Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az akku LEHUL a toltes kozben. Igen, aramot kellene merned inkabb.
De igy amit leirtal, szamomra kisse zavaros. Az USB-t egy sima computerbe dugd. De ha a heli ujbol megy vele par percet, akkor a toltes tenyet el kell fogadni, barmilyen hihetetlennek tunik is.
A led ugyan világít, de nem izzik. Tehát nem LED izzó. (ki volt az a . . . aki így nevezte el) Ha már izzik, akkor gáz van.
Szia! A töltéssel semmi gond, feltöltődik rendesen az akku, amire kíváncsi lettem volna, hogy a töltés végeztével abba is hagyja-e a töltést, vagy csak jelzi, hogy feltöltött, de folytatja. Olvastam valahol, hogy némelyik RC modell töltő nem szakítja meg a töltést, a töltés végét jelző LED kigyulladása után sem, ami káros az akkura nézve és tűzveszélyes is. A töltő nem kommunikál a számítógéppel, így véleményem szerint teljesen mindegy, hogy számítógépről, vagy fali USB adapterről töltöm-e.
Annak voltak technikai előzményei, és logikája. Legfőképp nem a mi korunkban történt. Ez feljogosít minket arra, hogy zöldségeket beszéljünk? (nem akartam durvábban)
Nem tudom, hogy ti zöldségeket beszéltek-e, én csak kérdeztem valamit.
Félreértettél. Mi alatt mindnyájunkat értettem, különösen azokat akik a "LED égő" kifejezést használják, vagy leginkább kitalálták. (vasbetontalpfa)
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Sziasztok!van egy eröszitöm olyan kérdés volna hogy halkan és szagatottan szol.mi lehet a baj?
Egy kérdést, csak egy témában teszünk fel!
Sziasztok!
Egy tápegységben van egy elromlott optocsatoló PC123 ezt helyettesíthetem 1 db IR leddel és egy IR vevővel?
Nem. Az IR vevő modulált jel esetén ad alacsony jelet. IR vevő helyett egy infra fototranzisztor lenne jó, de még meg kellene gátolni a külső, zavaró fény behatolását. Olcsóbb egy PC123.
Meg lehet próbálni a PC123 helyettesítését
BPW96C és LTR516AB fototranzisztorral?
Muszáj?
Igen,Egy nyomtatóé a táp és ma mindenképp kell
Ha mindenképp kell, akkor nincs mit tenni.
Valamilyen bontott optocsatoló biztosan van otthon, mert nem kell pontosan olyan típusúnak lennie.
tartósan is megoldható így szerinted?
Nem. Ismétlem, csak akkor, ha nincs más megoldás.
Illetve találtam CNY17-2-es tipusú optocsatolót
Már meg is van oldva az alkatrészproblémád. A fototranzisztor bázisát ne kösd be.
Miért nem jó egy infra led és egy fototranzisztor szembetéve egymást érintve pld. egy darab zsugorcsőben összerögzítve? Ha nincs optocsatoló.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
Főleg azért, mert az adott fototranzisztor ablaka oldalra néz.
Üdv.
Egy tekercs induktivitását akarom kiszámolni,de csak 15v-os 400ma-es váltóáramú tápom van és ha rákötném a tekercset akkor elfüstölne.Ha egy fesz osztót rakok elé akkor úgy már jó lenne? ( UL/I=2*pí*f*L )
Szia!
Egy soros ellenállás is megteszi.
Ez függ a műszeredtől is, amivel a mérést végeznéd. A tekercs egyenáramú ellenállása is támpont lehet.
A tekercset alkotó vezeték átmérője is szempont lehet az áram meghatározásánál. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
Hát a műszerem egy sima multiméter,a tekercs ellenállása 1 ohm alatt van,a huzal átmérőjét meg nem tudom mert zsugorfóliával van bevonva a tekercs.Elérakok egy 200 ohm-os ellenállást annak már elégnek kell lennie.
1,5 Kohm nincs?
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
De van.(van egy rakat ellenállásom+egy rakat nyákom tele alkatrészekkel )
Köszi a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |