Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Tettél már bele másik TDA1170S-t? Ha nem akkor itt az ideje.
Sziasztok!
Egy Daewoo K20C4NT CRT tévé nem kapcsol be. Este kikapcsolták, reggel már nem lehetett bekapcsolni. A készenléti led nem világít, konnektorba bedugva sem villan fel. Mi lehet a problémája?
Ellenőrizd a hálózati biztosítékot.Ha kiégett akkor valószínűleg a lemágnesező PTK lett zárlatos.Vagy a tápegység.Egy 60W-s izzót bekötve a bizti helyére tudod ellenőrizni,van-e zárlat.Ha teljes fénnyel világít,akkor zárlat van,ha felvillan,akkor nincs.Ha nincs kiégve a bizti,akkor tápegység hiba,kis elkók a primer oldalon cserések.
István
Sziasztok!
Sony Trinitron TV a bekapcsolás után csak hangot ad, képet nem, közben a standby-led "ötöket" villog. Ha sokáig úgy hagyják, vagy többször ki-be kapcsolják, egy idő után megjön a kép. Mi lehet a baja? Ha csak kondik száradtak ki benne, akkor azokat ki tudom cserélni. Azt tudni kell róla, hogy kb 15 éve nagyjából folyamatosan megy... Előre is köszi.
98%,hogy a képcső gyenge.Egy oldallal visszább van erről szó,kövesd az ott olvasottakat.
István
Köszönöm, átnyálaztam. Akkor a képcső fűtésénél kell keresnem egy diódát és az át kell kötnöm? Ha jól értem, így nagyobb árammal fogja fűteni az elfáradt képcsövet?
Endre
Nem biztos,hogy minden Sony képcsőfűtés diódás.Ha megtalálod az áramkört,meglátod,van-e benne.Ha nincs,akkor csak egy ellenállás vagy tekercs van benne.
Ezzel azt jelenti,hogy már kivan a képcső!Nemsok idig megy már!
Sziasztok.Van egy Ovp 50 -es kis tv és az a probléma vele h bekapcsolas utána minden klappol hang is van csak sötét a képernyő. A magasf. Trafó működik de vmiert sotet a képernyő. ELEINTE csak ki ki esett egy pillanatra a kép de most már sötét allandoan.Segitsetek mi lehet a problama hol keressem.?
Probaltam de semmi.Esetleg vmi más is okozhatja?
Szia!
Nem volt itthon 60W-os izzóm, ezért kicseréltem a biztosítékot, és bekapcsolt. Úgy néz ki hiba nélkül működik. Vajon mi történhetett vele, hogy kioldott a biztosítékja?
Szia!
Biztos , hogy van valami oka. Lehet valami túlmelegedik benne és így zárlatot okozott.
Érdekes egy hibája van, az biztos.
AMi fura, hogy este ki lett kapcsolva, addig gond nélkül mert, másnap reggel már nem lehetett bekapcsolni....
Igazából semmi ötletem nincs , hogy mi lehet a baja én őszintén szólva nem nagyon értek a TV-khez.
Csak tapasztalatom van. Tavaly ősszel ment tönkre a jó öreg majd kb. 30 - éves Videoton TV-nk. Az is először kicsapta a biztosítékot, amit ki is cseréltem. Amikor szétszedtem nagyon poros volt a belseje, azt hittem a por miatt valami túlmelegedett benne. A biztosíték csere után két hétig minden gond nélkül működött a TV, aztán egyszer elment a kép és vissza se jött. Ekkor már elvittem TV szerelőhöz, azt mondta hogy sorvégtrafó hibája van és így már nem javítható.
Egy sorvég hiba még mai napig is javítható főleg a Videoton tévékben .Szinte a benne található alkatrészek a fiókban is megtalálhatóak.Szóval nincs olyan alkatrész benne amit ne lehetne beszerezni.
Viszont Nem jellemző az , hogy kicserélünk egy biztosítékot , és megjavul minden.Persze erre is van példa , de ha a biztosíték kiolvad annak oka szokott lenni pláne ha csere után , ha megy is egy pár percig , és megint kiolvad. Ezen készülékek javítás során többféle mérést igényelnek , és ehhez szükséges a benne lévő alkatrészek ismerete is , és egy műszerrel való mérések ismerete is. Mint írod Idézet: , így nem javaslom a további tévé szerelgetést a számodra .Főleg a saját érdekedbe , és védelmedbe.„én őszintén szólva nem nagyon értek a TV-khez” És végül azt tudom tanácsolni , hogy ne csak egy tévé szerelőt kérdezz meg , hogy megtudja e javítani a tévédet , ha nem legalább kettőt hármat , és legalább lesz hasonlítási alapod , hogy ki tudná , vagy ki nem tudná megjavítani , és nem utolsó sorban a javítási ár sem mindegy .
Mást nem is tudnék és nem is akarnék szerelgetni a TV-ben, minthogy biztosítékot cseréljek benne.
Sajnos a TV már nincs meg. Pedig én a szerelőnek elhittem, hogy beszerezhetetlen egy ilyen "öreg" TV-hez manapság egy ilyen alkatrész.
NEMREAGÁL A FÉNYERŐRE? Mikor a potit csavargatod?
Ha megint kimegy a biztosíték, hogyan tudnám megtalálni, hogy mi melegszik fel nagyon?
Ha megint rossz lesz a biztosíték, akkor cseréld ki a lemágnesező ellenállást. Fekete kocka.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2014
Köszönöm! Ő lenne az ugye?
Van még egy érdekes hibája. SCART-on van csatlakoztatva a TV, és bekapcsolásnál sistereg, és kb. 1 másodpercig össze vissza fut a kép. Próbáltam másik kábellel, de ugyanezt csinálja. Olyan minthe bekapcsolásnál még nem lenne meg a teljes jel a SCART-on.
Naná, hogy ebben a tévében fehér színű ez az alkatrész. Nem egyszerű beszerezni, de egy kis ügyességgel a fekete háromlábú is beleépíthető a fehér helyett.
Elég húzós az ára. Olcsóbban be lehet szerezni valahonnan?
Sziasztok
Tegnap este sajnos újrakezdte a TV, ezt a képelmenős játékot, igaz csak pár percig csinálja bekapcsolás után. Megpróbálkoznék azzal a 2 ohm-os ellenállás áthidalásával is, amit említettetek. Megmondanátok nekem hogy pontosan milyen jelzéssel találom ezt? Köszönöm
Fekete is jó lesz helyette. Bővebben: Link.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |