Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Szia!
Szép munka. Kezdek kedvet kapni én is egy ilyenhez.
Szia. Előkészítve a lemosó és a szesz is, csak még van egy kis forrasztani való rajta és csak azután szeretném tisztára mosni a gyantától a panelt.
Üdv.
Szia. Már csak az éles próba hiányzik, tápkábel meg pár apróság. De már nem az asztalon foglalja a helyet
Üdv.
Betetted alá?
Nagyon szépen alakul...!
Nem, nem. Felkerült a szekrény tetejére Remélem, hogy működni is fog rendesen
Nézd át a leragadás védő részt Antisticking ez is okoz ilyen hibát
Szép tetszetős munka,elismerésem,tényleg nagyon tetszik!
Sok évvel ezelőtt egy kollégám kezdte rám a Maci csúfnevet,részben a termetemre (110kg) és az akkori erőmre utalva,nagyon haragudtam érte,aztán teltek az évek,Ő szinte a legjobb barátom lett (sajnos már nem él),én is megszoktam és meg is kedveltem a rám akasztott nevet.Láss csodát,ma már egy hegesztőgépet is így emlegetnek.A végén még "történelem" leszek.
Köszönöm, hétvégén megpróbálom tüzetesebben megvizsgálni a készüléket.
Jani
Ne siess a "történelemmé" válással. Nagyon szomorú lennék.
Köszönöm az elismerést. Azért a történelmet nem kell siettetni ráér az még de nagyon. Lassan nekem is el kellene menni egy HE találkozóra, hogy megismerjelek titeket.
Üdv.
Üdv!
Van ez a GÜDE 160 GC, awelco valami. Meg tudná valaki mondani/mérni, hogy mekkora az ellenállása 25 fokon a képen bekarikázott alkatrésznek? Előre is köszönöm, Jani A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
Elvileg végtelen. Nincs rajta jelölés, akkor az egy kondenzátor.
Sajnos (vagy nem) lehet még egy-két dolog a kondenzátoron kívül. Ez most pont egy termisztor, bár nem is ez a kérdés.
Mai napon elhalálozott a maci. Tegnap bekapcsoltam, hegeszteni akartam, de nem igazán volt áram. Mintha a poti le lett volna tekerve, ívet fogott, de ragadt, gyenge volt. Szétkaptam, megnéztem a potit, meg mindent, de nem láttam semmi hibát. Bekapcsoltam, elindult, de most már semmi áram. Néha pár apró szikra és semmi több. Ma ismét átnéztem, kikötöttem a segédpanelt, majd bekapcsoltam, 5 másodperc és pukk. Elszállt 2 IGBT, és egy HFA. Egy hete használtam utoljára és akkor még tökéletesen ment. Most már lesz időm jobban átvizsgálni.
Közben elővettem a régi trafót és rájöttem, hogy nem én vagyok béna hegesztésben, hanem a géppel nem stimmelt valami. A macival nem tudtam soha szép varratot csinálni, mindig zárványos maradt, és salak is volt, nem volt folyamatos a varrat. Trafóval meg szép egyenletes salakmentes a varrat.
Igen,akkor már a legelső összerakásnál probléma volt.
Esetleg fojtó miatt lehet ilyen a varrat? Én másra nem tudok gondolni, csak hogy azzal nem stimmelhet valami, de nem tudom, hogy mit okoz ha nem megfelelő.
Hegesztés közben az ív hangja milyen volt?Fröcskölt a a pálca?Ha sistergős,sziszegős fröcsköl,akkor lehet az induktivítás kicsi volt.
Vagy mondjuk menetzárlatos. Akkor az áramkorlát sem megy.
Valamennyire sistergett, de fröcskölni nem igazán fröcskölt.
Ezt a linket csatolhattad volna!
A fojtó jobb lett volna ha nincs rászorítva a fémházra, valamint, mivel bontott anyagot használsz fel a szigetelésre is fokozottabban ügyelned kell. A főtrafó is egy csodabogár(írtad úgy vásároltad), nem ártana a már bevált változatokat is kipróbálni helyette.
Azóta a fojtó alatt van egy 5mm-es bakelit lap. A trafót meg még régen dara kollégától vettem, ő is ajánlotta a géphez, ha emlékeim nem csalnak.
Az a trafó gyári,tud vagy 300A ert.De a fojtó a képek alapján igen rosszul néz ki.A sodratot le kellett volna szigetelni.Mekkora az induktivitása?kattnak igaza lehet,menetzárlat.
Az a trafó pont úgy néz ki, mintha egy 120A/60 V-os telefonközponti akkutöltőnek lenne a főtrafója. 120 A, de venti nélkül. A régi munkahelyemen pont ilyet csináltak, EI93-as ferritre. Ha jól emlékszem.
Megmértem a fojtót, 66uH az induktivitása.
Lehet hogy úgy néz ki,de nem az.Amiből bontva lett azon 300A volt írva.
Építenék egy inverteres plazma vágót: Bővebben: Plazar
Persze megépíthető 25A-re is mert ennyit bír az egyfázisú hálózat. Pontosan ez nem is tudom milyen fajta ha vizes akkor megtaláltam a szuper titkos éghető vizes vágót, de ha levegős lenne akkor ahhoz találtam olcsón pisztolyt: Bővebben: PT-31 Nem tudom hogy az áttétel 9:7 mint az orosz rajzon jó lenne-e ehhez a vágóhoz, az ívgyújtáshoz van már működő megoldásom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |