Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálunk is volt egy nagy árvíz 2006ban. De remélem amíg itt élek nemlesz tobb.
Láttam 3 helikoptert elszállni a fejünk felett. Bármire megesküdnék hogy bombát szállítottak. Összesen 6-ot.
Én valamiért nem vagyok ennyire optimista. Na meg aztán 100m alatt repültek így rá nézetre.
Permetezéskor még 20 méterre is lemennek. Lehet harci gép, gyakorlórepülés is. A permetezők dupla rotoros Kamovok, harci gépek egy rotoros Mi gépek.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Van egy tippem mik voltak... Nagy hadgyakorlat van Magyarországon most. Közös Amerikai, Holland, Magyar hadgyakorlat.
Inkább szúnyogot irtanának így összefogva, mert most azok a legnagyobb ellenségeink itt a Duna parton.
És akkor mit egyenek szegény fecskék, ha minden szúnyogot kiirtunk?
Még nem tudom pontosan, 5mm alatt lesznek.
Idézet: Dehogynem. A Chemtrail-t lehet magasból permetezni... „Permetezni nem lehet magasból. ” Idézet: Napalmmal esetleg? „Inkább szúnyogot irtanának így összefogva” A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2014
Itt van az amit szeretnék lefordítani veletek. A lényeget kitakartam belőle.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2014
Az és a szervizeléshez kellene. Tudom ez nekem magas labda, de én nem bánom hogy ezzel kell kínlódnom.
Szia!
Ha a szöveg kijelölhető az egérrel akkor javaslom ezt a fordító programot. Állandó internet elérést igényel.
Sziasztok!
Inkább itt tehetném fel a kérdést, mint a "Hol kapható?" topiban: Gyümölcscentrifuga vásárlását tervezem. Van-e valami javaslatotok / ellen javaslatotok a típust illetően? Első sorban, paradicsomlét szeretnék kinyerni. Előre is köszi.
Sziasztok.
Gyarapodott a cicacsalád, négy gyönyörűséggel.
Nekünk Moulinex és olcsó noname van, de még több másnál is ezt láttam. A lét és szilárd rostanyagot kellene különválasztania. Sajnos a rostanyag is tele marad lével, a szétválasztás nagyon gyenge. Majdnem inkább csak darálónak mondhatnám. Ezt kellene figyelni, szárazanyag mennyire lesz kicentrifugálva.
Régi kézi módszer sokkal jobb paradicsomhoz. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
A kézi tekerős változattal, kisebb ipari mennyiséget készítünk el télire. Én nem vennék gyümicentrifugát.
Paradicsomot nem centrifugával, hanem passzírozóval kell feldolgozni. Szinte szárazon jön ki a héj és a mag. Bővebben: Link Van kézi hajtású is.
Köszönöm szépen, ez nagyon fontos info-volt. Mivel még sosem használtam ilyet, azt hittem, hogy ez valóban szétválassza a lét és száraz anyagot, aahogy egy centrifugától elvárnám. Még szerencse, hogy vásárlás előtt rákérdeztem (és válszoltál).
Köszi, ezzel is tanultam.
Az a bajság, hogy eddig mi is -a legalább 50 éves- (még szegény Anyám használta) kézi tekerőst használtuk. Annak idején, csak a horganyzást ismerték a rozsda ellen, de egyrészt (enyhén szólva) nem egészséges, másrészt, a kopás és a sav kikezdte, rozsdásodik. Ezért tavaj vettünk 2 féle paradicsom paszírózó-darálót (ennyi féle volt az interneten). No, hát azok mindenre jók, csak paradicsomhoz nem. Orrán-száján, elöl-hátul folyik rajta a lé, és csak elvétve folyik oda ahova kellene. Ezért gondoltam, hogy más irányba kellene próbálkozni.
Szia!
Köszi. 1:1-ben ilyet (is) vettünk tavaj, csak kézi hajtásút. Mindenhol dőlt belőle a lé. Komolyan mondom, hogy több került az asztalra meg a földre, mint a gyűjtőtálba. (Ez nem költői túlzás.) A legzavaróbb az volt, hogy a tengelyénél is folyt. Elhatároztam, hogy majd én megoldom az idén a paradicsom kérdést. Na most, ugyan az a gyártó, ugyan azon konstrukciója, csak motorral. Hát... Amit írtál az saját tapasztalatod? Mert akkor elhiszem, és -bár nem akartam ennyit költeni rá- de megveszem. A húsdarálós kombináció 25 ezerért még aggodalmasaabban néz ki. Meg az ára... A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Nem nem. A miénk is vagy 50 éves. Csak a működési elv ugyan az.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
A miénk piros és műhanyag. Van hozzá egy felpattintható tálca és azon folyik ki a lé. Az elején mint az ormány, jön a héja és a magja. Ugye, főzéskor a levet már nem tekerem át és a rostos részek mennek bele. A mellécsöpögés szinte minimális.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |