Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget
![]() ![]()
Sziasztok.
7384 nel ha bug azt mi okozza leginkabb? Amugy mire valo a mute labon az ellenallas?
Földhurok. Az ellenállást a PDF leírja..
Sziasztok!
Tudna valaki ehhez a TDA7384-es IC-hez egyoldalas nyákhoz való nyákrajzot? Az interneten csak csupa bonyolult rajzot tlalálni. Nekem pedig egy egyszerűbb, jól átlátható rajz kellene, amit alkoholos filccel könnyedén rá tudok firkantani a nyák-ra. Ha esetleg van valakinek egy kis szabadideje és össze tudna állítani nekem egy jó kis rajzot, azt nagyon megköszönném! ![]()
Szia! Rakhatsz. Én is most csináltam meg ezt az erősítőt és én is ilyet raktam bele.
Üdvözlet mindenkinek !
szereztem egy tda 7384-es ic-t és elhatároztam hogy megépítem belőle a 4 csatornás erősítőt. Pár kérdésem lenne a ic lábaival kapcsolatban. Mit jelententenek a TAB, P-GND, SVR, S-GND, AC-GND illetve HSD jelölések. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
A TAB-ot a testre kell kötni. A P-GND az IC negatívja, ezt is szintén a testre kell kötni, ugyan így az S-GND-t, az SVR és az AC-GND-t is. A HSD-t nem kell semmire kötni, szabadon maradhat. Természetesen a különböző ...-GND-ket más és más módon kell a negatívra kötni, valamelyiket kondenzátor beiktatásával. Apropó én is megépítettem nemrégiben ezt az erősítőt és nagyon szépen szól. ![]() Sok sikert az építéssel kapcsolatban! ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Anélkül nem. Be kell kötni a Mute funkciót is és ha a kapcsolóval meg van szakítva, akkor van Mute-on.
Hali , nekem van egy STK5343 asom , ahoz tudsz adni valami kapcs rajzot ? csak maga végfok kell egy alap könnyű.
Sziasztok!
Elkészítettem az erősítőt,de meg sem akar nyikkani. A standby láb 10kOhm felkötve a 12V-ra, a mute 47kOhm szintén. Semmi hangot nem add ki. 10mA áramot mérek. A kimeneteken a földhöz viszonyítva 2V-van. Halott lehet az IC?
Hirtelen csak egy nyáktervvel és az elkészült nyákkal tudok szolgálni...
Szia! Kicsit megkésett válasz: a jelföld lóg a levegőben, egy (!) ponton kösd a GND kitöltéshez!
Sziasztok nekem annyi lenne a kérdésem hogy a rajzon lévő láb számozás miként értendő a gyakorlatban ?
sziasztok,a bemenethez mehet 0.1 hejett 1-es kondi ? előre is köszi.
És meik lenne a pozitív áramkör,le rajzolná valaki a kapcs rajzot a táptol at ic ig.
Mi lenne, ha megnéznéd az adatlapját?
Parancsolj!
Ha az 1 alatt 1µF-et értesz, akkor az túl sok, maximum 330nF-ig menj el. Kérlek ügyelj a helyesírásra, kirívó hibákat ejtesz! Méltatlan az itt folyó párbeszédekhez. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Sziasztok
Szeretnék némi segítséget kérni egy tda7386 hoz. Összedobtam egye kapcsolást ,viszont nem akar megszólalni és nemtudom mi lehet a baj. Az IC lábain lemértem a testhez képesti feszültségeket segítség képpen. Ha valakinek van ötlete ,hogy hol kereshetném a hibát legyen szíves ossza meg velünk. Köszönöm. 1: 0 2: 0 3: 0 4: 15 5: 0,84 6: 15,23 7:0 8: 0 9: 0,8 10: 7,6 11: 7,5 12: 7,5 13: 0 14: 7,6 15: 7,56 16: 7,6 17: 0 18: 0 19: 0,85 20: 15,15 21: 0 22: 15 23: 0,8 24: 0 25: 0,05
Haha, az általad adott HE linken egy másik IC adatlapja van. Igaz, ez nem a te hibád, hanem HE Store bug
![]() Ami a Te hibád, az az, hogy az IC készenléti állapotban van, és némítva is. Ezek közül az egyik is bőven elég ahhoz hogy ne szóljon ![]() Röviden, a 4-es és a 22-es lábon 0V kellene hogy legyen: Idézet: „3.3 Standby and muting Standby and muting facilities are both CMOS-compatible. If unused, a straight connection to Vs of their respective pins would be admissible.” A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2016
Már jeleztem
![]() Értelmezésem szerint: +3,5V vagy több = BE, lejátszás; +1,5V vagy kevesebb = készenlét, némítás.
az IC hibáján kívül más nem válthatja ki a némítást?
(nyákon valami hiba)?
Értelmezésem szerint: "If unused, a straight connection to Vs of their respective pins would be admissible." azt jelenti, hogy pont fordítva van. Már ugye ha a Vs az 0-át jelent.
![]() Egyébént valami perverz logika van is benne, hiszen ha ami vezérli, ki van kapcsolva, akkor miért adna feszűltséget annak jelzésére, hogy ki vagyok kapcsolva, kapcsolj ki te is? ![]() @bajuszrichard: azt nem láttam hogy milyen kapcsolást és milyen nyákot építettél meg, de igen, számomra egyértelműen nyák hiba (azaz ezt a két lábat nem pluszra kell kötni, hanem a testre). Éles pengével átvágod a fóliát, próbaként vékony vezetékkel átkötöd. Sokat nem veszíthetsz vele, mert ha jó az IC, akkor ettől feléled, ha meg hibás, akkor meg mindegy. Elvileg bajt nem csinálhatsz vele (ha eddig bírta a 15V-ot, akkor bírja majd a 0-át is).
Ha megtekinthetnék a NYÁK-ot és a hozzá tartozó tervet bizonyára előrébb jutnánk.
Annak, hogy a bementek és a bypass-ok féltápon vannak létezik olyan olvasata is, hogy valamivel aktiváltad a védelmet. Az adatlapon a jellemzők felsorolásának végén ott vannak a lehetséges kiváltó okok.
Némi átalakítással ,de ennek alapján épült. Holnap tudok nyákról képet feltenni.
Akkor még egyszer és utoljára. Idetettem az adatlap vonatkozó teljes fejezetét:
Idézet: „3.3 Standby and muting Standby and muting facilities are both CMOS-compatible. If unused, a straight connection to Vs of their respective pins would be admissible. Conventional/low-power transistors can be employed to drive muting and stand-by pins in absence of true CMOS ports or microprocessors. R-C cells have always to be used in order to smooth down the transitions for preventing any audible transient noises. Since a DC current of about 10 μA normally flows out of pin 22, the maximum allowable muting-series resistance (R2) is 70 kΩ, which is sufficiently high to permit a muting capacitor reasonably small (about 1μF). If R2 is higher than recommended, the involved risk will be that the voltage at pin 22 may rise to above the 1.5 V threshold voltage and the device will consequently fail to turn OFF when the mute line is brought down. About the stand-by, the time constant to be assigned in order to obtain a virtually pop-free transition has to be slower than 2.5V/ms.” Az általad belinkelt nyákon a mute és a stanby láb ki van vezetve az adatlap szrinti RC tagokon keresztül. Ha oda nem kötsz semmit, azaz lóg a levegőben, akkor a belső felhúzás miatt magas szintre kerül és így aktiválódik mindkettő. Az idézetben konkrétan nevesítve is van ez az eset ![]() Nálad most készenléti üzemben és némítva is van az IC... Annyit kell csak csinálni, hogy lekötöd testre mindkettőt. Ha úgy csináltad meg a nyák ezen részét, mint a belinkelten van, akkor a két kivezetésnél egyszerűen egy darab vezetékkel összekötöd. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2016
Lehet hogy kicsit kuszának tűnik. Helytakarékosság miatt volt szükség a a 6 és 20 láb vezetékes táplálására valamint az alkatrészek nem egyoldalra történő beforrasztására.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |