Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Probléma a kábel TV-vel
Témaindító: Varga Péter, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Ez tanítható. Amikor folyamatosan nyomni kell a kikapcsoló gombot és amikor kikapcsolt a TV akkor el kell engedni.
Namost ey így működik is, csak az írja a papír, hogy nem szabad újra bekapcsolnia. Ha bekapcsol, akkor újra kell próbálkozni. Ha nem kapcsol be, akkor le kell OK-zni. Na ezt akarom eredetiben elolvasni, ahogyan Cisco leirta, mert nekem gyanus a magyar fordítás (pédául azért mert jó ideje szórakozok vele és nem sikerül a leírás alapján megcsinálni).
Én itt nem látok tanítási funkciót. A tanítás azt jelenti, hogy szembefordítod a tanár és a tanítandó távirányítót és a tanítandónak küldesz egy infrajelet a másikról. Ezt memorizálod és adsz hozzá egy funkciót. Ezek után ezt a beadott infajelet fogja használni a tanított irányító ezek után. Természetesen sok jel visszaadására meg lehet tanítani az ilyen távirányítót. Nézd meg a "Learn Setup"-ot
Igaz. Ettől meg szeretnem elolvasni az eredeti CISCO megfogalmazást is...
A másik dolog: A tud valami alap internet elérést is, például mutatott a srác facebook-ot rajta. Na azt sem találom, bár ennek gondolom más oka van.
További kérdésekkel fordulj bizalommal a kedves, nagybecsű szolgáltatódhoz
Közben rájöttem a doboz lánykori nevére.
Cisco sem túl bőbeszédű, bár találtam egy 612 oldalas leírást. Ezzel el vagyok egy darabig, bár segíteni nem fog ebben az tuti...
Barátaim!
Elnézést ha rossz helyre írtam volna a kérésemet. Van egy Philips 32PFL3008H/12 HD READY LED TV ami a boltban teljesen jól működött az ottani bolti rendszerben működő vagy beállított csatornákat fogta. Viszont boltból hazvívén az otthoni UPC kábeltévé csatornáit pedig nem érzékeli vagy fogja. Vagy ha igen, akkor minden csatorna titkosított, kivéve egyet az M2 –csatornát. Indítottuk első beállítás üzemmódban, kerestünk autómatikus csatornakiosztást. De nem talál olyan csatornát ,amit nézni lehet ,amit talál azt nem lehet, vagy nem engedi a képernyőre. Mit kell tenni, vagy hogyan kell csatornát keresni a televízióval? Egyszerűen az egész este azzal ment el, hogy a televízióval bűvészkedtünk. Szolnokon a belvárosi rész, a szolgáltató UPC, a csatlakozás a televízióhoz egyszerű koax kábel. Tudna valaki megoldást a problémára, ne kelljen már egy televízióhoz szerelőt hívni.Tudom van használati útmutató, de olyan apró betűkkel van írva, hogy egyikünk sem tudja elolvasni. Kérlek , segítsetek már rajtam. Előre is köszönök minden segítséget.
A másik TV mentek a müsorok? Analog vagy digitális csatornákat keresel? A UPC vagy analog TV jelet ( a régi TV-khez) vagy DVB-C formátumot sugároz, amihez vagy külsö beltéri kell vagy a TV-n egy másik csatlakozohoz kell kötni ( csavarni) a jelet. A DVB-C rendszerint titkositott, és kártyát a TV-be kell dugni.
Van egy Panasonic ugyan csak lcd televízió, ami megy, abból ha kihúzom a kábelt és bedugom a Philipsbe ott meg semmi. Egyedül az M2 ment a Philipsen a többi meg olyan csatorna, hogy még nem is hallottam róla , de az sem sok van.Valmi a sávszélességgel lehet .Nem tudom ,hogy hogy kell kersni az adókat.Több lehetőség van, de nem tudom. Próbáltam kerseni kezelési útmutaót a neten, de nincs. Ami van az meg semmit nem ér.Még a Philips oldalán sem találtam részletes kezelési útmutatót.
Hát az UPC az kábel az nem analóg. Azon is kerestem, de nincs semmi.Vagyis talát egy csomót, de mind mellet az volt kiírva hogy titkosított. Nem tudom.Erről a kártyáról nem tudok semmit.Nem az egyém a televízió ,csak segyítettem volna beüzemelni.Kecskére káposztát bíztak. Egy ilyen macera kell televízióhoz? Ez enyém bekapcsoltam oszt megy. Itt meg órákat szöszmötöltem, persze lehet hogy egy öt perces munka lenne annak aki ért hozzá.
Leírták a kérdéseket, először azokat kellene megválaszolni. Ha mást nem a számlán, amit fizettek rajta van a szolgáltatás neve.
Én tippelnék arra, hogy digitális adás van és a működő Panasonicban van kártya a vételhez. Azt át kellene rakni az újba, ha jó hozzá, anélkül nem fog menni. Idézet: „Kecskére káposztát bíztak.” Inkább a vak vezet világtalant.
Az uj TV-k alapbol DVB-t jelet vesznek. Ilyen jel általában nincs az UPC kábelben. Az analog vétel kapcsoloját kell megkeresned!
A DVB-C jel meg kodolt, ahhoz kártya kell!
Van analóg kábel tv, az ugyan az mint a sima analóg jel, és van digitális az pedig a DVB-C. Nálunk például egy kábelen mind a kettő van.
De a kábelben nincs DVB-T (MPEG4) kódolás, ezt a földfelszíni sugárzásnál használják, alapból ilyen kódolású adásokat tud venni a TV. A kábelhálózaton DVB-C (MPEG2) kódolás van, a kettő nem kompatibilis. Attól tartok, a szolgáltató dobozkáját nem tudod kikerülni. Ezért mondta Massava kolléga, hogy nézzed az analógot, már ha a TV -d alkalmas rá.
A megfelelő előfizetés már csak a ráadás. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Az újabb LCD-tévék képesek a DVB-C feldolgozására is, úgyhogy nem kell okvetlenül dobozka. Bővebben: Link.
Uraim , köszönöm a hozzászólásaitokat, de mivel nekem gőzöm nincs a kábeltévék fortélyairól, marad a szerelő. Én azt se tudom milyen kártya kell, hová kell, minek kell. Nekem műholdas van azzal nincs gondom. Ez az ismerősnél való televízió üzembehelyezés azt hittem annyiból áll, hogy kihúzzuk meg bedugjuk. De még sem. Nem egyszerű az élet.
Még egyszer köszönöm .
Ne add fel ilyen gyorsan, inkább keresd meg az analog kapcsolot a TV-n.
Ezt, amit mondasz nem is kerestem. Van rajta analóg keresési lehetőség, mert láttam a beállítások menüben. De mivel már nem analógban sugároznak úgy gondoltam nem is kell vele különösebben foglakozni. Van egy olyan opció hogy UPC csatornakeresés. De oda meg azt írja, hogy írjam be a sávszélességet a távszabályzó billentyűzetéről. Milyen sávszélességet? Nem tudom. Miért nem mentem patikusnak.
A kábel TV pontosan ebben tér el a többitöl, hogy analogban is sugároz ( meg digitálisan de DVB-C szabvány szerint és általában egy másik bemenet van a készüléken). A digitális sugárzáshoz kártya kell - akárcsak a mühöldas UPC Direkthez is.
Neked tehát analog tunert kell kiválasztanod és 110-860 MHz-es tartományt 8 MHz-s csatornaosztással.
A mi tvnkben van analóg, DVB-T, DVB-C is, ésmár 2 éves. Éscsak egy bemenet van mind a háromhoz.
Sziasztok! Településünkön x szolgáltató pár éve kiépített egy teljesen új KábelTV hálózatot. Tűlük van internet előfizetésem.
Az évek alatt azt tapasztaltam, hogy nagyobb vihar esetén erre a hálózatra kötött összes Kábelmodem és PC-s LAN kártya egyszerűen tönkremegy. Jön a szolgáltató hoz egy raklap kábel modemet és kicserélgeti. A Pck-be pedig új LAN kártya kell... Így volt ez most is. Hiába volt feszültségmentesítve az egész lakás. Volt pár villám és a modem Kuka lett és a hálózatra kötött gépek LAN kártyái úgyszintén. (Érdekes módom az eset után Router hibátlanul működik...) Nem hallottam, hogy más szolgáltatóknál is ilyen nagy problémát okozna egy kis vihar... Mi okozhatja ezt a hibát? Rossz maga a KábelTV hálózat?
Valószínűleg légvezetékes hálózat van. Az pedig ki van téve az időjárásnak. Biztos van probléma a hálózatban, de képtelenek megoldani, ezért cserélgetnek szó nélkül. Lehet, hogy megoldhatatlan földelési (földhurok) gondokkal küzdenek, és olcsóbb cserélgetni (bár nem hiszem) mint tisztességes kábelhálózati elemeket vásárolni. Így nyal vissza a fagyi.
De Te is védekezhetsz, ha vásárolsz olyan kombinált hálózati elosztót, ami rendelkezik túlfeszültség védelemmel, és a saját földelésed is jó, akkor járulékos védelmet tudsz biztosítani. Meglehet, ez sem lesz elég. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
Elöfordulhat, de sajnos nem a legszerencsésebb megoldás. ( kényelmi szempontbol persze jo).
3évig 2-en dolgoztunk 1600 internet előfizetéssel a városba. Vihar volt éjszaka tudtam hogy másnap mehetek modemeket cserélni. Többségének eth csatlakozója megfeküdt. Tökékeletes volt minden más USB- kimenete is. Többségében elmentek a hálókártyák is, és a routerek bemenete is. Gyenge pont az eth csati. De volt olyan is hogy akkora energia volt, hogy az UTP csatit nem lehetett kihúzni a modemből mert beleolvadt.
Nálunk nem divat, de az USA-ban, ahol rengeteg a légivezeték, minden házicsatlakozo mögött a ház felé van egy földelö elem, amin a koax átmegy, az árnyékolás meg egy jo nagy csavarral ( ebböl gondolom, hogy vastag kábellel is ) a helyi földeléshez ( villámháritohoz ??? ) van kötve.
Egyszer hoztam egy marékkal ilyen filléres cuccot valamilyen kiállitásról mert idehaza még ilyesmit nem is láttam. Nem tudom mennyit segit, de létezik. Érdekes, hogy pont az ethernet csatlakozo okoz ilyen gondot, amikor a TV-k ezrei vannak szintén ugyanahhoz a hálozathoz kötve többnyire komolyabb gond nélkül. Milyen modemek mentek igy tönkre?
Márkafüggetlenül az összes. Természetesen a kábeltv is földelt, nem tudom a szabványt hogy van de 4-5 oszloponként kint az utcán rajta van a 0-n, az meg beton oszlop esetén meg a saját villamos földeléseken keresztül földelt.
A TV-k meg birják?
Mert ha igen, akkor töltés kiegyenlödés történik a PC meg a kabelmodem között, és ez nyirja ki az ethernet portot. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014
Hát, nem földelt. Különben nem rázna. (nálunk is) Csakhát, elfelejtettünk hálózatot építeni. Régen a légvezetékes telefon hálózatnál is volt bejövő szerelvény a villámvédelemre, pedig az akkori telefonkészülékekben nem sok elektronika volt. Ma már ilyet sem látni, pedig igencsak tele vannak elektronikus áramkörökkel.
Igaz nem sűrűn, és nem is olcsón lehet kapni koax villámvédelmi patront, de ehhez is helyi (villámvédelmi) földelés szükséges. (ez nem azonos az érintésvédelmi földdel) És lehet kapni kombinált elosztót, amibe félvezetős túlfeszültség védelem van beépítve a hálózatra, a telefonra, és a LAN -ra is.
A TV -k bírják, mert hagyományból a bemenetük galvanikusan leválasztott, és kettős szigetelésűek.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2014
Azt azért kétlem, hogy a galvanikus leválasztás komoly akadálya lenne egy villámkisülésnek.
Amugy az uj TV-kre már ez sem jellemzö. |
Bejelentkezés
Hirdetés |