Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
igen, mert akkor "lebeg" külsö zavarok hatására bármit össze tud szedni, igy nyit is zár is. Csinál az mindent...
Helyes a válasz, és akkor már tudod is hova tűnnek az elektronok.
Jól értelmezem, hogy az LM2596-nak 5V-hoz minimum 7V bemenő feszültség kell? Nincs valami low drop változata?
Szerintem elmegy 6.2V-al is. 1.2V a Vsat. Ám ha ettől is kisebb kell akkor másikat kell keresned.
Sziasztok!
Szeretnék venni egy távirányitos kapcsolót a lakásba. Találtam is, de lenne kérdésem róla. Hátha valakinek van tapasztalata hasonlóval. Ez lenne a kapcsoló Szerintetek milyen elem való bele? Azt irja, hogy 12v 23A. Gondolom ez nem voltot és ampert jelent. Vagy igen? Vajon ez infrás? Mert akkor a vevőnek látható helyen kellene lennie, ugye? Nem rakhatom bele egy kábelcsatornába, sem a csillár takaró talpa alá. Az meg elég hülyeség lenne. Ha veszek 5-6 ilyet, és az egyiket lekapcsolom, akkor lekapcsolódik a többi is? Feltéve, hogy rádios és nem infrás. De az infra is kapcsolhatja egymást, ha egy helyiségben van? Pl a távirányítós konnektoroknál hogy van ez, ha van belőle több is? Van valakinek elképzelése? Köszi, ha tud valaki segíteni. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
A 23A egy 12V elemtípus, amit főleg távirányítókban használnak.
Nem infrás, mert 30m hatótávot ír. A legtöbb ilyen távvezérlőben és vevőben átkötéssel beállítható egy kód, hogy az egymás hatósugarában levők ne zavarják egymást. Ilyenben létezik több csatornás is, akár 8-12 gombos távirányítóval.
Értem. ezek szerint az elem probléma megoldva, azt lehet ezek szerint kapni (sose láttam még 12Vos elemet) ennek örülök.
És akkor ha jól értelek, nem is fog összekeveredni az irányítás, ha veszek 6-7-8 ilyen kapcsolót és egy lakásban használom? Köszönöm, ez jó hír. Azért megkérdezem az eladót is, de neki ugye az a lényeg, hogy megvegyem... szóval nem biztos hogy hiszek neki, ha agyon dicséri a terméket. Köszönöm az infót.
Akkor nem fog összekeveredni a távvezérlés, ha külön kódot állítasz be mindegyik párnak. Lehet, hogy alapállapotban azonos kódra vannak állítva gyárilag.
Sziasztok!
Itt egy "egyszerű" kapcs.rajz én még teljesen kezdő vagyok úgyhogy valaki csinálna nekem egy nyáktervet és egy alkatrész listát? Meg egy részletes leírást ha lehet akkor azt is hogy minek hova megy a - és + lába. Előre is köszönöm!
Szia!
Ha ezen a valóban egyszerű rajzon sem igazodsz el, akkor egy kis olvasnivalóvall kéne kezdeni, különben alkatrészgyilkosság lesz az eredmény. Például ezzel is kezdhetnéd: Bővebben: Link Ha átolvastad, próbálkozz megtervezni a nyákot, aztán ellenőrizzük, hogy jó lett-e, és szívesen segítünk javítani, vagy tanácsot adni, hogy mit miért csinálj másképpen. Üdv: morgo
Oké,kösz!
Nem tölti le!!!
Akkor valamit nem jól csinálsz, mert nekem működik.
Üdv mindenkinek!
Ha pisztolypákával forrasztok és ESD padon ha hozzáér a páka hegye a föld-patenthoz, keletkezhet valami ronda rövidzár? A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Milyen pisztolypáka? Ha a szokásos pillanatforrasztó, ahol a pisztolypáka hegye a trafó szekunder tekercse, az galvanikusan elválasztott, tehát nem okozhat zárlatot ha hozzáér a testhez. Hacsak nem valami különleges pákád van.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2014
Köszönöm. Nomrál páka, ahogy leírtad. Azért nem voltam biztos benne, mert én is galvanikusan le vagyok választva a testről ha megfogom fázist, mégis fáj.
Hello! Mit csinálsz? Megfogod a fázist? Noormális??
Az ESD pad földelve van. Te meg tapizod azt, amit egyébként sem szabad?
Üdv! Megfogtam már párszor (véletlenül). Fáj.
Elvileg ha 1M ellenálláson keresztül van földelve az ESD pad és úgy fogom meg a fázist, akkor a testem és az 1M által képzett fesz osztó megvéd. (ESD topicban olvastam.)
Persze csak mi a biztosíték, hogy nem érsz közben semmihez hozzá, nincs az asztalon földelt műszer-táp, akármi? Az ESD az áramkört védi, nem Téged..
Már épp elég baj, ha az ember fázishoz ér. Nem akarom fogdosni, de már volt "szerencsém".
Új kérdés ezzel kapcsolatban. (Nem merek nekiállni forrasztani.)
A pillanatpáka működés közben feltöltődhet sztatikusan? Én le vagyok földelve és az ESD padon végzem a műveletet. Az alkatrész 200V ESD védelemmel rendelkezik, ami nem olyan sok.
Semmitől se félek. Egy BT modult forrasztanék, az adatlapján 200V ESD van megadva. 14.000 Ft-os árát tekintve igazad van, félek.
Én is erre gondoltam, köszi szépen. Ebből következett az első kérdésem, hogy a föld és a páka szekunderének összekötése okozhat-e zárlatot, de nagym6 szerint nem.
Nagyon köszönöm, valami ilyesmi választ vártam.
Sziasztok! Ismét segítséget szeretnék kérni tőletek: van egy RC helikopterem, amihez van egy 3,7V 380mAh Li-Po akkumulátorom. Ehhez adtak egy USB csatlakozású töltőkábelt is, amiben benne van a töltő elektronika. Ezt egy iPhone gyári töltőadapterrel használom. Arra voltam kíváncsi, hogy az akku feltöltése után, amikor a töltés végét jelző LED kigyullad, abbamarad-e a töltés is. Itt jött a meglepetés: töltés közben az akku kapcsain 3,86V-ot mértem, a töltést jelző LED kigyulladása után viszont már az adapter tápfeszültségét, 5,06V-ot. Az akkumulátor sem töltés közben, sem a töltés végén nem melegszik egyáltalán, teljesen hideg marad végig. Normális jelenség ez? Esetleg a töltőben egy áramgenerátor van és feszültség helyett áramot kellene mérnem? Ha így van, akkor normális, hogy megjelenik a tápfeszültség a töltés végén?
Valahol láttam egy egyszerű kapcsolást LED izzóhoz hogy kiváltsam vele a glimmlámpát a lemezjátszóba, de nem találok rá. /2 zener dióda volt benne/
|
Bejelentkezés
Hirdetés |