Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ez az. Köszönöm.
Hali!
Lehet az eagle schematic-ban úgy copy-zni egy blokkot, hogy az alkatrészek helyei ne változzanak meg a nyáktervezőben és lehetőleg másolja át a vezetősávokat is? Remélem érthető. Sürgős lenne!
Ha sürgős, görgess lejjebb és olvasd el a május 19-i hozzászólásomat, ill. a csatolmányt. Erre gondoltál? A másolandó blokkot előbb külön tervként mentsd el és a leírás szerint blokkonként azt raksz össze, amit akarsz.
Igen, erre gondoltam. Köszönöm szépen!
Legfrissebb hír a (CadWare/) oldalán, hogy várhatóan 2014, júliusában meg fog jelenni az EAGLE 7 ...
Tud valaki e szűkszavú értesítésnél többet a programról? Hol lehetne részletesebb előzetest találni (a gyártó oldalain ui. nincs semmi). Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2014
Miért nem, kérdezed meg a magyar forgalmazót? Nála biztosabb, és hitelesebb információt aligha kaphatsz bárkitől itt a fórumon.
Én olyan változásra gondolnék, hogy a legfrissebb, aktuális win-re lesz optimalizálva, és pl. csak 64 bites rendszeren fut. Bár ne legyen igazam...
Kösz az ötletet
![]() "Ideges" lettem, mert írtam egy rövidesen, bárki számára ingyenesen hozzáférhető könyvet a nyáktervezésről és készítésről, amely egy hónapon belül teljesen elkészül, s amelyet az EAGLE 6.x-re "alapoztam". Módosítottam a felhasználói interfész és a hibaüzenetek szövegeit is. Az új magyar nyelvű eagle_hu.qm, qt_hu.qm, eagle_hu.htm és a hozzájuk illeszkedő új manual_hu.hu fájlokat is terveztem közzétenni. Nagyon rosszul érintene, ha az új verzióban megváltozna a felhasználói felület. Több tucat "belül feliratozott" ábrát kellene újra elkészítenem. Vagy egy évnyi munkám elveszne. A fentiek miatt örülnék, ha igazad lenne... Sajnos nem hiszem, hogy bejön, mert a program Linux és MAC rendszerek alatt is fut... De köszi a "reményt" ![]()
Amíg a Cadsoft nem tud a v7-ről, addig a cadware azt jósolgat amit akar
![]() Könyveddel időben kicsit megcsúsztál, mert ha nem is Júliusban, de biztosan lesz új verzió.
Azért annyira csak nem lehet jósolgatás, mivel most nem rég jött a német Elektor hírlevelével az alábbi szalag cím. Tehát nem zörög a haraszt ...
Igaz, igy már megtaláltam. Érdekes, hogy simán a weblapon nem tudtam eljutni a linkig csak ha beírtam.
Nem hiszem, hogy 64 bites lesz az új verzió. A 32 bites programok simán működnek 64 bites gépeken is (Program Files (x86) mappába települnek, míg a 64 bitesek a sima Program Files mappába). Viszont elképzelhető, hogy lesz 64 bites is és választható lesz - ez csak az én véleményem, majd meglátjuk.
A forgalmazók is csak erre az infóra hivatkoznak. Az hogy a gyártó oldaláról közvetlenül nem érhető el, nem a forgalmazók hibája. A Google megtalálja. A link szerint a gyártó fenntartja a jogát a kiadás napjának saját belátása szerinti meghatározására. Magyarul: egyelőre nem tudatják senkivel, mikor dobják piacra. Viszont az már biztos, hogy az ingyenes frissítés csak az újonnan (ápr. 15-től az új kiadásáig) megvásárolt licenszekre vonatkozik. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
A 64 bites dolgot csak példaként írtam, miután (természetesen) az ég világon semmi információm nincs róla. A példa pedig onnét jutott eszembe, hogy pl. az Autocad már régóta csak 64 bites vason fut, ezért (sem) tudjuk frissíteni. Másrészt, úgy néz ki, hogy a cég elköltözik egy felhőbe és csak terminálok lesznek az irodában. Tegnap volt kint egy ember a szolgáltatótól felmérni, hogy a monitoromat és a hardverkulcsos 32 bites progit, hogy fogja lekezelni a rendszerük. Az már látszik, hogy a monitorom nem működik megfelelően. A régi 32 bites progik futtatása kérdéses lesz. Álítólag a kernel miatt, jelentős lassulásra számíthatok. Lowgrade...
![]()
Egy ilyen megoldással az EAGLE elvesztené a "mezei felhasználók" között szerzett imázsát. A környezetemben már most is egyre többen térnek át a DesignSpark PCB ingyenes, korlátozás nélküli programra... Nem találtam semmi olyat, amiben az EAGLE jobb lenne a DeignSpark PCB-nél, fordítva viszont igen.
Tudna valaki érveket írni, hogy meggyőződjem, nincs igazam (EAGLE vásárlás előtt állok. Sokat segítenének a hasznos információk). Köszi előre is.
Egy kicsit furcsának találom, amit leírtál. Az én saját 64 bites gépemen (win8.1) minden gond nélkül futnak a 32 bites programok, pl. az Eagle is 32 bites. Természetesen kivételek az olyan régiek, amelyeket a win8 már nem támogat. Kompatibilitás beállításával el lehet indítani, működik is, de a 100%-os hibamentességre senki nem ad garanciát. Szerintem nálad is az lehet a gond, hogy a program régi és nem az, hogy 32 bites.
A felhőbe költözésnek meg nem értem lényegét, talán csak arra jó, hogy bárhonnan elérhető, vagy lehet, hogy a cégednek olcsóbb az autocad felhőszolgáltatása, mint a licensze.
Létezik több, ú.n. ingyenes tervezőprogram, de a legjobbak általában valamilyen módon kötve vannak a gyártójához. Pl. láttam olyan PCB tervezőt is, amelyikből nem lehetett kicsalni a kimeneti adatokat, vagy nem a szokott formátumban voltak - a lényege az volt (és azért volt ingyenes), hogy a legyártását csak az adott cégnél lehetett megrendelni, a tervezőprogram "haza" küldte a panel adatait. A másik hasonló változat pedig azért volt ingyenes, mert a program egy alkatrész disztribútor adatbázisához volt kötve. Mondjuk a DesigSpark PCB is az RS Components programja. Hogy mennyire független az alkatrészek disztribútorának termékeitől, nem tudom. Nem foglalkoztam ilyen, kötött programokkal, de a filozófiájuk az, hogy az alkatrészeik forgalmazásának növelése érdekében adnak "ingyenes" programot. Nagy volumenben biztos megéri nekik, a honlapjukon az egyik, a programról készített ábrán látható is egy erre vonatkozó szöveg:
Providing this FREE electronics software is our way of saying "Thank you" for being our customer. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2014
Miért akarna bárki is meggyőzni? Kinek a pap, kinek a paplan.
Nem tudom, nem értek hozzá. Azt írtam le, amit a jövendőbei szolgáltatónk felvázolt. Ő sem mondta, hogy nem fog működni, csak felhívta a figyelmemet, ennek a lehetőségére.
A fehőbe költözést az egyik "szavahihető" kollégém találta ki, aki végigült egy pár órás előadást a felhőbe költözés fantasztikus lehetőségeiről. Ő pedig, mint szavahihető kolléga, meggyőzte a tulajdonost, hogy ez lesz a cég minden rákfenéjének megoldása. Egyébként valóban a külföldről történő könnyebb elérhetőség az egyik cél. Viszont a "felhős ember" nekem elárulta, hogy az ő rendszerük esetében sem 100%, hogy elérhető bárhonnét. (a részeleteket ne kérdezd!)
Ez egy beszélgetési fordulat volt csupán. Bizonyos körökben szokás hasonló virágnyelvet használni. Sajnálom, hogy nem értetted, illetve elértetted.
![]()
Sziasztok,
Meg tudná valaki mondani, hogyan tudom a már kész, megtervezett nyákon utólag a egy vezetékosztályhoz tartozó vezetékek vastagságát egyben módosítani? Ha a a vezetékosztálynál módosítom a szélességet, attól még semmi sem történik. Mit kel tennem, hogy a módosítás érvényre jusson? Köszönöm.
Hali!
Lehet olyan alkatrészt létrehozni aminek az egyik lába a nyák tervben szabadon mozgatható mert vezetékkel kell összekötni? Vagy ha két alkatrésszel oldom meg (egyik maga az alkatrész másik pedig az alkatrész lába, egyetlen pad) akkor olyat lehet csinálni, hogy a főalkatrész letételekor automatikusan letenné a hozzátartozó másik alkatrészt is (a pad-et)? A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Próbáld meg úgy, ahogy a több kapus logikai IC-k vannak - példa van bőven a könyvtárban. Az alkatrész lesz az egyik "kapu" a mozgatható kivezetése pedig a másik. (Kapunak csak szemléltetés miatt neveztem.) Az Addlevelt állítsd "Must"-ra, így nem törölhető a pad, csak az alkatrésszel, vagy "Always"-ra, így a pad törölhető. Pl. a konnektorok esetében az always használatos.
A logikai kapuk esetében az addlevel "next" ami azt jelenti, hogy mindig a következőt fogja beszúrni.
Olyat már csináltam, de ennél nem működik, mert itt a pad-nek kell mozgathatónak lenni és nem a pin-nek. Egy 3 lábú alkatrészhez csak 3 pad-es (vagy annál több) package-t lehet hozzárendelni, kevesebbet nem.
A probléma az, hogy az alkatrész tervezésnél csak egy olyan kereszt van középen amit megfogva lehet mozgatni az alkatrészt, így külön a lábakat nem lehet. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
A nyákrajz felületen is tudsz pad et letenni , és azt oda mozgathatod ahová akarod .Külön ilyen hozzárendelést már meglévő alkatrész elemekhez felesleges csinálni .Mivel gondolom ez egyedi egyszer elkészülő projekt lesz, így azt más áramköri tervezéshez nem hiszem , hogy lehetne , kell , és fontos lenne használni.Feltéve , ha esetleg mindenáron vezetékkel szeretnél összekötni mindent , de akkor meg minek a nyák tervezés.Mert a nyáktervezésnél általában mindig arra törekszik mindenki ,hogy minél kevesebb átkötés huzalozás legyen , de ha másképp meg nem megy akkor jön a kétoldalas nyák.Szóval nem értem ezt a vezetékezést .
Ha nem gond az angol szöveg, olvasd el a "doc" mappában lévő manaual_en.pdf 265. oldalán lévő "Creating new package variants" fejezetet. Aszerint több különböző tokozás variánst hozhatsz létre a mozgatható pad különböző pozícióival. Igaz, nem folyamatos elmozdításról van szó, de bizonyos, általad meghatározott lépésekkel különböző pozíciókat tudsz létrehozni. Majd a panelen a megfelelőt választod ki.
Egyébként tényleg minek kell így bonyolítani, mire jó egy mozgatható pad? Az alkatrészeknek kivitelük alapján előre meg vannak határozva a kivezetései.
Akkor elárulom.
![]() Ez egy piezo lapka lenyomata lenne ami ugye egy olyan alkatrész amihez mindenképpen az egyik pólus vezetékkel megy. ![]() Tudom, hogy le lehet tenni sima pad-et is de jobb lett volna valami elegánsabb megoldás. elektrocad: Tudom, eddig is ezt csináltam, csak minden nyák módosításnál módosítanom kellett a könyvtárat is, mert máshová került az a fránya pad. De végül is megoldottam, hogy egy plusz pin-t tettem a piezo-ra a sémában. Egyébként én eltudom képzelni, hogy pl. egy kapcsoló kivezetéseit is mozgatni kell ha a kapcsolót nem forrasztod a nyákra. Ilyenkor is jó lenne a mozgathatóság, mert az hogy a schematic-ba leteszel egy kapcsolót és még plusz 3 esetleg jóval több pin-t az nem valami szép megoldás.
Akkor használj külön pineket / padeket és oda teszed ahova akarod.
pinhead.lbr -->pinhd-1x1
Sajnos úgy kellett csinálnom. Amúgy valamelyik program esetleg képes erre amit leírtam? Az Altium például?
Más: Be lehet állítani az Eagle-ben, hogy mindig mil legyen az alapértelmezett egység és a rácsot mindig jelenítse meg? Szinte minden indításnál állítgatnom kell.
Arra, hogy egy alkatrésznek a lábát külön helyezd, talán csak az SP és hasonló programok alkalmasak. De ez csak feltételezés.
Másik... be lehet állítani igen az eagle.scr-ben, benne vannak a azok a parancsok amivel lehet paraméterezni. megfelelő label alatt pl: Grid Default mm; Grid Alt mm; Display Grid ....stb
Ilyen parancsok nálam nincsenek. Olyan van csak, hogy "Grid Default On", valahol meg csak annyi áll, hogy "Grid Default". A BRD-nél meg jó formán semmi ilyesmi parancs. Ezek a parancsok a fentebb említett doksiban megtalálhatóak? Mert akkor majd megnézem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |