Fórum témák
» Több friss téma |
A legtöbb gyártó valószinü az eliwell is több típust gyárt amit a kereskedelmi forgalomban lehet kapni. Valamint gyárt megrendelésre nagyobb cégeknek speciális szabályzókat ,ami kinézetre pont olyan mint a többi, a menü is hasonlít, de lehet, hogy soha nem tudod megfejteni. Utánanézek hátha tudok segíteni.
Sziasztok!
Van egy régi-régi Minszk 15M kombihűtőm, nem a mágnesszelepes fajta, két külön ajtós. Eddig normálisan működött, fagyasztó -20 fokon, normál tér 5 fokon volt. A minap leolvasztottam, és átgurítottam az előszobából a konyhába, ahol bekerült a szekrények közé, de minden oldalról van azért 10 cm hely. Mégis, amióta bekapcsoltam, azóta gyakorlatilag nem akar lekapcsolni, folyamatosan zúg. A normál tér 4 fokos (kb itt szokott lekapcsolni amúgy) lejjebb nem megy, de a fagyasztó rész már -30 foknál jár. Eddig 1-es fokozaton hozta a fentebb írt értékeket (nem a gyári termosztát van benne). Persze lehet az hozzá tesz, hogy most van a legmelegebb jó ideje, de muszáj volt most leolvasztani, mert már nem lehetett becsukni a fagyasztó ajtaját. Mi lehet a gond? Kevés lenne a gáz, vagy valami dugulás? Esetleg a kompresszor gyengült már el az évek során? Köszönöm előre is ha valaki megsegít!
Ja, és még mikor fél éve megvettem, éppen ilyen tünet miatt került ki az előszobába, mert a konyhában csak nem akart kapcsolgatni, de kint meg tökéletesen működött. A két helyiség viszont gyakorlatilag egybe van nyitva max 1-2 fok különbség lehet, meg ott talán a huzat kicsit nagyobb. De a konyhában most direkt ráirányítottam egész napra egy ventilátort a hátlapra, és mégse használt neki... A mozgatástól lehetett baja? Csak egyszer lett megdöntve úgy 30 fokban, egyébként függőleges helyzetben gurítottuk.
Sziasztok!
Anyukám tizenéves Zanussi hűtőgépével kapcsolatban kérem a segítségeteket. ZK 21/6 AGO (kombinált, alul fagyasztós model, Typ. ZLKI 261 ) A normál hűtőtér hátsó fala a jobb oldalán kb.5 cm vastagon bejegesedett, 30 cm magasan,10-15cm szélességben. Hajszárítóval leolvasztottam a jéghegyet és akkor láttam, hogy a zöldségtartó dobozok fölötti első üveglap jobb sarka fölött egy kb. 5cm hosszú, haránt irányú repedés van a hátlapon. Ideiglenesen leragasztottam szigetelő szalaggal(,nem sok reménnyel). Bekapcsolás után újra jegesedni kezdett a hátfal jobb oldala, különösen a repedésnél. (Ezen kívül azt tapasztaltuk, hogy ha kivettük a zöldségfiókot, a legalsó szinten jegesre fagytak a zöldségek.) Kérdésem, hogy - mi okozhatja a túlzott jegesedést, miért nem olvaszt le automatikusan? - mivel ragasztható a hátfali repedés ? -és egyáltalán összefügg-e a 2 probléma, vagy nagyobb a baj? Ugye megmenthető!!!!????
Sziasztok!
Egy átlagos, mezei LEHEL hűtőgép kompresszorának mennyi a cos φ értéke? Nincs jelentősége, csak érdekel. Még nem láttam fázisjavító kondit hűtőnél.
Primitiv motor segédfázis nélkül üzemel üzemszerüen, a cosfi kb 0,5 !!
Az szép.
![]()
A két hiba valószínű nem függ össze. Látatlanban gázhiányra tippelnék. Furcsán hangzik de ha minimális gáz hiányzik már nem működik tökéletesen, a hátsó fal már nem hűt végig csak egy része, így kikapcsolni már nem képes. Egyfolytában megy és hízík a jég.
Pedig így "csak" dupla annyit fizetünk min amit valójában fogyasztunk.
A meddőt nem méri az óra. Minden esetre, kiegészítem a hűtőket 1-1 kondival. Van itthon MM, az örök életű.
A háztartási mérő csak a hatásos fogyasztást méri, a meddőt nem.
Ez tévedés. Ha feltolod a cosfít 1-re, akkor is ugyanannyit fizetsz.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
Csak a feltett kérdésre válaszoltam a lehető legegyszerűbben.
Részedre: A szolgáltató nem tudja befolyásolni a fogyasztók meddő fogyasztását csak adminisztratív eszközökkel (magyarul: "büntet") ha ez neki veszteséget okoz. Egyébként pedig saját hálózatán kompenzál, de ez már tényleg nem a témához tartozik.
Sziasztok!Van egy problémám van egy Elektrolux abszorcios hűtőnk lakókocsiba ha bekapcsolom PB gázra el kezd hűteni a fagyasztó -12-14 re hűt a hűtő +5 ra 2-3 óra allatt eléri de kb 16-18 óra múlva elkezd leolvadni és nem hűt tovább, pedig a gáz ég hiába kapcsolom ki és indítom újra nem működik csak ha 220 ra kapcsolóm 1 órát és átkapcsolom újra gázra megint kb ez a folyamat.
Sziasztok!
Közben kitapasztaltam, hogy ha egy órára kihúzom pihenni, akkor utána pár óráig normálisan működik, kb 20 percet megy, lekapcsol, utána 40 percet pihen, és így tovább. Közben a normál téri elpárologtató felső bejövő ágán eléggé lejegesedik, ami aztán persze leolvad, bár az olvasztó fűtőbetét nincs bekötve rajta (eddig így működött). Egy idő után aztán már egyre jobban lejegesedik, és ismét jön a játék, hogy egész nap megy és csak a jegesedést produkálja, a hátlap felső részén jobban, az alján kevésbé. A fagyasztóban kővé dermed minden. Az segítene, ha megpróbálnék mégis gyári termosztátot felhajtani hozzá?
Hali. Te itt már a belső szerelői ( nem a felhasználói) menüben vagy.Rövidebb ideig nyomd a SET gombot.
Mi a neve a szabinak ?? AKO--ELIVELL--DIXELL stb sok féle van.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! A minap került hozzánk egy használt Zanussi Lehel alulfagyasztós hűtő. Komoly probléma nincs vele, ugyanakkor az ajtók tömítése hagy kívánnivalót maga után, cserére szorul. A méretre gyártott tömítések elég boros áron vannak, így lenne alternatív módszerem. Van egy kiselejtezett, ám jó külső állapotú hűtőnk, a tömítése rendben van. Gondoltam rá, hogy abból raknék a most érkezett hűtőre, csakhogy egészen más a méret, sokkal nagyobb. Amire kíváncsi lennék az az, hogyha a régiről levett tömítést méretre vágnám és úgy tenném rá az újra, kivitelezhető lenne? Mármint arra gondolok, hogy problémát jelentene-e, ha nem egyben, végtelenítve kerülne fel a tömítés?
Ja igen, és még annyi, hogyha kivitelezhető, akkor hogyan tudnám "összeforrasztani" a szabadon lévő végeket?
Ez a 400V-os sokkolás jó ötlet volt, köszi a tippet...
![]() Igaz, többszöri feszültséglökés és ütögetés kellett hozzá, de végül sikerült életet lehelni a 40éves Lehel beragadt kompresszorába. ![]() Hozzá kell tenni, hogy valószínűleg azért volt beragadva, mert kb.1 évig nem volt használva. Ezek szerint nem árt pár havonta megjáratni a hűtőt, ha nincs folyamatosan használva. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Nos úgy tűnik mindenki szabadságon van, úgyhogy megoldottam végül magam
![]()
Sziasztok!
Egy (ős)régi International by Gorenje alul fagyasztós kombi hűtőszekrénnyel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Sajnos nem találok róla leírást, így nem tudom, mit jelentenek a fagyasztóhoz tartozó kapcsolók, és hogy kell használni őket. Balról jobbra: zöld (0-I felirattal), piros, sárga (S-N felirattal). A zöld és a sárga billenő kapcsolók. Előre is köszönöm a segítséget!
A zöld a ki be kapcsoló , a sárga a gyorsfagyasztó kapcsoló (normál működésnél nem világíthat) , a piros lámpa a vészjelző ,ha kb -10 fok nál magasabb a hőmérséklet a fagyasztóban akkor"ég" ha megvan a kellő -16-18 fok akkor nem világít
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2014
Sziasztok!
Arra szeretnék megoldást találni, hogy mi van akkor, ha egy nofrost-os hűtő ventilátor azért nem megy, mert valamiért nem jut el az áram a csatlakozóig. Létezik olyan, hogy a vezeték tönkremegy? A hűtő vezérlése más okból kifolyólag tök új, azt a hibalehetőséget kilőttem már. Ha van ötlet, köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2014
Üdv! Van olyan üzemállapot amikor nem kell mennie a ventilátornak! Pl : nyitott ajtó, nem megfelelő hőfok stb, de típusa is válogatja. Le kell követni a vezetéket az is lehet rossz bár nem jellemző.
Sziasztok nékem egy samsung SR-L36NMB tip.. hűtőm van és egyszerűen nem akar le álni folyamatossan hűt mi lehet a probléma
A zöld gombot véletlenül kikapcsoltam,majd vissza,és nem hallom,hogy járna a kompresszor,mintha leállt volna abban a pillanatban a hűtőm,miért van ez?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
üdv! Az ilyen hibát még a helyszínen sem mindig egyszerű beazonosítani, ennyi infóból meg főleg nem!! Nem ismerem a típust, de ha minden megfagy a hűtőben akkor szabályzó hiba . Ha nincs meg a kellő (elvárt) hőfok akkor lehet kompresszor teljesítmény csökkent, vagy gázhiány stb...
Helkama
Most néztem meg,és működik! De megijedtem,de kösz a gyors választ Ég a sárga lámpa is
Sziasztok lenne egy kérdésem hogy a hűtőm kompresszora vagy folyamatossan megy kikapcsolom és vissza akkor meg nem megy ki be kapcsolással kapcsolom ki vagy be a kompresszort. én a termosztátra, vagy az indító relére gyanakszom valaki esetleg egy ötlet? a hűtő Samsung SR-L36NMB tipusú. A válaszokat előre is köszönöm üdv joci
|
Bejelentkezés
Hirdetés |