Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia!
Átcseréltem a kvarcot 7.3728 MHz-re,és a problémák nem oldodtak meg.Ez így túl szép és egyszerű lett volna.Továbbra is gyanús a programozó.
A programozód szerintem jó. Azért nem tudod kiolvasni a tartalmat írás után mert olvasás védett. Íráskor (után) ő visszaolvassa és ha jó minden , csak akkor állítja be az olvasásvédelmet. És mivel nem tudod kiolvasni ebből az jön le ,hogy írni tudta a PIC-et mert beállítódott az olvasásvédelem. Tehát minden jó volt programozáskor és ben van a program.
A PIC-ed 20MIP-es sajnos, ez lehet probléma ,de szerintem ettől még el kéne indulnia 30MIP-en is.Tartós üzemnél nem tudom mit okoz...... Ugye betöltés előtt nem írogattad át az üdvözlő szövegeket a PK-progiban? Nem szabad semmit változtatni!!! HEX import és write! A szövegeket később távirányítóról lehet módosítani. Ha 5 voltot adsz rá és nem forgatod a rotort akkor a ledeknek villogni kell! Azt töltsd be amit linkeltem pár hsz-el ezelőtt. Ne zavarjon hogy reklamál a PK-progi nem számít. Amit HP41c feltöltött elvileg az is jó de én nem próbáltam. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Szia!
Köszi a megnyugtató választ a programozót illetően.A programot nempiszkáltam,úgy ahogy volt uj mappába elmentettem.Onnan HEX import és write.5 Voltot rákapcsoltam és villognak a ledek.Ha megpörgetem akkor is csak ennyit csinál.Inditáshoz kell a távirányító?
Nem kell távirányító. INfra led vevőnél nézz körül ill. az infra adó led világít?
Hülyeség de egy vonalban vannak? Idézet: „A programot nempiszkáltam,úgy ahogy volt uj mappába elmentettem.Onnan HEX import és write.5 Voltot rákapcsoltam és villognak a ledek” Akkorviszont nem értem eddig miért nem ment?Másképp csináltad eddig? ![]()
Igazából nem értem miért nem megy kijelzés mivel ez már egyszer ment neked a fordított HEX el.(igaz rosszul de ment).Namost ha akkor működött az index led érzékelés akkor mi történt azóta amitől elromlott? A két HEX ugyanazon a lábon érzékel! Szóval annak mennie kell.......hajrá
Csak az FICD -t tettem hozzá a V10 -hez. Odaírtam, hogyan készítettem...
Tudom
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2014
Szia!
Mikor elküldted a Hex-et akkor még a 20 MHz-es kvarc volt benne,és a lefordított avval ment (igaz rosszul).Most a 7.3728 MHz-es kvarc-al is elindul a lefordított,de az első szöveg betűi hiányosak és lassabban halad a második szövegrész is lassabb de olvasható.Vagy csak egyszerűen kevés neki a táp?Szerinted van aki feltudná programozni?
Most már végképp nem értelek.Minek akarod megint programozni? Tegnap azt írtad beletöltötted a HEX-te ami linkeltem és villog a led a végén tehát a program benne van!
A programozód jó hiszen a fordított HEX et is bele tudta rakni. Ne a programozódban keress hibát. De ezt már kitárgyaltuk. Írd már le légyszi hogy mit csinálsz és melyik HEX el? És mi az eredmény? Kicsit kezdem elveszíteni a fonalat ![]() Olyan nem lehet hogy a fordított HEX-el van kijelzés az enyémmel meg nincs. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Annyit még megtehetsz hogy a ledvezérlők 23. lábán lévő 1K-at 10K-ra cseréled próbából. Ebből kiderülhet ha táp baj van.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Még az jutott eszembe hogy a PIC ed miatt nem megy, A 30MPIS miatt.
Esetleg próbáld meg visszarakni a 20Mhz kvarcot és rakd bele a V8 verziót. HEX V8 De ez a verzió csak 20Mhz kvarccal megy ! Ha a V10 akarod használni ki kell cserélni a kvarcot 7.372MHZ re. HEX V 10 A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Ma voltam a lomexnél beszerezni a maradékot. Azt mondta az eladó, hogy kvarcból csak egész értékű lesz ezután és trimmer kondi sincs már és nem is lesz. Azt a fajta óra kvarcot ami a V6 propelleren van nem is láttam máshol. Tud valaki egy jó beszerzési forrást ezekre?
Nem! Ilyenem van, de ez nagy, a propelleren kisebb fajta van.
A 7.3728MHz hova való? A lay terven 20 MHz van a pic-hez.
Idézet: Lehet, hogy más forrást kell majd igénybevenni....„Azt mondta az eladó, hogy kvarcból csak egész értékű lesz ezután...” A ChipCad -nál nem csak 32.768kHz és 7.3728MHz -es van, hanem 18.432MHz -es, 3.6864MHz -es, 7.500MHz -es, 433.92MHz -es, 868.3MHz -es is. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Igen, de trimmer kondi náluk sincs. Elég bosszantó, hogy 3 helyen kell megvenni a cuccokat egy órához. Nem igazán értem a Lomex hozzáállását.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Nem tudom mit keresel A 20MHz a rotor kozepén van és az van a PIC-hez szinte teljesen egyforma az SMD és a sima mérete be lehet tenni az snd helyére aminek lába van azt is.
a 32,768 óra kvarc a rotor végén van és szerintem nem értette az eladó mit keresel De vedd ki egy régi női kvarc órábol ha más nincs (nekem van a fiókba még olyan óra ![]() azt is beforraszthatod Az SMD trimmert pedig ott vettem a Lomexnál én is. De nézd meg a HQ-nál A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2014
Biztos jól értette, mert cikkszám alapján kerestem. Mondtam az eladónak, hogy a neten fenn van, erre azt mondta, hogy az nem jelent semmit.
... A Lomex -nél dsPIC sincs... Bosszantó, bosszantó, de meg kell szokni...
Egyébként 3 .. 10 pF trimmer kondenzátor is jó, csak megeshet, hogy kell vele párhuzamosan kötni fix értékű (10 .. 20 pF) kondenzátort is. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2014
A 88-as pc venti bázishoz és a 886-os smd propellerhez melyik program való? Próbáltam keresni, de annyi féle verzió van fenn.
Tisztelt fórumozók!
A 67-LED-es óra elindult,igaz még deszkán de működik.Köszönöm mindenkinek a segítséget és hasznos tanácsot.Külön köszönöm Hp41C,kly,patexati,janocsi,KKobra fórumtársaknak sok segitséget.
Szia!
Ha feltételezem,hogy a táp megfelelő volt.Mert az (MCUhobby.cz) csúszógyürűvel oldotta meg az áram átvitelt,patexati légmagos tekerccsel,kly mester wireless powerrel,én pedig a fazékmagos átvitellel.Akkor patexati tanácsa vált be,igaz én 68µF/6.3V-os tantált tudtam beszerezni,beépíteni a 47µF-os helyett de működik.
Gratulálok!! Örülök hogy sikerült hardver és szoftver szinten beüzemelni!
Én még csak most rakom össze a wireles pówert és a HDD motor vezérlést . A rotor építése még a korlátozott anyagi lehetőségeim miatt szünetel, de legalább az energia átvitel addigra a lehető leg jobb lesz. Remélem! ![]()
Sziasztok!
Tervezek építeni egy propeller clockot, azonban kicsit "durvább" kivitelben ![]() Bővebben: Link Bicikli kerékre szerelt kijelzőt. Ha másokat is érdekelne a kivitelezés, beszállhatna a projektbe, mert többen többre vinnénk szerintem ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |