor csordul túl
Jaj, meg van... tul kicsi volt a betűméret
|
Bejelentkezés
Hirdetés |