Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Visual Basic 4.0

Témaindító: devil2006, idő: Jan 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) devil2006 hozzászólása Jan 9, 2008 /

Hali

Abban kérném segítségetek, hogy csináltam 1 digitális feszmérőt ami komunikál a pc-vel. Készült hozzá 1 program pc-re ami ki is jelzi szépen a mért értékeket. Tehát a VB4-be azt szeretném "megcsinálni" mintha deprez műszer kijelző lenne, 1 mutató jelezne mekkora a mért érték. 50V a max mérhető egyenfeszültésg.
Tudna nekem ebbe valaki segíteni?
Megoldható ez vagy maradjak az egyszerű számokkal kijelzett változatnál.

Előre is kösz!
üdv: devil2006
(#) Peti027 válasza devil2006 hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Szia!
Megoldahtó biztosan.
De ez szerintem már erősen programozás kérdése.
Érdemes lenne, a prog.hu fórumon rákérdezni!

www.prog.hu
(#) devil2006 válasza Peti027 hozzászólására (») Jan 9, 2008 /

Köszi a választ.....
de nálam a www.prog.hu nem elérhatő valamiért!? csa itt?
(#) Peti027 válasza devil2006 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Hi! Ez érdekes.
Nálam elérhető.
(#) whalaky válasza devil2006 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

A VB-4 et nagyon régen használtam, alig vannak róla emlékeim, de mintha "kissé nehézkes" lenne ilyet megoldani. Csapjál bele delphiben! Letöltesz a netről néhány deprez műszer komponenst, az ingyemeek között is vannak nagyon profik, beállítasz náhaány propertyt és go. Bár tényleg ez már inkább programozás kérdés. be kell annak jönni!
(#) vizor válasza devil2006 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Megoldható könnyen: A bejövő adatot szöggé alakítva, sinus/cosinussal nagyon egyszerűen felrajzolható bármilyen alakú, számlapú, irányú mutatós műszer. Bár VB-hez nem értek de a grafikus részét Delphiben nagyon könnyen megoldom. De az is igaz, hogy rengeteg profi kinézetű komponens létezik ahogy whalaky is mondta.
(#) devil2006 válasza vizor hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Már itt is OK!

megoldható, ennek örülök. Az az igazság hogy nem vágom a delphit... és erre szükségem lenne keddre vizsgamunkához! A visual basic-es program kuka ha delphibe akarom, vagy átvihető oda!? a mostani program.
Nem akarok "élősködni" de tudni vki komlolyabban is segíteni mint ötlettel ha csak delphi be lehet megoldani. Ha kell megosztom a jelenlegi prg-t és abból kéne kreálni 1 delphibe működőt
Bár az ötleteket még mindig várom.... és sztem ez a szög kiszámítással egész megoldható!
(#) kobold válasza devil2006 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

VB6-om van, ha esetleg az megfelel. Szívesen segítek megoldani, keress privátban, ha érdekel.
(#) kobold válasza kobold hozzászólására (») Jan 11, 2008 / 4

Modiktól bocsánatot kérek a nem túl elektrós csatolmányért, levélszerverünkön keresztül nem sikerült.
Devil2006, ha valami nem kerek, csak szólj.

vizsga.rar

(#) Cwity hozzászólása Feb 11, 2011 /

Üdv! Egy ismerősöm épitett egy rendszert amely PIC segitségével figyel egy elektromos hálózatot, figyeli, hogy melyik drótban van áram. Ezt teszi kb 40 kábelen. Az infót hálózati kábelen továbbitja a PIC egy számítógépbe. A számítógépen pedig egy program mutatja, vizuálisan, hogy melyik kábel van áram alatt. A múlt hét óta a program nem indul meg, az ismerősöm pedig már régen küldöldre költözött. Úgy gondoltam, hogy megpróbálok egy új programot irni hozzá visual basicben. A gond ott lenne, hogy nem értek a PIC-hez és nem tudom, hogy az milyen formában küldi a jelet a számitógépnek. Ha tudnám fogadni a jelet megoldódna a problémám. Annyit még tudok, hogy a hálózat rendben van, mert tudom pingelni a PIC ip cimét. Ha tudtok segitsetek! Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
(#) D Wye hozzászólása Máj 16, 2020 /

Sziasztok!

Remélem nem halt ki a topik az inaktivitás után, így próbálkozom.
Adott egy program, amit megírtam a céges laptopon (MS VisualStudio alatt). Ez egy Soros kommunikációs diagnosztikai program, ami hibátlan volt.
Áthoztam az itthoni gépre és folyamatossan hibára fut, valamiért nem képes beolvasni a COM portokat.
Van erre valakinek valami ötlete, hogy miért nem működik az itthoni gépen?

Előre is köszönöm

Fordításnál azt dobja ki, hogy a Selected.Index = 0 értéke nem valós. De semmi sem az szerinte

ERROR.png

(#) Bakman válasza D Wye hozzászólására (») Máj 16, 2020 /

Ez akkor fordulhat elő, ha a ComboBox1 nem kapott semmilyen értéket. Ez pedig attól lehet, hogy az előtte lévő ciklus nem fut le egyszer sem, a 'SerialPort.GetPortNames()' hívás nem lát egy soros portot sem.

Készíts egy egyszerű programot, ami csak annyit csinál, megszámolja, hány soros portot lát. VisualBasic-et nem ismerem, de Xojo-ban

System.SerialPortCount és System.SerialPort(x).Name

módon lehet keresni soros portokat.
(#) D Wye válasza Bakman hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Köszönöm, megnézem
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem