Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   293 / 585
(#) tyurrusz válasza maszek0005 hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Köszönöm! este megpróbálom!
(#) Perla123 hozzászólása Jún 25, 2014 /

Ha tud valaki segíteni.... Vásároltam egy Gorenje WA50120 mosógépet használtan. Elindítottam egy tisztító-mosást 60 fokon. Első meglepetés a dob teljesen tele volt vízzel. Ez szerintem nem normális. Második, több mint 3 órán át ment a program. Amikor végre lejárt, kikapcsoltam és kinyitottam az ajtót. Ekkor elkezdett ömleni a víz belőle, még jó hogy hogy gyorsan vissza tudtam zárni a hatalmas víznyomás ellenére. Így is pillanatok alatt úszott a lakás. Mivel színig tele volt a dob vízzel, nem látszott. De az ajtónak sem lett volna szabad kinyílnia. Jól gondolom, hogy ez nem normális. Nem értem, mert az üzletben azt mondták, kipróbált állapotban van minden gép, és jó. Nekem, nem úgy tűnik. Mi lehet a gond???
(#) picur74 válasza botesz hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Köszönöm!Van egy srác,mellékesként foglalkozik ilyesmivel,/elektro műszerész/megnézte,az a baja,nézelődtem de igen drágák ezel a panelok,ezen kívül jó a mosógép,valami elektro kütyüt már kicserélt,mostmár elértük azt hogy minden gomb világít,előtte semmit nem jelzett.Ja,bocsi,első probléma az volt,levágta a villanyórát.Esetleg tudsz segíteni,honnan tudnék /pici pénzért/beszerezni panelt?Előre is köszönön!
(#) botesz válasza Perla123 hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Szerintem itt is a légsűrítő dugulása okozza(tehát mocskos a gép......) ha kipucolod lehet hogy megoldja a problémát ha nem akkor a vízszintszabályzóval van gond nade:Ha üzletben vásároltad akkor gondolom van rá valami garancia nem?Ha van akkor élj vele.
(#) botesz válasza picur74 hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Azt nem mert minden panel drága de tudok adni egy elérhetőséget aki kimondottan mosógép panelok javítására specializálódott.De szerintem először a zárlatot kéne megszüntetni.
(#) Perla123 válasza botesz hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Igen, van rá garancia, csak gondoltam, hátha egy egyszerű házilag megoldható probléma, és nem kell a herce-hurca, mert abból már elég volt. Vannak ugyanis előzmények!
Valóban mocskos, mert fekete darabkákat találtam a dobban az ecetes mosás után. De sajna nem tudom, hogy kell tisztítani.
(#) botesz válasza Perla123 hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Ezt nem is tudod kipucolni a gép szétszedése nélkül.Márpedig jöjjön a herce-hurca csinálják meg amikor te vetted akkor elvileg jó volt.De esetleg egy 90°C os citromsavas mosást adhatsz neki hátha kipucolja de erre nagyon kevés esélyt látok.Egyébként lehet hogy pont az ecetes mosás váltotta ki mert ugye az valamennyire fellazítja a mocskot.....
(#) Perla123 válasza botesz hozzászólására (») Jún 25, 2014 /

Bementem az üzletbe, s abban maradtunk megpróbálom kipucolni, s ha nem lesz javulás holnap kiküldi a szerelőjét, s ő megcsinálja, s megnézi a vízszintszabályzót is. Lényeg hogy a végén jól működjön.
(#) kilopo hozzászólása Jún 26, 2014 /

Sziasztok,
Van egy Indewsit WIL105 típusú mosógépem. A problémája, hogy a szivattyúzást nem akarja abbahagyni. Ahogy olvastam itt a légsűrítőt kéne kitisztítanom. Ezt hogy tudom megtenni? Nem tudnátok belinkelni valami leírás szerűt, vagy néhány képet, hogy is néz ki egy ilyen légsűrítő?
Alul az elején lévő fedelet letekertem, ahova elvileg lerakódhat szennyeződés a pumpánál, de itt nem találtam semmit és nem tűnt koszosnak sem.
Esetleg az is jó, ha tudtok ajánlani valakit, aki emberi áron dolgozik.
(#) botesz válasza kilopo hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Szia!Ehhez le kell venni a gép oldalát.Egy kis fehér tartály amiből indul egs vékony gumicső fel a vízszintszabàlyzó felé.
(#) kilopo válasza botesz hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Köszi, megpróbálom majd.
Itt lesznek esetleg gumi tömítő gyűrűk, vagy ilyesmik, amikből érdemes előre beszereznem néhányat, hogy kicserélhessem őket?
(#) yulo5310 válasza kilopo hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Nem kell,van rajt egy O gyűrű,de akár 10-15 tisztítást is kibír!
(#) tyurrusz hozzászólása Jún 26, 2014 /

Sziasztok!
Tegnap kaptam egy Miele Gala W 3248 mosógépet. Jelenség a bekapcsolás után a programkapcsoló "0"-n van gép folyamatosan centriz és a kijelzőn villog a spülen lámpa.mi lehet a gondja?
(#) botesz válasza tyurrusz hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

Szia!Valószínűleg a panelt kell javítani amúgy motorhibàt jelent.Mindjárt linkelem a megoldàst.
(#) botesz válasza tyurrusz hozzászólására (») Jún 26, 2014 /

(#) Perla123 válasza botesz hozzászólására (») Jún 27, 2014 /

Jelentem, kijött a szerelő, és megcsinálta. A membrán volt elmozdulva, valószínűleg a szállítás, mozgatás következtében. Mostam vele azóta, és tökéletesen működik.
(#) pannon hozzászólása Jún 27, 2014 /

Tiszteletem a mestereknek.
Indesit witp 102 mosógép mosás után, centrizés közben leáll, és a következő hibát jelzi: a vízszintes sorban az első zöld led villog a lakat szimbólum alatt levő piros leddel együtt.Szeretném, ha valaki segítene, előre is köszönöm.
(#) palko0125 válasza pannon hozzászólására (») Jún 28, 2014 / 1

Szia!
Hibakód alapján vízszintszabályzóval kapcsolatos a probléma. Mérd ki a vízszintszabályzót, meg a csatlakozásokat is ellenőrizd, és mérd meg a fűtőbetétet testzárlatra. Az is okozhatja. Na meg a panelt is meg kellene nézni nincs e kefeporral telerakódva. Szükség esetén tisztítsd meg kontakt spray-vel.
(#) pannon válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Kedves palko0125! Köszönöm a segítséget, még talán annyit, hogy a gép kimos, elkezd centrizni, aztán hirtelen a fent leírt hiba. A dugót kihúzva a falból és újra bedugva ismét centrizik, majd újra hiba, de közben szivattyúzik rendületlenül. Egyébként most méregetem a panelt, már amit tudok. Megjegyzem, hogy a gép több mint ötéves, azóta a minap szénkefét is cseréltem. Most pedig nekiállok megcsinálni, amit javasoltál. Köszönöm mégegyszer a segítséget, majd jelentkezem.
(#) veronika79 hozzászólása Jún 28, 2014 /

helló :Van egy elektrolux ewt 1010 mosógépem .Nem centrifugál -A kapcsolót centrire állítom a kapcsoló megy .hallom hogy relé kattog de a motor nem indul el. Motort cseréltem de a hiba ugyan ez
(#) botesz válasza veronika79 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Írtam a másik topicba olvasd el.
(#) tyurrusz válasza botesz hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Köszönöm a segítséget, itt próbálkozunk keresni a hibát.
(#) tempy hozzászólása Jún 28, 2014 /

Jó napot!

Most romlott el egy 8-9 éves Siemens mosógépünk. Szivattyú, pumpa működik, de a dob nem forog, el se indul még centrifugálásnál sem. Megnéztem a motort, a két szénkefe közti ellenállás 3 ohm, ha forgatom a motort, akkor egyre növekszik. A szénkefék kb 8-10 mm hosszúak.
6 vezeték megy be a motorba, az 1-2 között 3 ohm, a 3-4 között 3 ohm és a 5-6 között 15 ohm van.

Sajnos nem nagyon értek hozzá, szerintetek mi lehet a hiba, mit lehet tenni vele?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
(#) botesz válasza tempy hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

A szènkefèknek több cm hosszúaknak kell lennie.Àltalàban 2-3cm.
(#) tempy válasza botesz hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Az ellenállásából ítélve érintkezik rendesen. Vagy valahogy tudja érzékelni a kefe hosszát?
Amúgy szivattyúzás után amikor elindítaná a motort, kattan egyet a relé, majd 2mp múlva kattan még egyet de a motor meg se mozdul.
(#) tempy válasza botesz hozzászólására (») Jún 28, 2014 /

Most szétszedtem teljesen a gépet, és elektronika panel egyik részén elég kormos ahogy a képen is látszik. A kondenzátorok nincsenek felpuffadva. Van itt valami, ami hibás lehet?
(#) frázis válasza tempy hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

A szivattyú motor és a dob meghajtó motornak nincs köze egymásnak, külön darabok. Gyanítom a szénkefe kopott, esetleg szorul, a rugó nem tudja a forgó rész érintkezőjére nyomni, nincs kontaktus, hiába mérsz jó értéket, padon. Ki kellene cserélni.
(#) frázis válasza tempy hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Szerintem kár volt. Ha a motorra érkező érintkezőket vizsgáld, ha ott van áram, a motorban van a hiba. Indíttatsz, panel nélkül közvetlenül, egy próbát megér. Előszór azért válaszd le az eredeti madzagolást!
(#) pannon válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /

Köszönöm a segítséget, kontakthiba volt lenn a fűtőszálnál.
(#) tempy hozzászólása Jún 29, 2014 /

Esetleg ilyenkor hétvégén lehet kapni valahol szénkefét?
Következő: »»   293 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem