Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   291 / 585
(#) botesz válasza Tom52 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Pont rosszul raktad össze.....A szimering V kivágásnak fel kell feküdnie arra a fém lapra.Ha nem fekszik fel akkor nem hajtottad be eléggé a csapágyházat.Amúgy ezeknél ez szériahiba hogy csapágyas lesz.
(#) palko0125 hozzászólása Jún 1, 2014 /

Sziasztok!
Segítsetek légyszives, mert én már kifogytam az ötletekből.
Gorenje wa 61101 gép és az a gond, hogy ha elkezd felpörögni a centri, akkor bevillan az állapotjelző led, meg hallani, hogy a relé(k) elenged(nek), ezután újraindul és kezdi előről. Rögtön kicseréltem a komplett tápot, pufferkondikat zener diódákat stb. Olyan táp van benne, hogy ilyet még nem láttam. 220 egy ellenálláson és egy kondin keresztül egyenirányítva egyutasan majd pufferelve és zener diódával van stabilizálva. Szóval minden elemet kicseréltem és mértem is menet közben, és stabil mindig a táp, akkor is, ha bevillan és újra indul.
Mi okozhatja ezt a hibát? Ja és a védő ellenállás után sorba van egy 3µF 275v ac kondi, annak milyen szerepe van?
Előre is köszönöm!
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Lehet hogy zárlatos a motorja.
(#) lukovicsek válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 1, 2014 /

Én is először másik motorral nézném meg, Whirlpoolnál van ugynilyen jellegü hiba amit a motor okoz.
(#) Tom52 válasza botesz hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Köszi az infót!
Csak az a furcsa nekem,hogyha a szimering egyik oldala nekifeszül a forgó dobnak és a másik tölcséres része pedig az álló csapágyháznak,és ugy nyomja össze mint egy harmonikát ,akkor a csavarás sec perc alatt tönkreteszi a szimeringet-nem?Megpróbálom talán egy vékony motorszimeringgel,bemunkálva a csapágyházba esetleg-mert ez az eredeti szimering csak a nevében az.(ha eredeti amitt a boltban adtak hozzá)
Üdv
(#) palko0125 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Szia!
Köszönöm a segítséget, botesz neked is! Valóban a motorral volt a gond. Az állórésznek 3 kivezetése van és az egyik tekercs menetzáRlatos. Kikötöttem azt a részét, meg egy kis átalakítás a vezérléssel és így szuper. Motort nemigazán tudtam szerezni, meg ugye az drágább megoldás.
Köszi mégegyszer.
Üdv, Palkó.
(#) silent75 hozzászólása Jún 7, 2014 /

Sziasztok!

Lenne ötletetek mit nézzek meg az Electrolux EWT 1315 mosógépen, ha nem centrifugál?
Végig megy a program és nem centrifugál.
Csak centrifuga módban sem.

Köszönöm szépen a válaszokat!
(#) botesz válasza silent75 hozzászólására (») Jún 8, 2014 /

A szénkeféket és a légsűrítőt ellenőrizd.
(#) jkl hozzászólása Jún 9, 2014 /

Sziasztok!

Polar 1027/2 felültöltős mosógépem feladta a szolgálatot, és helyre szeretném rázni. A hiba a következő: Egy mosás alkalmával az öblítés fázis elkezdése előtt leállt, a szervizlámpa kigyulladt. Kikapcs, ruha kipakol, (a főmosás végigment, a vizet leeresztette), újrapróba. A motor párszor forgatja a dobot, ezután a vízleeresztő pörög egy kicsit, a szintérzékelő kattan, ezután kigyullad a szervizlámpa. Szétszedtem az egészet, dugulást nem találtam, vízleeresztőt kipróbáltam direktben, a szintérzékelő egyhe fújásra kattan, ahogy kell. A hiba továbbra is fennáll. ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
(#) botesz válasza jkl hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

A fűtőbetétet testzárlatra ellenőrizd.Biztos hogy a szintkapcsoló kattant mikor újrapróbàltad?
(#) jkl válasza botesz hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

szia! Nekiestem kicsit kipihentebb fejjel. Nem, nem a szintkapcsoló kattant, relé az elektronikában. Rámértem a fűtőszálra, nincs testzárlat, viszont amikor csinálok egy indítási próbát, rövid ideig 110 v-ot mérek a kapcsain.
(#) botesz válasza jkl hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

És nem szakadt a betét?
(#) jkl válasza botesz hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Szia! Újra én. Fűtőbetét volt. Nem zárlat, valószínű szakadás. Kiszedtem, rádobtam a 230-at, de úgy döntött, hogy nem hajlandó semmit sem csinálni, bízzam a jóidőre a fűtést. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
(#) lazack hozzászólása Jún 9, 2014 /

Sziaszok!
A problémám a Siemens Sivamat 2065-ös automata mosógépünkkel az hogy a villanymotor nem megy egyálalán. Sem mosás, sem centrifuga üzemben. A vizet beszivattyúzza, ki is szivattyúzza, de egyebet n csinál.
Valakinek van valami ötlete hol keressem a hibát?
(#) stevepapa válasza lazack hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Szénkeféket cseréld !!
(#) lazack válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 9, 2014 /

Köszönöm szépen!
Meg is nézem. Nem tudtam hogy szénkefés a motorja.
(#) Treger hozzászólása Jún 10, 2014 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Whirpool AWT 5100 mosógépem. A napokban produkál olyan hibát, hogy miközben mos, olyan mintha szorulna a dob forgás közben és ilyen nyikorgós hangot is ad ki. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma, hol induljak el?

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) yulo5310 válasza Treger hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Hali! Csapágy,szimering csere! Mindkét oldalon,és imádkozz,nehogy leszakadt csapágyház legyen!
(#) botesz válasza Treger hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Vagy egyszerűen csak megnyúlt az ékszíj.
(#) Treger válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 10, 2014 /

Köszönöm a tippet. És ha leszakadt, akkor az elég költséges megoldás? Bocs ha hülye kérdésért csak nem értek hozzá.

Nem! Nekem leszakadtak a ponthegesztések,mivel csak pálcás trafóm van,elvittem egy AWIs kollégához,pontosan visszaigazítottuk,majd vissza varrtuk. Azóta is megy,már 11 éves és ezen kívül még nem volt baja!
(#) Treger hozzászólása Jún 10, 2014 /

Köszönöm a választ!

Elkezdtem szétszedni a gépet, odáig jutottam, hogy leszedtem az ékszíjat. Az ékszíj tárcsa forgatása közben nyikorgós hangot ad ki. Akkor ez csapágy probléma lesz?

Tuti! Elszállt a simmering,és a lúg kimosta a kenőanyagot és a csapágy megadta magát!
(#) Mircsof hozzászólása Jún 21, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Beko mosógépem ami azt produkálja, hogy a hoszabb mosási programon nem veszi be az öblitöt (eddig bevette) a rövid mosás végén viszont elhasználja az öblitöt. Mi lehet a probléma hol kellene kezdeni?
Elöre is köszönöm!
(#) botesz válasza Treger hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Vagy ami annál is rosszabb,tengelytöréses.
(#) VIM válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Szia! Talán mechanikus probléma lesz a fúvóka mozgatásánál, mert a rövid programnál intenzívebb a mozgatása, mint a normál esetben. Talán kopott lehet a tárcsa, vagy a bowden, acél huzal okoz némi elégtelen fúvóka mozgatást az öblítő tartály gátja felé.
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Csak úgy halkan megjegyzem hogy ezeket mindenfèle kenőanyag nélkül rakják össze.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Én úgy tudom,hogy gyárilag vannak valami szupi anyaggal kenve a csapágyak,valami fehér massza,és nem is lehet utánzsírozni,azt nem szereti.
(#) botesz válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Ez hülyeség.Nem kenik ki semmilyen anyaggal.Szàrazon teszik össze az egèszet.Főként azért hogy minèl előbb tönkremenjen.Mi szoktuk bezsírozni csapágyazáskor.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Jún 21, 2014 /

Fél éve javítottam egy indezitet,ott találkoztam először ezzel a fehéres anyaggal,az egész műanyag csapágyház teli volt nyomva vele,és az új is!
Következő: »»   291 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem