Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv. Megépitettem a lenti kapcsolást, labortáppal kifogástalanul müködik, de ha pc tápra kötöm akkor össze vissza kapcsolgat, villog. Ezt a jelenséget mi okozhatja. Vagy a pc táp letiltana a sürü kapcsolgatástól?
Szia!
Mérj feszültséget a tápegységed kimenetén s akkor meglátod.
Hello! Igazából nem oly nagy csoda. Ha a Referencia feszültség 38°C-hoz 380mV és a hiszterézis 0,2°C, akkor a 380mV, 2mV-os megváltozása már átbillenti a komparátort.
A 2mV 0,5% változást jelent a 380mV mellett. A 12V-os táp 0,5% változása 60mV. Miért ne változhatna ennyit a PC táp kimenete? Avagy stabilizálni kellene a 380mV referenciát. pld. így.. A kisebb referencia forrásellenállás miatt, a visszacsatoló ellenállást is csökkenteni lehet, pld. 330kohm-ra. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
Anyit megtene nekem,hogy hozzá rajzolja a kapcsoláshoz, mert nem igazán tudom, hogy mit hova kősek.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Mi a neve annak a programnak amivel csíkozott nyákra lehet áramkört tervezni?
77kHz környékén kellene csillapítanom (szűrnöm) egy egyenfeszültségű kapcsitáp kimenő feszültségét (+12V). Vajon mit érdemes használnom? CLC körrel (PI tag) próbálkoztam, sajna hasztalan.
LochMaster
Hát ez tényleg nem lett volna nehéz ,csak én anyit gondolkoztam az értékeken ,hogy minél pontosab legyen ,hogy teljesen belezavarodtam.
Mégegyszer köszönöm szépen.
Köszönöm
Szia!
A menetirányok fontosak a szimmetrikus szekundernél. Jól van kötve? A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2014
Szia! Terheletlenül is melegszik? Az menetzárlat lesz.
Terhelés nélkül mennyit kell bekapcsolva hagyni? (terhelés alatt 30 perc alatt már éget)
Nézd meg üresen 30 perc után! A terhelés alatti áramot meg tudod mérni? Milyen vastag huzalból tekerted, nem lehet túl vékony?
Sziasztok!
Kérdésemre az interneten keresve a választ találtam meg ezt az oldalt, s azon belül is ezt a fórumot. Teljesen laikusként szeretnék segítséget kérni. Egy 24v 0,75a ac adapter helyett használható egy 18v 1,1a tudású ac adapter biztonságosan és rendeltetésszerűen? Rendben tudja üzemeltetni az eszközt? Tehet esetleg bármi kárt a 18v-os adapter használata az eszközben? Előre is nagyon köszönöm a választ!
0.5mm (tolomércével mértem), reggel majd mérek egy áramot, s kiprobálom terhelés nélkül.
Kárt nem tesz benne, de nem biztos, hogy működni fog az eszköz.
Sziasztok!
Van egy szovjet kézi gyalugépem, amiben hálózati zsinórt kellett cserélnem. Hátha ráismertek, röviden leírom, hogyan néz ki: A motor burkolata piros vagy narancsárga, a kapcsolós fogantyúja pedig függőlegesen áll a gép fém vázán. A gyalukést fogazott ékszíj hajtja, ami ha a kapcsolós fogantyú felém néz, a gép bal oldalán található. Milyen motor lehet ebben a masinában pontosan? Három szál jön a motor felől, amiből kettő a hálózati zsinórhoz megy (a kapcsoló közbeiktatásával), a harmadik meg egy laposelem formájú fém alkatrészhez. Ez a kis alkatrész három kivezetéssel rendelkezik, melyből a másik kettő külön-külön a kapcsolóhoz menő szálakhoz van forrasztva. Mi lehet eza kis fém alkatrész? Zavarszűrő kondi? Mert akkor szerintem meg is van a válasz a fentebb feltett kérdésemre, vagyis kefés motor. Csak akkor azt nem értem, mi a szerepe a harmadik érnek, ami a motortól jön. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv:István A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
Szia!
A harmadik szál a motor állórész-vasmagjára van kötve és a zavarszűrőhöz csatlakozik.
Sziasztok, új vagyok még ezen a téren, a tegnapi nap kaptam ilyen kis elektronikai dolgokat, és leírná valaki hogy mi lehet ez, és mire használható? Előre is köszönöm!(Kép a mellékletben!)
Rezonátor. Pl. oszcillátornak lehet használni.
Köszönöm a gyors választ! Még lenne egy kérdésem, ugyan úgy a tegnapi nap kaptam 4 áramkört, viszont nem tudom mi lehet ez, minek az alkatrésze.(Kép a mellékletben.)
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
Nem tudom minek a panelja ez, de a fémtokos kis bizgentyű egy árnyékolt tekercs, állítható ferritmaggal.
Sziasztok! Két amatőr kérdésem lenne:
J-72es mikrofon előerősítőhöz keresek tápot. Én egy 24v DC kapcsolóüzeműre gondoltam. Az jó hozzá? Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy a NYÁK-on In, GND,+; Out, (majd megint GND) a GND gondolom a földet jelöli, de a kérdésem az, hogy mit hova forrasszak? In-hez a mikrofon jackjének a hegye, outhoz a kimenő jack hegye, a többire mit forrasszak? Köszönöm szépen a segítséget!
Digitális áramkörök esetén mennyire hátrányos kapcsolóüzemű tápot használni?
Hello! Semennyire. A PC-dben is az van és digitális..
Sziasztok! Kérdésem témája a következő kijelző keret: http://www.hestore.hu/prod_10028962.html?pic_id=13053 . Nem találtam róla semmilyen leírást, és még sosem dolgoztam hasonlóval, viszont érdekelne, hogy miképpen lehetne rögzíteni, mondjuk egy fém doboz falához. A válaszokat előre köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |