Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   107 / 213
(#) vicsys válasza pjg hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Egy munkafüzeten belül lehet használni a másolás/beillesztés parancsot, nem kell makróként menteni.
(#) pjg válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Igen de ha két munkafüzetben van a nyákja akkor nem tudja csak makróként összehozni. Az lenne jó, ha tudna a program a munkafüzet lapokra más más munkát betölteni.
(#) Hp41C válasza pjg hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

SL 5 -ben működött: Import board, keretezés, másolás - copy (^C), másik panel választása az alul levő fülekkel, beillesztés - paste (^V).
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
(#) pjg válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Ez az Import board nekem nincs a 6-ban.
(#) efraim válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Van egy kis tabulátorfül ott alul. Egér jobb click

sl.png

(#) niedziela válasza Facsi97 hozzászólására (») Ápr 28, 2014 /

Az sem derült ki, hogy a több board az több különböző board, vagy egy adott board többször.
Mert mind a két esetre van megoldás, csak nem egyforma.
(#) szili83 hozzászólása Ápr 30, 2014 /

Telifölddel kapcsolatban lenne kérdésem.
A telifold.png az az én panelem. A teliföld és a vezetők közti távolságot miért nem tudom megváltoztatni? Hiába növelem a csúszkán, már 5.7mm, de nem nő a távolság.
A másik képen pedig látszik, hogy a földeket a telifölre rákötötte. Azt hogyan tudom?

(#) Alkotó válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /

Ki kell jelölni azt az objektumot, amire érvényesíteni akarod a beállításodat.
(#) vicsys válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /

Úgy-úgy! Nyomj a tologatás előtt egy CTRL+ALT -t.
(#) szili83 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /

Köszönöm, így már jó!
A másikm kérdés, hogy ha teliföldet használsz, akkor 50V alatt mekkora 'közt' állítasz be?

Illetve a még meg nem oldótt kérdésem:
Hogyan tudom a valós GND-t a letifölddel összekötni? Feljebb a korábbi hozzászólásomban bekereteztem párat.
(#) vicsys válasza szili83 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /

Olvasd el és minden kiderül: Bővebben: Link
Egy rövid oktató videom: Bővebben: Link
(#) Tardief hozzászólása Máj 8, 2014 /

Sziasztok!
Elkezdtem ismerkedni a nyáktervezéssel illetve a programmal. Elkészittem az első nyákomat ( igaz nem sikerült túl jól) és ki akartam nyomtatni. Ekkor jött elő az a problémra, hogy a pdf fájlban a vezetősávok már nagyon vékonyak. A programban még megfelelő vastagságúak, de a konvertálás után a pdf-ben a hajszállal vetekedik.
Tudna vlaki ebben segíteni?
Köszönöm!
(#) szili83 válasza Tardief hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

A vezetősáv megfelelő méretűre van beállítva? Vagy csak a NYÁK van kinagyítva?
(#) Tardief válasza szili83 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Igazából azt se nagyon tudom, hogy hol lehet a veztősáv méretét változtatni. Viszont a Sprint Layout nyomtatási képén még jó. PDF-ben viszont már nem.

Szerk.: Megtaláltam a méretváltoztatás rejtélyét. 0.8 mm-re van állítva.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
(#) szili83 válasza Tardief hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Kattints rá kétszer a vezetősávra, és jobb oldalt majd előjön az ablak? Vagy jobb klikk, és tulajdonságok.
(#) Tardief válasza szili83 hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Kicsit megvastagítottam. 1mm-re. A nyomtatási kép még mindig jó, viszont ugyanolyan vékonyra változik a pdf-ben.
(#) Alkotó válasza Tardief hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

A téma jelentős része ezt tárgyalja, mert valaki mindig újra és újra felveti (lapozás és olvasás helyett).
Frissíteni kell a programot. A 6.0 első változatának volt ilyen hibája, de azonnal ki is javították.
(#) Tardief válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 8, 2014 /

Igaz. Elnézést és köszönöm.
Megpróbálok kicsit figyelmesebb lenni.
(#) Mircsof hozzászólása Máj 12, 2014 /

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a "Sprint-Layou V6" nevű programban vannak-e relék, és ha vannak hol találhatók?
Köszönöm a fáradozást előre is!
(#) efraim válasza Mircsof hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

A SprintLayoutban a rajzelemek könyvtárban vannak. Ez a Macros könyvtár. Ha a számora megfelelő elem hiányzik, akkor meg kell rajzolnod és valamilyen névvel macroként elmentened a Relay alkönyvtárba. Mellékelek egy relaykönyvtárat, ha a helyére teszed akkor használhatod.

Relay.zip

(#) Mircsof válasza efraim hozzászólására (») Máj 12, 2014 /

Köszönöm a válaszod!
És még inkább a csatolt rajzokat!
(#) tuskabalazs hozzászólása Máj 12, 2014 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy Sprint layouthoz létezik-e Puskás trafó makró?

Köszönettel Balázs!
(#) Mircsof hozzászólása Máj 13, 2014 /

Sziasztok!
Sp 6-nál hogy lehet Pdf be elmenteni a nyákot? Eddig Word dokumentumként mentettem, de mikor vittem nyomtatni, általában mindég volt vele valami baj, nem nyomtatta ki a képet csak a fejlécet stb.
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) vicsys válasza Mircsof hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Telepíts egy virtuális PDF nyomtatót és arra nyomtasd ki.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
(#) Mircsof válasza vicsys hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Értem, de nekem nincs olyan választási lehetőségem Adobe Reader telepítve van, de van 1 sejtesem az alapján amit itt a fórumon olvastam hogy valami pdf konverter nevű program kell, de annak nem találom a letöltő linkjét
(#) Alkotó válasza Mircsof hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Az Adobe Reader nem pdf nyomtató. Ez a program a pdf fájlok megnézéséhez és kinyomtatásához jó.
A pdf konverter elég szerencsétlen elnevezés a részedről. Sokkal találóbb amit Vicsys javasol, azaz pdf nyomtató. Ebből számos fajta van. Az egyik legjobban elterjedt a pdfcreator, próbálkozz ezzel.
(#) efraim válasza Mircsof hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Szerintem sürgősen dobd ki a gépből az Adobe Readert. Telepítsd helyette a Foxit Readert, kisebb, gyorsabb és több szolgáltatást nyújt.
Virtuális nyomtatóként telepítsd a Bullzip-et.
(#) Mircsof válasza efraim hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Köszönöm a segítséget neked és Alkotó fórumtársnak is. A tanácsaitok alapján sikerült megcsinálnom.
(#) Qju válasza efraim hozzászólására (») Máj 13, 2014 /

Sziasztok! Szerintem Bővebben: Link van jobb " PDF, ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ, CBR reader for Windows" is mint az előbb említett. Részemről én inkább támogatom a szabad szoftvert amikor csak tehetem.
Üdv: Zsolt
(#) Pali79 hozzászólása Máj 14, 2014 /

Sziasztok!

Két gépen használom a programot, itthon és az irodámban. Ma elkezdtem egy rajzot az irodában és azt vettem észre, hogy ha vezetősávot rajzolok vagy mozgatok, akkor a már meglévő forrpontok, vezetősávok végei "vonzzák" az egeret. Tehát ha a közelébe érek egy már meglévő pontnak akkor automatikusan rááll és ezt jelzi a szálkereszt pirosra váltása. Itthon ez a funkció nem működik, legalábbis sehol nem találtam ilyen opciót. Valaki nem tudja véletlenül, hogy hol lehet ezt bekapcsolni?
Következő: »»   107 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem