Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudom ugyan ez milyen alkatrész de gondoltam ebbe a topicba is választ kaphatok a kérdésemre és senkit nem zavar ha ide teszem fel. Az volna a kérdésem, hova kössem ennek a trafónak a 230 voltot? Próbáltam mérni, régi emlékeim szerint a primernek van a legnagyobb ellenállása de összevissza értékeket mérek. Valamit rosszul csinálok? Tudtok nekem segíteni? Köszönöm.
Helló. Ezeket valam logika szerint csinálják, tehát én az első kettőre kötném. De biztos ami biztos, egy 60-as izzón keresztül adj rá póvert, és ha mégsem oda megy a 230, akor az izzó fog világítani. Így ràkötód, és így is mérd ki. Ha jó, akkor kijöhet az izzó.
Kezdjük talán azzal, hogy rendszerint a primert alulra tekerik, tehát a képen bal oldalon kezdődik a primer.
Tehát meg kell mérni, hogy a bal szélső kivezetéshez képest még melyik kivezetés van egyben. Lehet egynél több is, ha több primer feszültségre is alkalmas, pl. 110V, 240V, stb. Utána jobbról kezdve hasonló módon be kell azonositani a szekundereket. Nagyon úgy néz ki, mintha a jobbról az első három kivezetés egy középmegcsapolású tekercs lenne, kétutas egyenirányításhoz előszeretettel használták. Ezek után jöhet a mikrokapcsolo mester által javasolt izzón keresztüli megtáplálás a a legnagyobb ellenellású/két szélső primer kivezetésen. De móg jobb lenne nem hálózati feszültséggel kezdeni, hanem csak mondjuk pákatrafóval...
Keresnék egy alkatrészt, a nyákon IC1 felirat van mellette.Egy SOT23-as tokozású 3 lábú alaktrész.
Rajta a felirat 431 vagy 43I vagy 43l. Addig jutottam hogy ez egy BAS40-es schottky dióda.Kaptam helyette egy TL431-es SOT23-as tokozású alkatrész, de nem oldotta meg a problémámat. Ugyanis ebben van sima és dupla schottky-s változat.És nem igazán tudom,milyen lehetett az eredeti.
Pontosíts kérlek. Se kép, se semmi.
A TL431 az SO8.... 8 lábú IC....
A TL431 amit kaptam, az is SOT23-as tokozásu és az is állítólag schottky dióda
Ilyet? Bővebben: Link
Vagy ha nem akkor mit? Kellene az adatlapja, vagy egy fénykép.
Szia!
A TL 431 az feszültségreferencia IC, bár ez is előfordul sot23 tokban. Semmi köze a schottkyhoz. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Én a BAS40 helyettesítőjét kértem és ezt adták helyette.
Most megnéztem újra amit adtak, és most látom,hogy ez tényleg nem schottky. http://www.hqelektronika.hu/product/tl431aidbz De hogy találták meg ezt a BAS40 helyettesítőjének ? A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Pedig ennek mi köze van hozzá? 8 lábú feszreferencia, SO8 tokkal, és nem shotky.
De azt kaptad, ami a képen van? Mert a BAS40 az egy SOT323 3 lábú... Bővebben: Link
Közben módosítottál, tettél be egy képet.
Az a 3 lábú? És hogyan tetted bele a 8 lábú IC-t?
Végig azt írtam, hogy 3 lábú és SOT23-as
A képen a 431 feliratú alkatrész mellé is IC1 van írva. Ezek szerint az sem schottky.
Akkor átcsesztek. Tényleg van 3 lábú SOT23 is. Bővebben: Link
Láttam én már olyat, hogy Cx volt ráírva, és közben ellenállás volt.
Nem mondom meg, hogy melyik nagy TV gyártó, épp a K14-es széria. Nem rég csináltam hozzá a mérőprogramot... Szóval ennyit az IC1 feliratról. Lehetett ott bármi. A tervező benézi, vagy kapnak egy BOm módosítást és máris más van fent. kellene az eredeti alkatrészről a kép szerintem. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
De az SMD marking alapján ez egy BAS40-es schottky
Nem feltétlenül. Találkoztam már olyan ref ic-vel, amire 431 volt írva, és az is volt. Ott van a miniMelf tokozású zener, ott is korrekten mellészitázták, hogy ZD.
Néd csak: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Mivel IC van fölé írva, ezért valószínű, hogy TL431. Ha D lenne, akkor dióda.
Szerintem ref IC. Kód alapján lehetne akár zener is, de akkor nem szitázták volna mellé az IC1-et
Megtudna e valaki mondani ez milyen alkatresz ?Ford fokusnal van 2000 es evjarat a főfekcilinderbe van becsavarva kb60 mm hosszu 25 mmatmeretű es ebből mennek a fekcsövek a hatso kerekekhez .Az első kerekekhez nincs ilen?
Ez nem autós fórum. Amúgy fékerőszabályzó patron.
Ja csak az elektronikarol szol.?
Meg csodalkoztam hogy nincs kulön auto tema. Kőszi.
Sziasztok! A mellékletben szereplő alkatrészek mik lehetnek? Mert kerestem az adatlapjukat de nem találtam semmit.
Szia,én egyenirányítóra tippelek.
Szerk.: Találtam róla egy képet, de még keresgélek. Viszont a mi alapján találtam: ESM2959V. Bővebben: Link Na még egyszer szerkesztve: A típusa ESM2959V ez alapján már sok képet találtam róla:Bővebben: Link Legalábbis az alsó az. A felsőnek nem látom jól a számát. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Nem tudtam már módosítani, arra jöttem még rá, hogy valami védőgázas hegesztő alkatrésze lehetett.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |