Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   94 / 2517
(#) zoly15 válasza Carter hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

szia!
az max 65W-kimenő teljesítmény
nekem az bőven elég lenne
(#) Carter válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

mintha kicsit ellentmondana ez a hsz a #163797. hsz-nek.
(#) zoly15 válasza Carter hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

ha a kimenő teljesítményre hondolsz és a 8 ohm-ra az azért van mert azt fejből mondtam erz pedig megnéztem hogy mit írt rá a szerző
(#) proksa1 hozzászólása Jan 10, 2008 /

40V táppal tényleg 10A, de az nem a folyamatos hanem a maximális CSÚCSÁRAM! ami igen ritkán folyik igen rövid időre. és nagyon messze van az átlagfelvételtől. egy 70W-os végfok 100-120W körül fogyaszt(AB osztályú). 30Vrol 4 ohmra kb 8A max csucsáram. a valoságban ugye valamivel kissebb a tranyon eső fesz, a táphorpadás stb miatt.
(#) Carter válasza proksa1 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Akkor pl. az st151be miért nem vágodnak ki a biztosítékok max kivezérlésnél? (2db 4A van benne)
(#) proksa1 hozzászólása Jan 10, 2008 /

mert nem olyan gyors a bizti erősítőbe lomha biztosítékot szokás tenni ugytudom, bár én még mindegyikbe gyors üvegcsövest láttam. de várd meg valami szakértőbb válaszát
(#) Carter válasza proksa1 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

nekem 2x6 A gyors van a 2 végfokra együtt. És nem cserélgetem
(#) tomi134 hozzászólása Jan 10, 2008 /

Sziasztok lene egy buta kerdesem. Szeretnek egy 100-150w vegfokot epiteni de tranyokal, de nem talaltam sehol egy normalis kapcsolasi rajzot amelyen rajta lenne minden szukseges adat!
Szoval a kerdes az lenne hogy tudtok olyan kapcsolasi rajzot amelyik nem hianyos?
UI:Ha tud valaki megosztana valem is?
Elore is koszonom!
(#) szamóca válasza tomi134 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Nézd vissza a topikot, vagy a keresőbe ird be B5.
Ehez van minden, :yes:
(de ezenkívűl is van erősítő kapcsolás, csak kérdés mire-milyen felhasználási körre akarod)
(#) Peti_85 válasza tomi134 hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

Hát figyu, nem akarok neked példálózni meg konkrétumokat mondani.
Itt van ez a topic, tudom, hogy hosszú, de keresgélj benne, sokat tanulhatsz.
Ha csak pár oldalt visszalapozol, akkor egyből rábukkansz egy tetszetős erősítőre, vagy egy kérdező hozzászólásra (hasonlóra mint a Tiéd) és az oda beírt válaszra.
Szóval van erősítő bőven, de azért linkelek is, nehogy azt mond, hogy csak jár a szám.
Bővebben: Link
(#) Mayan hozzászólása Jan 11, 2008 /

Akinek nem ment az oldalam firefox-szal vagy opera-val, légyszi most nézzétek meg hogy jó-e, nekem csak IE van, abban a kézzel írt alap kód is jó volt, de most beolvastam wordbe és lementettem újra.

http://pet.dote.hu/~bihari/
(#) Moderátor hozzászólása Mayan hozzászólására (») Jan 11, 2008

Fejezd már be, az OFF-olást!

Kösz
(#) Dzsoni válasza Mayan hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

OFF

Nem megy még mindig....

Tegyél fel egy Firefoxot (2 perc az egész), és akkor nem kell kérdezgetni, látod te is.

ON
(#) valve válasza Dzsoni hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

(Mayan, Dzsoni, Rendezzétek le privátban! Most szóltak rátok! Nelegyen több "működik-nemműködik"!)
(#) szamóca hozzászólása Jan 11, 2008 /

Elkészültek a B5 paneljeim.
Már csak a trafóhiányt kell pótólnom és élesztek.
Megvettem a VF4-hez is a cuccot, és megláttam a bemeneti FET pár tokozását
Ennek a forrasztásához lelkileg is fel kell készülni!

B5 033.jpg

(#) valve válasza szamóca hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Ehhez a munkához csak gratulálni tudok! Meg fejet hajtani,..
(#) szamóca válasza valve hozzászólására (») Jan 11, 2008 /

Köszönöm valve!
(#) KD mester hozzászólása Jan 11, 2008 /

Szevasztok!

A B5 kapcsrajzát átszerkesztettem, mert probléma volt a BC tranyók utáni AP-BP jelölés. Ez B lett egységesen, de tökéletes a BC546C és 556C. (csak C-jelűt ne párosítsunk B-jelűvel). A bemeneti tranyóknál nem árt, ha minél jobban megegyeznek B-ra, bár nem követelmény a válogatás. Ja és az átszerkesztett rajzon átkerűlt a negatív tápfeszágba a trimmer is, mert ez is megkavart egyeseket, hogy a nyákon a pozitív tápágba van.

Itt a zavaró tényezőktől mentesített kapcsolás:

B5.rar

(#) miklosch hozzászólása Jan 12, 2008 /

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mitől füstölhetett el a kapcsoláson bekarikázott ellenállás, és hogy enélkül lehet-e használni, vagy minnél előbb cseréljem ki? Nem értem, hogy mi a szerepe ennek az RC tagnak a kimenettel párhuzamosan.
(#) proksa1 hozzászólása Jan 12, 2008 /

Vagy attol szállhatott el hogy a kondi rövidzáros, vagy pedig gerjed az erősítőd.
(#) Dzsoni hozzászólása Jan 12, 2008 /

Proksa-nak 100%-osan igaza van!
Nezz ra szkoppal az erositodre, gerjed mnagyfrekisen.
Aramfalvetel, munkapontok nem ugralnak?

Es vigyazz L1 nem 100uH hanem 1uH! Es hidald at egy 2.2Ohm-os/1W-os ellenallassal (vagy egy 2W-os ellenallasra tekerd magat a tekercset, 1mm atmeroju CuZ-bol).
(#) tgpetrjan hozzászólása Jan 12, 2008 /

sziasztok keresek 1 100 v os kapcsolást de sima hangszórokhoz(mélynyomó (250W eclipse2)hangfalak még ezután...) 1 apró félreértés miatt kell 100 ashoz amugy 70 voltos kéne csakhát 70 volt egyenirányítva 100 volt lesz
(#) WaRL0 hozzászólása Jan 13, 2008 /

udv mindenkinek!
nem tudja valaki ,hogy ez a erositto szebben e szol mint egy tda7294 es

50wamp.gif

(#) Parázs Gábor válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Igen ezt érdemesebb megépiteni.
(#) forsat válasza WaRL0 hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szia!

Ez szerintem ezerszer jobban szól!
106 db-t is kinyomja!
(#) lamalas válasza forsat hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

forsat,

Megis mi koze van a hangnyomasnak a hangminoseghez? a 106dB egyebkent honnan jon? Nagyon légbőlkapott szamnak tunik ez raadasul egy erosito megitelesenek eleg keves koze van a hangszoro altal keltett hangnyomashoz. Szoval en semmikepp nem jelentenem ki kategorikusan, hogy az a tranyos erosito szebben szol az emlitett TDA-tol. Meg kell epiteni tisztessegesen mindkettot es ossze kell hasonlitani, de akkor is szubjektiv es egyenfuggo marad, hogy kinek melyik tetszik jobban.
(#) forsat hozzászólása Jan 13, 2008 /

Tegnap megépítettem egy erősítőt TDA2004-el.
A nyákrajzot neten találtam, nem tudom, hogy működik e annak aki tervezte.

A gond pedig, hogy:
Bekopcsolom elkezd búgni zúgni az egész a jobb oldalon(bal még nincs rá kötve)
Rákötök zenét torzítva hangosan de szól, aztán semmit nem szól tovább.
A másik oldalon halkan zúg mint mostmár a jobbon is.

Egy érdekes dolog meg, hogy szerintem a kimenőkondi rosszul van berajzolva, de mikor bennt vannak a kondik akkor féltáp nincs meg csak 1 volt a(7 volt ból) ha leveszem a kondit akkor megvan a féltáp(7volt).

Mi lehet szerintetek a gond?

R6,R7-re eredeti adatlap szerint 1ohmos ellenállás kell(oda én 1ohm/5w-opsat tettem)
C1, c2 bemenőkondi helyére pedig 1 mikros metálpapír kondit tettem.
R3,R5 33ohmos ellenállás helyére 43 ohmosat tettem, mert nem volt más itthon

Lehet az alkatrészeknél van a gon?

(#) forsat válasza lamalas hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Ez a tranyós erősítő a VIDEOTOn EA6383 S erősítőnek a rajza, adatlap minden megvan hozzá!
Az enyém nagyon szépen és jól szól dinamikusan és például asszem a gyári videoton d3300 -as hangfallal többet is kiküld, mind 50W tapasztalataim szerint így érzem! Adatlapján írja a 106 db.

Az igaz hangnyomás hangminőség más.

Annyi a hhátránya, hogy kicsit sok a magas benne olykor és kicsit torzít(maxon majdnem)

De szerintem elég jól szól és szépen!
Hát hirtelen ennyi az én szerény véleményem.
(#) forsat hozzászólása Jan 13, 2008 /

bocsi elfelejtettem képet rakni!
(#) junior27 hozzászólása Jan 13, 2008 /

Hello, kicsi segítség kellene. Nem teljesen vagyok ebbe benne, de van egy gyári aktív mélynyomóm otthon, ami /yamaha/, és még nincs rajta szabályzó /potméter/ vagy mi?.Utólagosan megoldható, hogy szabályozhatóvá váljon? Előre is köszi?! :nemtudom:
Következő: »»   94 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem