Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, akkor valószínűleg ugyan olyan (piros, tálcás), darálónk van. De, jól értem, hogy főzés után paszírozod ki? Akkor itt a technológiában lehet a lényeges eltérés. Mi, csak a már kipréselt levet főzzök, és tesszük üvegbe. Vagy rosszul értettem? Ki hinné, hogy ennyire bonyolult dolog ez (számunka)?
Szedés, mosás, hibás részek kivágása, darabolás, főzés amíg összelottyad, darálás/passzírozás, a lé felfőzése amíg hab van a tetején. Végső fázis, dunsztolás-betakargatás, hogy lassan hűljön ki.
Nekünk is van gyümölcscentrifugánk de az szétszedi rendesen külön lére és külön gyümölcshúsra.A lényeg hogyha veszel akkor a hosszú garancia és hogy nagy teljesítményű legyen.Ilyen 200W os gyerekjátékot ne vegyél mert az egy fél almától le fog égni.Most néztem meg a miénk az 600W os és az van ráírva hogy professzionális...ja meg nimbusz a neve...
Na de a paradicsom leve mit sem ér a húsa nélkül. Csak a héj és a mag felesleges.
A centrifuga céklára, almára kiváló.
Ja bocsi nem olvastam végig hogy mire kell....
Ha már darálók, akkor én is had osszak meg egy két gondolatot. A papám kb. 40 éve hozott két húsdarálót. Rengeteget mentek, és a mai napig használatban vannak. 60W teljesítményű üzemi kondenzátoros aszinkronmotor van bennük. (Nem ám soros gerjesztésű amperszagú kacat. ) Minden frászt ledarált. Azon kívül, hogy egy éve újrazsíroztam a fogaskerekeket, és kicseréltem a hálózati csatlakozókat, semmit se kellett javítani rajtuk. Egy dolog van, ami nem biztos, hogy nagyon jó, alumínium az egész daráló, amin átmegy a hús. Állítólag a megevett alumaradvány egészségtelen.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Hát az öntött aluminium tömbről ami leválik pár ug nem hiszem hogy sokat ártana. Sokan még a felrojtosodott teflon serpenyőt se dobják ki, pedig az aztán tényleg bánt!
Az biztos. Néha látok itt-ott olyan állapotú edényt, ami nem túl étvágygerjesztő.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
Szóval a lényeg, hogy a centrifuga nem válassza szét a lét, és a száraz maradékot, ez nem megoldás.
Tehát a hozzászólásaitok segítségével megspóroltam egy felesleges kiadást. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt. Viszont akkor lehet, hogy az évtizedes technológián kell változtatni, és a darálás előtt meg kell főzni, "lottyasztani". Na, ezzel ezzel az ötlettel holnap reggel állok az asszony elé! (Ma este nem merek... )
Az aszinkron motorok, a háztartásban, a méretük miatt nem terjedhetnek el. Az indulási nyomatékuk sem igazán megfelelő háztartási gépnek. Van, aki képes ezekkel a hátrányokkal együtt élni, és vannak a "szőke" háziasszonyok, akinek hiába mondod, hogy kell használni.
Ezek a hátrányok igazak, de tudtommal az aszinkron gépek hatásfoka is jobb. Sokkal kisebb zajjal, elektromos zavarral üzemelnek, és ami a legfontosabb, hogy az élettartamuk is igen hosszú, jó csapágyazás, mechanika esetén szinte korlátlan.
Az aluminium cseppet sem ártalmas, csak néhány (savas) étel ízét ronthatja.
Én már láttam alumíniumból készült kanalat is. Gondolom abban az időben készült amikor a vasat másra használták. Pont az a része volt erősen megkopva amit a jobbkezes emberek a szájukba tesznek.
Sokan még alumíniumból készült étel hordót is használnak, mégis élnek és virulnak .
A technológia mifelénk is az amit Vicsys leírt, egy kis előfőzés kell a paszírozás előtt.
A darálót meg nagyszülőktől örököltük meg, minimum 60 éves, felületi rozsdás picit. Használat előtt dörzsis szivaccsal jól el kell mosni, nameg utána is, és megszárítani. Ha tárolod, tedd nejlonzacskóba, és tegyél mellé kis szövet szütyőbe rizst. Az elszívja az esetleges párát, kevésbé rozsdásodik. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2014
Állítólag felnőtt egy nemzedék amelyik láthatóan magasabb lett a szüleinél. Az élelmiszer minőség javulásával nem lehetett a dolgot magyarázni. Az átlag élelmiszer fejadagok sem indokolták a "növekedést". Egyedüli dolog ami az előző nemzedékhez képest változott, hogy a kisgyermekek tejforraló edénye alumínium lett. Azoknál a családoknál ahol "előbb megengedhették maguknak" az alumínium edények használatát ott hamarabb lettek magasabbak a gyerekek.
Ezt az infót kb. 1970-1980 körül olvastam. A gyermekeim 12-15 centivel magasabbak nálam az anyjuktól meg >20.
Tévedsz. Nem az alumínium az oka, hanem a növekedési hormonnal kezelt húsok. Pontosabban az azon növesztett állatok húsa, amit a boltban veszel.
Szevasztok!
Tud valaki, valami okosat mondani arról, hogy a Peugeot 206-os (2000-es évjárat), miért nem akar indulni, miután kifogyott a benzin és újratöltöttem a tankot (még ilyen nem volt, mindig előbb újra lett töltve; eszerint nem pontos a visszajelző). Szépen pörgeti az önindító, eddig pöccre indult mindig. Állítólag elektromos AC-je van, de alábújva sem hallom a hangját, pedig kellene hallani a zümmögést hozzáértők szerint. Minden előjel nélkül megálltam ismerősnél, fél óra múlva indultam volna; nem indul, üres jelzés (tudtam, hogy kevés van benne), megtöltöttem, nem indul. Köszönöm: Kálmán
Ezen "előnyök" egyike sem fontos a mai, tervezett élettartamú készülékek esetében. Talán a kisebb zaj lenne az egyetlen dolog, ami valóban előnyös lenne, ha... egy régi dakota szólás szerint: "minél hangosabb, annál erősebb".
Helo! Szerintem az üledékes maradékot szívhatta be a tankból. Nagyon úgy tűnik.hogy egy alapos átöblítés elé néz a járgányod.
Szia Kálmán!
Egy hasonló dologgal mi is megjártuk, csak pepitában. Nálunk az volt, hogy az autóban volt némi benzin, de nem indult. Néha lehetett hallani az elektromos AC pumpa hangját, de inkább az volt a jellemző, hogy nem. Nem tudtunk vele mit csinálni, Autómentővel elvitettük a szervízbe, ahol kiderítették, hogy az a cső ami a tankból kiszívja a benzint az elrohadt, plusz eltömítette a tankból bekerült kosz az AC pumpát. A megoldás az volt, hogy a tankot valamennyire kitisztították (nem tudták teljesen), mert leszerelni nem lehetett, mert annyira el vannak rohadva a csavarjai, hogy a szerelő nem mert hozzányúlni nehogy eltörjön a tank tartója. Egy tank meg 300.000Ft. Ha le lehet szerelni, akkor könnyebben és jobban ki lehet tisztítani. Aztán kitisztították még az AC pumpát, ami csak el volt tömődve a kosztól, és kicserélték a szívócsövet egy újra. Úgyhogy ha nem indul a REUGEOT, akkor több, mint valószínű, hogy Nálad is ez lesz az oka, hogy eltömődött ott minden. Sajnos ez egy autómentős történet lesz, ha nem tudod valakivel elhúzatni a szervizig. A szerelő még azt tanácsolta, hogy mindig próbáljunk tele tankkal menni, ne a sűrű, szennyezett, és kevés benzinnel menjünk.
Szia Geri!
Ettől tartok én is. Sajnos nem Skoda 100S, mert ott 2' (volt) a megoldás. Qju: nem az enyém, csak nálam jött elő a hiba. Amúgy elektromos hibára is gyanakszom, mert volt egy rossz csatlakozójú utánfutó rákötés (nem nálam), ami után több hibajelenség is volt, javítás (15eFt) után a központi zár nem működik. Ez ugyan 2 hónapja volt, de a rejtet hiba most jöhetett elő? Bár mint írtam eddig panasz nélkül, jól üzemelt a gép.
Lehet hogy olyan mint a Windows és csak resetelni kell
Úgy keress rá, hogy "Peugeot 206 fuel cut off switch". Piros vagy fekete gumigomb, egy próbát megér.
2002 óta most tudtam meg, hogy mire való az a gomb! Ez nekem is hasznos volt.
Sajnos ezek a modern autók már nem javíthatók olyan egyszerűen, mint a Kotkoda 100S, sok bonyolult, és finom működésű alkatrészt találtak ki, hogy csökkentsék a fogyasztást amennyire csak lehet.
Köszönöm! Csak azt nem tudom, hol keressem, mert nem az enyém az autó. Tegnap mentem vele harmadjára, azt sem tudom, mi hol van rajt (a tulaj sem ért hozzá). Otthagytam Gyenesdiáson (10 km)a haveromnál, majd elmegyek megnézem. Láttam a képet, de nem ismerem fel a helyet; ez mintha másképp nézne ki, mint amit tegnap láttam (felnyitva a motorházat; na a nyitót is kerestem egy darabig!)
Esetleg egy telefon a márkaszerviznek?
Szerintem biztosan segítenek ilyen esetben...
Biztosítékok jók? Ha az elektromos AC nem megy akkor ott kell a hibát keresni. A rámenő vezetéken mérni, feszültséget kap-e.
Ha jól emlékszem, akkor az akku környékén, vagy a tűzfalra szokták rakni ezt a kapcsolót. Bár ha nem ütötték jól oldalba, vagy nem emelték a kocsit, akkor nem valószínű, hogy ez a gondja. Ha nem hallod zúgni gyújtásnál az AC-t, akkor lehet az döglött be. Meg lehet próbálni megütögetni a tank alját a jobb oldalon, vagy hátsó ülést lehajtva jobb oldalon lesz egy szerelőnyílás, a műanyag fedelet eltávolítva látszik a tank teteje, ahová a csövek és az elektromos csati megy. Onnan is meg lehet püfölni, hátha.
Az AC-ba pedig nem igazán tud szennyeződés bejutni még üres tank esetén sem, mert szűrő van a pumpa alján, így abba kosz nem igazán kerülhet. Tehát nem kell mindent elhinni a szerviznek sem.
Szia,
tudomásom szerint az AC pumpa a gyújtás ráadásakor kb. 2mp-ig megy aztán leáll. Tehát azt hallani nem nagyon fogod. Esetleg müszerrel vagy lámpával tudod megnézni. Nekem egy dizel Peugeotot sikerült kiszárítani, de minden rémisztgetés ellenére, jó sok inditozás után elindult. Próbáld meg többször öninditóztatni, ez lehet akár 10x-i alkalom, hátha egyszer elkapja. Mivel levegős az egész rendszer, sok idő mig feltöltődik. De ha kimélni akarod az akksit és az önindítót, probáld meg, hogy ráadod jó sokszor a gyújtást, aztán az AC szép lassan feltölti a rendszert. |
Bejelentkezés
Hirdetés |